01.07.16, 16:07
Pytanie do tych, którzy użytkują w miarę nowe pojazdy prywatne: macie AC? Jeśli nie macie, to kiedy przestaliście płacić AC? Po 5 latach od nowości? Zbliża się termin wznowienia i coraz mniej chętnie chce mi się wydać kasę na AC.

Jeśli macie to w jakim TU? ja przerabiałem PZU i Wartę. Czy któryś z "internetowych" ubezpieczycieli jest godny polecenia?

PS> proszę o wypowiedzi tradycyjne nicki, spamerów zachęcam do skoku w kloaczny dół.
Obserwuj wątek
    • sokolasty Re: Macie AC? 01.07.16, 18:53
      Mam AC na każde auto, czy nowe, czy jedenastoletnie. Miałem nawet na osiemnastoletnie, szczęśliwie nie przydaje mi się za często. Do nowego auta kupiłem też GAP, czyli ubezpieczenie straty wartości, czyli, przykładowo, gdyby w ciągu pierwszych trzech lat łotry ukradły by mnie furaka, to z AC dostaję sumę X, a z GAP dostaję różnicę między ceną zakupu a odszkodowaniem z AC.
      Jeśli auto kupiłem za 100 tys, a z AC dostałem 60 tys, to z GAP otrzymię 40 tys.

Ogólnie wychodzę na zero.
    • samspade Re: Macie AC? 01.07.16, 20:17
      Mam. Miałem w nastoletnim, mam w 6 letnim. A tu? w wątku o podwyżkach oc ktoś jechał po Hestii gdzie ja nie miałem z nią problemów a ktoś chwalił PZU a z nimi miałem problemy. Tak więc nie wiadomo, które polecić
    • thea19 Re: Macie AC? 02.07.16, 12:44
      macie. obecne auto przez 2 lata w compensie, teraz w hdi. mam pakiety kradziezowo, niszczycielskie, z oponami i duperelami, bez wkladu wlasnego. poprzednie auta mialam glownie w hestii. poniewaz nie korzystam z ac, to ciezko mi powiedziec czy sa godni polecenia.
      najstarsze auto za ktore placilam ac mialo 6 czy 7lat bo sprzedawalam wraki powypadkowe/ po kolizjach.
    • toreon Re: Macie AC? 02.07.16, 22:11
      W 6-latku mam, w 13-latku nie. Wykupuję AC dopóki ewentualna strata auta byłaby bolesna.
      Jeśli chodzi o ceny polisy to Link4, jeśli chodzi o sprawność realizacji odszkodowań to Allianz - miałem z nimi dwukrotnie tę "przyjemność" i wręcz zaskoczyli tempem działania.
      • misiaczek1281 Re: Macie AC? 03.07.16, 15:09
        Ja nie mam AC , nigdy nie miałem....Już tłumaczę dlaczego:
        1. Jeżdżę bezszkodowo (nie spowodowałem wypadku) kilkanaście lat.... dwóch drobnych zarysowań zderzaka nie liczę bo to groszowe sprawy - nowy zderzak to 3 stówki - taniej niż wynosi składka AC....
        2. W Polsce jest 30 mln zarejestrowanych pojazdów....w 2015 zostało skradzionych 13 408 sztuk....
        Prawdopodobieństwo kradzieży (13 letniego grata) jest niewiele większe niż wygrana w totka:)
        3. Przez 15 lat nie płacąc AC ok. 1 tys PLN rocznie kupiłbym drugie auto :)
        • misiaczek1281 Re: Macie AC? 03.07.16, 15:14
          Ps. oczywiście nie neguję całkowicie idei AC....przeciwnie....gdybym kupił nowe auto za powyżej
          50 tys.PLN to wykupiłbym do niego AC....przez rok-dwa....w przypadku tańszych i starszych aut to nie ma sensu....
        • grzek Re: Macie AC? 04.07.16, 15:03
          Ale są jeszcze wichury, grad, powodzie, sąsiednie auto na parkingu może się zapalić, postawisz w cieniu pod drzewem a dzieci zaczną trząść kasztany i szyby nie ma. To że sam sobie nie zrobisz krzywdy, to nie znaczy.
          • tdf-888 Re: Macie AC? 04.07.16, 20:32
            a nalot ufo? :D
          • misiaczek1281 Re: Macie AC? 05.07.16, 14:09
            od 15 lat nie miałem szkody od wichury , powodzi itp. jedyna szkoda to zarysowanie zderzaka na parkingu....nowy zderzak to 300 zł...a składka 1 000 zł....
            • samspade Re: Macie AC? 05.07.16, 15:42
              Składka 1000 zł? Jeżeli masz w miarę nowy samochód (a chwalisz się że nie masz) lub jeżeli nie masz zniżek bo rozwalasz samochód.
    • plastikpiokio Re: Macie AC? 04.07.16, 20:01
      ja miałem ---piszę miałem ale rozumu nauczyli mnie likwidatorzy szkod PZU w sosnowcu ---prawdziwi złodzieje. w białych rękawiczkach i w krawatach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka