Dodaj do ulubionych

Znikajacy piach

26.07.16, 20:48
Po zimie zostaje piach na ulicach. Samochody rozjezdzaja ten piach i on po jakims czasie znika. No wiec gdzie on znika ?? :)
Obserwuj wątek
    • who_cares Re: Znikajacy piach 26.07.16, 21:06
      Może go turyści wywożą jak z Sardynii ?
    • mika_p Re: Znikajacy piach 26.07.16, 22:42
      Część spływa do kanalizacji w trakcie odwilży.
      Część spływa do kanalizacji w trakcie deszczu.
      Resztę wiosną ludzie w jaskrawych kamizelkach zbierają na kupki wzdłuż krawężnika. Nigdy takich nie widziałeś? Szaroczarne.
      Bogiem a prawdą, nie wiem, co się potem z tymi kupkami dzieje, domyślam się, że zgarniają je do samochodu, który często obok tych jaskrawo ubranych ludzi widać :)
      • bimota Re: Znikajacy piach 27.07.16, 10:23
        I AKURAT TA CZESC, KTORA JEST ROZJEZDZANA OPONAMI, RESZTA JUZ NIE ? :)
    • nazimno Re: Znikajacy piach 27.07.16, 09:20
      Rowniez w Twoich plucach, plucach dzieci i doroslych.
      Kraj bez kombajnow szczotkowych i polewaczek.
      • kolpik124 Re: Znikajacy piach 27.07.16, 12:30
        przykro mi za opóźniony kraj twojej emigracji

ja u siebie od kilkunastu lat wiosną widuję pracujące polewaczki, szczotki i inne czyscidla

musisz być bardzso sfrustrowany
        • bimota Re: Znikajacy piach 27.07.16, 12:38
          A PIACH ZALEGA OD STYCZNIA, PRZYNAJMNIEJ TEN NIEROZJEZDZONY.
        • nazimno Re: Znikajacy piach 27.07.16, 12:48
          Ty, kolpik124, chorujesz na slepote na wlasne zyczenie polaczona z urojeniami obrazonej dumy krajowca, gdy mu Ojczyzne krytykuja.

Ja obserwuje FAKTY.
          A bimota rowniez stwierdza FAKT, ze piach lezy od stycznia.

Wiec, kolpik124, zyjesz we wlasnych ciasnych wyobrazeniach, pomalowanych na rozowo.

Jednym z najbardziej zanieczyszonych pylem miast jest np. Wroclaw, czego Ty nie wiesz.
          Dopiero ostatnio miasto zakupilo polewaczki w odpowiedniej liczbie.

Noooo, kolpik124, skomentuj cos "inteligentnie" z uzyciem kilku typowych prymitywow o emigracyjnych kompleksach interlokutora. Bede miec nastepny ubaw.

Albo - po prostu odstosunkuj sie.

• kolpik124 Re: Znikajacy piach 27.07.16, 13:00
            twój codzienny ubaw polega na codziennym stężeniu, że znowu coś ci w życiu nie wyszło

na pocieszenie zostawiam ci możliwość ostatniego wpisu, tego nie mozesz odpuscic
            • nazimno Re: Znikajacy piach 27.07.16, 13:09
              Gledzisz jak stara baba, zamiast odniesc sie do faktow.
              Profilaktycznie zatem - odstosunkuj sie, bo i tak nie masz zadnych szans na zaistnienie z jakims
              inteligentnym komentarzem, co zreszta, juz pokazales kilkakrotnie.
              I nie przejmuj sie moim "stezeniem", bo sie z wysilku pos....

PS
              Jestes owocem tego zdarzenia z wozeczkiem, ze tak to milo wspominasz?
              • tbernard Re: Znikajacy piach 27.07.16, 13:25
                Ja się odniosę do faktu i to z Wrocławia dzisiaj. Jadąc do pracy około godziny 8.00 na Strzegomskiej na odcinku jednojezdniowym wlókł się taki kombajn ze szczotkami i miał za sobą niemiłosierny ogon, bo wyprzedzić w takich godzinach nie było fizycznej możliwości. Czy osoby odpowiedzialne za zarządzanie nie potrafią tak uciążliwych dla użytkowników robót urządzić w godzinach o nieco mniejszym natężeniu ruchu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka