Dodaj do ulubionych

Pomniki przyrody

27.02.17, 14:23
O ile pamietam tutejsze lewactwo dzielnie bronilo drzew przy drodze humanitarnie pozwalajac ludziom ginac. A jak wam sie podoba nowa ustawa u wycince drzew ?

Galus - wiadomo, PIS wprowadzil, wiec nie moze byc dobra. A reszta... ?
Obserwuj wątek
    • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 14:43
      bimota napisał:

> O ile pamietam tutejsze lewactwo dzielnie bronilo drzew przy drodze humanitarni
      > e pozwalajac ludziom ginac.

Volenti non fit iniuria

A gdybyś powiedział że nie tylko kierowcy giną to zacytuję ciebie:
      "No akurat znow w TV program, w ktorym wielki lament po starcie cudownych dziatek wozacych sie z malolatem, ktory nie wyrobil. Kara smierci dla niego (zaraz po odszkodowaniu) ! To napewno wskrzesi poleglych...

A ja znow pytam: czy ktos je zmuszal do jazdy z nim ??
      "
      • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 14:51
        Brak zwiazku, bo gina rowniez tacy, ktorzy nie maja zadnego wplywu na to poza calkowita rezygnacja z przebywania na drodze.

Ale nie o to pytalem...
        • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:00
          bimota napisał:

> Brak zwiazku, bo gina rowniez tacy, ktorzy nie maja zadnego wplywu na to poza c
          > alkowita rezygnacja z przebywania na drodze.

Jak niektórzy mawiają zawsze ginęli i będą ginąć. Skoro nie wyznają zasady całkowitego braku zaufania.

> Ale nie o to pytalem...

Swoja ustawę pis ma zmieniać bo zauważyli do czego prowadzi. Chodź po tempie prac przy tych ustawach i sposobie ich procedowania można miec wątpliwości co do intencji.
          Tak jakoś dziwnie mi się kojarzy

• bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:22
            O PRZYDROZNYCH CHYBA NIE BEDE DYSKUTOWAL, BO POPADASZ W CORAZ WIEKSZE BREDNIE.

WIEC JESZCZE SPYTAM JAK SIE ZAPATRUJESZ NA ZAKAZ DLA DIESLI (CZY OGOLNIE STARYCH AUT) I PALENIA W PIECACH MATERIALAMI STALYMI.
            • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:42
              bimota napisał:

> O PRZYDROZNYCH CHYBA NIE BEDE DYSKUTOWAL, BO POPADASZ W CORAZ WIEKSZE BREDNIE.

A ja tylko cytuję tzw. prawicowców i wolnościowców.

> WIEC JESZCZE SPYTAM JAK SIE ZAPATRUJESZ NA ZAKAZ DLA DIESLI (CZY OGOLNIE STARYC
              > H AUT)

Konkretnie. Zakaz czego dla jakich itp.?

>I PALENIA W PIECACH MATERIALAMI STALYMI.

Znów konkretnie. Jakimi materiałami w jakich piecach itp.?
              • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:51
                Zakaz wjazdu do miast diesli lub starych aut albo w ogole zakaz izh uzywania.

Nie wiesz co to cialo stale ? Wegiel, koks, drewno...
                • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 20:55
                  1. Wydaje mi się to nierealne.
                  Może zakaz wjazdu do centrów miast dla samochodów niespełniających norm. Zakaz używania wydaje mi się jeszcze bardziej nierealny.
                  A żebyś nie zarzucił mi że nie udzielam odpowiedzi na pytania. Co do zasady nie popierałbym takiego zakazu.

2. Zapomniałeś o mule, plastikach, sklejce/meblach i innych syfach.
                  I znów odpowiadając na pytanie, nie popierał bym zakazy palenia paliwami stałymi.
                  Wprowadził bym natomiast normy co można sprzedawać.
                  • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 21:23
                    Ha. ha.. Czyli jednym nakazujemy pod przymusem oczyszczac powietrze po to by inni mogi truc na potege. Tak wyglada lewacka "sprawiedliwosc spoleczna"...

A ciekawe skad sie bierze drewno na opal... Pewnie Mikolaj wyczarowuje...
                    • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 21:33
                      Nie wiem co ty nakazujesz pod przymusem.
                      Ja mogę napisać czego bym oczekiwał od innych.
                      • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 22:05
                        TY JUZ NAPISALES, ZE OCZEKUJESZ OD INNYCH. I POTWIERDZILES, ZE TYLKO OD INNYCH, NIGDY OD SIEBIE.
                        • samspade Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 22:31
                          Wskaż miejsce gdzie tak napisałem.
                          • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 22:51
                            "Swoja ustawę pis ma zmieniać bo zauważyli do czego prowadzi."
                            • samspade Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 08:35
                              bimota napisał:

> "Swoja ustawę pis ma zmieniać bo zauważyli do czego prowadzi."

Chyba nie przeczytałeś o co chodzi. Przypomnę. Wskaż miejsce gdzie napisałem że oczekuję tylko od innych a nigdy od siebie.
                              Bo na razie wskazałeś stwierdzenie faktu. żadnych oczekiwań
                              • bimota Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:18
                                WPROST MOZE NIE NAPISALES, ALE WYKAZALES SIE HIPOKRYZJA, O CZYM JUZ PISALEM.
                                • samspade Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:41
                                  W którym miejscu? W jakiej sprawie?
    • galtomone Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:22
      Glupis - ale to juz wiemy.
      Zla jest nie dlatego, ze wprowadzil ja PiS, tylko dlatego, ze jest zla.
      Tyle.

Za to, jak w przypadku Twoej glupoty, nie ejstem zdziwiony, ze jest zla.
      Jak ktos ma taka kadre jak PiS, jak PiS (tyi korwin) jest przekonany o swojej absolutnej i zawsze racji a kazda krytyke traktuje jakos osobisty atak i zdrade, a do tego proceduje w taki sposob to jak uchwalone prawo ma byc dobre???

Inna sprawa, ze akturat ta ustawa tak smierdzi "przekretem" finansowym, ze az oczy lzawia...

Podobnie jak SKOKi - kiedy sie dowiemy kto na tym zrobil kase , ile i ile nas to (klientow bankow) kosztowalo... jale jakos wolne media narodowe tematu nie draza.... choc Amber Gold przy tym to jak afera z rozbita skarbonka...
      • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:26
        LEDWO ZACZALES I ZNOW BREDZISZ. PIS NIE JEST PRZEKONANY O SWEJ RACJ, BO WLASNIE CHCE USTAWE ZNOW ZMIENIAC... CO DLA KORWINA JEST NIE DO POMYSLENIA...
        • galtomone Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:45
          Jasne, nie jest. Dodaj jeszcze, ze jest otwarty na krytyke i slucha :-)
          Ale zbacasz z tematu... mialo byc o drzewach i czekam, az mnie przkonasz, ze to swietne prawo... przynajmniej takie wrazenie z tego co piszesz odnioslem.
          • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:56
            MOZE SIE NAJPIERW ZDECYDUJ, CZY ZE MNA DYSKUTUJESZ CZY NIE...

Jasne, nie jest. Dodaj jeszcze, ze jest otwarty na krytyke i slucha :-)

NIE WIEM. NAPEWNO NIE MNIEJ NIZ TY. ZNOW PYT. OD RZECZY...

PRZEKONAC TO CIE NIE PRZEKONAM, ALE PROBOWAL BEDE, SPOKOJNIE... NA POCZATEK MOGE PODAC TAKI ARGUMENT, ZE JESLI U WLADZY JEST PARTIA WOLNOSCIOWA, TO CZLOWIEK NIE BOI SIE ZASADZIC DRZEWA, BO WIE, ZE GDY MU BEDZIE PRZESZKADZAC - WYTNIE BEZ PYTANIA I PLACENIA URZEDASOWI. DLATEGO CHETNIE SADZI, BO WIEKSZOSC LUBI DRZEWA.

A TY LEPIEJ ODPOWIEDZ NA TO, O CO PYTAM SAMIEGO...
            • galtomone Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 16:11
              Nie wiem o co pytasz samiego.
              Jak PiS jestpartia wolnosciowa to ja jestem Swiety Alojzy.

Zgadzam sie, ze obywatel powinien miec prawo wyciac drzwo ktore sam zasadzi.
              Co wiecej, w wiekszosci przypadkow dotad je juz mial. Bo takie drzewa co sie sadzi a potem wycina to glownie owocowe sa... z tymi nigdy nie bylo problemow.
              Zas jak zasadzisz dab to i za 10 lat nie bardzo masz co wycinac... ale fakt, powinies miec do tego prawo.

Fajnie zatem, ze te wszytkie drzewa co teraz ida pod topor to sadozne przez obecnych wlascicieli byly :-)
              • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 16:23
                OCZYWISCIE, Z ENIE JEST, MOWILEM TO 1000 RAZY...

A JAK KUPI DZIALKE Z DRZEWAMI ?

A SMAIEGO PYTAM:

WIEC JESZCZE SPYTAM JAK SIE ZAPATRUJESZ NA ZAKAZ DLA DIESLI (CZY OGOLNIE STARYCH AUT) I PALENIA W PIECACH MATERIALAMI STALYMI.
                • galtomone Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 18:39
                  bimota napisał:

> OCZYWISCIE, Z ENIE JEST, MOWILEM TO 1000 RAZY...
                  >
                  > A JAK KUPI DZIALKE Z DRZEWAMI ?

To jak z jazda z facetem co cie zabija - cos pisales, ze nie ma obowizku wsiadaniao ile dobrze pamietam...

A zakup dzialki i do tego z drzewami to obowiazek???

> A SMAIEGO PYTAM:
                  >
                  > WIEC JESZCZE SPYTAM JAK SIE ZAPATRUJESZ NA ZAKAZ DLA DIESLI (CZY OGOLNIE STARYC
                  > H AUT) I PALENIA W PIECACH MATERIALAMI STALYMI.

No i co... mam go prosic zeby ci odpowiedzial??? Widac uwaza, ze nie warto skoro cie ignoruje.
                  I jaki to ma zwiazek z drzewami???

Bo... zakladasz watek o drzewach a pytasz o diesle... nie bardzo rozumiem logike... - ale moze dlatego ze jej brak...
                  • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 20:06
                    Jak zwykle nic nie rozumiesz i jak zwykle boisz sie odpowiadac... Tak wyglada "dyskusja" z toba...
                    • galtomone Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 08:21
                      Zadaj konkretne pytanie to odpowiem. Nawet z tym masz klopot.
                      • bimota Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:23
                        INNYCH NIE ZADAJE...

W SUMIE ODPOWIEDZI MOZNA SIE DOMYSLIC.

CHODZILO O WYKAZANIE WASZEJ HIPOKRYZJI I DWULICOWOSCI. CEL ZOSTAL OSIAGNIETY...
                        • galtomone Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:33
                          ???? To musialem po to jakies pytanie zadawac. Trzeba bylo stanc przed lustrem i to sobie powiedziec trzy razy. Efekt bylby lepszy, bo mialbys wrazenie prawdiwej rozmowy z zywym czlowiekiem.
                          Rzucilem okiem na twoja dysksje z Samem i tego co ci sie wydaje nie wykazales. Wrecz wykazales, ze nie rozumiesz co czytasz.
                          • samspade Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:46
                            "Dyskusja" jest interesująca. Zacytowalem krula, bimote a bimota nazwał to bredniami.
                            • galtomone Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 17:05
                              Nie jestem zdziwiony.
                              One generalnie nie czyta odpowiedzi tylko sobie odpowiada w naszym imieniu by mu sie z zalozona teza zgadzalo.
                              A jak dopytac o szczegoly to zawsze ucieka i zmienia temat.
      • agios_pneumatos Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 21:34
        Nie głosowałeś na PiS przypadkiem?
        • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 22:08
          GDYBYS MIAL ROZUM, TO BYS SIE DOMYSLIL...

ALE JEDYNE NA CO STAC CIEBIE I TWYCH KAMRATOW TO BREDZENIE OD RZECZY.
          • agios_pneumatos Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 18:33
            Nie ty geniuszu. Spójrz na drzewo. I tamże spadaj niepytany
    • waga170 Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 15:55
      A ja juz mam sto dwadziscia lat a nigdy nie widzialem drzewa co weszlo na asfalt i trzepnelo w samochod.
      • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 16:00
        GRATULUJE...

DLACZEGO WY ZAWSZE MOWICIE O TYM, O CO NIE PYTAM...
      • nazimno Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 16:01
        Gdybys znal literature, to wiedzialbys cos (buhaha) o lesie Birnam.
      • agios_pneumatos Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 21:36
        A ja juz mam sto dwadziscia lat a nigdy nie widzialem drzewa co weszlo na asfalt i trzepnelo w samochod.

Hołowczyc (ten od zapitalania 1,5h do Warszawy) ma inne zdanie.
        • bimota Re: Pomniki przyrody 27.02.17, 22:13
          JA BYM ZROZUMIAL, ZE MOZNA BYC TAK BEZDENNIE TEPYM, BY NIE WYOBRAZIC SOBIE, ZE NA DRZEWACH MOGA GINAC LUDZIE CALKOWICIE NIEWINNI.

TYLE ZE TU NIE TRZEBA NIC ROZUMIEC ANI SOBIE WYOBRAZAC, BO TAK WYGLADA CODZIENNOSC. I TAKIE WYPARCIE RZECZYWISTOSCI JUZ TRUDNO ZROZUMIEC. TO WYGLADA NA JAKAS ZBIOROWA CHOROBE PSYCHICZNA...
    • aron2004 Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 03:53
      Wycinanie drzew przy drogach jest sensowne ( przy jednoczesnym sadzeniu drzew daleko od dróg) natomiast wycinanie drzew daleko od dróg jest absurdem, bo drzewa produkują tlen. No ale wiadomo chłop żywemu nie przepuści.
      • bimota Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 09:24
        A PALENIE NIMI W PIECU TEZ JEST SENSOWNE, BO ZABIERA TLEN...
        • filip505 Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 16:30
          ......trudno sobie wyobrazic zeby w kominku palic ropa czy gazem,mowie tu o paleniu dla
          przyjemnosci nie ogrzewaniu domu,zeby nie szkodzic zbytnio srodowisku dzewo musi byc
          suche,przynajmiej dwa lata po scieciu wtedy ulatniaja sie z niego te szkodliwe przy spalaniu
          gazy,tutaj nie wolno sprzedawac drewna opalowego przed uplywem dwuch lat po scieciu,
          proste i skuteczne,troche ekologicznej wiedzy potrzeba i madrych przepisow,
          • bimota Re: Pomniki przyrody 28.02.17, 17:38
            I URZEDNIK SIEDZI NA GALEZI I PILNUJE, BY PRZEZ 2 LATA NIKT JEJ NIE ZABRAL ?
            • filip505 Re: Pomniki przyrody 01.03.17, 21:44
              .....chyba powinienes zapytac czy nie sprzedal jej na opal !!!!!,kazdy nawet cwierinteliget wie
              ze suche drzewo pali sie lepiej,wiekszosc kupujacych napewno,....a urzednik moze tylko
              porownac ilosc pozyskanego drzewa w danym roku ze sprzedanym dwa lata potem,
              moze sa nawet jakies kontrole ale najwazniejsza kontrola jest swiadomosc kupujacych,
              nikt mokrego nie chce kupic,proste,
              • bimota Re: Pomniki przyrody 01.03.17, 22:23
                a urzednik moze tylko
                porownac ilosc pozyskanego drzewa w danym roku ze sprzedanym dwa lata potem

TO TAKA WIEDZE MOZE SOBIE WSADZIC...
    • bimota Re: Pomniki przyrody 31.03.17, 18:31
      DZIS PRZED PRZEJAZDEM KOLEJOWYM KILKADZIESIAT POJAZDOW. POSTOJ CONAJMNIEJ NA KILKA MINUT (POJEZDZILEM TROCHE I ODJECHALEM ZANIM PODNIESLI SZLABANY). PROCZ PIERWSZYCH 3 - CALA RESZTA STALA Z WLACZONYMI SILNIKAMI. I TAK WYGLADA DBANIE O CZYSTE POWIETRZE TYCH SAMOLUBNYCH, BEZMOZGICH POMNIKOW GLUPOTY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka