Dodaj do ulubionych

Czas na letnie

06.03.17, 16:06
Macie jakies opinie na temat:

Hankook RA33 vs Firestone Destination HP? - 380 szt. z montazem
Czekam jeszcze na cene Nokianow - ale nie wiem jaki model.
Nowe Uniroyal RE3 - 420 - nie sadze by byly lepsze od tych na poczatku...
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Czas na letnie 06.03.17, 16:13
      Nokian H line SUV - 390 zl - i chyba te mi najbardziej pasuja...
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Czas na letnie 06.03.17, 16:18
      Modeli nie znam, ale jako marka to Uniroyal, powinny być made in germany.
      • galtomone Re: Czas na letnie 06.03.17, 16:21
        Mysle, ze marka ma juz nie wiele wspolnego z miejsce produkcji.

Mialem 3 razy UR - Previa, Avensis i teraz Lex. W dwoch pierwszych super... ale w RX mam wraenie, ze nie wytrzymaly za duzo i dosc glosne byly....
        Wiec chyba tym razem sie na nie nie zdecyduje, tym bardziej, ze sa najdrozsze....

Patrzac na halas i opory toczenia Nokiany wychodza ciut lepiej. Ciut gorzej hamują na mokrym, ale...
        UR RE3 to calkiem nowa konstrukcja i bieznik i cholera wie co to dajel bedzie...
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Czas na letnie 06.03.17, 16:19
      A Nokian to raczej na zimę i często z fabryki w Rosji.
      • galtomone Re: Czas na letnie 06.03.17, 16:23
        Teraz mam zimowki Nokiany WR3 SUV kupione w zeszylm roku - poki co 100%zadowolenia.
        Nawet po naprawde stroma gore, na lodzie wyciagalem Volvo z zaspy i luz....
        W tym roku na silskim zadnych klopotow.
    • yasiaq Re: Czas na letnie 07.03.17, 11:54
      Wiem, że to trochę może nie na temat ale ruch można zablokować zarówno na każdych oponach jak również mając gigantyczną moc silnika. Ja niezmiennie polecam całoroczne micheliny na których jeżdżąc stareńką hondą i będąc kiepskim kierowcą na wszelkiego typu zakrętach typu estakady, zakopianki zakręty w bieszczadach itd byłem chcąc nie chcąc zawsze najszybszy wyprzedzając często po zewnętrznej różne wściekłe AMG, s8, bmw z serii M które z kolei po wjechaniu na prosty odcinek wystrzeliwały zezłoszczone niczym z procy,nie dając mi jakiegokolwiek cienia szans na udany pościg..
      • galtomone Re: Czas na letnie 07.03.17, 12:05
        Ja jednak wole dwa osobne komplety - tym bardziej, ze mam 8 aluminiowych felg ;-)
        • koza_oddam Re: Czas na letnie 07.03.17, 13:48
          To taki status bogactwa - dwa komplety alu? Jak ktoś ma jeden a drugi stalówek to jest już mniejszym bambrem? To ja ze swoimi dwoma kompletami stalówek to jakaś biedota z Powiśla jestem chyba... Nie ogarniam tej kuwety...
          • samspade Re: Czas na letnie 07.03.17, 13:56
            Z dwoma kompletami alusów można błysnąć pod blokiem podczas wymiany kół.
            • galtomone Re: Czas na letnie 07.03.17, 14:24
              No ba... zabym tylko je mial pod domem.
              Trzymam je w zkaladzie od ogumienia 3 miasta odemnie , tam gdzie poprednia wlascicielka auta bo nie chcemi sie wozic.
              A drugi komplet kupilem bo byl tani jak barszcz - juz nie pamietam ale zdaje sie ze kolo 400 zl zaplacilem za 4 szt. a kolega wypiaskowal, pomalowal i sa jak nowe. - a stalowek fabrycznych nie ma i uznalem ze nie ma sensu kombinowac, skor org. sa tanie.

Zatem jade, zostawiam zimowki, zakladaja mi letnie - teraz z nowymi oponami i wracam. Nie bardzo mam przed kim i czym blyskac.
              Tym bardziej, ze pod blokiem mam Skody warte znaczenie wiecej niz moj staruszek.

Zamowilem Nokiany - z zimowych jestem zadowolony, wiec zobaczymy jak letnie.
              • samspade Re: Czas na letnie 07.03.17, 14:37
                galtomone napisał:

> Tym bardziej, ze pod blokiem mam Skody warte znaczenie wiecej niz moj staruszek

Ale to tylko skody, a nie klasa plemium. Gdzie skodzie do fury za 200 tysi.
                • galtomone Re: Czas na letnie 07.03.17, 14:53
                  Nie wiem... jak bede mial fure za 200 tysi to ci powiem. Ale wolabym Leusa - jak kiedys sprawdzalem to RX od 320 sie zaczynaly ;-) - nie wiem dlaczego zyczysz mi czegos gorszego :-)
          • galtomone Re: Czas na letnie 07.03.17, 14:20
            Jakies kompleksy masz??? Ja tam cos o bogactwie i biedzie pisalem?
            Nie bardzo rozumiem pretensji...
            • misiaczek1281 Re: Czas na letnie 07.03.17, 19:36
              Najlepsze są Uniroyal Rain Expert ...na mokrej drodze trzymają się jak przyklejone ... nie udało mi się zerwać przyczepności :)
              • samspade Re: Czas na letnie 07.03.17, 20:23
                A czym próbowałeś? Swoim solo?
              • galtomone Re: Czas na letnie 08.03.17, 07:40
                Nie jestem przekonany.
                Mialem juz 3 komplety. Te w wersji 4x4 nie wytrzymaly dlugo i byly bardzo glosne.
                Teraz na nowa generacje sie nie zdecydowalem.

Ale wersja "osobowa" w poprzednich autach byla OK.
            • koza_oddam Re: Czas na letnie 08.03.17, 09:03
              Żart. Znasz takie pojęcie? ;)
      • nazimno Re: Czas na letnie 08.03.17, 07:48
        Na kazdego "miszcza prostej"
        przypada "miszcz krzywej".

I jedni i drudzy kiedys zwiedzic musza pole
        lub row.

• yasiaq Re: Czas na letnie 08.03.17, 10:27
          W złote ramki te słowa!!!! Nawet historia nieszczęsnego Kubicy to potwierdza..
          • nazimno Re: Czas na letnie 08.03.17, 10:40
            Niestety, bo czlowieka z pasja. to trafilo.
            • galtomone Re: Czas na letnie 08.03.17, 11:09
              Tyle, ze zaplacil nie za wlasny blad i brawure a za nieprzygotowanie trasy przez organizatora.
              Gdyby barierka byla sprawana - takjak byc powinna to by sie w skode nie wbila.
    • galtomone Nokiany zaloze w czwartek - a wy juz na letnich? 08.03.17, 16:40

• bywalec.hoteli Re: Nokiany zaloze w czwartek - a wy juz na letni 03.07.19, 13:09
        I jak tam te Nokiany?
        • galtomone Re: Nokiany zaloze w czwartek - a wy juz na letni 03.07.19, 13:19
          Poki co super. Ciche, bieżnik ciagle ok. Nie nażekam. Zimowe też mam Nokiany i jest podobnie.
          Uniroyale byly wyraznie glosniejsze.
          • bywalec.hoteli Re: Nokiany zaloze w czwartek - a wy juz na letni 03.07.19, 23:44
            galtomone napisał:

> Poki co super. Ciche, bieżnik ciagle ok. Nie nażekam. Zimowe też mam Nokiany i
            > jest podobnie.
            > Uniroyale byly wyraznie glosniejsze.

A jakie masz? Nokian iLine ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka