22.11.18, 07:07
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24196730,dwaj-polacy-zderzyli-sie-na-stoku-narciarskim-w-austrii-jeden.html#s=BoxOpCzol5
Początek sezonu. Jeszcze grudnia nie ma.
Pojechali zapewne 'swymi' furami co to mają w oczy koleć. Nic, że należą do banku.
O tej porze na takich trasach raczej pustkowie. Mimo to 'Polak potrafi'. Albo, 'śmiało Janusz, zmieścisz się'. Do tego pewnie kieliszeczek dla kurażu.

Czy tylko ja zauważam analogię do zachowań (i skutków) określonego typu osobników na drodze?

P.S. A może jeden z nich nazywał się Marcin i przyjechał wolcwagenem kajen jednak i zamiast do Dolnego Kubina trafił aż do Austrii?
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Geny 22.11.18, 07:16
      Za duzo kreatywnych fabularyzacji.
      Wypadek jakich dziesiatki.
      Nirstety, tragiczny.
      • bimota Re: Geny 22.11.18, 11:44
        MYSLISZ, ZE NP... HITLEROWCY MAJA INNE GENY ? COS W TYM MOZE BYC, BO NP. POLSKA FABRYKA FIATA UWAZANA JEST ZA NAJLEPSZA...

A CIEKAWE JAKIE GENY MAJA WARSZAWIACY, WCZORAJ PO LATACH WPADLEM NA CHWILE DO WARSZAWKI I JUZ SIE ZNALAZL NAUCZYCIEL, KTOREMU SIE CHYBA NIE ODOBALO, ZE DO CZERWONEGO SWIATLA DOJEZDZAM Z SZYBKOSCIA 40 KM/H I TAMUJE RUCH (A 3 PUSTE PASY TO DLA MISTRZA ZA MALO BY WYPRZEDZIC), WIEC ZMUSILEM GO DO CIAGLEGO TRABIENIA..
    • galtomone Re: Geny 22.11.18, 07:32
      A może po prostu był to nieszczesliwy wypadek, o jaki wbrew pozorom na nartach dosc łatwo?

No bo przecież Niemcy, Włosi, Austyiacy, itd... nigdy ani na siebie ani na innych narciarzy nie wpadaja.
      Co wiecej, zaden z nich nie przyjezdza na narty wypasiona fura, ktora nalezy do banku...
    • trypel Re: Geny 22.11.18, 07:53
      Te same geny u Austriaków?
      www.tvn24.pl/austria-polski-narciarz-zginal-w-tyrolu,885796,s.html
      • nazimno Re: Geny 22.11.18, 08:38
        Mogli miec greckie korzenie.
        • trypel Re: Geny 22.11.18, 08:43
          Albo bośniackie, albo węgierskie prędzej. Austrowegry w sumie.
          • nazimno Re: Geny 22.11.18, 08:48
            To byla szpila dla ducha z Grecji.
            • trypel Re: Geny 22.11.18, 11:12
              Za rano było na takie skojarzenia
      • agios_pneumatos Re: Geny 28.11.18, 18:01
        Nic nie zrozumiałem. Podałeś linka do tego samego zdarzenia z udziałem dwóch Polaków, pytając czy Austryjacy mają te same geny. Znaczy może ziemia austriacka ma.
        • trypel Re: Geny 28.11.18, 20:13
          Doczytaj podlinkowany artykuł do końca to zrozumiesz
          • agios_pneumatos Re: Geny 28.11.18, 21:10
            Skoro kierują tak jak Polacy to pewnie dlatego.
            • trypel Re: Geny 28.11.18, 21:22
              A moze Polacy tak jak oni?
              • agios_pneumatos Re: Geny 29.11.18, 04:05
                Założenie błędne po dwakroć.
                • trypel Re: Geny 29.11.18, 06:51
                  Dlatego ze...?
    • tbernard Re: Geny 22.11.18, 09:34
      Lepiej nie naśmiewać się z nieszczęśliwego wypadku. Jeden z nich mógł być zupełnie niewinny a wrzucasz obu do jednego wora. To tak jakby stwierdzić, że dwóch przygłupów bije się, podczas gdy jeden z nich został napadnięty i większego wyboru nie ma.
      • bimota Re: Geny 22.11.18, 11:21
        ALE PRAWO OBU TRAKTUJE ROWNO - UDZIAL W BOJCE... NO CHYBA ZE JEDEN JEST DUNCZYKIEM CZY INNYM CIAPATYM...
      • agios_pneumatos Re: Geny 28.11.18, 18:04
        Nie naśmiewam się. Zastanawiam się czy styl jazdy miszczów husarii na drogach
        Czech, Slowacji i Austrii przekłada się potem na zachowanie na stoku.

W sumie pytam o spostrzeżenia innych. Bo to, że wielokrotnie omal nie wpadłem na snowboardzistów siedzących na środku stoku zaraz za pagórkiem, albo wpychanie się do kolejki przez narciarzy to sam doświadczyłem nie raz. Za każdym razem słyszę rozpoznawalne 'karwasz'.
        • hutchence Re: Geny 28.11.18, 21:09
          To zmień pejzaż gamoniu
          • agios_pneumatos Re: Geny 28.11.18, 21:12
            Najpierw go zdefiniuj, żeby polecać inny, niemoto.
            • hutchence Re: Geny 28.11.18, 21:20
              Niemoto? Jakie masz podstawy by tak sądzić? Radzę sobie całkiem ok. No, może nie tak dobrze jak Pan ale nie narzekam.
              • agios_pneumatos Re: Geny 29.11.18, 04:07
                hutchence napisał:

> Niemoto? Jakie masz podstawy by tak sądzić? Radzę sobie całkiem ok. No, może ni
                > e tak dobrze jak Pan ale nie narzekam.

Nie sądzę. Skoro rozmawiasz z gamoniem to dostosowuję się do poziomu.
            • hutchence Re: Geny 28.11.18, 22:21
              Słuchaj, ja to Cię nawet rozumiem. Sam nie raz będąc za granicą musiałem się wstydzić za to co wyprawiają nasi rodacy. Ale Twoje twierdzenie z góry, że w tym przypadku winą za tą tragedię ponosi narodowość i związane z nią przywary (wódeczka plus ułańska fantazja) jest nieuprawnione i być może mocno krzywdzące dla uczestników tej tragedii. Może masz rację co do przyczyny ale może też się bardzo mocno mylisz.
              Podam ci pewien przykład pod rozwagę. W końcu lat 80 tych był sobie taki, nawet wtedy popularny zespół disco London Boys. Dwóch gości. Pojechali sobie do Austrii zimą na narty i zginęli w wypadku spowodowanym przez pijanego kierowcę z .... Szwajcarii. A jeżeli myślimy o ruchu samochodowym z Austrią i Szwajcarią w tle to co nam przychodzi do głowy?
              • agios_pneumatos Re: Geny 29.11.18, 04:13
                Nie twierdzę, że tak było definitywnie. Twierdzę, że jest to wielce prawdopodobne, w oparciu o obserwacje. Wypadek w Dolnym Kubinie to tylko wierzchołek nomen omen góry lodowej, gdzie mamy do czynienia ze zdarzeniem spowodowanym specyficznym podejściem do kwestii ruchu drogowego, gdzie to drugie owocuje wieloma sytuacjami codziennie.

Co do skojarzeń z ruchem drogowym w wymienionych krajach to przychodzą mi na myśl przede wszystkim kary.
                • samspade Re: Geny 29.11.18, 08:42
                  agios_pneumatos napisał:

> Co do skojarzeń z ruchem drogowym w wymienionych krajach to przychodzą mi na my
                  > śl przede wszystkim kary.

Te kary to ciekawa sprawa. Skoro tamci obywatele są tacy grzeczni to czemu kary tak wysokie?
                  Dla tych kilku Polaków którzy przyjadą? Nie wydaje mi się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka