Dodaj do ulubionych

Pierwsze auto - co polecacie ?

19.05.20, 11:25
Witajcie.

Szukam modelu na moje pierwsze auto, koniecznie musi być to samochodzić nowy ( max. roczny ). Co polecacie ?
Budżet powinien się zamknąć w jakiś 30-40 tys. Dodam, że mieszkam w większym mieście, gdzie często sa korki.
Dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • samspade Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 11:53
      Hulajnoga elektryczna. Z nowych samochodów do 40 tys pozostaje sandero.
      • tbernard Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 12:28
        samspade napisał:

> Hulajnoga elektryczna. Z nowych samochodów do 40 tys pozostaje sandero.

Nie tylko sandero.
    • wtop.ek Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 12:01
      Eeetam, rocznych aut pełno, ponoć dentyści wymieniają co rok, choć to raczej Macany, Q7 i CLA, więc trochę inny target cenowy ;)
    • waga170 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 12:14
      40 tysiecy czego:) Jako pierwsze auto polecalbym cos starszego, po roku-dwoch nabywania wprawy dopiero bym zmienil na nowke. Zaden wstyd jezdzic gratem bo przez maske nie widac kto jedzie.
    • only_the_godfather Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 13:21
      40 tyś i nowy? To chyba tylko Sandero czy fabia i to totalny golas z najsłabszym silnikiem.
    • liczbynieklamia Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 15:49
      > Szukam modelu na moje pierwsze auto, koniecznie musi być to samochodzić nowy
      Czyli wszystkie rozsądne opcje odpadają.

> Budżet powinien się zamknąć w jakiś 30-40 tys
      A ten wymóg odrzuca nawet te nierozsądne.
      • loyezoo Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 16:09
        Citroen c1 , Kia Picanto , Panda III , Vw Up, Dacia Logan MCV ,Mitsubishi Space Star
        • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 17:09
          Citroen C1 to jest wielkoscia skrzynka na listy, nie auto, kosztuje kompletnie goly przeszlo 40 000
          Kia Picanto 39990 pln, wielkosc podobna, kompletnie goly
          Panda to juz jest powyzej, tez wielkosc skrzynki na listy, do tego kompletnie gola....
          Mitsubishi 39990, to samo co u konkurencji, kompletnoe goly....

Nowy UP jest od 53090 pln, kompletnie goly
          • tbernard Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 19:02
            Oto oferta na Pandę która mieści się w podanym przedziale cenowym. Nie jest całkiem goła, skoro ma radio i klimatyzację.
            • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 19:57
              I 4 kola oraz 1 silnik
              • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:07
                Tu jest kompletny cennik:
                cenniki.fiat.pl/fiat/download/fiat/cennik/panda/cennik-2020/Panda_seria3_cennik_RP2020_26.03.20.pdf
                • tbernard Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 20.05.20, 08:28
                  Widziałem ten cennik ale widocznie jest tak kompletny, że kompletnie nierealny i dlatego oferują w cenach poniżej podanych tam. A co do radia i klimatyzacji, to kiedyś wersje najtańsze tego nie miały, teraz faktycznie nawet to najtańsze ma w standardzie klimatyzację manualną i najprostsze radio z USB. No to po korekcie ceny którą sami zrobili (i być może indywidualnie coś da się wynegocjować) całkiem fajne autko jako pierwsze do zatłoczonego miasta. Na wypady za miasto też da radę.
                  • qqbek Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 20.05.20, 08:44
                    Poza wymienionymi jest trochę Fiatów 500 POP w tej cenie (też z klimą).
                    Jest też kilka przecenionych Mitsubishi Space Star (to zupełna odwrotność "500" - brzydkie jak noc listopadowa, ale ma chociaż bagażnik i 4 siedzenia, 500 zaś siedzeń pełnowartościowych ma 2 sztuki).
                    Z praktycznych, pudełkowatych znalazłem też jednego VW Up w biedawersji (Take Up) przecenionego z 42 na niecałe 36.
          • loyezoo Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 20.05.20, 08:54
            Wszystkie wymienione przeze mnie mieściły się w cenie do 40.Każdy miał m.in klimę, manualną ale miał.Szukać "trza" umić:P
    • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 16:33
      Skoro koniecnie nowy, to w tej cenie sa auta do d....

No, wiec nic nie polecem
      • misiaczek1281 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 16:35
        za 48 jest Yaris, z 37 Aygo. Nie dziękuj
        • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 17:10
          Nie musisz dziekowac, budzet autorki watki jest DO 40 tysiecy, ale z matemtyki miales zawsze jedynki
          • misiaczek1281 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 18:55
            wislok1 napisał:

> Nie musisz dziekowac, budzet autorki watki jest DO 40 tysiecy, ale z matemtyki
            > miales zawsze jedynki

A ty z logiki miałeś jedynki.
            1. Podałem za 37 aygo (w budżecie do 40 się mieści)
            2. Podałem też yarisa co prawda za 48 ale to nowy, a autor dopuszcza też roczne więc w przypadku rocznego może nawet w 40 by się zmieścił , trzeba poszukać ofert zależy jaki stan, przebieg, wyposażenie a nawet jeśli przekroczy u rocznego ten tysiąc dwa to warto niewielka różnica.
        • waga170 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:06
          Misiek, czyzbys sie ostatnio zainteresowal rynkiem samochodow NOWYCH? Czytam i nie wierze.
          • wislok1 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:09
            Prezes z kotem chce komus z kaczej rodziny kupic nowe auto na prezent, ale zeby tanie bylo,
            tak do 40 000....

I kazal misiaczkowi zrobic wywiad, co jest do kupienia za 40 kawalkow
            • misiaczek1281 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:11
              nie....po prostu autor pyta to grzecznie odpowiadam...
              z kogo się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie?
              • waga170 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:30
                misiaczek1281 napisała:

> nie....po prostu autor pyta to grzecznie odpowiadam...

No to tez zapytam, a ty mi grzecznie odpowiedz:

Po jaki chuj zes tu przylazl i ciagle pierdolisz jakies swoje koszaly opaly na kazdy temat?
      • gzesiolek Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 23:15
        Ja tam widzę pewien plus. Jak zacznie od takiego Sandero to każde kolejne auto to będzie szczyt luksusu...
    • bywalec.hoteli Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 19.05.20, 20:23
      Fabia?
    • race444 Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 21.05.20, 15:16
      Opel Corsa 75-90 KM, srebrny kolor, pojezdzisz 2-3 lata i potem dobrze sprzedasz. Ja tak zrobilem i do dzisiaj tego nie zaluje. Teraz mam tzn. po sprzedaniu Corsy kupilem Mercedesa i do dzisiaj nim jezdze. Mercedesa kupilem nie dlatego, ze mi sie podobal tyko moj ojciec jezdzi juz kilka lat Mercedesami i to auto nie bylo mi obce bo tez wielokrotnie autem ojca "na probe" jezdzilem. Co ty zrobisz to twoja decyzja.
    • kull Re: Pierwsze auto - co polecacie ? 23.05.20, 12:04
      Odp. jest prosta: benzyna i Hyundai i20 84 KM lun Kia Rio-ten sam silnik-roczny z dobrym wyposazeniem. masz 5 lub 7 lat gwarancji i spokój ! To sa pewne samochody. Zadne renault czy citroen, ten pierwszy zaraz bankrutuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka