Dodaj do ulubionych

jazda Bruksela - Berlin

04.11.21, 21:42
dzisiaj sie pr\zejechalem. cos ponad 750 km. zadnych wiekszych problemow, nawet korki minimalne, ale 450km lalo jak z cebra. no i jazda berlinem w deszczu podwieczor - tez zadna frajda. do tego pare wylaczonych swiatel na skrzyzowaniach, piesi, rowerzysci (swiete krowy) itp itd. w koncu z dwoma stopami jakies 9 godzin door to door. szukanie wskazanego przez recepcje garazu podziemnego okazalo sie w deszczu niezlym wyzwniem, ale dalismy z zona rade. 25 ojro za 24/godziny tez nie jest malo, no ale OK.
no ale niezla jazda- cena benzyny super przy autostradzie w okolicach Schwerte - ok. 1,97 euro
to juz by oznaczalo w pisslandzie grubo ponad 8 zeta/litr.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: jazda Bruksela - Berlin 04.11.21, 21:44
      Ponad 9
      A u nas dzisiaj pięknie
      W Krakowie pokazywało mi 18 stopni
      • qqbek Re: jazda Bruksela - Berlin 04.11.21, 21:54
        A u nas dziś po południu podlało trochę.
        Wracałem z pracy po 14-ej to nawet intensywnie padało i trochę się bać zacząłem, bo te gumy z przodu to poniżej 3 mm już są.
        Za to teraz z psem na spacerze byłem i +11 nadal... wrzesień, a nie listopad :P
        • trypel Re: jazda Bruksela - Berlin 04.11.21, 22:00
          U mnie tez koty zostały na noc na zewnątrz
          A już na zimowkach
          • marekggg Re: jazda Bruksela - Berlin 04.11.21, 22:16
            na autostradzie widocznosc przy 130 - trudno bylo rozpoznac samochod przez fontanny wody. ale dalo sie. wyzerowalem za bruksela liczniki, ciekawy jestem spalania i sredniec.
          • waga173 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 04:03
            trypel napisał:

> U mnie tez koty zostały na noc na zewnątrz
            > A już na zimowkach
            >
            Nieladnie, na suchym poobcieraja sobie te zimowki i jak przyjdzie zima to sie beda slizgac.
            • trypel Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 06:44
              One mają z kolcami. Dadzą radę
              • waga173 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 07:40
                Kocie kolce to za przeproszeniem takie same kolce jak na moim chuju. Tak napisalem a jak to przeczytalem to mi sie wydalo ze to majstersztyk dowcipu:)) Mam trzy koty, jak leze to wlaza na mnie i "gniota ciasto" pazurkami przez ubranie do samej skory, mruczac przy tym a ja jak ten idiota to lubie. To jest chuj w porownaniu do tysiaca mikronaciec na moich nogach i rekach ktore zrobila prawdziwymi kolcami moja ukochana swietej pamieci RIP Wiewioreczka. Tez to lubilem! Kiedys w parku jakas pani patrzac na mnie po chwili zapytala czy pan ma wiewiorke? Zupelnie jak kiedys upapranego farbami Modiglianiego pani w okienku zapytala czy pan tez maluje?
    • bywalec.hoteli Re: jazda Bruksela - Berlin 04.11.21, 23:20
      Jedziesz na Marsz Niepodległości?
      A może protestować przeciwko Pissiorkom? :)
      • marekggg Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 00:25
        nie, wtedy wyjezdzam z wawy.
        jade z powodow prywatnych.
        zadne polityczne spotkania nie maja dla mnie znaczenia.
        puszczajacych baki mam w dupie.
    • wislok1 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:30
      Na autostradach sa takie ceny, dla szalencow z Polski, co tam tankuja....

Kilka lat temu bylem w ciezkim szoku, stacja paliw na polnoc od WIednia, kolo McDonalda, ceny o 30 centow na litrze wyzsze niz poza autostrada...
      90% tankujacych aut to byly auta z PL....

Wtedy nie bylo tak drogo, ale mimo wszystko tylko IDIOTA tam tankowal,. jak po zjechaniu z autostrady i przejechaniu kilku kilometrow bylo o wiele taniej....
      • carnivore69 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:38
        wislok1 napisał:

> Wtedy nie bylo tak drogo, ale mimo wszystko tylko IDIOTA tam tankowal,. jak po
        > zjechaniu z autostrady i przejechaniu kilku kilometrow bylo o wiele taniej....

Z drugiej strony, jadąc którąś tam godzinę (i mając przed sobą jeszcze dobrych parę) - jak masz do wyboru wydać 15 ojro więcej albo gdzieś zjeżdzać z autostrady i kluczyć, lepszą opcją może być to pierwsze.

Pzdr.
        • wislok1 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:43
          Jak mozesz kluczyc, jak masz nawigacje, co cie prowadzi jak po sznurku ?
          • wislok1 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:45
            Wystarczy tylko wpisac w danym polozeniu do mapy google
            stacja benzynowa
            i cie zaprowadzi idealnie.....
            • carnivore69 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:56
              wislok1 napisał:

> Wystarczy tylko wpisac w danym polozeniu do mapy google
              > stacja benzynowa
              > i cie zaprowadzi idealnie.....

Niby tak. Ale zakładając, że będzie się nawet te 10 minut w plecy, w pewnych sytuacjach może być lepiej machnąć ręką. (Przy pełnym pokładzie, opcja 'whatever' wiąże się często z mniejszym stresem całościowo.)

Pzdr.
              • wislok1 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 18:22
                10 minut w pacy przy dlugiej podrozy to jest pryszcz....
                Zreszta nawet 10 minut sie nie traci, tankowanie na samej autostradzie tez zabiera czas...
                Do tego teraz sa takie bajery, ze google pokazuje cene benzyny na danej stacji...

Sama trase mpzna wczesniej wygodnie w domu zaplanowac
                Takze tankowanie.....

Trzeba tylko z google korzystac
          • marekggg Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 19:38
            chodzi o czas, kasa mnie tak do konca nie interesuje
            • trypel Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 19:51
              Zjeżdżać z trasy żeby zaoszczędzić kilkanaście euro podczas jednokrotnego tankowania w trasie 1500 km. I stracic 15 minut.
              Też uważam to ze bezsens.
      • wislok1 Re: jazda Bruksela - Berlin 05.11.21, 17:42
        Z drugiej strony bardzo duzo kierowcow z PL sie wymienialo informacjami w internecie, gdzie mozna taniej zatankowac i w Austrii i stacje przy autostradach z o wiele tanszym paliwem tez byly pelne Polakow...

Ale czesc to miala w d..., zapewne to ta sama grupa, co calkowicie ignorowala mapy google i cierpliwie stala godzinami w korkach na granicy na trasie do Chorwacji....
        Zamiast pojechac bocznymi drogami i te korki ominac zaoszczedzajac kilka godzin czasu i nerwy....

Znam kilka takich osob, po prostu jada wyznaczanoa trasa, tankuja przy samej autostradzie, NIGDY zadnych map google nie uzywaja
        i klna na caly swiat, ze benzyna droga, a korki straszne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka