marekggg 15.08.22, 13:07 prawie nic nie widac, przynajmniej z mojej - odblaskowe tablice belgijskie nie daja szanse. zreszta tylko te tylne sa wazne, bo przednie sobie mozna zrobic z wycinkow z gazety :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: kamerka noca 15.08.22, 15:03 Widac ze nie ma pasow dla pieszych i widac ze swiatlo jest czerwone. Jak chcesz "zdjac" jego tablice to na chwile zgas swiatla. Taka kamerka jest warta duuuzo wiecej niz zadna. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: kamerka noca 15.08.22, 15:48 Starsza kamerka, starszy sensor (OmniVision OV4689), do tego chipset Novatek-a to wymiatał 7-8 lat temu, teraz są już "lepsiejsze" na rynku. Wczoraj dostałem maila z Empiku, że moja nowa kamerka jest już w drodze do piczkomatu, więc jak dotrze postaram się sam coś nagrać i wrzucić :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: kamerka noca 15.08.22, 17:20 bywalec.hoteli napisał: > piczkomat 😀 Słowotwórstwo w tym wypadku opisuje "standard" obsługi. No, ale na kuriera w domu czy w biurze czekać nie zawsze mogę, więc "piczkomat" jedną z najwygodniejszych opcji (zawsze są dwa dni, żeby odebrać, jak "coś nie pasi", a nie kwadrans do dojazdu kuriera). W Empiku powyżej 3 czy 4 stów i tak miałbym gratis nawet kuriera, ale "piczkomat" po prostu wygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: kamerka noca 15.08.22, 17:54 tobie bywalcu tylko te piczki po glowie chodza Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: kamerka noca 15.08.22, 18:41 markuggg nie wiem jak w Brukseli z uwagi na duża ilość burek i wpływu islamu ale jestem pewien ze w Bratysławie wieczorem to jest na co popatrzeć 😀 laska nebeska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: kamerka noca 15.08.22, 21:22 A na co można popatrzeć w Bratysławie, Szymuś? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: kamerka noca 15.08.22, 22:02 jest na co popatrzyc - tutaj cala europa sie zjezdza. z drugiej strony - nie ma co sie slinic. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: kamerka noca 15.08.22, 21:09 marekggg napisał: > prawie nic nie widac, przynajmniej z mojej - odblaskowe tablice belgijskie nie > daja szanse. Żaden sensor, w tych warunkach nie przeniesie takiej dynamiki. Trzeba by zmniejszyć ekspozycję ale wtedy wszystko wokół byłoby czarną plamą. Albo zmniejszyć dynamikę odjeżdżając dalej żeby natężenie światła odbitego od tablicy było mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: kamerka noca 16.08.22, 11:24 U mnie na poszczególnych klatkach też czasem nie widać, ale generalnie z filmu spokojnie można odczytać... Odpowiedz Link Zgłoś