Dodaj do ulubionych

kamerka noca

15.08.22, 13:07
prawie nic nie widac, przynajmniej z mojej - odblaskowe tablice belgijskie nie daja szanse.
zreszta tylko te tylne sa wazne, bo przednie sobie mozna zrobic z wycinkow z gazety :-)
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: kamerka noca 15.08.22, 15:03
      Widac ze nie ma pasow dla pieszych i widac ze swiatlo jest czerwone. Jak chcesz "zdjac" jego tablice to na chwile zgas swiatla. Taka kamerka jest warta duuuzo wiecej niz zadna.
      • marekggg Re: kamerka noca 15.08.22, 15:32
        zgasic swiatla? chyba zartujesz...
        • waga173 Re: kamerka noca 15.08.22, 16:59
          To przynajmniej zgas te dlugie.
    • qqbek Re: kamerka noca 15.08.22, 15:48
      Starsza kamerka, starszy sensor (OmniVision OV4689), do tego chipset Novatek-a to wymiatał 7-8 lat temu, teraz są już "lepsiejsze" na rynku.
      Wczoraj dostałem maila z Empiku, że moja nowa kamerka jest już w drodze do piczkomatu, więc jak dotrze postaram się sam coś nagrać i wrzucić :)
      • bywalec.hoteli Re: kamerka noca 15.08.22, 17:17
        piczkomat 😀
        • qqbek Re: kamerka noca 15.08.22, 17:20
          bywalec.hoteli napisał:

> piczkomat 😀

Słowotwórstwo w tym wypadku opisuje "standard" obsługi.
          No, ale na kuriera w domu czy w biurze czekać nie zawsze mogę, więc "piczkomat" jedną z najwygodniejszych opcji (zawsze są dwa dni, żeby odebrać, jak "coś nie pasi", a nie kwadrans do dojazdu kuriera).
          W Empiku powyżej 3 czy 4 stów i tak miałbym gratis nawet kuriera, ale "piczkomat" po prostu wygodniejszy.
        • marekggg Re: kamerka noca 15.08.22, 17:54
          tobie bywalcu tylko te piczki po glowie chodza
          • bywalec.hoteli Re: kamerka noca 15.08.22, 18:41
            markuggg nie wiem jak w Brukseli z uwagi na duża ilość burek i wpływu islamu ale jestem pewien ze w Bratysławie wieczorem to jest na co popatrzeć 😀 laska nebeska ;)
            • stavros2002 Re: kamerka noca 15.08.22, 21:22
              A na co można popatrzeć w Bratysławie, Szymuś?
            • marekggg Re: kamerka noca 15.08.22, 22:02
              jest na co popatrzyc - tutaj cala europa sie zjezdza.
              z drugiej strony - nie ma co sie slinic.
    • kreinto Re: kamerka noca 15.08.22, 21:09
      marekggg napisał:

> prawie nic nie widac, przynajmniej z mojej - odblaskowe tablice belgijskie nie
      > daja szanse.
      Żaden sensor, w tych warunkach nie przeniesie takiej dynamiki. Trzeba by zmniejszyć ekspozycję ale wtedy wszystko wokół byłoby czarną plamą. Albo zmniejszyć dynamikę odjeżdżając dalej żeby natężenie światła odbitego od tablicy było mniejsze.
    • gzesiolek Re: kamerka noca 16.08.22, 11:24
      U mnie na poszczególnych klatkach też czasem nie widać, ale generalnie z filmu spokojnie można odczytać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka