Dodaj do ulubionych

Orlen : mcdonald 1:0

19.11.22, 12:59
Miałem trudny tydzień. Dzisiaj rano miałem wracać do domu, wstać, śniadanie i 500 km.
Ale z tego wszystkiego obudziłem się o 4 rano, śniadania nie dostałem, wsiadłem i pojechałem
I gdzieś koło 6.00, między warszawa i Łodzią na śniadanie nadszedł czas.
I kurde jak pomyślałem tak właśnie przegapiłem zjazd do McDonalda
Kij staje na następnej stacji na hotdoga i kawę.
No i trafiłem na orlen.
Mowie ze chciałem hotdoga na śniadanie a babka czy nie chce czegoś lepszego - sadzone bekon i frakfurterki.. no baa. I kawa.
I wiem że sfinansowałem osrajtkowi kawałek nowej willi ale nie żałuję
Jak na warunki autostradowe śniadanie bajka
Jakiś poranny rabat i za komplet z kawą 16 pln.
Jest jakaś lepsza opcja w trasie?
Zaraz wislok napisze ze jestem kryptokaczystą ale jakoś będę musiał z tym żyć
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 13:36
      Za ceramiczny talerz i stalowe sztućce zawsze plus
    • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:01
      a to co to jest to biale na tych pomidorach?

szczerze - OK
      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:10
        Sos czosnkowy. Lepszy byłby jakiś vinegret ale powiedziałem- co Pani ma pod ręką... 6 rano w sobotę:(
        No i sam jakiś rok temu zjechałem ich za koszmarna kawę ale wrócili do poprzedniej i można spokojnie pić
        • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:15
          kawy nie pijam wcale, wiec nie mam pojecia.
          ale hot-dog mniej-wiecej rok temu byl koszmarny :-(
          jeden kes ja, jeden zona i do kosza.
          ale to wyglada naprawde OK. chociaz te pomidory pewnie kompletnie bez smaku.
          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:25
            Ja tak mam z shelowymi i petrochemiowyni
            Nie mogę przełknąć
            Ale każdy lubi co innego
      • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:13
        Z tym majonezem (chyba) to przesadzili.
        • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:24
          To na moją prośbę
          Pierwszy sos.. i trafiło na czosnkowy
          Faktycznie jak drzwi do lasu pasuje
          Ale gdzie indziej znalazłbym coś lepszego?
          • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:51
            > Faktycznie jak drzwi do lasu pasuje
            Szczerze to polewanie pomidora jakimkolwiek sosem jakieś dziwne jest.
            • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:07
              Mojaaby nie psuc matka miala ten nawyk kropila pomidory odrobina octu i szczypta cukru... Jak przyjezdzalem do PL to zawsze jej mowilem nie psuc smaku pomidorow ale to byl taki nawyk nie wiem skad sie wzial.
              • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:14
                Ocet winny to podstawa
                W sumie wszystkie warzywa jakie jem pierwsze plasmolizuje w occie winnym i soli.
                A na pomidory ulubiony dodatek to drobno pokrojona cebula, posolona i polana octem. Po paru minutach na pomidora.
                Ale ja uwielbiam ocet
                • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:18
                  Ocet winny w PRL-u? Ja nie mowie o salatkach itp tylko o paru plasterkach pomidorow. Dobry pomidor niczego nie potrzebuje tylko odrobine soli i moze pipeprzu.
                  • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:24
                    Też w sezonie mogę jeść pomidory jak jabłka.
                    Ale np nie lubię malinowek a uwielbiam lime z pola. Z sama solą.
                    Ale do sałatki ocet to konieczność dla mnie
                    Zresztą nie tylko do sałatki
                    Średnio litr octu winnego miesięcznie mi schodzi
                    • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:51
                      To jest oczywiste. Sosy typu vinaigrette to podstawa. Calkowicie oduczylem sie tych smietanowych z PL (wyjatek mizeria ktora robimy i tak i tak!).
            • loyezoo Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 08:34
              Sałatka, która schodzi szybciej niż mięso z grilla.Pokrojone w plastry pomidory, polane sosem czosnkowym, samemu zrobiony - śmietana, czosnek, przyprawy. Całość posypana z wierzchu startym żółtym serem. Uwierz, nie znam osoby (a sporo ich u mnie bywa na grillu) która nie wpierdala tego więcej niż mięsa z grilla (nie, nie wegetarianie ;) )
              • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 10:46
                > Pokrojone w plastry pomidory, polane sosem czosnkowym, samemu zrobiony - śmietana, czosnek, przyprawy.
                To jest klasyka dokonałe, masz rację.
                > Całość posypana z wierzchu startym żółtym serem.
                Tego nie stosowałem, ale jak najbardziej spróbuję. Dobry tarty ser dobry na wszystko : )
        • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:29
          Ty lepiej coś powiedz o waszej nowej premier jednej z prowincji
          "
          Nowo wybrana Premier prowincji Alberta, w Kanadzie, Danielle Smith, poinformowała, że ​​anuluje umowę konsultingową dotyczącą zdrowia z udziałem Światowego Forum Ekonomicznego (WEF). Nie ufa mu i nie będzie współpracować z grupą, która mówi o kontrolowaniu rządów. "

Babka z jajami jeśli to prawda. Kibicuje jej z całego serca
          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:32
            Jeszcze dalej:
            Zapytana o powody swej decyzji Smith powiedziała: „Myślę, że właściwe jest podejmowanie decyzji zdrowotnych w oparciu o ekspertów w dziedzinie zdrowia. Grupa (WEF) i osoba nią sterująca (Klaus Schwab) nie są lekarzami. Nie są pielęgniarzami, nie sądzę również, aby byli ratownikami medycznymi i w ogóle pracownikami służby zdrowia. Będę korzystała z porad naszych pielęgniarek, lekarzy, ratowników medycznych i pracowników służby zdrowia, aby rozwiązać problemy, które mamy”. Najbardziej zaskakujący w całej sytuacji jest fakt, że w ogóle istnieją umowy rządu z WEF, opłacane z pieniędzy podatników
            • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 14:59
              A co mam mówić? Czy babka ma jaja to się dopiero zobaczy. Mnie takie sprawy średnio interesują. Najważniejsze są sprawy wewnętrzne czyli stosunki AB z rządem federalnym i tym skarpetkowym imbecylem. Ale to się zmieni oj zmieni…
              • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 16:21
                A jak wyglądają takie relacje między tym ciulem od Schwaba a nią?
                Ona jest podległa? Co może a co nie?
                Nie wiem jak wygląda wasz system
                • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:01
                  Nie za bardzo wiem o co ci chodzi? Przytocz jakies zrodlo bo te cytaty sa troche bez sensu dla mnie (chodzi o kontekst wypowiedzi).
                  • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:05
                    Chodzi mi o nia i o Tredeau
                    To on jest uczniem schwaba z Wef
                    Jak to wygląda?
                    • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:22
                      Nawet nie chce zaczynac o tym palancie bo jest sobota, piekny dzien i hokej ogladam (Flames). Smith jest tylko prowincjonalnym premierem. Obowiazuja nas procedury krajowe tak jak w wiekszosci krajow aczkolwiek prowincje w Kanadzie maja duze autonomie.
                      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:25
                        Właśnie o to chodzi
                        O jej autonomię
                        To jest twoja prowincja gdzie ona rządzi?
                        • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:32
                          Tak. Zapowiada sie na niezla batalie z rzadem federalnym ktory nas rucha z kazdej strony (chodzi o profity z oleju i gazu). Mamy kilkanascie mld$ surplus co jak na 4.5 mln ludzi tutaj to jest sporo. Nastepne lata prawdopodobnie podobnie. O to jest walka bo nas traktuja jak jakas kolonie ktora mozna doic bez konca.
                          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:34
                            No to trzymam za babkę kciuki. Przydałby się ktoś taki również w Europie. Tu na razie WEF rozdaje karty
                      • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:26
                        Te autonomie prowadza to niezlych paranoi gdzie np. maseczek nie trzeba nosic w miejscach publicznych (zarzadzenie rzadu Alberty) a na terenie lotniska w Calgary juz tak (prawo federalne).
    • bywalec.hoteli Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 15:44
      marekggg tylko się oblize smakiem na to pisssowskie śniadanko jako ze sam nie może.

wyglada fajnie, ciekawe czy z kdr zapłaciłbym 13 zeta

pozdro!!!
      • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 20.11.22, 02:30
        jakos sie wyleczylem po tym jednym cieplym psie z oobsrajtkowego orlenu.
        • misio3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 12:54
          marekggg napisał:

> jakos sie wyleczylem po tym jednym cieplym psie z oobsrajtkowego orlenu.

Typowe trolowanie.
          Ja jestem dumny że w tym kraju mamy polską stację ze swojskim śniadaniem a nie te kebaby i fast foody. Nie jakieś niemieckie czy amerykańskie i inne zagraniczne wujki. Kasa zostaje w Polsce i wspiera gospodarkę a nie transferowana jest nie wiadomo gdzie. Samo śniadanko też smaczne i wypasione jajeczka kiełbaski sos czosnkowy mniam.
          • misio3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 12:57
            Jeśli nie lubisz hot dogów to kanapki też mają smaczne spróbuj.
          • only_the_godfather Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 14:27
            Napewno te wszystkie budy z kebabem transferują zyski za granicę. Wolę dać zarobić lokalnemu przedsiębiorcy serwującemu kebaby niż Obajtkowi na kolejny pałac.
    • toreon Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 17:31
      Smakowo pewnie nie ma lepszej opcji. No może Subway
      Zdrowotnie? Hmm

• engine8t Re: Orlen : mcdonald 1:0 22.11.22, 03:34
        To juz K Polskich restaracji/barow nie ma? Przeciez polskie jedzenie i lepsze i zdrowsze - serio..
        Wszystko musi byc amerykanskie?
        • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 22.11.22, 07:10
          No przecież właśnie stanalem na orlenie.
          A nie w MD

Jak nie bylo autostrad to było kupe małych barów, jedne lepsze inne gorsze ale odkąd mamy autostrady to prog wejścia wykluczył małych graczy i pozostały sieciowej
    • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 17:36
      Ja krytykowalem hotdogi u ostrajtka, bo sa niejadlane, ronione zepwne z trocin....

Tego co ty jadles, nie jadlem....

Ale McDonald tez mnie nie zachwyca....

O wiele lepszy jest BurgerKing...
      Najlepsze jedzenie przy drogach jest w Austrii, ich lokalne sieci....
      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 17:38
        Tu się zgadzam. Ale jadac z Podlasia do Wrocławia austria była nie po drodze. Tez bym wolał zjechać do Billi. Albo zatrzymać się na oldtimer
        • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:05
          Na stacjach Jet jest jedzenie z Billi i maja BARDZO smaczne bagietki, np. z szynka, takie wypasione i swietne sandwiche, np. z tunczykiem....
          Swieze, bardzo fajnie przygotowane...
          2 euro z hakiem za cos takiego, a duza porcja kalorii i do tego jest naprawde bardzo dobre, hamburgery z fastfoodow przy tym to cos bardzo slabego...
          Do tego hamburgery tez sa, mozna sobie wybrac i na stacji zaraz przygotuja, w cenie tych z McDonald...

Wszystkie te rzeczy sa tez w marketach Billi....
          Do tego w SKLEPACH Billi maja swojskie bulki z kielbasa czy serem, czy tez z kielbasa i serem, do tego ogorek, inne dodatki, czesto za 1 euro...
          Pychota....
          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:09
            O jet nie wiedziałem.
            Śpię z reguły w nocy za wiedniem w takim motelu bez śniadania i to ułatwi życie rano. Dzięki
            • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:38
              Jednak w Niemczech jakosc takich produktow jest gorsza, sandwiche w marketach sa niejadalne, choc tansze....
              No, ale co z tego, ze sa tansze, jak okropnie smakuja ?

Swojskich bulek z kielbasa i serem za 1 euro w marketach nie ma ....

Jest w DE bardzo duzo fajnych piekarni, przy tych dobrych juz o 7 rano jest pelno ludzi, kupuja do roboty...

No, ale to jest centrum miejscowosci, nie przy drodze przelotowej...

• marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 20.11.22, 11:29
                w niemczech sa super kanapki w miejscowych, albo nawet sieciowych piekarniach
      • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 17:45
        To jest najlepsza siec....
        To jest prawdziwe jedzenie, nie okropne fastfoody....

landzeit.at/
        • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:10
          Pomyliłem landzeit z oldtimerem
          Faktycznie landzeit jest zdecydowanie lepszy.
          • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:32
            Oldtimer jest tak samo dobry....
            • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:52
              > Oldtimer jest tak samo dobry
              Racja. A nie jest tak, że razem z landzeit to w sumie ta sama firma?
              • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 19:10
                Cenowo dwa różne pułapy
                Inne menu
                W jednym są gofry a w drugim nie :)
                W jednym mam kolejkę pod sufitem i ten lubię bardziej
              • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 19:12
                www.oldtimer.at/

Nie, to cos innego, zawsze to byla inna firma
                • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 19:16
                  To mój ulubiony
                  I pomerdało mi się
                  Jednak oldtimer
                  Oldtimer Zöbern - Autobahnraststation & Motorhotel
                  +43 2642 51201
                  maps.app.goo.gl/qSJ6MgQLoPcawZ7n9

Zawsze tam jestem głodny:)
                  • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 20:36
                    Ja, ja, to jest to miejsce : )))
      • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 18:59
        > Ale McDonald tez mnie nie zachwyca
        Ja tam od lat jem tylko jedno, innych rzeczy nie tykam - zwykłego cheeseburgera, zwykle x 2 plus frytki. I ten cheeseburger ciągle mi smakuje, takie mam może skrzywienie. Moja córa jak zrobi swoje burgery w domu, to jest cudo, ale i tak czasem guilty pleasure w trasie zwycięża. A frytki w donaldsie IMHO ciągle najlepsze.
        • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 22:56
          Rozumiem ze jak kogo przycisnie w trasie i musi i nie ma wyboru ale twierdzic ze tam sa dobre frytki??? No bez jaj.
          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:06
            Napisał ze wg niego
            Każdy ma inny smak
            Ja wole raczej grube z prawdziwych ziemniaków ale moja żona woli te z pulpy z mcdonalda
            Ale oboje równo uważamy ze najgorsze frytki to frytki z batatow
            Każdy chyba ma prawo do swojej opinii
            • jackk3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:38
              Oczywiscie ale dla mnie nie do przyjecia. Nawet u nas panuje opinia ze McD to ostatni shit. Jest sporo hamburgerowni gdzie burgery nie sa wcale zle za nieduzo wieksze pieniadze.
              • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 20.11.22, 10:45
                Jakieś 25 lat temu pojechałem pierwszy raz do Francji.
                Do tej pory znałem czyste nowe i piękne MDs w Polsce i Niemczech
                Tam z przyzwyczajenia zatrzymałem się na wc i kawę gdzieś w trasie.. wstrząs to mało powiedziane. Syf, smród, i żarcia i w kiblu.
                Koszmarna obsługa.
                Kawę wylałem.
                Potem myśląc że miałem pecha zajechalem jeszcze dwa razy. Wszędzie to samo.
                Niby te same standardy, produkty a tak różny efekt
                • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 20.11.22, 11:39
                  niestety, McDo to jest po francusku "la bouffe" czyli zarcie.
                  i faktem jest, ze o ile od czasu do czasu wpadam do McDo gdzies po drodze, to we francji to jest KATASTROFA, ale tam tak wszystkie fast-foody wygladaja.
                  w niemczech wole Nordsee, ewentualne BK. w Austrii Landzeit, ale za malo ich mam po drodze.
                  • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 14:23
                    Sa tez lokalne hamburgery, przy nich tez McDonald to katastrofa.....

deliqos.com/en/?swoof=1&product_cat=burger&paged=1
                    • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 15:19
                      jezeli mam placic 15-20 euro za jedzenie w knajpie, to napewno nie zamowie hamburgera
                      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 15:47
                        Jak jeszcze pracowałem w luxemburgu to w hotelu w którym mieszkałem hamburger był najtańsza pozycja w menu. Właśnie 25 euro :)
                        • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 16:46
                          25 euro za hamburgera w knajpie.....

Bajkopisarz....
                          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 16:50
                            A ile powinno być max wg ciebie?
                            A ja się postaram odszukać hotel i knajpę w tym czasie
                            • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:03
                              Bez jaj......

Podalem w linku
                              DELIQOS

Drogie hamburgery w Gornej Bawarii....
                              Strasznie wypasione....
                              OGROMNE

Daleko im do 25 euro, w menu z wszystkimi dodatkami, cale menu....
                              • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:08
                                Górna bawaria to Luxemburg?
                                Chyba pisałem o luxemburgu ale może coś pomyliłem
                                I oczywiście mowie o komplecie czyli hamburger i frytki i sos. W restauracjach inaczej nie podają.
                                Wejdź na Google, na luxemburg, wpisz restauracje, hamburger i zobacz ceny
                                A potem wlez pod stół o odszczekaj
                                • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:14
                                  Sam odszczekaj swoje fantazje....
                                  • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:17
                                    Tu pracowałem i chodziłem na lunch
                                    www.maxmoritz.lu/
                                    A mieszkałem w Parc Hotel Alvisse
                                    www.parc-hotel.lu/fr/home
                                    Możesz sprawdzić ceny w restauracji
                                    Ale jak ty w coś nie wierzysz to to nie istnieje
                                    Wiem.
                                  • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:17
                                    Piszesz 25 euro za hamburgera w knajpie , bez frytek, salatki, itd.....
                                    Bez okreslenia jaki to hamburger, duzy, czy maly...

A potem wielkie halo, ze ktos bajkopisarzowi zwroci uwage....

Rece opadaja....
                                    • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:23
                                      Otworzylem link....

Ceny jak w Bawarii...

Za hamburgerowe menu....

MINI BURGERY
                                      kotleciki wołowe z sałatą, pomidorem, serem, karmelizowaną cebulą i sosem burgerowym „tysiąca wysp”.

13,80
                                      MINI TRUFLOWE BURGERY
                                      kotlety wołowe z sałatą, pomidorem, serem, karmelizowaną cebulą i majonezem truflowym.

15,50
                                      MINI BURGERY Z KURCZAKA
                                      chrupiący kurczak z sałatą, pomidorem i naszym pikantnym sosem blue cheese.

13,80

Daleko im do 25 euro za hamburgera...
                                      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:27
                                        Jak chciałeś być wiarygodny to trzeba było usunąć to MINI
                                        Siły zabrako żeby zajrzeć do.menu dan głównych?
                                      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:29
                                        Jak by ci internet nie działał to tu masz porcje dla dorosłych
                                        Może kiedyś trafisz do luxa i odkryjesz ze jest tam w chuj drogo. I dopiero wtedy uwierzysz
                                        • nousecomplaining Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:21
                                          > ze jest tam w chuj drogo
                                          No jest drogo, ale czy na prawdę w chuj? Biorąc pod uwagę zarobki w Luksemburgu? Za dobrego burgera w Katowicach (sieciówki typu Jeff czy Aioli) zapłacisz ok. 50 zeta (a są knajpy, w których zapłacisz 60-70). Czyli połowę taniej, ale...
                                          • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:25
                                            Ceny w Luksemburgu

www.maacherkebap.lu/

Takie same jak w DE....

Z AUTOSPJI

Nic drozej nic tanej...
                                            • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:29
                                              Oczywiscie mozna ludziom wciskac kit, ze jest zupelnie inaczej, ze sam hamburger w Luksemburgu kosztuje 25 euro w knajpie, ale na nieszczescie dla mitomanow da sie to teraz wszystko zweryfikowac online....

• trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:37
                                              Rozwaliłeś system :D
                                              Szukałeś szukałeś i znalazłeś taniego kebaba na wsi pod niemiecka granica 40 km od centrum Luksemburga. A to mały kraj.
                                              Jeszcze napisz ze można w sumie za darmo znaleźć jakieś resztki pod kebabem i będzie taniej niż w Niemczech
                                              • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:41
                                                Trypel, czem,u ty tak NON STOP bezczelnie zmyslasz, czy,u jestes takim mitomanem ???

W sumie nie moj problem, po ch,j sie pytalem....

To twoja sprawa....

Co mnie to obchodzi...

Strata mojego czasu na dyskusje z toba...
                                                • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:51
                                                  Ja?
                                                • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:56
                                                  Przypomniałeś dobry temat
                                                  forum.gazeta.pl/forum/w,20,173434207,173434207,88_50_euro_za_19_km_przekroczenia.html
                                                  W temacie zmyślania
                                          • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:29
                                            Jest. Nawet dla tych co tam pracują. Co rano ciągną kilometrowe korki do Luxa tych co pracują tam nieraz od 20 lat ale mieszkają w Niemczech albo Francji.
                                            Bo nie stać ich na mieszkanie w luxie.
                                    • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:24
                                      Naprawdę?
                                      Cyt:Górna bawaria to Luxemburg?
                                      Chyba pisałem o luxemburgu ale może coś pomyliłem
                                      I oczywiście mowie o komplecie czyli hamburger i frytki i sos. W restauracjach inaczej nie podają.
                                      Wejdź na Google, na luxemburg, wpisz restauracje, hamburger i zobacz ceny
                                      • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:30
                                        Noic z twoich bajek sie nie zgadza, zmyslasz w zywe oczy, na bezczelnego....

Udowodnilem ci ze jestes mitomanem....

No, ale skoro twoj szef dal przyklad, to sie nie dziwie..

• trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:43
                                          A konkretnie co się nie zgadza?
                                          Bo nie podazam zawiłymi ścieżkami twojego umysłu
                                            • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 18:19
                                              Jak brakuje argumentów to zaczynają się wycieczki osobiste
                                              Takie to wislokowe
                                              • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 18:39
                                                W miescie Liksemburg w panstwie Luksemburg hamburger w knajpie kosztuje 25 euro, tako pisze trypel...
                                                Zaden tam zestaw z frytkami i salatka, ale sam hamburger....

I to napisales....

A to, ze potem ROZPACZLIWIE usilesz odwracac kota ogonem i sciemniac, bo napisales ewidentna bajke, to nie jest moj problem...

Bez odbioru
                                                • bwv1080 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 18:55
                                                  wislok1 napisał:

> W miescie Liksemburg w panstwie Luksemburg hamburger w knajpie kosztuje 25 eur
                                                  > o, tako pisze trypel...
                                                  > Zaden tam zestaw z frytkami i salatka, ale sam hamburger....
                                                  >
                                                  > I to napisales....

Napisał:
                                                  "mowie o komplecie czyli hamburger i frytki i sos"

Po czym podał zdjęcie menu- Hamburger, frytki i sos - 24,90. Dodatkowej sałatki nie zaobserwowano.

> A to, ze potem ROZPACZLIWIE usilesz odwracac kota ogonem i sciemniac, bo napisa
                                                  > les ewidentna bajke, to nie jest moj problem...

Jak zwykle sam odwracasz kota do góry ogonem, po czym zarzucasz własne zachowanie innym.
                                                  • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:07
                                                    Ciebie tu brakowalo.....
                                                    Zeby robic ludziom wode z mozgu....
                                                    Masakra...
                                                • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:05
                                                  Jasne
                                                  W takim razie mój błąd.
                                                  W tym miejscu zrozumiałem że podajesz cenę za zestaw 12-15
                                                  A to był sam sznycel i za dodatki płaci się extra
                                                  forum.gazeta.pl/forum/w,20,173271816,173271816,Przypominam_ze_pierogi_ruskie_nie_sa_z_Rosji.html?p=173278239
                                                  • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:07
                                                    Litosci....

BEZ
                                                    O D B I O R U

• trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:27
                                                    Czyli sam sznycel 12-15? Zgadza się.
                      • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 17:12
                        Ja tez nie....

Ale kwestia gustu....

Sa tacy, co zamawiaja....

Inaczej knajpe by zamkneli....

Za 9-10 euro jest u mnie super wypasiony talerz z kebapem, frytki lub ryz, do tego swieze salatki, bardzo smaczne.....

Przepyszne jedzenie....
                        • wislok1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 18:55
                          Bylem w Leuven w tym miejscu....

www.istanbulleuven.be/

Ceny jak w DE

Bardzo smaczne jedzenie...
                          • marekggg przepraszam ale, mowimy o restauracjach 22.11.22, 00:26
                            wislok1 napisał:

> Bylem w Leuven w tym miejscu....
                            >
                            > www.istanbulleuven.be/
                            >
                            > Ceny jak w DE
                            >
                            > Bardzo smaczne jedzenie...

to co podajesz, to zwykla turecka kebabownia, to co podal trypel to jedna z lepszych restauracjei w luxemburgu. i rzeczywiscie - luxemburg jest kurewsko drogi. zwlaszcza miasto luxemburg. 10 km dalej juz jest calkiem OK.
                            no i w koncu zbudowali polaczenie autostradowe z niemcami, bo z niemiec sie wyjezdzalo elegancko z tunela i sie ladowalo w czarnej dupie na jednopasmowej drodze z rondem na koncu. no ale to przeslosc.
                            ceny wszystkiego w luxemburgu osiagaja ceny paryza czy londynu, monachium mniejnwiecej w polowie stawki.

wiec to co podal trypel jest jak najbardziej realne.

• wislok1 Re: przepraszam ale, mowimy o restauracjach 22.11.22, 19:20
                              Restauracja jest restauracja, McDonald to oficjalnie restauracja......

Gdyby tak od razu napisal, to bym sie nie czepial...

Co innego napisac, ze w bardzo drogije knajpie zestaw wypasionego hamburgera z dodatkami moze kosztowac 25 euro, co innego napisac, ze w Luksembuergu hamburger kosztuje w knajpie 25 euro i ze najtansze danie...
                              W Monachium tez sa drogie restauracja
                              Np.
                              www.kempinski.com/de/hotel-vier-jahreszeiten/restaurants-bars/schwarzreiter-restaurant
                              • wislok1 Re: przepraszam ale, mowimy o restauracjach 22.11.22, 19:31
                                No, mozna poszalec np. tez tu
                                www.bayerischerhof.de/fileadmin/media/Hotel_Bayerischer_Hof/Downloads/Restaurants_Bars/Atelier_Men%C3%BC_November2022.pdf

Albo tu
                                lesdeux-muc.de/karte-restaurant

No, ale to sa malo reprezentatywne lokale....

Oczywiscie nikt nikomu nie broni tam sie stolowac, tak samo jak w knajpach w Luksemuburgu, gdzie zestaw hamburgerowy koszttuje 25 euro...
                              • trypel Re: przepraszam ale, mowimy o restauracjach 22.11.22, 19:43
                                Konkretnie to napisałem że w hotelu w którym mieszkałem bylo to najtańsze danie w restauracji
                                I kosztowało 25 euro
                                Resztę wymyśliłeś jak zwykle ty
                • bywalec.hoteli Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 00:37
                  Mi ktos kiedyś tłumaczył ze we Francji McD się nie przyjął tylko jakaś francuska sieć Quick albo McQuick i faktycznie 20 lat temu nie widziałem tam macow
                  • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 06:59
                    Maja 1500 mcdonaldow.
                    Faktycznie sie nie przyjął
                    • bywalec.hoteli Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 08:12
                      widocznie dużo ich przez ostatnie 20 lat nabudowali 😀
                      może Francuzi z Magrebu i Senegalu się tam stołują? 😀
                      • trypel Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 08:24
                        25 lat temu jak jechałem przez Francję do Barcelony omijając autostrady (koszty!) to mcdonald był co max 30 min.
                        • bywalec.hoteli Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 09:35
                          Ja to tylko w Paryżu oraz gdzieś w Wogezach byłem :) Podróżowałem pociągami, budżet wyprawy bardziej niż studencki :)
                  • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 15:28
                    tak Quick istnieje, na dodatek to byla firma zalozona przez belgow. Ich hambuksy sa takie sobie, juz tam nie bylem conajmniej z 10 lat.
    • marekggg Orlen - Star 19.11.22, 18:03
      trypel napisał:

> Miałem trudny tydzień. Dzisiaj rano miałem wracać do domu, wstać, śniadanie i 5
      > 00 km.

dzisiaj wlasnie widzialem 2 razy reklame Orlen/Star na antenie RTL Nitro. ale nie bylo nic o sniadaniu czy hotdogach.
      • trypel Re: Orlen - Star 19.11.22, 18:11
        U nas też o tym nie wiedziałem. Reklam nie było:)
        • dodekanezowiec Re: Orlen - Star 19.11.22, 18:40
          Ja nierzadko z Vitay korzystam. W tym punktów. Za 1900 pkt (wydanych) jest za darmo burger, za 1700 wrap, 990 mała kawa, 1500 duża. Ostatnio za odbiór paczki przez Orlen Paczka dodali mi 1000, na urodziny było 1000, zakupy przez partnerów też są honorowane (np. 5 czy 9 pkt za każdą złotówkę, paliwo tylko 4 pkt za litr). Też zdaję sobie trochę sprawę, że coś tam Obajtki z tego pewnie nadmiernie korzystają ale też wolę np. w trasie korzystać z tankowania na Orlenie a nie 'U Zbycha'.
    • only_the_godfather Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 21:00
      Przy drogach A/S to tylko McDonald o cheesburger z frytkami albo właśnie jakiś hotdog na stacji. Lubię czasem jadą jakaś DK zjechać do zajazdu ale to trzeba mieć sprawdzoną miejscówkę. Za to pamietam za dzieciaka jak jeździłem z tatą w trasy i w przydrożnych barach można było zjeść kiełbasę z grilla albo karkòwkę z frytkami.
    • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 22:43
      To jest przerażające, jak pis werbuje ludzi.

Trypel, kiedyś całkiem przyzwoity człowiek, zaczął być krypto-pisowcem już od akcji z białoruską granicą. Od tamtego czasu widać jak próbuje obrzydzać opozycję. Prawdopodobnie pozyskał w robocie jakieś kontrakty u pisowców i obietnicę, że jak wygrają wybory to będą zamawiać znacznie więcej. Zdziwi się, jak po przegranych wyborach szef kopnie go w ruchaną przez pisowców dupę.

Sorry, ale dla mnie ten koleś ląduje do oślej, pisowskiej ławki razem z misiaczkiem.

Obrzydliwa, pisowska propaganda.
      • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 22:48
        W dodatku nagania tutaj paskudne, niezdrowe, syntetyczne śniadanie wykonane ze składników, które przyjeżdżają mrożone z centrali logistycznej, a dostarcza je jakiś pociotek obsrajtka. Z pomidorem i kiełbaskami z drukarki 3D.

Z takimi propagandzistami z koziej dupy pisowscy bolszewicy przegrają wybory nie tylko ze zjednoczoną opozycją, ale z samym Tuskiem.
    • allegropajew Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 22:55
      Na orlenie nawet nie sram, niestety to właśnie takie symetrystyczne postawy pozwalają FASZYSTOM nas gnoić.

Rzyg.

Gościula
      • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:03
        allegropajew napisał:

> Na orlenie nawet nie sram, niestety to właśnie takie symetrystyczne postawy poz
        > walają FASZYSTOM nas gnoić.
        >
        > Rzyg.
        >
        > Gościula

Takich pisowskich propagandzistów będzie tutaj przed wyborami więcej.
      • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:07
        allegropajew napisał:

> Na orlenie nawet nie sram, niestety to właśnie takie symetrystyczne postawy poz
        >
        > Rzyg.
        >
        > Gościula

W ostatniej pracy w Polsce miałem awanturę z dyrektorem o to, że jako jedyny w firmie nie tankuję na Orlenie używając karty Orlen Flota, tylko płacę służbową kartą kredytową za paliwo na innych stacjach i niepotrzebnie zawalam firmę fakturami. Tak trzeba postępować, a nie kurwa wrzucać zdjęcia syntetycznego ścierwa od złodzieja obsrajtka.
        • misio3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 18:59
          schweppes1 napisał:

> allegropajew napisał:
          >
          > > Na orlenie nawet nie sram, niestety to właśnie takie symetrystyczne posta
          > wy poz
          > > walają FASZYSTOM nas gnoić.
          > >
          > > Rzyg.
          > >
          > > Gościula
          >
          > W ostatniej pracy w Polsce miałem awanturę z dyrektorem o to, że jako jedyny w
          > firmie nie tankuję na Orlenie używając karty Orlen Flota, tylko płacę służbową
          > kartą kredytową za paliwo na innych stacjach i niepotrzebnie zawalam firmę fakt
          > urami. Tak trzeba postępować, a nie kurwa wrzucać zdjęcia syntetycznego ścierwa
          > od złodzieja obsrajtka.

Zamiast jako Polak wspierać polską a gospodarke kupuje taki jeden z drugim u zagranicznych koncernów a później taki płacze że kryzys idzie i że bieda w kraju że droga dziurawa. A jak ma być kurka bogactwo w Polsce i jak mamy dogonić gospodarczo Niemcy skoro zamiast do budżetu kasa z vatu za paliwo które tankujesz idzie gdzieś w świat do Norwegii Francji USA czy kto ich wie gdzie? Komu robisz na złość nie tankując na Orzełku ? Sobie?
          • misio3 Re: Orlen : mcdonald 1:0 21.11.22, 19:00
            Sorry nie z vatu a z marży
      • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:09
        allegropajew napisał:

>
        > Rzyg.
        >
        > Gościula

Niestety pokolenie PRL zazwyczaj nie zna pojęcia wstydu czy przyzwoitości. System komunistyczny nie nauczył ich żadnych zasad.
        • taniarada Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:39
          Komp ci zaciąl .Zrą na Orlenie dokładają do PiS ,narzekają ,a i tak ci wygrają w następnych wyborach .I znowu gorzkie żale .
          • schweppes1 Re: Orlen : mcdonald 1:0 19.11.22, 23:52
            taniarada napisał:

> Komp ci zaciąl .Zrą na Orlenie dokładają do PiS ,narzekają ,a i tak ci wygrają
            > w następnych wyborach .I znowu gorzkie żale .

Nie wygrają.
            • marekggg Re: Orlen : mcdonald 1:0 20.11.22, 11:41
              watpie.
    • shellyanna Re: Orlen : mcdonald 1:0 23.11.22, 14:12
      Orlen przy kasach ma mega dobre i zdrowe pod względem składu brownie. Takie małe. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka