Dodaj do ulubionych

Reguła prawej dłoni.

13.06.23, 17:51
Byłyśmy obie na podporządkowanej. Pani zasygnalizowała skręt w lewo, więc delikatnie ruszyłam, a pani pojechała prosto. Na szczęście nie doszło do stłuczki. Trzeba mieć ograniczone zachowanie do kierowców. Wyjeżdżacie z podporządkowanej, gdy skręcacie w lewo, a ktoś z naprzeciwka też w lewo?
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 18:31
      I tu widac ze nasz zwyczaj nie wlaczania kierunkwskazow sprzwdza sie o wiele lepiej bo nikogo nie mozna kierunkowskazem zmylic i zawsze nalezy byc przygotowanym ze ten drugi zrobi to co moze a nie to co pokazuje.
      • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 20:38
        Masz rację, ludzie często nie włączają kierunkowskazów, lub jadą kilka km z włączonym kierunkowskazem.
        • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 20:58
          kochamzapachfrezji napisała:

> Masz rację, ludzie często nie włączają kierunkowskazów, lub jadą kilka km z włą
          > czonym kierunkowskazem.

I oczywiscie to sie zdarza widziec tylko tobie teodorku i musisz zapytac na forum czy my sie z czyms takim tez spotykamy.
          • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 21:25
            Nie posądzaj bliźniego swego o kłamstwo, bo to nie przystoi wadze. Waga powinna ważyć słowa:-)
            • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 21:32
              Wyjeżdżacie z podporządkowanej, gdy skręcacie w lewo, a ktoś z naprzeciwka też w lewo?

Nie bede klamal. Tak. Najczesciej we Wroclawiu na Hallera.
              • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:17
                A jak tam u ciebie w USA ? Dajesz radę 🤣
                • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:37
                  Tu nie ma ulicy Hallera.
    • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 18:59
      Ja nie mal lewego kierunkowskazu i lewego oka. Dlatego skrecam tylko w prawo.
    • friend_of_women Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 19:06
      Ach te kobiety, tylko by na lewo, a nie lepiej przyzwoicie w prawo?
      • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 19:18
        W opisanym tu przypadku regula prawej dloni powinna byc zastosowana tak ze kciukiem pokazuje sie swoj samochod, wskazujacym ten drugi samochod a srodkowy trzymany pionowo do gory pokazuje sie drugiemu kierowcy. Lewa dlon bylaby bardziej widoczna.
      • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:19
        friend_of_women napisał:

> Ach te kobiety, tylko by na lewo, a nie lepiej przyzwoicie w prawo?
        W lewo to na żużlu kobietko .Ty nie jesteś przypadkiem cnotką na tym forum 🤣
      • borsuczyca.klusek Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 09:50
        Ja skręcam tylko w prawo, bo łatwiej 🙄
        • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:51
          Musiałabym zmienić pracę, bo mam w lewo do szkoły:-)
          • borsuczyca.klusek Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 11:06
            Może by dało radę objechać na około? 🤔
            • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 11:15
              Da się objechać polnymi drogami, czasem tak jeżdżę, tylko jest pełno psów, owczarki niemieckie chodzą samopas i podlatują mi do roweru.
    • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 20:37
      Ograniczone zaufanie:-)
      • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 18:08
        A ja zawsze myslalem ze to ograniczone zaufanie to wymysl kobiet i dotyczy tylko mezow?
    • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 21:32
      Danusia nie odróżnia chyba zasady ograniczonego zaufania od reguły prawej dłoni.

Gdyby nie to, że Zafira nadal "w robocie" to bym mógł dziś korzystnie Micrę pod marketem skasować.
      Tydzień temu mi jakiś nieogar pękł przedni zderzak (po śladach na tablicy rejestracyjnej wnioskuję, że hakiem holowniczym) i miałem okazję dzięki takiej nierozgarniętej panience dzisiaj zrobić.

"Strefa ruchu", "D-2" a ta zapierdala środkową alejką (znacznie ponad dozwolone 15) od mojej lewej i jeszcze trąbi na mnie (wyhamowałem choć kusiło walnąć) i coś gestykuluje... kiedyś trafi na takiego co musi przedni zderzak zrobić, a nie ma drugiego samochodu w warsztacie akurat. Tylko się zastanawiam, czy to by nie była "całka" w Micrze, tak walnąć i zderzak zepsuć (samo lakierowanie przynajmniej 500, a mam w kolorze nadwozia), do tego atrapę i mały znaczek Nissana (ponoć on sam, w dobrym stanie, kosztuje 400 do przedliftowego auta, bo potem był brzydszy i plastykowy, a ja mam jeszcze metalowy)?
      • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:22
        Z tą Zafirą to już dajesz po bułach Kuba .Starałem się nie wpisywać .Ale szacun .Te wątki zasługują od admina strony na czerwoną kreskę . I to wężykiem.
        • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:26
          taniarada napisał:

> Z tą Zafirą to już dajesz po bułach Kuba .Starałem się nie wpisywać .Ale szacu
          > n .Te wątki zasługują od admina strony na czerwoną kreskę . I to wężykiem.

Leki zmień.
          To forum auto-moto, a nie kółko wzajemnego lizania się po jajkach.
          Moja "Zafirowa anabasis" jak najbardziej wpisuje się w tematykę tego forum.
          Twoje chore wynurzenia zaś nie.

A teraz wytrzyj w chusteczkę, jak już skończyłeś po tym, jak ci odpisałem.
      • tbernard Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 11:56
        Jeśli masz możliwość uniknięcia kolizji, to masz też taki obowiązek. Przy marketowych alejkach bardzo mocno powinien się tłumaczyć ten co przywalił "bo miał pierwszeństwo", gdyż biorąc pod uwagę jakimi prędkościami tam się porusza (sam napisałeś, że ograniczenie do 15 km/h) praktycznie tylko celowe działanie wchodzi w grę. Jak już bardzo ktoś chce kolizji (przy tym musi być podłym kłamcą, bo policji tego mówić nie może) trzeba to robić tak, że uderzającym będzie ten co miał obowiązek ustąpienia. Ale to już nie będzie raczej zderzak w Micrze, tylko bok, zaś zderzak po stronie uderzającego.
        • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 12:13
          Kiedyś podjechałem oplem z siostrzeńcem do Castoramy .Po zakupach wsiadłem do auta i po drugiej stronie facio i oboje zaczęliśmy cofać .Ja wróciłem z powrotem na swoje miejsce ,a facet z rozpędu uderzył mnie hakiem .Nic pomogło używanie klaksonu .Na bezczelnie na mnie naryczał że to moja wina .Siostrzeniec mi nie pomógł bo chłopak lekko niepełnosprawny . Była nawet policja na miejscu bo coś tam spisywała ,ale nie rozstrzygnęła sprawy ,a ja dałem spokój bo nie było to duże uszkodzenie .
          • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 12:43
            A widzisz Boguś, ja zamiast niepełnosprawnego siostrzeńca (jaki by nie był, to zawsze świadek mogący świadczyć na twoją korzyść) mam kamerkę. W Nissanie jedną, w Oplu dwie (przód i tył).
            Jeżeli wróciłeś na miejsce, a on mimo wszystko ci przywalił, to ewidentnie jego wina była.
            Z kamerką i nagraniem odtworzonym Policji w FullHD na telefonie miałbyś sprawę z głowy. Tak jest "słowo przeciwko słowu" (bo na monitoring na parkingach pod sklepami liczyć nie sposób) i jeszcze z poszkodowanego możesz stać się sprawcą.
        • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 12:39
          tbernard napisał:

> Jeśli masz możliwość uniknięcia kolizji, to masz też taki obowiązek. Przy marke
          > towych alejkach bardzo mocno powinien się tłumaczyć ten co przywalił "bo miał p
          > ierwszeństwo", gdyż biorąc pod uwagę jakimi prędkościami tam się porusza (sam n
          > apisałeś, że ograniczenie do 15 km/h) praktycznie tylko celowe działanie wchodz
          > i w grę. Jak już bardzo ktoś chce kolizji (przy tym musi być podłym kłamcą, bo
          > policji tego mówić nie może) trzeba to robić tak, że uderzającym będzie ten co
          > miał obowiązek ustąpienia. Ale to już nie będzie raczej zderzak w Micrze, tylko
          > bok, zaś zderzak po stronie uderzającego.

Ja jechałem przepisowo (jak już musisz wątek sprzed prawie dwóch miesięcy wałkować, bo go psychol wyciągnął - LOL), panienka jechała na oko 50-60 (i to w miejscu, przez które często i gęsto chodzą do sklepu ludzie z pobliskich bloków, a zaraz obok jest wiata do odstawiania wózków sklepowych).
          Myślę, że gdyby tam jechał taryfiarz, który "chciałby sobie na cudzy koszt przód zrobić" to bez problemu by to zrobił w tych okolicznościach i z niczego, ani też nikomu by się nie musiał przy tym tłumaczyć.
          • tbernard Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 19:21
            qqbek napisał:

> Myślę, że gdyby tam jechał taryfiarz, który "chciałby sobie na cudzy koszt przó
            > d zrobić" to bez problemu by to zrobił w tych okolicznościach i z niczego, ani
            > też nikomu by się nie musiał przy tym tłumaczyć.

Myślę, że jeśli ten taryfiarz miał by już przećwiczone takie kolizje "nie ze swojej winy" a po drugiej stronie byłby sędzia, prawnik lub choćby ich pociotek, to jednak musiał by się mocno tłumaczyć. Nie ma fizycznie możliwości aby doszło do kolizji (może tylko oprócz zagapienia się przy cofaniu) bez celowego działania w takim miejscu.
            Ale możesz jak chcesz sam wierzyć w swoje farmazony o tym, że taryfiarz nie łamiąc przepisu mógłby przywalić i nikt by się go nie zapytał o to czy nie był w stanie uniknąć kolizji a on by na to odpowiedział ZGODNIE Z PRAWDĄ.
            • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 02.08.23, 20:19
              Widzisz - ja tą babę w ostatniej chwili zauważyłem.
              Jechałem mikrą Micrą, a na ostatnim miejscu parkingowym po mojej lewej stało coś dużego.
              Gdyby jechała przepisowo - owszem, nie byłoby szansy.
              Ale jechała ze 3 razy szybciej, niż jej w tamtym miejscu wolno było.
    • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 13.06.23, 22:32
      Dala dupy bo włączyła kierunkowskaz ,a pojechała prosto . "Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo .
      • e-zybi Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 01:25
        Kobiecie się nie dziwię, że daje dupy, ale Tobie radzę wazeliną nasmarować bo jak czytam to co napisałeś to odnoszę wrażenie, że też chciałbyś spróbować ;-) ...ustąpić pierwszeństwo!!!
        • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 02:27
          Czy ustapic pierwszenstwo to po raz pierwszy dac dupy ojcu w ustepie?
    • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 01:27
      Regula prawej dloni obowiazuje w Indiach i tam nikt sie nie odwazy poblicznie tej reguly nie respektowac.
      • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 02:47
        Dyletanctwo Danusi co rusz to bije rekordy. Opis sytuacji dopiero pod koniec staje sie jasniejszy. Wazne ze ta z naprzeciwka to byla kobieta. Regula prawej dloni? Nauka o magnetyzmie? Ograniczone zachowanie dla kierowcow?
        Ale najlepsze jest koncowe pytanie:

"Wyjeżdżacie z podporządkowanej, gdy skręcacie w lewo, a ktoś z naprzeciwka też w lewo?"

Tylko ze z opisu sytuacji wyglada ze ktos z naprzeciwka nie skrecal w lewo tylko jechal prosto. W sumie to pytanie jest typu Czy przytrafilo sie wam ze ptak przelecial przed samochodem. Miala dzien czy az dwa dni za kolkiem?
        • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 03:43
          waga173 napisał:

> Dyletanctwo Danusi co rusz to bije rekordy. Opis sytuacji dopiero pod koniec st
          > aje sie jasniejszy. Wazne ze ta z naprzeciwka to byla kobieta. Regula prawej dl
          > oni? Nauka o magnetyzmie? Ograniczone zachowanie dla kierowcow?
          > Ale najlepsze jest koncowe pytanie:
          >
          > "Wyjeżdżacie z podporządkowanej, gdy skręcacie w lewo, a ktoś z naprzeciwka też
          > w lewo?"
          >
          > Tylko ze z opisu sytuacji wyglada ze ktos z naprzeciwka nie skrecal w lewo tylk
          > o jechal prosto. W sumie to pytanie jest typu Czy przytrafilo sie wam ze ptak p
          > rzelecial przed samochodem. Miala dzien czy az dwa dni za kolkiem?
          >
          Bardzo jesteś zaangażowany emocjonalnie w jej wątki i to już od dawna .Nigdy nie ominiesz ,komentujesz z każdym kto tu się nawinie lub pojawi .Nawet co nie pisze .Wrzuciła kierunkowskaz ,a pojechała prosto .Czego nie rozumiesz ? Zadziwiające jest twoje zaangażowanie w duperelach . Nie wiem co ci robi człowieku ,ale masz z tym problem.
          • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 06:39
            Dużo ludzi tak wjeżdża na krzyżówki, gdy jednocześnie dają kierunkowskazy w prawo, czy w lewo z zachowaniem ostrożności. Mój mąż zawsze tak wjeżdża. Jednak trzeba uważać, wczorajsze zachowanie tej pani mnie w tym utwierdziło. Pozdrawiam
            • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 20.06.23, 05:46
              Reguła prawej ręki nie obowiązuje również na rondach, przed którymi umieszczono znak A-7 (ustąp pierwszeństwa). Wtedy też pierwszeństwo posiadają pojazdy poruszające się już po rondzie :)
    • bolo2002 Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 08:36
      To w Polsce normalne-ograniczone zaufanie to mało-trzeba mieć oczy dokoła głowy-sprawdziłem wielokrotnie.
    • shellyanna Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 08:54
      Ja do dziś pamietam, jak jechałam sobie grzecznie i grzecznie chciałam skręcić w lewo z głównej. Włączyłam lewy kierunkowskaz, zaczęłam skręcać i wjechała we mnie kobieta jadąca za mną. Wjechała mi w przód, bo mnie wyprzedzała (na jednopasmowce). Na moje zdziwienione: nie widziała pani, ze zwolniłam i włączyłam kierunek?
      Odpowiedziała rozbrajająco szczerze ukazując swoją przeciwna logikę: a bo ja myślałam, ze się pani koerunkowskazy pomyliły i skręci pani w prawo 🤣🤣🤣
      • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 18:04
        Ja to nazywam damska logika i to sie sprawdza bardzo czesto.
    • shellyanna Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 08:56
      Na drodze nie ufam nikomu. W kwestii kierunkowskazów: nie wyjadę z podporządkowanej jeśli jadący główna ma kierunkowskaz, ale jedzie za szybko, ani nie wyjadę jeśli jedzie wolno, ale bez kierunkowskazu.
      Ci jadący wolno, bez kierunkowskazu i ostatecznie skręcający powinni mieć osobne miejsce w piekle.
      • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 21:48
        Mam wrażenie, że ludzie coraz gorzej jeżdżą. Dziś pani na głównej próbowała mnie przepuścić. Wyjeżdżałam z podporządkowanej i czekałam, aż ona przejedzie. Ona czekała na mnie, aż wyjadę. Wg reguły prawej dłoni ja miałam pierwszeństwo, ale ona miała znak: droga z pierwszeństwem przejazdu.
        • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 22:21
          Babo do garow. Albo na kurs plywania, bo do jazdy po drogach sie nie nadajesz.
          • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 22:35
            A Ty, Wago co potrafisz? Ile aut rozbiłeś z własnej winy? Ja jeszcze nie miałam stłuczki, a jeżdżę prawie 30 lat.
            • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 22:58
              Nie rozbilem zadnego auta i nikomu nie dalem uszkodzic mojego auta a niejeden probowal.
              W tym przypadku zadna regula prawej dloni (wygooglaj se co to jest) ani prawej reki nie obowiazywala nikogo bo to nie bylo skrzyzowanie rownorzedne. A jak ktos mnie prepuszcza, stoi i czeka az wyjade, to wyjezdzam.
              Jeszcze bym tej pani podziekowal. Moze bylo wasko i wolala zebys najpierw stamtad wyjechala zanim ona tam wjedzie? No i co sie stalo pozniej, jedna na druga czekala az sie zrobil korek? Jezeli ludzie przepuszczaja nieborakow ktorym w ten sposob mozna pomoc to znaczy ze jezdza coraz lepiej.
              Nigdy przedtem przez 30 lat nikt cie nie przepuscil pomimo ze mial pierszenstwo w jakims ciasnym miejscu?
              • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 23:41
                Czego ty wrzeszczysz .Ale masz tupet ,swojej powiedz do garów .Akurat Danutę traktujesz podle .Osmieszasz ją ciągle i zakładasz durne watki na jej temat .Kto ci dał takie prawo .Jeździ długo i bez wypadku .Ty nigdy nie popełniłeś błędu ? Taki jesteś idealny ? Co raz bardziej jesteś starszy .Niedługo nie będziesz jeździł bo ci nie pozwolą .Dlaczego taki ktoś jak ty jest wyrocznią na tym forum .Nie masz żadnego prawa tak ją traktować ignorancie
                • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 23:49
                  Swojej przez 50 lat mowie babo do garow a ona dalej nie potrafi gotowac.
                  • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 00:10
                    waga173 napisał:

> Swojej przez 50 lat mowie babo do garow a ona dalej nie potrafi gotowac.

Ale z kim ty gadasz?
                    Z dupkiem, który był takim dupkiem, że go żona zostawiła?
                    Moja ma pewnie ze 100 powodów, żeby się na mnie obrażać (i sukcesywnie dostarczam jej kolejnych), ale szanujemy i lubimy się, więc raczej mnie nie zostawi (no chyba, że zjawi się jakiś książę na wielkim białym koniu, z wielkim białym koniem - wtedy mogę się poczuć zagrożony, bo nie jeżdżę konno, a małżonka lubi - nawet młodą zabiera na stadninę ostatnio).
                    Związki i relacje to umiejętność dogadywania się. Tani Bogusław zaś jest narratorem, który pierdoli swoje smuty nawet wtedy, gdy wszystkim innym to zwisa i nie życzą sobie komunikacji z jego strony. Pewnie dlatego jest sam i zapija smutki wódką (choć twierdzi, że nie pije).
                    • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 00:22
                      Gadam z ciekawosci. Jak biolog? ktory studiuje ptaki i motyle ale czasami wezmie pod mikroskop glizde albo nawet kawalek gowna.
                    • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 01:59
                      No ksiaze sie moze pojawic jednym koniikiem na masce i z 600 konmi pod maska.. i jeszcze jej kluczyki zaoferuje.. I co wtedy?
                      Moja to mowi zebym uwazaj bo jak ja zostawie to wyjde z domu z gola dupa wiec jedynym powodem rozwodu musi byc wielka i bogata milosc bo inczej mi sie nie oplaci...
                      Tak ze z wlasna musze byc ostrozny ale za to na obcych moge sie wyzyc :)
                  • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 01:55
                    Jak ja kuchnie przerabialem to kazalem im zrobic glebrze wneki przy podlodze w czesci gdzi ejst zlew. Pytaj po co a na mowie zeby zon mogla stac blizej zlewu..
                    No to sie baba zbiesila i powiada ze musimy sie robta podzileic - moge wybierac - albo gotowac albo zmywac. No ale to byl cios ponizej pasa bo ja do jedzenie to jedynie rezerwacje moge zrobic..no a jak juz wode zagotuje i nie przypale to cud... No i teraz ja zmywam i mam wygodnie bo mi stopy wchdz gleboko pod szafke jak zmywam..
                    Z tego nauka - nie draznij sie z wlasna baba.
                    • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 02:49
                      Dodatkowa korzysc z tych wnek, mozesz przed zmywaniem na nogi zakladac pletwy. Na wypadek jak zalejesz dom, wpadniesz do zlewu, czy zona Cie "splawi":)
              • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 00:12
                To nie było ciasne miejsce, wiem , co to jest reguła prawej dłoni. Kończę z Tobą rozmowę .Moja cierpliwość ma ograniczone granice..
                • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 02:50

> Moja cierpliwość ma ograniczone granice.

A moja nie. Pisz czesciej.

• taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 05:46
                    Jest za grzeczna i dobrze wychowana .Każda inna bardziej pyskata ustawiła by was po kątach .A czasami by się przydało .
                    • friend_of_women Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 07:01
                      taniarada napisał:

> Jest za grzeczna i dobrze wychowana .Każda inna bardziej pyskata ustawiła by wa
                      > s po kątach .A czasami by się przydało .

Zawsze pieprzysz jak potłuczony, a na tym forum wybitnie. Ty chyba z rana wsadzasz nos w rurę wydechową i się jarasz, bo jak cię czytam to odnoszę takie wrażenie.
                      • hukers Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 14:14
                        friend_of_women napisał:

> Zawsze pieprzysz jak potłuczony, a na tym forum wybitnie. Ty chyba z rana wsadz
                        > asz nos w rurę wydechową i się jarasz,

Nos w rurze to jeszcze pół biedy.
                        Taniemu zdarza się czasem bardziej zaszaleć z użyciem rury wydechowej.
                        • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 16:05
                          Nie dorastacie mu do pięt.
                          • hukers Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 17:42

> Nie dorastacie mu do pięt.

Nie wiedziałem, że tak cenisz donosicielstwo.
                            • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 18:53
                              Chyba sam na siebie donosisz .Widzisz hurtes o takich kobietach to ty możesz tylko pomarzyć z tym drugim misiaczkiem .Nawet na E nie masz szans .Ucz się chłoptasiu bo ja ciągle nie będę żył .I uważaj na tiry.
    • borsuczyca.klusek Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 09:51
      Danusiu bardzo ładny nowy nick, zostań przy nim na dłużej 🌺
      • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:49
        Postaram się:-) Dzięki:-)
        • friend_of_women Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:56
          Cudny! Mnie też się podoba ;)
          • hukers Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 11:08
            friend_of_women napisał:

> Cudny! Mnie też się podoba ;)

Cudny, cudny, jak Danusia, ale co się stało ze starym, ja się pytam?
            • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 11:12
              Stare zlikwidowane, piszę pod jednym nickiem.
              • hukers Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 12:09

> Stare zlikwidowane, piszę pod jednym nickiem.

Tak z ciekawości, co było powodem likwidacji?
                Bo nie sądzę, żeby ktoś zbanował najgrzeczniejszego uczestnika tego forum.
                • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 15:05
                  Nikt mnie nie zbanował, ale komuś nie podobał się nick z iksami, więc zmieniłam dla świętego spokoju, pozdrawiam.
                  • friend_of_women Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 13:53
                    Czyżby to za namową Bogusia, bo on taki wpływowy?
                    • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 18:25
                      friend_of_women napisał:

> Czyżby to za namową Bogusia, bo on taki wpływowy?
                      Misiek tańcujesz i marne efekty 🤣
                      • friend_of_women Re: Reguła prawej dłoni. 16.06.23, 07:03
                        Czego i o twoich nie można nic pozytywnego powiedzieć ;)
                  • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 18:06
                    Znaczy sie w koncu masz juz ten swiety spokoj?
                    • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 15.06.23, 21:41
                      Tak, nawet dobrze mi się rozmawia z nią. To pewna kobieta się mnie czepiała.
    • hukers Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:37
      Reguła prawej dłoni.
      Opisana na forum dawno temu przez Misiaczka.
      Zaczynał prawą dłonią, po 150 zmiana ręki, ale zakończenie zawsze prawą.
      Zawsze.
      • qqbek Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:42
        To tak zwane "150 na liczniku, zmiana ręki rozbójniku" ;)
        • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 14.06.23, 10:52
          Wio koniku moj malenki, 150-zmiana reki.
    • bolo2002 Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 18:47
      A ja zapach Singelmaltsa. A co do jazdy samochodem- to obowiazuje -nie zasada prawej ręki/ przez lewe ramie/ tylko zasada zdrowego rozsądku-, szybkiego myślenia i ograniczonego zaufania. I dobrze jest mieć oczy wokół głowy. Teraz mam na osi ca 4,1 mln km przejechane od 1997 roku-tylko prywatnie lub w interesach po całej Europie. Wlk. Brytanii, Afryce Płn. Białorusi, Ukrainie i oczywiscie Polsce. A samochód to póki co to jest 32-gi, bo w dobrych czasach miałem nawet 5 wózków na raz. Przymierzam sie do kolejnego wózka i napewno w tym roku.
      Wszystkim młodym kierowcą powiem tylko jedno-wierzcie tylko swojemu rozumowi, bo sytuacji drogowych jest takie mnóstwo, że nawet nie da sie tego opisać i trzeba z takich trudnych sytuacji wychodzić własna głowa, szybką ręka i noga. Czego wszystkim życzę . Nie każdy powinien byc kierowcą!
    • kochamzapachfrezji Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 19:31
      Dziś podobna sytuacja, krzyżówki mąż skręcał w lewo, pan z naprzeciwka w lewo. Ruszyli jednocześnie z podporządkowanych. Mieli kierunkowskazy w lewo. Ludzie tak jeżdżą.
      • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 19:44

> Dziś podobna sytuacja, krzyżówki mąż skręcał w lewo, pan z naprzeciwka w lewo.
        > Ruszyli jednocześnie z podporządkowanych. Mieli kierunkowskazy w lewo. Ludzie t
        > ak jeżdżą.

A jak maja jezdzic?
        • maszkaroni Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 20:36
          Najlepiej żeby nie jeździli jak kochamzapachfrezji jedzie.
          • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 21:26
            Najpełniej zachować zdrowy rozsądek misiek .Także w miłości .Ty to na czacie siedzisz 🤣
        • engine8t Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 22:03
          No tez tak pomyslem - chyba zachowali sie zupelnie prawidlowo.?
          Jedyne roznica jak to meili zrobic - bo u nas sie mijaja przed nosem a w Polsce chyba cigale musza sie objechzdzac dookola?
          • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 22:29
            Nie, te mijanie prawymi klamkami skrecajacych w lewo, czyli skrecanie w lewo z lewego pasa a nie objezdzanie prawym wprowadzili (z trudem) chyba w latach 60-tych. Jeszcze dlugo byl balagan bo jedni jezdzili tak a drudzy siak.
            • taniarada Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 22:39
              Chyba nie ma problemu z tym . Nie ma więc znaczenia, że jedziesz po drodze z pierwszeństwem. Jeśli zmienia ona kierunek na skrzyżowaniu na lewy czy prawy, to kontynuując nią jazdę, musisz to zasygnalizować, ponieważ Ty również zmieniasz kierunek. W innym przypadku pozostali kierowcy będą myśleć, że jedziesz prosto i mogą ruszyć, co doprowadzi do kolizji. Na skrzyżowaniu z pierwszeństwem łamanym możesz trafić na kierowcę, który nie spojrzy na znaki i uzna automatycznie, że główna droga prowadzi na wprost . Prawy kierunkowskaz, który sygnalizuje opuszczenie skrzyżowania, należy włączyć między zjazdem docelowym a poprzednim, który został minięty .To takie proste .
              • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 22:51
                A ty mnie chciales pouczyc czy tom od wachania raflezji? A najpierw wytlumacz nam co to jest zmiana kierunku na lewy. Bo sie kiedys pytales jak sie mowi do konia zeby skrecil W LEWO czyli jeszcz wtedy chyba kapowales.
                A zeby kon skrecil w lewo to pod prawe oko trzeba mu podstawic zdjecie kaczora albo pod prawe nozdrze podstawic frezje.
            • waga173 Re: Reguła prawej dłoni. 17.06.23, 22:41
              Dawno temu bylo jeszcze malo sygnalizacji swietlnej i na skrzyzowaniach stal policjant/milicjant. To bylo dosyc niebezpieczne zajecie. W Warszawie na Brackiej na srodku skrzyzowania stalo "bocianie gniazdo" dla policjanta zeby w razie czego ktos pierdolnal w niski maszt zamiast w policjanta. Jak wprowadzili te mijanie na srodku a nie brzegiem skrzyzowania to z braku miejsca bocianie gniazdo zlikwidowali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka