Dodaj do ulubionych

Leasing na samochód firmowy

12.09.24, 14:34
Cześć wszystkim!

Szukam samochodu do firmy, myślałam nad tym modelem z mAuto mauto.pl/samochody-poleasingowe/kia-rio-id-20045, co uważacie o tej firmie? Znacie, warto? Czy może macie jakieś inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • only_the_godfather Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 14:44
      Doświadczenie już mnie nauczyło, że leasingi bierze się prosto z banku ewentualnie przez dealera danej marki, a nie przez jakieś szemrane firmy.
      • vogon.jeltz Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 15:22
        Abstrahując od faktu, że to spam - firma jako spółka należąca do mBanku nie wydaje się szemrana (przynajmniej nie bardziej niż sam mBank).
        • dodekanezowiec Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 15:23
          WySPAMierdalaj, natalko gla!
          • vogon.jeltz Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 15:29
            Ok, ale czemu piszesz to do mnie?
    • a.wojski Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 15:56
      Samochód wygląda nieźle. Sam nie korzystałem z usług mAuto, ale czytałem o nich opinie i są one pozytywne, więc może warto spróbować i podpytać o warunki.
      • dodekanezowiec Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 21:31
        a.wojski napisał:

> Samochód wygląda nieźle. Sam nie korzystałem z usług mAuto, ale czytałem o nich
        > opinie i są one pozytywne, więc może warto spróbować i podpytać o warunki.

a.wojski i ta druga dziunia - dziwnym trafem spamerzy jednocześnie w tej samej chwili na istniejącym z 20 lat forum się pojawiliście.
    • waga173 Re: Leasing na samochód firmowy 12.09.24, 16:28
      Czy może macie jakieś inne propozycje?

Tak, mamy. Zebys wypierdalala.
    • bolo2002 Re: Leasing na samochód firmowy 13.09.24, 09:28
      Firma leasingowa taka czy inna-to nie jest najwazniejsze w tym przypadku. Najwazniejsze są warunki tego leasingu.
      Kiedyś -tyle, ze nie w Polsce- wziąłem samochód nowy w leasingu na nazwisko!!!! I było to 30 lat temu. Na starcie dostałem 12 % rabatu do ceny katalogowej i nie wpłacałem zadnej opłaty wstepnej. Pierwszą ratę leasingu zapłaciłem za m-c od daty odebrania samochodu . Nie wydając zupełnie żadnych pieniedzy na samochód i ubezpieczenie/ w momencie rejestracji - samochód był juz ubezpieczony/-wyjechałem z salonu nowiutkim wózkiem . To były warunki tego leasingu. W Polsce takiego jeszcze nie spotkałem. Podstawowy przekręt w Polsce polega na zmuszeniu leasingobiorcy do dokonania wysokiej-bo często siegajacej 30 % -wpłaty wstepnej + inne opłaty. To jak juz 1/3 za samochód zapłaciłeś-to nie opłaca sie nie brać tego leasingu-jesteś zmuszony. Krótko mówiac -lepiej opłaca sie leasing konsumencki-bo ma lepsze warunki bardzo często. Wada-to VAT. nastepna sprawa-to wysokośc opłat od kilometra- za przekroczenie limitu rocznego-czy miesięcznego. To trzeba dobrze sprawdzić.
      • marecky81 Re: Leasing na samochód firmowy 13.09.24, 13:26
        Jeżdżę 2 letnim samochodem leasingowanym na firmę. Wpłata początkowa wynosiła 5% ceny samochodu. Innych opłat nie ma poza 350 zł, jeśli się chce ubezpieczyć samochód poza pakietem oferowanym przez leasingodawcę. Nie wiem co to są opłaty kilometrowe za przekroczenie limitu. W umowie leasingu mojego samochodu nie ma czegoś takiego.
        • bolo2002 Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 08:28
          Opłaty kilometrowe-to prawie w każdej umowie-opłaty za przekroczenie limitu, np. 20 tys km w skali rocznej. Wtedy płacisz za tę przewieszke np 0,3 zł. /km. jeżeli umowa nie ma takiego limitu-to strata dla leasingodawcy, bo mozna sobie wyobrazic, ze w 3 lata przejedziesz 150 tys km i co wtedy-samochód juz jest zjechany i ma znacznie mniejszą wartośc niz auto z przebiegiem 60 tyś km . Trenowałem to-tyle , ze nie w Polsce. Była metoda na ominięcie przekroczenia limitu-skuteczna i niezauważalna.
          • marecky81 Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 10:50
            W mojej umowie nie ma takigo zapisu. Podobnie jak w kilku wcześniejszych umowach leasingowych na samochody, którymi jeździłem. Obecną umowę mam w Aliorze.
            • trypel Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 16:20
              Bo w umowie leasingowej z gwarantowana suma wykupu nie ma znaczenia wartość pojazdu po zakończeniu więc nikt nie daje ograniczen km. Bolowi się coś zdawało tylko nie do końca wie co
              • dodekanezowiec Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 17:09
                Bolo miał leasing za PRL na ładę z 2 gaźnikami czy jakoś tak, która robił trasę Warszawa - Berlin w 3 godziny
                • trypel Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 17:56
                  Wtedy to był nie leasing ale lizing dupy komuś w lokalnym komitecie. I była łada
                  • dodekanezowiec Re: Leasing na samochód firmowy 14.09.24, 19:12
                    trypel napisał:

> Wtedy to był nie leasing ale lizing dupy komuś w lokalnym komitecie. I była ład
                    > a
                    >

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka