Dodaj do ulubionych

Chiny to nie Rosja

04.12.24, 14:43
Niestety wygląda na to, że żyjemy w ciekawych czasach...

next.gazeta.pl/next/7,151003,31516536,usa-i-chiny-wymieniaja-ciosy-pekin-uderza-strategicznymi-mineralami.html#do_w=399&do_v=1159&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1159_ti&do_utid=31516536&do_uvid=1733312876371&s=BoxOpMT

Teraz sie to bedzie nakręcać - raz z jednej, raz z drugiej strony - ciekawe jak sie skonczy...
Bo na pewno nie tak, ze Trump tupnie nogą i już.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Chiny to nie Rosja 04.12.24, 14:50
      Najciekawsze w skutkach może być ograniczenie podaży dolara na rynkach międzynarodowych, jak się Trump rzeczywiście zechce w końcu wziąć za deficyt budżetowy USA.
      Skutki mogą być opłakane dla Strefy Euro, albo Chin, jeżeli handel postanowi rozliczać się w EUR albo CNY miast USD.
      • bywalec.hoteli Re: Chiny to nie Rosja 04.12.24, 22:21
        Witaj Qqbek z powrotem. Oby gnida, która Cię zakapowała, szczezła poblokowana przez wszystkich!
        • qqbek Re: Chiny to nie Rosja 04.12.24, 22:47
          bywalec.hoteli napisał:

> Witaj Qqbek z powrotem. Oby gnida, która Cię zakapowała, szczezła poblokowana p
          > rzez wszystkich!

Wygaszony u mnie, pierwsze co zrobiłem, jak mi post "przeszedł" to dodałem do "nieprzyjaciół" kolejny nick.
          • bywalec.hoteli Re: Chiny to nie Rosja 06.12.24, 10:22
            w każdym razie Taniego Radę mam od dawna wygaszonego. Polecam.
        • hrasier_2 Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 09:11
          bywalec.hoteli napisał:

> Witaj Qqbek z powrotem. Oby gnida, która Cię zakapowała, szczezła poblokowana p
          > rzez wszystkich!
          Żeby tak walczył o ciebie jak kolejny raz dostaniesz bana na ematce, gdzie baby mają cię w większości wygaszone i robią z ciebie polewę.
    • hrasier_2 Re: Chiny to nie Rosja 04.12.24, 15:27
      Tupnie, nie tupnie. Ale już się zmienia. Przez. Ruskich to Stoli Group ma upadłość. Firma od lat toczy kosztowną batalię sądową z rosyjskim rządem, wydając na ten cel dziesiątki milionów dolarów.
      Globalna działalność Stoli została sparaliżowana przez poważny cyberatak. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/plajta-producenta-jednej-z-najpopularniejszych-wodek-na-swiecie,152539.html&ved=2ahUKEwjvwZLbqI6KAxWfGxAIHR7jAAEQ0PADKAB6BAgVEAE&usg=AOvVaw0dgmtt1B4QjcUGVMjRFBpP
      • waga173 Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 02:07
        *****60
    • bolo2002 Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 09:16
      W pewnym sensie-Chiny to Rosja-tu reżim i tu reżim . W sensie zamordyzmu to to samo . A wojny handlowe-były, są i bedą. Tyle tylko- ze w słowa Trumpa nie wolno wierzyć, bo to totalny idiota i człowiek zupełnie nieodpowiedzialny .
      Chiny bez USA sobie poradzą lepiej niz USA bez Chin.
      • vogon.jeltz Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 10:38
        > W pewnym sensie-Chiny to Rosja-tu reżim i tu reżim

Chiny to jest państwo. Rosja to jest kopalnia z własną armią. Jak w Afryce.
        • hrasier_2 Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 11:26
          Oba to mocarstwa. I każde z nich ma broń nuklearną. My możemy jedynie polegać na NATO.
        • skitenis Re: Chiny to nie Rosja 05.12.24, 11:27
          i ze stacją benzynową
          • hrasier_2 Re: Chiny to nie Rosja 06.12.24, 14:22
            "Moskwa ma przewagę (...), można powiedzieć nawet, że Ukraina przegrywa tę wojnę - mówił w czwartek w holenderskim parlamencie tamtejszy minister obrony. Ruben Brekelmans ocenił ponuro, że rosyjska siła militarna rośnie, a ewentualne zawieszenie broni wcale nie sprawi, że zagrożenie ze strony Kremla zniknie.

wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-ponury-glos-z-europy-ukraina-przegrywa-te-wojne,nId,7870560#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka