Dodaj do ulubionych

OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostałych it

23.05.25, 05:50
Bo watek zaraz po pierwszych wyborach zszedł na manowce/ jest za długi itp.
Więc parę spostrzezen:
1) wg sondazow jakies 2/3 do 70% wyborców Mentzena poprze Nawrockiego, z 15% na Trzaska, część nie wie lub nie pojdzie;
2) wyborcy Zandberga - z 70% na Trzaska, z 20% (!) na Nawrockiego, reszta nie wie badz nie pojdzie;
3) podobno 1,5 mln wyborców Trzeciej Drogi mogło nie pojsc; wydaje mi sie ze dużo wyborców PSL zostało w domach bo nie mieli własnego kandydata ale PSL nawołuje do głosowania na Bążura.
Są różne ciekawostki w obiegu informacji:
1) PiS chce z wyborów uczynić niejako referendum przeciw rządom Tuska;
2) Mentzen nie chce iść w poparcie Nawrockiwgo by nie podzielić losu Holowni; choc może mu zależeć na koabitacji i dwuwładzy "Popisu" żeby walić w "Popis" potem.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 07:08
      Dowiemy się za 9 dni :)
      • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 07:41
        Z ciekawostek dodatkowo:
        1) myślę ze pogoda miała jakiś wpływ na frekwencję w I turze
        2) frekwencja była niska zwłaszcza na zachodzie (lubuskie, opolskie)
        3) nie żeby tylko "pro-bążurowskie" aspekty wywlekać- czasem głupia wypowiedz itp.moze pogrążyć, czy aby nie będzie tak z "co to szkodzi obiecac"?
        Jakieś pole do zdobycia głosów jest w debatach jeszcze. Cóż, Nawrocki sie bardzo wyrobił ale sądzę ze w debacie/debatach lepszy będzie Trzaskowski. Choc dla twardego elektoratu PIS nie będzie to miało znaczenia.
        Jednak z drugiej strony nie cala Polska to "popis"
        • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 07:45
          Kolejne spostrzeżenie- niestety obawiam sie ze:
          1) wyborcy Konfy czy Brauna strasznie najeżdżali na PiS ale moze zagłosują na Nawrockiego jako mniejsze zło tak jak wyborcy Mazowieckeigo w 1990 na Wałęsę w II turze;
          2) wyborcy lewicowi (i nawet politycy - 2005: Oleksy i chyba Bugaj - Lech Kaczynski) nieraz miewali dziwne decyzje w II turze
        • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 07:52
          Do trójki bym dodał wyłażące informacje o finansowaniu kampanii
          Jak NASK ogłasza podejrzane działania z zagranicy ibze trzeba uważać. I na spotkaniu z NASK jest Kocjan który właśnie to organizuje, a potem Kocjan rznie głupa ze nic nie wie a potem już że tak ze jakies tam promocyjne spoty trzaskaliśmy.. rżną nas w prezydenta bez wazeliny.
          Naprawdę chyba oddam zmarnowany głos i narysuje na kartce wielkiego chuja i strzałki do obydwu
          • duze_a_male_d_duze_m Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:04
            Jesteśmy już tak spolaryzowani, że sama kompania nie ma wielkiego znaczenia, nikt nikogo już nie przekona. Kluczem jest mobilizacja do głosowania, a zniechęcić wyborców kontrkandydata do zostania w domu jest ciężko. Pozostaje drzeć się na swoich i ich straszyć.
            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:26
              I raczej nie widzę w kolejnych latach żadnej szansy na poprawę. Wprost przeciwnie - napierdalanka będzie rosła
              I mam wrażenie ze jest to mocno na rękę tym na górze
          • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:43
            trypel napisa�:

> Do trójki bym dodał wyłażące informacje o finansowaniu kampanii
            > Jak NASK ogłasza podejrzane działania z zagranicy ibze trzeba uważać. I na spot
            > kaniu z NASK jest Kocjan który właśnie to organizuje, a potem Kocjan rznie głup
            > a ze nic nie wie a potem już że tak ze jakies tam promocyjne spoty trzaskaliśmy
            > .. rżną nas w prezydenta bez wazeliny.

Tryplu nie uważam żeby KO była idealna itp. Ale jak ludzi nie rusza wywłaszczenie staruszka i nic z tego nie rozumieją to co dopiero jakiś NASK..
            Tryplu, świetne lasty są na przełom maja i czerwca :) Uciekaj z Wrocławia bo Cie finał pucharu dopadnie w tygodniu :)
            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 09:04
              No pisałem Ci przeciez ze sie zwala jakas masakra i mi nawet krolewiecka zamykają. Chyba 70 czarterów przylatuje w pon i wtorek. A ja kurde o tym nie wiedziałem i lecę do Hiszpanii w poniedziałek i wracam we wtorek. Będzie sie działo na lotnisku.
            • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:34
              dodekanezowiec napisa�:

> Tryplu nie uważam żeby KO była idealna itp. Ale jak ludzi nie rusza wywłaszczen
              > ie staruszka i nic z tego nie rozumieją to co dopiero jakiś NASK..

No jak?
              W latach 90-tych mieliśmy piękne rozszyfrowanie nazwy tego organu - Niezwykle Aktywna Siatka Kretynów.
              Widać coś im z tego zostało :P
              Ale ja jestem z ery "Internetu łupanego", chodzenia na korytarz Wydziału Matematyki UMCS i korzystania tam z publicznie dostępnych wtedy terminali (potężne IBM XT), żeby łączyć się protokołem FTP ze światem plików, a usługą IRC z innymi ludźmi.
              WWW było wtedy w powijakach, rządził jeszcze Gopher.
        • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:16
          Dodek, a kiedy będzie debata Nawrocki - Trzasku?
          • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:46
            bywalec.hoteli napisa�:

> Dodek, a kiedy będzie debata Nawrocki - Trzasku?

Dziś o 20 coś.
            Dodek - od Dodekanezu - właśnie dziś popatrzyłem sobie na dane klimatyczne Kastelorizo (jednej z mniej znanych z archipelagu).
            Jak w tym rejonie temperatura roczna wynosiła góra 20, tak dla lat 2018-24- aż 22 stopnie..
            Jednak to ocieplenie klimatu jest..
            • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:47
              Z innej beczki (a może wracając do głównego tematu) - myślę ze wyborcy Kukiza w 2015 bardziej poparli Dude niż dziś wyborcy Mentzena i Brauna popra Nawrockiego.
              • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 18:08
                Kukiz walil w Komorowskiego jak w beben, a po I turze nie ukrywal, ze poprze dudusia....

W zasadzie gadal to samo co kacza partia, tylko, ze sie oglosil niezaleznym...

Skonczyl jako przystawka kaczej parti i tym samym skonczyl swoajka kariere polityczna

Podejrzewam, ze Mentzen nie chce losu Leppera, Giertycha i Kukiza...
                Sojusze z kaczorem to smierc polityczna tego, co to robi...
                TO pozamiatane, koniec polityka...
          • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:49
            Dzisiaj o 20..Wracając do tematu. .Marnowanie pieniedzy podatnikow, na kible, klocki itd...
            No nie widziałem tej inteligencji gdy powtarzał jak katarynka, żeby na al niego głosować bo on wygra w drugiej turze.
            Wyborcy Mentzena, jeżeli są inteligentni, to zagłosują na Nawrockiego, bo Platforma po zwycięstwie Trzaskowskiego im nie daruje.
    • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:27
      No wyborcy Brauna to zostaną w domu. Po deklaracji Sikorskiego, że powinien siedzieć i po komplementach Szczerby. Cosik nie wesoło tym stadku jak wykopali Wałęsę.
    • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 08:30
      A jeszcze brak Majtczaka może zaszkodzić kandydatowi obozu rządzącego.
      Bufonada Sikorskiego konkretnie.
    • bolo2002 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 09:28
      Polski ciemnogród ma sie dobrze.
      • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 10:42
        bolo2002 napisa�:

> Polski ciemnogród ma sie dobrze.
        Uważasz ludzi w wolnych wyborach za ciemniaków. Raczej są realistami..
        • donaldte Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 19:39
          90% wyborców Mentzena zagłosuje na Karola.
          Zorro na dachu. Niezły numer

niezalezna.pl/polityka/trzaskowski-chcial-trafic-do-mlodych-ale-cale-show-skradl-mu-sam-zorro-zobaczcie-wideo/544114?fbclid=IwY2xjawKdkBtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA3Q0ROaHFhSWNmVVZuM1pTAR5sQT1ynPFKTlkA3R71A2O7njkzIRkIaA03d0ZIlntdklaScDoDYtaATOe1sw_aem_LF-uqIvOmJO1x0AJh8363g
          • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 21:59
            Ja pie....

Sam do siebie piszesz, to juz jest schizofrenia, to sie leczy....

( pomijac poglady polityczne )
    • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 18:01
      To nie wiadomo, bo wyborcy kieruja sie swoimi myslami, moga w sondazu mowic jedno, a potem po prostu nie pojsc na wybory, bo ich kandydat odpadl w I turze...
      I maja te wybory juz w d....

Ale tez zaglosuja na 100 procent ci, co olali I ture....

W wyborach de sejmu frekwencja byla 75 procent, teraz byla 67 procent, czyli spora czesc wyborcow obecnej koalicji wybory olala...
      Jak pojda na II ture, to moze byc jak z wyborami do sejmu i kacza partia przegra...
      Ale kacza partia teze bedzie mobilizowac i tez ma rezerwy frekwencji
    • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 20:18
      Kurwa przez głupotę włączyłem debatę.
      To jest tak żenujące widowisko po obydwu stronach ze może zadaniem debaty jest zniechęcenie do pójścia na wybory.
      Tego nie da rady oglądać
      • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 20:59
        Zgadzam się - ta debata słaba
      • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 21:57
        W sumie tak

Nawrocki byl jednak zdacydowanie bardziej zenujacy, atakowal jak swir, kompletnie ignorowal zdrowy rozsadek wyborcow i czepial sie kazdej pie.doly....

Trzaskowski byl spokojny, opanowany i patrzyl z irytacja na wyczyny teo pacholka kaczora...
        • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:13
          Spokojny i opanowany? Patrzył z irytacja? Widac oglądaliśmy inne debaty. W mojej bążur zrobił sie czerwony jak burak po 30 min i tak już było do końca.
          Żaden nie odpowiedzial na żadne pytanie. W którymś momencie i tak to przestało mieć sens bo żaden nie mial nic do powiedzenia poza atakiem na tego drugiego i jego zaplecze polityczne.
          Wstyd. Wstyd żeby którykolwiek z nich został prezydentem.
          • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:25
            trypel napisa�:

> Wstyd. Wstyd żeby którykolwiek z nich został prezydentem.

Pełna zgoda.
            Ale jednak wolę Bążura, od gangusa, więc zagłosuję na niego.
            Wyszło na to, że ten Jerzy Ż., któremu z dobrego serca pomagał Nowogrodzki, to przestępca seksualny, który w parku napastował matkę z dzieckiem w wózku i onanizował się przy niej (grożąc pozbawieniem życia - chciał zgwałcić, ale podobno "nie wyszło").
            No "coraz piękniej to wygląda", biorąc pod uwagę, co wcześniej o nim alf mówił.
            Na elektorat Nowogrodzkiego to nie zadziała, oni zagłosowaliby nawet na samego szatana, byleby go tylko karzeł żoliborski namaścił, ale może zmobilizuje "niezdecydowanych".
            • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:30
              Nawrocki jako czlowiek nie istnieje, to jest tylko wcielenie kaczora....

Odgrywa role wyznaczona przez kaczora i taki dostal rozkaz....

A ze kaczor ma swoje lata, to Nawrocki chce byc jego nastepca i zostac wladca PL
              • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:47
                wislok1 napisa�:

> Nawrocki jako czlowiek nie istnieje, to jest tylko wcielenie kaczora....
                >
                > Odgrywa role wyznaczona przez kaczora i taki dostal rozkaz....
                >
                > A ze kaczor ma swoje lata, to Nawrocki chce byc jego nastepca i zostac wladca
                > PL

Trzaskowski jako człowiek nie istnieje, to tylko inkarnacja Tuska...

Odgrywa rolę wyznaczoną przez Tuska i taki dostał rozkaz...

A że Tusk ma swoje lata, to Trzaskowski chce być jego następcą i zostać władcą PL

Popełniłem gdzieś błąd, kopiując dość wiernie twoją wiadomość?
                Tyle, że "pacynka" Trzaskowski jest w miarę przyzwoitym człowiekiem, czego nie można powiedzieć o "pacynce" Nowogrodzkiej.
            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:34
              qqbek napisa�:

> trypel napisa�:
              >
              > > Wstyd. Wstyd żeby którykolwiek z nich został prezydentem.
              >
              > Pełna zgoda.
              > Ale jednak wolę Bążura, od gangusa, więc zagłosuję na niego.
              > Wyszło na to, że ten Jerzy Ż., któremu z dobrego serca pomagał Nowogrodzki, to
              > przestępca seksualny, który w parku napastował matkę z dzieckiem w wózku i onan
              > izował się przy niej (grożąc pozbawieniem życia - chciał zgwałcić, ale podobno
              > "nie wyszło").
              > No "coraz piękniej to wygląda", biorąc pod uwagę, co wcześniej o nim alf mówił.
              > Na elektorat Nowogrodzkiego to nie zadziała, oni zagłosowaliby nawet na samego
              > szatana, byleby go tylko karzeł żoliborski namaścił, ale może zmobilizuje "niez
              > decydowanych".
              >

Pewnie też. Tzn albo faktycznie oddam nieważny głos. Jakbym mial kibola od ustawek zakreślić to by mi ręka uschla. Ale liczyłem ze bążur dzisiaj pokaże coś pozytywnego. Przeliczyłem sie. Dno. Kretyn sterowany przez donka, jedyne co potrafi to szczerzyć zęby i mówić jaki jest wspaniały
              • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:45
                Tryplu!
                Nie stawaj pomiędzy kandydatami!
                Pamiętaj ze oni Ciebie zastąpią innymi wyborcami!
            • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:47
              qqbek napisa�:

> trypel napisa�:
              >
              > > Wstyd. Wstyd żeby którykolwiek z nich został prezydentem.
              >
              > Pełna zgoda.
              > Ale jednak wolę Bążura, od gangusa, więc zagłosuję na niego.
              > Wyszło na to, że ten Jerzy Ż., któremu z dobrego serca pomagał Nowogrodzki, to
              > przestępca seksualny, który w parku napastował matkę z dzieckiem w wózku i onan
              > izował się przy niej (grożąc pozbawieniem życia - chciał zgwałcić, ale podobno
              > "nie wyszło").

No to sutener (łi pipel - my narut pisofski) powie na to: wywłaszczyl chwasta :)
              • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:53
                dodekanezowiec napisa�:

> No to sutener (łi pipel - my narut pisofski) powie na to: wywłaszczyl chwasta :
                > )

Dlatego zagłosuję na Trzaskowskiego - też mnie brzydzi, ale nie aż tak bardzo, jak Nawrocki.
                Obaj mają doktoraty (ja ze studiów doktoranckich uciekłem), a obaj zdecydowanie mniej rozumu, niż miał Kwachu (nawet nie magister Kwachu), którego (pomimo tego, że pić nie umiał, a pomimo tego próbował) uważam za najbardziej wyważonego prezydenta w historii trzeciej rzepy.
                • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 23:09
                  qqbek napisa�:

obaj zdecydowanie
                  > mniej rozumu, niż miał Kwachu (nawet nie magister Kwachu), którego (pomimo teg
                  > o, że pić nie umiał, a pomimo tego próbował) uważam za najbardziej wyważonego p
                  > rezydenta w historii trzeciej rzepy.
                  >
                  Przypomnę ze - co by nie powiedzieć- Kwachu i Miller wprowadzali Polskę do NATO i UE, jakoś tam kontynuowali niełatwa transformacje, a nawet byli dość poblazliwi wobec kościoła katolickiego. A aferę Rywina rozliczała komisja za ich rządów (i Rywin miał przerąbane, w przeciwieństwie do Romanowskiego).
                  Szkoda ze Jan Marysia Rokita nie powie: "Zbyszek, razem ze mną byłeś w komisji Rywina, dziś ty i twoi koledzy to Rywin".
                  Pamiętam też jak tak w 1992 Rokita mądrze dyskutował z Niesiołowskim. Dziś Niesiołowski by więcej mądrego powiedział niż ten od "Niemce mnie bijom"
                  • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 23:17
                    Staram sie być obiektywny i oddzielam poglądy od tego jak kto wypadł. Wpadek nie mieli, Nawrocki sie wyrobił, obaj jakos tam może nie dali sie zapędzić w kozi róg, czasem mówiąc nie na temat.
                    Jedno jednak muszę napisać- Nawrocki jednak takie chamidło. Może nie aż jak Obajtek. Już Duda jakiś taki grzeczniejszy i ułożony przy tym pożałowania godnym kibolu
                    • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 23:51
                      dodekanezowiec napisa�:

> Wpadek nie mieli, Nawrocki sie wyrobił

Nawrocki z podaniem sobie w czasie debaty jakiejś substancji faktycznie wyrobił się błyskawicznie, niemniej było to zdarzenie zauważalne i powinno być wyjaśnione do spodu!

Tego jeszcze nigdy nie grano, by kandydat na stanowisko prezydenta kraju w czasie najważniejszej debaty, na oczach wielomilionowej publiczności brał chyłkiem jakąś chemię! Czym się wspomagał?

Czy ten człowiek może nas jeszcze czymś zaskoczyć?
                      • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 00:02
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31964309,dosc-mam-debat-w-stylu-kto-komu-bardziej-pojedzie.html#s=BoxMMtImg1
                        Dobry tekst.
                        Ale oczywiście w jakiejś Gazecie Polskiej czy wPotylice czy innym czymś w stylu Radia Maryja - by nie przeszło.
                      • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 00:53
                        Tu można zobaczyć wprawę w dozowaniu:

x.com/okiemtomkaw/status/1925994400028524741?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
                      • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 01:09
                        ta napisa�a:

> Nawrocki z podaniem sobie w czasie debaty jakiejś substancji faktycznie wyrobił
                        > się błyskawicznie, niemniej było to zdarzenie zauważalne i powinno być wyjaśni
                        > one do spodu!
                        >
                        > Tego jeszcze nigdy nie grano, by kandydat na stanowisko prezydenta kraju w czas
                        > ie najważniejszej debaty, na oczach wielomilionowej publiczności brał chyłkiem
                        > jakąś chemię! Czym się wspomagał?
                        >
                        > Czy ten człowiek może nas jeszcze czymś zaskoczyć?

Ej no!
                        Kreska koksu w trakcie debaty jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a już na pewno nie kandydatowi PiS.
                        Musiał sobie walnąć, bo słabł, to sobie walnął.
                        Będziesz robiła dramę z tego, że sobie trochę pomógł, zamiast rozprawiać na temat tego, jak biednego, uciemiężonego przez PO ludu nie stać na kreskę i mieszkanie po przestępcy seksualnym!
                        To bezczelność!
                        To mowa nienawiści! ;)
                        • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 01:25
                          Pięknie mi to wytłumaczyłeś i dobrze, bo już chciałam dalej lecieć językiem bezczelnym, że wciąganie na oczach nieletnich jest czynem conajmniej moralnie dennym.

Poza tym pewnie mylimy się oboje, to była aspiryna lub coś na kształt.
                          N. to na pewno wyjaśni.
                          • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 01:41
                            ta napisa�a:

> Pięknie mi to wytłumaczyłeś i dobrze, bo już chciałam dalej lecieć językiem bez
                            > czelnym, że wciąganie na oczach nieletnich jest czynem conajmniej moralnie denn
                            > ym.
                            >
                            > Poza tym pewnie mylimy się oboje, to była aspiryna lub coś na kształt.
                            > N. to na pewno wyjaśni.

No przecież poranny "przekaz dnia" z PiS nie będzie twierdził, że to tabaka była, bo tabaka to "zakamuflowana opcja kaszubska", a wiemy przecież, co te ryże Kaszuby tutaj uskuteczniają ;)
                            Już szybciej pójdą w narrację lekową, co tu sugerujesz.
                            Tyle, że wszystkie "wziewki" są teraz w postaci inhalatorów i "dysków" teraz.
                            Co elektoratowi PiS i tak nic nie zmieni.
                            I tak zagłosują na alfa, gangusa, kibola, czyściciela kamienic, ulubieńca przestępców seksualnych, krętacza i zwolennika "stosunków międzynarodowych" w apartamencie, za który do dziś nie zapłacił.
                            To jest dla nich jedyny słuszny kandydat, po tak powiedział miliarder z Mickiewicza w Warszawie, żyjący w ruderze jak eremita, zaraz obok trumny brata.
                            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 08:58
                              Widzisz i poszli w tabake:D
                              Ale w szwedzka odmianę. Tak przy okazji to zawsze mnie to brzydziło w Szwedach to pudełko z tabaka do żucia i z miejscem na odkładanie wyżutych resztek
                              • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 11:03
                                trypel napisa�:

> Widzisz i poszli w tabake:D

Nie w tabakę, a w "snusa".
                                Tabaka jest ciemna (stąd powiedzenie "ciemny jak tabaka w rogu").
                                Snusy są białe do szarawych, zupełnie jak coś innego, czego przecież nie brał... gdyby wyszło jakieś zbliżenie, na którym wciąga białe a nie brązowe, to by momentalnie narracja z tabaką padła, a snusa od mocniejszego "nie-snusa" nie odróżnisz.
                                Coraz ciekawszy pan Batyr się staje.
                                Jeszcze prawie tydzień tej nawalanki przed nami, ciekawe co jeszcze "wyjdzie w praniu"?

> Ale w szwedzka odmianę. Tak przy okazji to zawsze mnie to brzydziło w Szwedach
                                > to pudełko z tabaka do żucia i z miejscem na odkładanie wyżutych resztek
                                >

Lepsze to, niż plucie tabaką po chodnikach.
                                • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 11:08
                                  Niby to podpucha żeby obaj się przebadali na obecność narkotykow.
                                  Nie mieliście wrażenia że Trzask na tej debacie był nacpany jakiś?
                                  • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 11:14
                                    bywalec.hoteli napisa�:

> Niby to podpucha żeby obaj się przebadali na obecność narkotykow.
                                    > Nie mieliście wrażenia że Trzask na tej debacie był nacpany jakiś?

Trzaskowski bywa przymulony jak po THC czasami, więc może i sprytna zagrywka.
                                    To "co nie jest tabaką" jest w organizmie nie do wykrycia po 6-8 godzinach (ekstrakt z liści pewnej południowoamerykańskiej rośliny metabolizuje się bardzo szybko, a jego metabolity równie szybko opuszczają organizm "drogami naturalnymi") a "zioło" można wykryć nawet wiele dni po paleniu.
                                    • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 20:50
                                      Nie znam sie, ale sam fakt, ze pacholek kaczora bierze jakies swinstwa na zywo podczas debaty to jest hardcore....

NIkt tego nie teraz nie zwaryfikuje, co bral....

Narkoman prezydent, no fajnie
                                      • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 25.05.25, 11:13
                                        wislok1 napisa�:

> Nie znam sie, ale sam fakt, ze pacholek kaczora bierze jakies swinstwa na zywo
                                        > podczas debaty to jest hardcore....

Widziany był, jak zażywał kilkakrotnie wcześniej w czasie nagrywania różnych wywiadów.
                                        Nie wytrzymywał godziny rozmowy bez wspomagania.
                                        Uzależniony.

• dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 25.05.25, 12:03
                                          Ale ciemnemu ludowi nie przetłumaczysz. Natomiast liczę ze Lubuskie i Opolskie ruszy tylek za tydzień.
                                          • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 08:05
                                            dodekanezowiec napisa�:

> Ale ciemnemu ludowi nie przetłumaczysz. Natomiast liczę ze Lubuskie i Opolskie
                                            > ruszy tylek za tydzień.

Lepiej jak Lubelskie, Podlaskie i Podkarpackie ruszy tyłek w niedzielę :)
                                        • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 25.05.25, 18:10
                                          Na to wyglada, ze to jest cpun i co najgorsze jego zwolennicy uwazaja narkomana za o wiele lepszego od jego przeciwnika....

Obce sluzby, obojetnie jakie,, w razie zwyciestwa narkomana w zamian za swiezy towar beda mu dawaly rozkazy....

I to jest najgorsze
                        • donaldte Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 15:37
                          qqbek napisał:

> Kreska koksu w trakcie debaty jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a
                          > To bezczelność!
                          > To mowa nienawiści! ;)
                          >

Mylisz pojęcia. Tabaka to nie koks , nawet piosenka o tym była 😀

www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DXjBXG6GJIUM%26pp%3D0gcJCdgAo7VqN5tD&ved=2ahUKEwj1noTensGNAxXKIhAIHS0tFccQ78AJegQIExAB&usg=AOvVaw0DACCwEmhubOB0l_9GPbKH
                          • donaldte Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 16:05
                            A Radek pił piwo i wielkie mi halo 😀 i mówi że piwo daje większego kopa niż ten koks którym się tu tak podniecasz 😀

www.facebook.com/reel/1312471316517211/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
                            • donaldte Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 16:06
                              Czyli wy tu robicie z igły widły. Sztucznie aferę robicie tam gdzie jej nie ma 😀😃
                              • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 17:26
                                Afery nie ma....

To, ze Rocky Nawrocky dziwki sprowadzal do hotelu., zeby dorobiyc i byl sutenerem, to tez afery nie ma

Generalnie jakby cos takiego robil nawet daleki krewny polityka PO, to bylyby zadania dymisji calego rzadu...

A tu afery nie ma

Sutener, koles gangsterow, oszust mieszkaniowy, itd..
                                Caly czas afery nie ma
                                • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 01:17
                                  O „dynamicznej polityce” uprawianej w wynajmowanym i do dzisiaj nieopłaconym apartamencie muzeum też coś będzie?

Szachermacher już pewnie ma linię obrony, najtrudniej będzie mu przekonać żonę kandydata.
                                  • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 20:38
                                    ta napisała:

> O „dynamicznej polityce” uprawianej w wynajmowanym i do dzisiaj nieopłaconym ap
                                    > artamencie muzeum też coś będzie?
                                    >
                                    > Szachermacher już pewnie ma linię obrony, najtrudniej będzie mu przekonać żonę
                                    > kandydata.

Zona kandydata w wieku 17 lat pierwsze dziecko urodziła:)
                                • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 20:46
                                  wislok1 napisał:

> Afery nie ma....
                                  >
                                  > To, ze Rocky Nawrocky dziwki sprowadzal do hotelu., zeby dorobiyc i byl sutene
                                  > rem, to tez afery nie ma
                                  >
                                  > Generalnie jakby cos takiego robil nawet daleki krewny polityka PO, to bylyby z
                                  > adania dymisji calego rzadu...
                                  >
                                  > A tu afery nie ma
                                  >
                                  > Sutener, koles gangsterow, oszust mieszkaniowy, itd..
                                  > Caly czas afery nie ma

Mnie tak bardziej nurtują te kibolskie ustawki 70:70.
                                  To nie jest "impreza", na którą może wejść nawet zatwardziały kibic jakiejś drużyny, bo za sam udział w takiej ustawce można dostać 5 lat pierdzenia w pasiaki.
                                  Tam się bierze "najbardziej sprawdzonych", "wory w zakonie" (jak by to na rosyjski przełożyć, bo to język bliski większości PiS), bo jeden "miękiszon" i trzeba będzie dużej sali sądowej, z długą ławą oskarżonych szukać.
                                  Jak obywatelski w takowych się naparzał, to musiał być bardzo wysoko w gangstersko/kibolskiej hierarchii, bo takiego kibica "z doskoku" nikt by nawet w pobliże nie dopuścił. Te ustawki są jak mecze juniorów w okręgówce - obserwatorzy z gangów wybierają w ich trakcie swoich przyszłych "żołnierzy" do "ekstraklasy".
                                  • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:11
                                    Wlasni e tak to jest i Navrocky byl wysoko w hierarchii...

Zeby sprowadzac dziwki do hotelu, trzeba miec zgode gangsterow opiekujacych sie dziwkami i kierownictwa hotelu
                          • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 26.05.25, 17:22
                            Misiu. Zdarzyło mi się próbować tabaki i ani nie była biała, ani nie była w woreczkach, ani też nie brało się jej "pod dziąsło".

Jak tam bronienie alfa obywatelskiego po dzisiejszych doniesieniach Onetu? Bo wychodzi na to, że nie był szeregowym naganiaczem, ale organizatorem całego procederu 🤪

Ciekawe, co do piątku jeszcze wypłynie, ja już mam gotowy 🍿
                    • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 07:35
                      dodekanezowiec napisa�:

> Staram sie być obiektywny i oddzielam poglądy od tego jak kto wypadł. Wpadek ni
                      > e mieli, Nawrocki sie wyrobił, obaj jakos tam może nie dali sie zapędzić w kozi
                      > róg, czasem mówiąc nie na temat.
                      > Jedno jednak muszę napisać- Nawrocki jednak takie chamidło. Może nie aż jak Oba
                      > jtek. Już Duda jakiś taki grzeczniejszy i ułożony przy tym pożałowania godnym k
                      > ibolu

Nawrocki jest chamidło. To taki kibol. Z wyglądu i zachowania. Pasowałby na meczu. A nie w tej debacie.

Ale patrząc na dynamiczne zmiany z wyborów na wybory to za 5 lat może zrobic debatę w chlewiku. Dać im po jakiejś desce i niech sie walą do skutku. Przynajmniej pożytek będzie bo jeden nie wyjdzie i powietrza psuł nie bedzie
                      • nousecomplaining Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 25.05.25, 10:40
                        > Dać im po jakiejś desce i niech sie walą do skutku.
                        Tylko że w takiej debacie Nawrocki wygra z każdym, więc może to nie jest najlepszy pomysł.
                    • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 01:23
                      N. wrzeszczał na pochodzie „jestem taki, jak wy”.

Wybrał sobie miejsce i czas do obrażania ludzi.
                      Nie, wróć, nie było widać nikogo, kto by się tam obraził.
          • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:25
            Trazsku byl spokojny i opanowany, Nawrocki dostal ataku szalu
            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 22:31
              W którym momencie byl ten atak? Może akurat do wc wyszedłem.
      • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 23.05.25, 23:14
        trypel napisa�:

> Kurwa przez głupotę włączyłem debatę.
        > To jest tak żenujące widowisko po obydwu stronach ze może zadaniem debaty jest
        > zniechęcenie do pójścia na wybory.
        > Tego nie da rady oglądać
        >
        Weź się Trypel nie kompromituj się. Od półtora roku rządzi na koalicja. A ty dopiero na oczy przejrzałeś. Nawrocki nie jest zawodowym politykiem i nie gada farmazonów jak Trzaskowski. Zachowaj fason człowiekut.
    • bolo2002 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 24.05.25, 08:04
      Scenariusz jest jasny. Wygra Nawrocki i zostanie prezydentem- o.m.c-czyli o mało co. Potem chwile odczeka i w uzgodnieniu z Prezesem przygotują "podstawę" do przedterminowych wyborów. I .. wykiszkują Tuska i KO- bo chodzi o to , by znów bezkarnie można było kraść . A wytatuowany Prezydent okopie się w pałacu i ... może dołozy kilka nowych tatuaży. Wszystko dla narodu oczywiście.
    • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 20:33
      Kogo chce na koniec przyciągnąć Tusk do bążura czymś takim?
      www.money.pl/gospodarka/decyzja-rzadu-ws-cpk-postepowanie-ws-7161202162883520a.html
      Pensjonariuszy domow wariatów którzy uwierzą ze bez pozwolenia na budowę, bez przetargu w ciągu paru h wybiera sie generalnego wykonawczej?
      Jaki debil weźmie to na poważnie?
      Co szkodzi obiecać...

Do samego końca skutecznie starają sie zniechęcać do Bążura
    • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:18
      Ciekawe jak na to wplynie zjazd CPAC w Rzeszowie?
      Podobno Kristi Noem przyleci?
      Dziwne ze Gazeta nie pokazeje tego na pierwszych stronach? Czyzby cenzura ?

Lewicowcy musza uwazac bo jej palec nie drganal jak trzeba bylo psa zastrzelic :)
      www.salon24.pl/newsroom/1445573,jasionka-na-prawo-cpac-sciaga-konserwatystow-z-calego-swiata
      • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:23
        Niefortunny akronim, zwłaszcza w kontekście niedawnych wyczynów alfa 🤣
        • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:24
          Dokładnie to samo miałem napisać.
      • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:27
        > Dziwne ze Gazeta nie pokazeje tego na pierwszych stronach?

Pokazuje. Chociaż nie wiem, czy Gestapo Barbie to jest coś, co powinno się pokazywać.
        • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:34
          vogon.jeltz napisał:

> > Dziwne ze Gazeta nie pokazeje tego na pierwszych stronach?
          >
          > Pokazuje. Chociaż nie wiem, czy Gestapo Barbie to jest coś, co powinno się poka
          > zywać.

No wyglada ze kopiuja niemieckie podejscie do tych co sie nie lubi?
          Narod moze to inaczej ocenic?
          • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:46
            > No wyglada ze kopiuja niemieckie podejscie do tych co sie nie lubi?

Nie, po prostu nie na każde gówno warto marnować klawiaturę.
            • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 22:05
              vogon.jeltz napisał:

> > No wyglada ze kopiuja niemieckie podejscie do tych co sie nie lubi?
              >
              > Nie, po prostu nie na każde gówno warto marnować klawiaturę.

Skazal towariszcz Jeltz ..
              • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 22:20
                > Skazal towariszcz Jeltz

Tu nie ma "tawariszcz" tylko są fakty: babon jest tępą psychopatką mordującą zwierzęta bo "nie chcą jej słuchać" i "są obrzydliwe". Akurat trochę się znam na psach i wiem, że jeżeli nie chcą się słuchać, to jest to w 99% wina właściciela.

Poza tym jest sekretarką bezpieczeństwa, a jakże, narodowego czyli tłumacząc na nasze: szefową waszej ubecji. Więc tym bardziej nie ma z nią o czym gadać. W dodatku nie zjawiła się tu z żadną oficjalną misją i nie reprezentuje USA, tylko przyjechała się polansować na spędzie zjebów i reprezentuje wyłącznie samą siebie. Dlatego nie jest to coś, o czym warto by się rozpisywać, poza jakąś krótką notką w kącie.
                • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 00:16
                  vogon.jeltz napisał:

> > Skazal towariszcz Jeltz
                  >
                  > Tu nie ma "tawariszcz" tylko są fakty: babon jest tępą psychopatką mordującą zw
                  > ierzęta bo "nie chcą jej słuchać" i "są obrzydliwe". Akurat trochę się znam na
                  > psach i wiem, że jeżeli nie chcą się słuchać, to jest to w 99% wina właściciela
                  > .
                  >
                  > Poza tym jest sekretarką bezpieczeństwa, a jakże, narodowego czyli tłumacząc na
                  > nasze: szefową waszej ubecji. Więc tym bardziej nie ma z nią o czym gadać. W d
                  > odatku nie zjawiła się tu z żadną oficjalną misją i nie reprezentuje USA, tylko
                  > przyjechała się polansować na spędzie zjebów i reprezentuje wyłącznie samą sie
                  > bie. Dlatego nie jest to coś, o czym warto by się rozpisywać, poza jakąś krótką
                  > notką w kącie.

No na ubekach to ty sie moze znasz ale na psach to chyba nie za bardzo.
                  Ciekawe skad sie wzielo powiedzenie "Ubiju kak sabaku" ? - Z ubecji czy z NKWD?

Ale nie chodzi o to a raczej o to ze
                  Jakby tak jakis lewak wspierajcy tego jak mu tam popieranego przez Sorosa przylatywal to bylby zupelnie inny show :) a tak to skopiowano przyklad z Nimiec. No a ci skopiowali z Ruskich bo ci robili to samo - nie lubimy Cie wiec wymazemy z zycia. Teraz sie to nazywa Cancel Culture
                  • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 09:59
                    > No na ubekach to ty sie moze znasz ale na psach to chyba nie za bardzo.

Jeśli nawet ja się znam niewystarczająco, to niech przemówi do ciebie fakt, że to samo mówią ludzie, którzy szkoleniem psów zajmują się profesjonalnie.

> Ciekawe skad sie wzielo powiedzenie "Ubiju kak sabaku" ? - Z ubecji czy z NKWD?

Po rosyjsku to pewnie z NKWD. Ale cieszę się, że się zgadzamy, że ta nabotoksowana lalka ze sztucznymi włosami ma mentalność enkawudzistki.

> Jakby tak jakis lewak wspierajcy tego jak mu tam popieranego przez Sorosa
                    > przylatywal to bylby zupelnie inny show

Mamy wolność mediów i każdy pisze co chce. Na pewno info o przyjeździe tej durnej cipy puścili na pierwszej stronie w mediach psychoprawicy. Ale, jak mówię, nie warto sobie każdym gównem głowy zawracać.

> Teraz sie to nazywa Cancel Culture

Nie chcesz, żeby cię cancelowali, biedaku? To zachowuj się jak człowiek.
                    • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:06
                      vogon.jeltz napisał:

> Jeśli nawet ja się znam niewystarczająco, to niech przemówi do ciebie fakt, że
                      > to samo mówią ludzie, którzy szkoleniem psów zajmują się profesjonalnie.

>

> Po rosyjsku to pewnie z NKWD. Ale cieszę się, że się zgadzamy, że ta nabotoksow
                      > ana lalka ze sztucznymi włosami ma mentalność enkawudzistki.
                      >

Nic dodaj nic ujac... Kultura lewackiego Polaka na najwyzszym poziomie.
                      A potem sie dziwimy ze inni na temat Polakow maja takie czy inne zdanie albo ze sami sie wstydzimy przyznac do bycia.
                      • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:27
                        > Nic dodaj nic ujac... Kultura lewackiego Polaka na najwyzszym poziomie.

Jak brakuje argumentów, to typowym zarzutem jest "brak kultury".

A ja się spytam: jaki konkretnie masz problem? Przecież ja tylko podałem łatwe do zweryfikowania fakty: lala jest ofiarą chirurgii plastycznej (porównaj zdjęcia z czasów, kiedy była gubernatorką Wypizdowa Południowego i teraz), ma doklejone włosy i zastrzeliła z zimną krwią psa. Co świadczy, że ma mentalność enkawudzistki - ale to ty sam przywołałeś ten przykład NKWD.

> A potem sie dziwimy ze inni na temat Polakow maja takie czy inne zdanie

Może w USA, ale to mnie nie dziwi, skoro mieszkają tam takie typy jak ty. W Europie jesteśmy traktowani normalnie.
                        • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 20:46
                          vogon.jeltz napisał:

> > Nic dodaj nic ujac... Kultura lewackiego Polaka na najwyzszym poziomie.
                          >
                          > Jak brakuje argumentów, to typowym zarzutem jest "brak kultury".
                          >
                          > Może w USA, ale to mnie nie dziwi, skoro mieszkają tam takie typy jak ty. W Eur
                          > opie jesteśmy traktowani normalnie.

Brakiem kultury jest obrzucanie kogos wyzwiskami i epitetami.
                          Dziwne ze aborcja jest OK, Eutanzja jest Ok a zastrzelenie psa juz nie?
                          Mogla oddac do weterynarza a ten by "uspil" i to byl;by lepsze wg Ciebie?

• engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 27.05.25, 21:39
          vogon.jeltz napisał:

> > Dziwne ze Gazeta nie pokazeje tego na pierwszych stronach?
          >
          > Pokazuje. Chociaż nie wiem, czy Gestapo Barbie to jest coś, co powinno się poka
          > zywać.

O rzeczywiscie.. Trzeba sie nastarac aby znalezc ale jest.
          O i tlumy protestuja, Policja musila interweniowac.. A media milcza? LOL

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31973477,protest-przed-konferencja-konserwatystow-cpac-w-polsce-totalna.html
          • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 01:37
            engine8t napisał:

> vogon.jeltz napisał:
            >
            > > > Dziwne ze Gazeta nie pokazeje tego na pierwszych stronach?
            > >
            > > Pokazuje. Chociaż nie wiem, czy Gestapo Barbie to jest coś, co powinno si
            > ę poka
            > > zywać.
            >
            > O rzeczywiscie.. Trzeba sie nastarac aby znalezc ale jest.
            > O i tlumy protestuja, Policja musila interweniowac.. A media milcza? LOL
            >
            >
            > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31973477,protest-przed-konferencja-konserwatystow-cpac-w-polsce-totalna.html

A posluchac zawsze chyba warto aby wiedziec co na radaraache sie blyska.
            W koncu przyjechala aby przekazac nie to co ona sama mysli ale to co Trump chcial aby przekazala
            I mozna sie z tym zgadzac albo nie, przemyslec albo olac ... ale dobrze wiedziec

www.youtube.com/watch?v=jPpCtNKdV3E
            • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 08:47
              engine8t napisał:

>przyjechala aby przekazac nie to co ona sama mysli ale to co Trump chcial aby przekazala

Trump już x razy zmienił zdanie i w końcu zapomniał o czym chciał mówić.
              • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 13:37
                ta napisała:

> Trump już x razy zmienił zdanie i w końcu zapomniał o czym chciał mówić.

To swoją drogą.

Mnie jeszcze jedno interesuje - mamy już jednego sutenera wrzuconego przez PiS na wysokie (i kadencyjne) stanowisko państwowe i on, w przeciwieństwie do "plastusia" zerwał się kaczce ze smyczy, ledwo go trochę przycisnąć próbowali.
                Ciekawi mnie więc, jaką ma gwarancję nasz łupież-ca żoliborski, że mu się drugi alf nie urwie zaraz ze smyczy, gdyby go wybrali?
                Facet do tej pory robił za "satelitę" PiS, bo nie mógł być członkiem partii, więc powiązań z wewnętrznymi koteriami w PiS nie ma zbyt silnych, a mogą go wybrać na stanowisko, po którym i on i jego współmałżonka i tak dostaną dożywotnią emeryturę, więc może bimbać cały PiS, prezesa i jego koty, bo (gdyby stało się Polsce to nieszczęście w niedzielę) w wieku 47 lat przejdzie na wygodną emeryturę najwyżej i będzie mógł pisać książki o Nikosiu, Pershingu i innych swoich idolach, dorabiając coś tam na boku "na używki".

Czy prezes wszystkich Wolaków, łupież-ca żoliborski ma na niego coś mocniejszego, niż to co już i tak wyszło?
                Może, ale trudno by było jeszcze bardziej gościa skompromitować - on i tak jest już takim "kryształem prezesa", że poprzednie przy nim bledną.
                To jak to już "wyszło", to czym będzie prezes alfa szantażował?
                • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 14:04
                  Prezes ma raczej syndrom Hitlera w bunkrze: skoro kraj okazał się niegodny MNIE, to niech ginie. Jemu to wisi, że Alfons zerwie mu się ze smyczy, on za 5 lat najprawdopodobniej będzie już martwy i chce przed śmiercią jeszcze mieć sadystyczną satysfakcję ze zniszczenia wszystkiego, co się da.
                  • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 14:56
                    @qqbek
                    @vogon
                    Jest jeszcze taki aspekt sprawy ze być może wierchuszka PIS będzie wolala te wybory właśnie przegrać:)
                    • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 15:44
                      dodekanezowiec napisał:

> Jest jeszcze taki aspekt sprawy ze być może wierchuszka PIS będzie wolala te wy
                      > bory właśnie przegrać:)

Analizując politykę wnikliwie patrzy się na kalendarze spotkań, relacje foto z nich, kto komu i kiedy kładzie rękę na ramieniu, kto od kogo się odsuwa itp itd

Znamienny był brak wystapień kogokolwiek z poparciem dla Nawrockiego na marszu Daleko Za Polską.
                      Moim zdaniem, już o tym pisałam wcześniej, prezespan i reszta nie chcą być już utrwalani w świadomości spolecznej z tym kandydatem. Mam podobne przekonanie po tej obserwacji co ty.
                      Woleliby przegrać!
                  • nousecomplaining Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 15:44
                    > Prezes ma raczej syndrom Hitlera w bunkrze ... chce przed śmiercią jeszcze mieć sadystyczną satysfakcję ze zniszczenia wszystkiego, co się da
                    W punkt. Od lat mam takie przekonanie.
                  • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:15
                    vogon.jeltz napisał:

> Prezes ma raczej syndrom Hitlera w bunkrze: skoro kraj okazał się niegodny MNIE
                    > , to niech ginie. Jemu to wisi, że Alfons zerwie mu się ze smyczy, on za 5 lat
                    > najprawdopodobniej będzie już martwy i chce przed śmiercią jeszcze mieć sadysty
                    > czną satysfakcję ze zniszczenia wszystkiego, co się da.

Czyli uwazasz ze Polska powinna sie skierowac w strone EU, pomoc jej sie sfederalizowac, oddac Polska surverennosc w jejr ece, i wspolnie wykopac USA i z Europy i NATO i to bedzie dobre dla Polski?
                    • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:29
                      > Czyli uwazasz ze Polska powinna sie skierowac w strone EU, pomoc jej sie
                      > sfederalizowac, oddac Polska surverennosc w jejr ece, i wspolnie wykopac
                      > USA i z Europy i NATO i to bedzie dobre dla Polski?

Mniej więcej.
              • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:10
                ta napisała:

> engine8t napisał:
                >
                > >przyjechala aby przekazac nie to co ona sama mysli ale to co Trump chci
                > al aby przekazala

>
                > Trump już x razy zmienił zdanie i w końcu zapomniał o czym chciał mówić.

Moze tak a moze nie.
                Nie wiem czy jak zmieni zdanie o Polsce to bedzie dobre czy zle - i to tez zlalezy dla kogo.
                Wy niestety musicie o tym zdecydowc a kim chcecie sie bratac i na kogo liczyc.
                • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 11:48
                  engine8t napisał:

> ta napisała:
                  >
                  > > engine8t napisał:
                  > >
                  > > >przyjechala aby przekazac nie to co ona sama mysli ale to co Trum
                  > p chci
                  > > al aby przekazala

> >
                  > > Trump już x razy zmienił zdanie i w końcu zapomniał o czym chciał mówić.
                  >
                  > Moze tak a moze nie.
                  > Nie wiem czy jak zmieni zdanie o Polsce to bedzie dobre czy zle - i to tez zlal
                  > ezy dla kogo.
                  > Wy niestety musicie o tym zdecydowc a kim chcecie sie bratac i na kogo liczyc.
                  >
                  Przecież oni dawno zdecydowali na kogo. Wyciągają biednego staruszka z rękawa. Przez całą kadencję opluwali Dudę. Negowali wszystkie wartości religijne i patriotyczne. To że się Trzaskowski na te wybory ubrał w barwy biało-czerwone to nic nie znaczy. To jest kameleon polityczny. Widać jakie jest wzmożenie jak obywatel Tusk bierze udział w spektaklu i powołuje się na taki autorytet jak Murański. Czas pokazuje wszystko, płynie jak rzeka, ale pokazuje. Wszystko pokaże. Nikt nikogo nie przekona do swojej racji. Daremne to. Jedynie można pisać bzdury i później nawet nie przeprosić.
    • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 16:48
      Mentzen nagrał nowy film - zapoznam się wieczorem z uwagą
      • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 19:51
        Nie popiera obu kandydatow, bo sam chce zostac liderem na prawicy, wykopac kaczora i kacza partie....

Jednoczesnie jako lider na prawicy nie moze popierac Trzaskowskiego
        • bywalec.hoteli Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 22:33
          Chyba nie oglądałeś tego filmu
          • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 22:49
            Wg pewnych wyliczeń do wyborow pójdzie 2/3 wyborców Memcena. Czyli 10 proc.(2/3 z 15). 8:2 Nawrocki Trzaskowski. Sądzę ze u Brauna pójdzie też 2/3 i wszyscy na Nawrockiego.
            Poza Polską ma głosować więcej, to sprzyja Trzaskowskiemu (mimo wszystko Kanada i USA nie są decydujace). Sądzę też ze zwolenników PSL mało głosowało bo olali Holownie. A teraz zagłosują jak partia sugeruje. Sądzę ze frekwencja ok. 70%
            • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 23:25
              > Wg pewnych wyliczeń do wyborow pójdzie 2/3 wyborców Memcena. Czyli 10 proc.(2/3 z 15).
              > 8:2 Nawrocki Trzaskowski. Sądzę ze u Brauna pójdzie też 2/3 i wszyscy na Nawrockiego.

Jeśliby tak było, to skąd Nowogrodzki ma 47% w sondażach (plus "niezdecydowani", z których zapewne 80% też na Alfonsa)?
              Policzmy:
              - sam dostał 29%
              - od Memcena, wg twoich danych - 8%
              - od Brunatnego - 4%
              - od innych - max. 3% (bo poza Sławkiem i Grzesiem nie ma za bardzo od kogo brać)
              to razem daje 44%. A on już ma 47% jawnego plus kilka % ukrytego.

Jest to bardzo optymistyczne co piszesz, ale chciałbym, żebyś miał rację.
              • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 10:11
                vogon.jeltz napisał:

> > Wg pewnych wyliczeń do wyborow pójdzie 2/3 wyborców Memcena. Czyli 10 pro
                > c.(2/3 z 15).
                > > 8:2 Nawrocki Trzaskowski. Sądzę ze u Brauna pójdzie też 2/3 i wszyscy na
                > Nawrockiego.
                >
                > Jeśliby tak było, to skąd Nowogrodzki ma 47% w sondażach (plus "niezdecydowani"
                > , z których zapewne 80% też na Alfonsa)?
                > Policzmy:
                > - sam dostał 29%
                > - od Memcena, wg twoich danych - 8%
                > - od Brunatnego - 4%
                > - od innych - max. 3% (bo poza Sławkiem i Grzesiem nie ma za bardzo od kogo bra
                > ć)
                > to razem daje 44%. A on już ma 47% jawnego plus kilka % ukrytego.
                >
                > Jest to bardzo optymistyczne co piszesz, ale chciałbym, żebyś miał rację.

A bardziej życiowo i mniej teoretycznie, tak patrząc nawet na jakichś ludzi dookoła:
                - jeden nie poszedl na I turę bo pogoda..
                - drugi nie poszedł bo komunia w rodzinie 400 km,
                - trzeci nie pojdzie bo chory obłożnie.
                Z tych pierwszych dwóch- jeden mówi na kogo zagłosuje wszystkim a zagłosuje na innego,
                - drugi woli glosowax na tego którego nie lubi bo "im gorzej tym lepiej" lub lubi ponarzekać.
                Psychika ludzka i samo życie wymyka sie spod naukowych i matematycznych analiz..
                • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 10:21
                  W Belgii i w Luxie jest kara za nie przyjście na wybory. A w Singapurze jest jeszcze lepiej, poza kara wykreślają cie z listy na kolejnych.
                  Super rozwiązanie.
                  • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 11:04
                    > A w Singapurze jest jeszcze lepiej, poza kara wykreślają cie z listy na kolejnych.
                    > Super rozwiązanie.

Jak zwykle, trypel, proste "super rozwiązanie" bez przemyślenia konsekwencji. Typowe dla memcenistów. Ktoś nie był na wyborach bo był w delegacji zagranicznej (o co w Singapurze chyba raczej nietrudno) był ciężko chory albo leżał nieprzytomny w szpitalu - i za karę nie może głosować w następnych? Czy może przynieść usprawiedliwienie, jak w szkole.

Jak to było? Duch prawa, a nie jego litera? Czy raczej klasyka: litera prawa tam, gdzie mi się to podoba, a "duch" tam, gdzie mi się nie podoba?
                    • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 11:11
                      Naprawde myślisz ze nie ma możliwości usprawiedliwienia? To jest proste i logiczne do bólu i sprawiedliwe - nie chcesz głosować to nie masz prawa głosu. I tyle. W ten sposób prawo maja ci którym zależy. To jest duch prawa- na czym zależało jego twórcom.
                      • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 11:44
                        > To jest proste i logiczne do bólu i sprawiedliwe - nie chcesz głosować
                        > to nie masz prawa głosu. I tyle. W ten sposób prawo maja ci którym zależy.
                        > To jest duch prawa- na czym zależało jego twórcom.

To jest proste i logiczne do bólu i sprawiedliwe - przekraczas prędkość i uczestniczysz w wypadku, to jesteś uznany za winnego i tracisz prawo do prowadzenia pojazdów. I tyle. W ten sposób prawo poruszania się po drogach mają ci, którzy nie stwarzają zagrożenia nadmierną prędkością. To jest duch prawa - na czym zależało jego twórcom.

• trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 12:05
                          Chyba ze masz usprawiedliwienie. To jest ten duch prawa obecny nawet w zamordystycznym Singapurze
                          • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 12:08
                            > Chyba ze masz usprawiedliwienie. To jest ten duch prawa obecny nawet
                            > w zamordystycznym Singapurze

No to przecież usprawiedliwienie już istnieje: działanie w stanie wyższej konieczności. Tylko to jest właśnie wprost zapis w prawie, a nie jego rzekomy "duch". Duchy nie istnieją.
                            • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 12:10
                              Tymczasem właśnie Braun poprze Nawrockiego. Trafił swój na swego..
                            • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 12:51
                              To na jednak wolę zeby sędzia który mnie sądzi, policjant który zatrzymuje kierował sie duchem a nie litera prawa.
                              Zresztą tak sie stalo 3 lata temu jak mi dali mandat za brak naklejki na szybie. Mimo ze przyjąłem mandat. Mimo ze naklejka była jeszcze przez parę tyg obowiązkowa to sędzina kierując sie duchem prawa mandat anulowała.
                              • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 12:59
                                > Zresztą tak sie stalo 3 lata temu jak mi dali mandat za brak naklejki na szybie.
                                > Mimo ze przyjąłem mandat. Mimo ze naklejka była jeszcze przez parę tyg
                                > obowiązkowa to sędzina kierując sie duchem prawa mandat anulowała.

Za to jak urzędy skarbowe odmawiały prawa do zwolnienia z podatku od darowizny w przypadku, gdy ktoś dostał od rodziców gotówkę i wpłacił ją na konto to był wielki problem, prawda? Chociaż skarbówka kierowała się jak najbardziej duchem prawa, bo ten przepis - nawet jeśli niewystarczająco precyzyjnie sformułowany - był po to, żeby można było śledzić tego rodzaju przepływy gotówki.
                                • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 13:13
                                  Nie wiem. Nie znam sprawy.
                                  Moze to był zły duch
          • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 23:27
            > Chyba nie oglądałeś tego filmu

Ja oglądałem. I jedno, co mnie uderzyło, to że Memcen tak zachwalał podpisanie przez Nowogrodzkiego jego postulatów. Tak jakby chłopak na serio uwierzył, że Alfons ma zamiar je spełnić. On naprawdę jest taki głupi i naiwny?
    • hrasier_2 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 17:41
      A tak o Tusku prof. Górski
      "Okazało się jednak, że premier polskiego rządu jest gotów wskoczyć do szamba, utytłać się w nim po uszy, a potem obrzucać g….m którym jest oblepiony, politycznego rywala. W polskiej polityce było wiele brudów i świństw, ale D. Tusk swoją kilkudniową aktywnością zapisał karty hańby, nieznane w polskiej historii. Jestem przekonany, że w polskiej historii zajmie on miejsce wyjątkowe, nieporównywalne z kimkolwiek – choć nie brakowało w niej postaci odrażających.

Warto przeczytać całą notkę. www.facebook.com/grzegorzgorskiPL?locale=pl_PL
      • tbernard Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 20:11
        hrasier_2 napisał:

> A tak o Tusku prof. Górski
        > "Okazało się jednak, że premier polskiego rządu jest gotów wskoczyć do szamba,
        > utytłać się w nim po uszy, a potem obrzucać g….m którym jest oblepiony, polityc
        > znego rywala. W polskiej polityce było wiele brudów i świństw, ale D. Tusk swoj
        > ą kilkudniową aktywnością zapisał karty hańby, nieznane w polskiej historii. Je
        > stem przekonany, że w polskiej historii zajmie on miejsce wyjątkowe, nieporówny
        > walne z kimkolwiek – choć nie brakowało w niej postaci odrażających.
        >
        > Warto przeczytać całą notkę. www.facebook.com/grzegorzgorskiPL?locale=pl_PL

Szambo to ty i to co wklejasz. Oto mały cytat:
        "Te kaskadowo kreowane kłamliwe pomówienia pod adresem Nawrockiego, same się dezawuują przez kolejne wymysły."

Czy pomówieniem jest, że na oczach całego narodu na wizji ćpał?
        Czy pomówieniem są informacje na jego temat, że to gangster i stręczyciel?
        Dlaczego więc nie składa pozwów w trybie wyborczym?
        Czym są postępowania w trybie wyborczym?
        "Prawo wyborcze przewiduje szczególny tryb sądowego dochodzenia roszczeń w przypadku rozpowszechniania nieprawdziwych informacji w czasie kampanii wyborczej. Wniosek złożony w trybie wyborczym jest rozpatrywany przez sąd w ciągu 24 godzin."
        • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 28.05.25, 20:31
          Hrasier wez sie schowaj ze wstydu.
          Już by Pinokia wystawili na kandydata. Zaczynam qrła myśleć ze Nawrocki Pinokiowi do piet nie dorasta :)
          • donaldte Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 16:23
            Już wiadomo jak rozłożą się głosy. Mentzen i Braun oficjalnie przekazali swe poparcie. Mentzen mówił, że nie zagłosuje na Rafała. Braun zagłosuje na Karola.
            • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 16:27
              No to Karol (ten co po maturze chodził na pucie, a nie na kremówki) ma dwa głosy więcej - jeden pewny (Brauna) i jeden nie do końca pewny (Memcena) 😂
              • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 16:36
                qqbek napisał:

> No to Karol (ten co po maturze chodził na pucie, a nie na kremówki) ma dwa głos
                > y więcej - jeden pewny (Brauna) i jeden nie do końca pewny (Memcena) 😂
                >
                Ale Pucie to w zachodniopomorskim a nie pomorskim. Ech tam dla Was w Lublinie Gdańsk czy Szczecin - to czy to, daleko :)
                • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 16:45
                  Jednakowoż w poparciu Brauna niektórzy wlasnie wieszcza pocałunek śmierci. Oby nie było tak ze są to znów wydumane analizy inteligencji co to ludu nie rozumie, a lud na złość elitom często robi..
                  • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 16:55
                    A tak mi sie przypomniały różne figury stylistyczne np.z Sejmu:
                    (Józef Zych) - kolejny raz przed Wysoka Izba staje mi ...y ... to znaczy przychodzi mi powiedzieć.
                    (Jan Olszewski) Ja... ze względu... na szczupłość! (10 sekund przerwy) mojego kola poselskiego...
            • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 18:19
              donaldte napisał:

> Już wiadomo jak rozłożą się głosy. Mentzen i Braun oficjalnie przekazali swe po
              > parcie. Mentzen mówił, że nie zagłosuje na Rafała. Braun zagłosuje na Karola.

Obaj nie zmusza swoich wyborcow do glosowania na sutenera i zlodzieja mieszkan

Oraz kibola

Mentrzn ostro skrytykowal Navrockiego przy okazji....

Zreszta Mentzen wyraznie oswiadczyl, ze daje wolna reke wyborcom, Braun powiedzial, ze on zaglosuje za Navrocky, ale nie agitowal, zeby jego wyborcy to robili...
              TO jest ogromna roznica
              • nousecomplaining Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 18:31
                > TO jest ogromna roznica
                Nie dla głosujących debili.
                • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:03
                  Navrocky desperacko szuka glosow, a zdaniem kaczora wyborca to niewolnik i ma sluchac zawsze kaczora....

Specjalnie wybral kaczor takiego kandydata, na ktorego mial mnostwo hakow, wiedzial na 100 procent o jego kibolstwie, sutenerstwie...

Dobrze miec haki, wtedy prezydent bedzie posluszny....
                  Ale nawet kaczor nie przewidzial, ze kolo wyludzil mieszkanie i jest cpunem...
                  • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:17
                    wislok1 napisał:

> Navrocky desperacko szuka glosow, a zdaniem kaczora wyborca to niewolnik i ma s
                    > luchac zawsze kaczora....
                    >
                    > Specjalnie wybral kaczor takiego kandydata, na ktorego mial mnostwo hakow, wied
                    > zial na 100 procent o jego kibolstwie, sutenerstwie...
                    >
                    > Dobrze miec haki, wtedy prezydent bedzie posluszny....
                    > Ale nawet kaczor nie przewidzial, ze kolo wyludzil mieszkanie i jest cpunem...

Nie zapominaj ze skoro Trump wyslal swojego posla aby ofocjlanie przekazc wiadomosc kto jest tym namaszczonym to zwykle CIA tez tam poleciala
                    • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:25
                      CIA to siedzi i zalamuje rece, jakiego ma teraz szefa pomaranczowego orangutana
                      • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:36
                        wislok1 napisał:

> CIA to siedzi i zalamuje rece, jakiego ma teraz szefa pomaranczowego orangutana

No ale i wiedza co sie z nimi stanie jak nie sprostaja jego oczekiwaniom..
                        • ta Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:41
                          engine8t napisał:

> No ale i wiedza co sie z nimi stanie jak nie sprostaja jego oczekiwaniom..

Takie bojące miękiszony macie w tych tam służbach ;)?
                          • engine8t Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 21:50
                            ta napisała:

> engine8t napisał:
                            >
                            > > No ale i wiedza co sie z nimi stanie jak nie sprostaja jego oczekiwaniom.
                            > .
                            >
                            > Takie bojące miękiszony macie w tych tam służbach ;)?

Nie, oni wiedza jakie maja zadania i jakie sa konsekwencjie niewykonania..
                  • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:31
                    wislok1 napisał:

> Navrocky

wislok - czy nie za bardzo odpływasz ze swoją dziwna pisownia nazw, nazwisk itp.
                    • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 21:42
                      Moze i tak

Ale mnie to bawi oraz smieszy...

Poza tym drazni druga strone...

W kazdym razie dzieki za uwagi krytyczne
                • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:04
                  nousecomplaining napisał(a):

> > TO jest ogromna roznica
                  > Nie dla głosujących debili.

Co pod deklem ma wyborca Brauna to juz dziedzina psychiatrii..
                  • wislok1 Le cabaret 29.05.25, 20:17
                    Bracia kaczory jako masowi uczestnicy bojek na Zoliborzu....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31980468,tak-kaczynski-bronil-nawrockiego-mowil-o-bojkach-swoich-i-brata.html#s=BoxMMtImg4
                    Jarek zmysla takie absurdalne historie, zeby bronic Navrocky....

Juz widze jak Jarek 5 chuliganow na Zoliborzu jednym ciosem powalil, a Lech 10 na ziemie jednym ciosem powalil...
                    A bili sie kazdego dnia, co dzien byli na pogotowiu...

I to wszystko bylo w przedszkolu...
                    • ta Re: Le cabaret 29.05.25, 20:31
                      Kaczyński jest niewysychającym źródłem kabaretowych tekstów :)

Nagle dobrze jest w dzieciństwie grać na podwórku w piłkę (!).
                      Na podwórku! W piłkę!
                      A to nie czasem w piłkę na podwórkach grał albo i haratał drugi sort?

I raptem przypomniał sobie jakieś chłopięce podwórkowe naparzanki :)
                      jako powód do chluby. Wciry dostawali regularnie, bo chomiki złośliwe były, donosiły
                      i psuły innym dzieciom zabawy.

Z komentarzy pod artykułem :
                      - tak, bili się, między sobą o smoczki :)
                      • wislok1 Re: Le cabaret 29.05.25, 21:27
                        Te 2 male osobniki byly znienawidzone przez ekipe filmowa , jak krecili film o tym, jak zeje.ali ksiezyc....

Role w filmie dostali, bo tata byl partyjny, matka tez komuszka,casting to byla farsa...

Posada w filmie jako nagroda dla rodzicow-komunistow

Byli tak beznadziejni jako mlodzi aktorzy, ze w filmie pozbawiono ich glosu...

pl.wikipedia.org/wiki/O_dw%C3%B3ch_takich,_co_ukradli_ksi%C4%99%C5%BCyc_(film)
                        • waga170 Re: Le cabaret 30.05.25, 02:35
                          Ludwik Benoit, filmowy ojciec Jacka i Placka. Uderzajace, zwlaszcza z pociaglosci twarzy, podobiensttwo rodzinne.
                      • hrasier_2 Re: Le cabaret 30.05.25, 06:12
                        ta napisała:

> Kaczyński jest niewysychającym źródłem kabaretowych tekstów :)
                        >
                        > Nagle dobrze jest w dzieciństwie grać na podwórku w piłkę (!).
                        > Na podwórku! W piłkę!
                        > A to nie czasem w piłkę na podwórkach grał albo i haratał drugi sort?
                        >
                        > I raptem przypomniał sobie jakieś chłopięce podwórkowe naparzanki :)
                        > jako powód do chluby. Wciry dostawali regularnie, bo chomiki złośliwe były, don
                        > osiły
                        > i psuły innym dzieciom zabawy.
                        >
                        > Z komentarzy pod artykułem :
                        > - tak, bili się, między sobą o smoczki :)
                        Tu już z tego wszystkiego zaczynasz już się gubisz. Klepiesz jak papuga o tym wszędzie. "Ty, jak Kaczyński jesteś niewysychającym źródłem inspiracji do tekstów kabaretowych.
                        • ta Re: Le cabaret 30.05.25, 10:19
                          hrasier_2 przykleił moje zdanie cytowane poniżej do swojej wypowiedzi, ukradł je, nic nowego.
                          Więc tak jak poniżej uważam o taniuszynie::

> "Ty, jak Kaczyński jesteś niewysychającym źródłem inspiracji do tek
                          > stów kabaretowych.

— —
                          Kaczyński w akcie desperacji gotów powiedzieć, że jego brat brał udział w ustawkach, był nieustraszonym mięśniakiem, postrachem okolicy, stracił zęby w zwycięskiej walce z Kliczko w ciemnym zaułku, był prekursorem rozpuszczalnych skrętów z amfą i extazy i miał romans z Julią Roberts 🫣

To, że Tusk był „ chłopakiem z podwórka haratającym w gałę” było latami słowami pogardy i miało być obelgą oraz kontrastować z „ inteligenckim” domem braci.

Teraz nagle wychowanie na podwórku i haratanie jest zaletą.
                          Pierniczy prezes jak potłuczony o tym, że on i jego brat byli chuliganami na dzielni.

Tymczasem żyją i pamiętają dobrze fakty ci, którzy spotykali dwóch mazgajów odprowadzanych do szkoły za rączki przez mamusię lub gosposię, pamiętają dwie niezguły potykajace się o własne nogi…
                          • dodekanezowiec Re: Le cabaret 30.05.25, 10:37
                            PiS to stan umysłu o czym nie trzeba a może i trzeba przypominać. I nie tam "legendarna" i stereotypowa wschodnia Polska.
                            Ale niestety również np. Lutynia - z 20 km od Wrocławia. Nawet z 10 od Portu Lotniczego im. Kopernika (wkrótce będzie wyklęty bo przecież ziemia jest płaska, co nie?)
                            Dwie kobiety wywiesiły plakaty Trzaska na swoich posesjach to im groby bliskich zdewastowano.
                            • dodekanezowiec Re: Le cabaret 30.05.25, 10:48
                              Dlaczego młodszy ekspert służby Celno-Skarbowej z Gdańska narusza apolityczność służby cywilnej (art. 1, art. 78 ust. 2 ustawy o służbie cywilnej) biorąc udział w kampanii wyborczej męża?
                    • qqbek Re: Le cabaret 29.05.25, 20:44
                      Nie no, jak sobie przypomnę swoją podstawówkę, to naparzanki na korytarzu były niemalże codziennie.
                      Gdzieś tak do 5-6 klasy naparzaliśmy się dość regularnie (inna sprawa, że żadne ustawki, tylko takie przepychanki, bez bicia się po buziach - co najwyżej się żebra policzyło i po "długich" mocno walnęło, tak, że się tydzień dwa zmieniało kolory w tym miejscu - jak raz koledze większe kuku się stało - niechcący było, przewrócił się niefortunnie i rozciął skórę na głowie i sporo farby poszło, tak że szkolna pielęgniarka miała szycie "w nadprogramie" to też sensacji zbytniej nie było.

Ale to jedno.
                      A zorganizowana ustawka kiboli, gdzie jeden z kumpli Karola potem dostał wyrok za to, że "lubił sprzęt i jak zaczynał ciąć to aż mięso latało" to chyba trochę inna sprawa?
                      • wislok1 Re: Le cabaret 29.05.25, 21:36
                        W szkole roznie bywalo, ale to ZUPELNIE COS INNEGO niz ustawki na 100 osob kiboli, bandytow, handlarzy narkotykow, zlodziejskiej ekipy, sutenerow....

To juz jest subkultura kibolska i kibicami danego klubu jako takimi ma niewiele wspolnego---

Do teraz sie tu w sumie malo zmienilo, zyleta Legii czy kibole Jagiellonii to faszystowscy wrogowie UE, wielcy sojusznicy Serbii ( i nieoficjalnie Rosji )...
                        Do tego dragi ...
                  • nousecomplaining Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 20:56
                    > Co pod deklem ma wyborca Brauna to juz dziedzina psychiatrii..
                    Ja już ogólnie nie kumam, w czym my właściwie uczestniczymy, to wszystko się staje coraz bardziej surrealistyczno-kafkowsko-orwellowsko-matrixowsko pojebane.
                    • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 21:39
                      Herr Braun poparl Navrocky....

Jego przodek z Austrii przewraca sie w grobie..
                    • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 22:02
                      nousecomplaining napisał(a):

> Ja już ogólnie nie kumam, w czym my właściwie uczestniczymy, to wszystko się st
                      > aje coraz bardziej surrealistyczno-kafkowsko-orwellowsko-matrixowsko pojebane.

Zapytałem AI:
                      Szczegółowe dane:
                      39%: dorosłych Polaków odznacza się najniższym poziomem biegłości w czytaniu ze zrozumieniem prostych tekstów.
                      16%: polskich magistrów to analfabeci funkcjonalni, czyli osoby, które nie potrafią skutecznie czytać i rozumieć tekstu.
                      40%: Polaków nie rozumie tego, co czyta.
                      30%: Polaków ma trudności z rozumieniem tekstu, a 38% ma poważne problemy.
                      • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 29.05.25, 23:21
                        @qqbek
                        Odpowiedzą Ci najwyzej tyle ze szatan przez Ciebie przemawia i potrzebujesz egzorcyzmów:)
                        • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 00:11
                          dodekanezowiec napisał:

> @qqbek
                          > Odpowiedzą Ci najwyzej tyle ze szatan przez Ciebie przemawia i potrzebujesz egz
                          > orcyzmów:)

Wiem.
                          Moja mama miała taką sąsiadkę (mama wyprowadziła się stamtąd dwa lata temu, więc to już "była sąsiadka").
                          Turbopisior po technikum gdzieś w latach 70-tych (a więc niby maturę ma).
                          Mamy z mamą wspólną znajomą, pochodzenia Ukraińsko-Polskiego, która mieszkała do 2014 w Donbasie, a potem uciekła do nas. Kilka lat temu, bardzo zestresowana, podchodziła do egzaminu "na Polaka", więc odpytywaliśmy ją wspólnie z przykładowych arkuszy pytań, które zadają na takiej rozmowie.
                          Wynik Hani - 17 poprawnych odpowiedzi na 20 pytań otwartych (nic podchwytliwego - o wiedzę ogólną w stylu "w którym roku uchwalono konstytucję 3 maja?", "w którym roku miała miejsce Bitwa Warszawska?", "kto był pierwszym prezydentem II Rzeczpospolitej?"). Mama sobie skopiowała arkusz i zadała dokładnie te same 20 pytań swojemu sąsiedzkiemu turbopisiorowi (który uważał się za "Polaka z krwi i kości") - ani jednej poprawnej odpowiedzi.
                          • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 09:20
                            > ani jednej poprawnej odpowiedzi.

Nic nowego, katolicy tak samo nie znają zasad swojej wiary.

Ciekawe, ile poprawnych odpowiedzi dostałbyś zadając te same pytania Nowogrodzkiemu.
                            • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 09:47
                              vogon.jeltz napisał:

> Ciekawe, ile poprawnych odpowiedzi dostałbyś zadając te same pytania Nowogrodzk
                              > iemu.

Te pytania są z historii Polski i WOS na poziomie podstawówki.
                              Nowogrodzki zrobił magizderium z historii, więc pewnie miałby bliżej 20/20 niż 0/0.
                              Dużo ciekawiej by wyszło zadanie tych pytań jego stadionowym kolegom, "patryjotom".
                              • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 10:08
                                > Nowogrodzki zrobił magizderium z historii,
                                > więc pewnie miałby bliżej 20/20 niż 0/0.

WŁAŚNIE DLATEGO, że ma wyższe z historii, nie jestem pewien jego wyniku.
                                • qqbek Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 11:17
                                  vogon.jeltz napisał:

> WŁAŚNIE DLATEGO, że ma wyższe z historii, nie jestem pewien jego wyniku.

Ale tam naprawdę było sporo takich najprostszych.
                                  Do tego podstawowa wiedza geograficzna - np. jaki jest najwyższy szczyt w Polsce?
                                  Kim była Maria Curie-Skłodowska?
                                  Wymień 3 polskich laureatów nagrody Nobla w literaturze (albo "Który Polak otrzymał pokojową nagrodę Nobla?" - to akurat podchwytliwe, bo ponoć kretyni z UW nie zaliczają "Józef Rotblat" jako odpowiedzi poprawnej).
                                  • vogon.jeltz Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 11:34
                                    > Do tego podstawowa wiedza geograficzna - np. jaki jest najwyższy szczyt w Polsce?
                                    > Kim była Maria Curie-Skłodowska?
                                    > Wymień 3 polskich laureatów nagrody Nobla w literaturze

I myślisz, że Alfons znałby odpowiedzi na te pytania? Może ewentualnie wydukałby coś o Skłodowskiej, ale nazw odkrytych przez nią pierwiastków nie znałby na 100%.

• dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 19:40
                                      Jak donosi onet.pl, "Poparcia Rafałowi Trzaskowskiemu udzielili również byli rezydenci Pałacu Prezydenckiego — Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski"
                                      czyli cudzysłów, kursywa, a nie wklejanie przez troglodytę z 6 klasami szkoły powszechnej;
                                      ale do meritum - 30 lat temu uznałbym że wybor między Kwachem a Wałęsą to wybór między dżumą a cholerą; nie spodziewałem się że dziś obaj są po jednej stronie, żeby nie wygrali quasifaszyści. A już na pewno zwolennicy co najmniej łgodnego autorytaryzmu.
                                      • wislok1 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 19:52
                                        Historia lubi zaskakiwac...

Walesa nie przewidzial, ze zatrudniajac braci kaczorow hoduje sobie wroga we wlasnym obozie, ktory tylko mysli, jak Walese wykonczyc...
                            • dodekanezowiec Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 10:11
                              vogon.jeltz napisał:

> > ani jednej poprawnej odpowiedzi.
                              >
                              > Nic nowego, katolicy tak samo nie znają zasad swojej wiary.
                              >
                              >

Świetny film "Obywatel" ze Stuhrem mi sie przypomnial.
                              Bohater, uczyniony pomocnikiem jakiejś szychy w Kościele (pożyczył mu ubrania jak tamtemu psikusa córy Koryntu zrobily i okradly z przyodzienia) - występował jako "działacz katolicki" w telewizji. Zadzwoniła dziewczyna w programie na żywo i zapytała o 3 prawdy wiary :)
    • bolo2002 Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 30.05.25, 08:48
      A jak będzie sie nazywał nowy prezydent - jak wygra Nawrocki? Odpowiadam- Alfons-to jego Imię.
    • trypel Re: OT druga tura jak rozłożą się głosy pozostały 01.06.25, 21:14
      No i mamy rekord frekwencji tak jak pisałem. 72.8%, nie było wyborow prezydenckich z taka frekwencja na I i II turze po 1989 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka