Dodaj do ulubionych

RAV4-automat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:55
Zamierzam kupić RAV4 2.0 automat -ale niestety dilerzy nie mają takich do
jazd próbnych. Proszę o opinie użytkowników.
Dlaczego automat? - żona :)
pozdrawiam
piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: brutt Re: RAV4-automat IP: *.240.186.144.Dial1.Phoenix1.Level3.net 23.11.04, 04:14
      Pewnie, po co komu jakas damska skrzynia biegow. Prawdziwi mezczyzni zmieniaja
      je zebami.
      Smieszy mnie ze ktos musi sie tlumaczyc ze "automatyczna to dla zony" tak jaby
      jego meskosc uzalezniona byla od rodzaju skrzyni. Ach, szkoda slow.....
      • devote Re: RAV4-automat 23.11.04, 04:21
        hehe dobre automat bo zona
        pewnie lewarkiem od biegow przedluzasz sobie penisa :)

ech,ten Szumacher to dopiero mosi byc ciota
        • Gość: piotr Re: RAV4-automat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:26
          Ale mi dołożyliście! A tak naprawdę to nie potrzebnie, bo nikt z was nie
          jeżdził autem 4x4 w terenie z automatem! Ja też, choć jeździłem wieloma takimi
          autami (z manualną skrzynia) i wiem jak ważne jest właściwe dobranie
          przełożenia etc. pewnie, że kwestia przyzwyczajenia, techniki jazdy - dlatego
          pytam, a auto-osobowe z automatem mamy (żona) aktulanie i wiem na czym polega
          różnica, ja wolę sam decydować (mam 2gie)
          Ale fakt, zabrzmiało dziwnie - też znam wielu facetów, którzy preferują tylko
          automaty. I dalej czekam na opinie, a nie na krytykę.
          • Gość: brutt Re: RAV4-automat IP: *.240.242.125.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.11.04, 06:33
            Sorry, Piotrze, rzeczywiscie bylo za ostro. Duzo tu bylo kiedys postow manual
            vs. automat i zawsze schodzilo do tego ze tylko ci "prwadziwi" faceci jezdza
            manualem. Ot i co.

• Gość: brutt Re: RAV4-automat IP: *.240.242.125.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.11.04, 06:37
            Zapomnialem dodac ze auto terenowe rowniez sprawdza sie wspaniale w wersji
            automatycznej (patrz na pierwsza wersje Hummera-tylko w wersji automatycznej).
            Z automatem tez mozesz holowac wieksza mase. A poza tym Rav 4 to tak naprawde
            jest przystosowane do jazdy po zwyklej drodze a nie do jazdy w terenie. To
            takie troche bardziej ekonomiczne SUV. Taka jest moja opinia.
            Pozdr.
            • Gość: piotr Re: RAV4-automat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:44
              Hej, jednak udało mi się dzisiaj odbyć jazdę próbną takim autem i jestem
              zadowolony -więc w sobotę wpłacam zaliczkę i kupujemy - trochę mnie przeraziła
              cena opon zimowych - ponad 800zł (inne niz do osobówek) + felgi = ok.4500zł,
              szok. A jak jazda? - żadnych szarpnięć, płynnie, do jazdy w terenie słuzy
              przełożenie "L" - nieźle, do szybkiego wyprzedzania przycisk chyba "O/D" - od
              razu redukuje, średnie zużycie wg komp. 9litrów a więc w normie, i w miare
              cicho, a napewno stabilnie, pewnie.
              Aha jeszcze orurowanie - cholernie drogie.
              Jak kupię to się odezwę, szkoda że nie ma czarnych.
              pozdrawiam
              p.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka