nousecomplaining 25.07.25, 18:49 Macie jakieś doświadczenia z autami z tym silnikiem? Dobre to? Mnie konkretnie chodzi o Jeepa Compassa, ale motor ten był (jest?) montowany w różnych samochodach/modelach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: 2.0 MultiJet 25.07.25, 21:55 Dobry motor, jak wszystkie fiatowskie diesle CR. Jeździ na tym wszystko od Alfy 159 po Ducato. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: 2.0 MultiJet 25.07.25, 22:15 Zafirę polecano z benzyniakami, a nie z CDTI (czyli MultiJet-em), ale to ze względu na "specyfikę Opla", który "przekombinował" dodając "coś od siebie". Generalnie to ponoć jeden z najbardziej udanych większych silników wysokoprężnych ostatnich dekad (no dobra, Volkswagenowski AE288 jest lepszy, dopóki nie trzeba wtrysków wymienić). Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: 2.0 MultiJet 26.07.25, 09:05 To silnik od Fiata i montowany w wielu markach-ale znacznie głosniejszy od mojego Koreańca i ... bierze olej. A wystepował m.in. w Volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: 2.0 MultiJet 26.07.25, 09:35 > znacznie głosniejszy od mojego Koreańca A jak to sprawdziłeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: 2.0 MultiJet 29.07.25, 08:40 To proste-syn miał Opla Signum z tym silnikiem. Postawiłem obok na biegu. Nie było czego zbierać. Ten włoski silnik to traktor-mój to pszczółka. Kiedys postawiłem Mazde 3 z 1,6 HDi obok 2,0 d BMW-to samo. Równiez 2.0 TDI CR -170 KM syna-to traktor przy moim Koreańcu. To samo dotyczy tego nowego 1.5 dci lub CDTi w Oplu. Przerażenie przy starcie-zanim sie zagrzeje-choć dynamiczny i oszczędny. Teraz okazuje sie, że do serwisutysiace-bo może sie zapalić. To taki troche jak 1,2 Pur-Tech- silnik tragedia. A najnowsza generacja/ 3-cia/ tez juz do serwisu. Sprawa jest prosta- silnik wybiera sie rozumem a nie oczami/ jak u kobiet/. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 2.0 MultiJet 26.07.25, 09:56 > A wystepował m.in. w Volvo Znowu bredzisz, bolo. Nie tylko 2.0 Multijet, ale żaden fiatowski silnik z serii JTD nie występował nigdy w Volvo. Czy ty potrafisz napisać choć jeden post, w którym nie będzie oczywistego kłamstwa lub zwyczajnej bredni? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: 2.0 MultiJet 26.07.25, 14:06 vogon.jeltz napisał: > > A wystepował m.in. w Volvo > > Znowu bredzisz, bolo. Nie tylko 2.0 Multijet, ale żaden fiatowski silnik z seri > i JTD nie występował nigdy w Volvo. > > Czy ty potrafisz napisać choć jeden post, w którym nie będzie oczywistego kłams > twa lub zwyczajnej bredni? Zgłaszam wniosek o przeniesienie forumowiczów z formami amnezji Alzheimera itp.- w stan spoczynku. Wraz z panią prof. Krystyna Chamowicz Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: 2.0 MultiJet 26.07.25, 10:15 Bardzo dobra fiatowska jednostka. Odpowiedz Link Zgłoś