dodekanezowiec 11.09.25, 16:08 Qrde za komuny było coś takiego w strukturze partyjnej, nie zastępca członka partii ale członka egzekutywy czy jakoś tak :) To co, jak członek był obolały to zastępca "robił robotę"? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nousecomplaining Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 16:11 Jeszcze było hasło "członek wysunął się z ramienia na czoło" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 16:13 nousecomplaining napisał(a): > Jeszcze było hasło "członek wysunął się z ramienia na czoło" : ) Tak, cud radzieckiej genetyki - członek z ramienia i członek na czele :) A na lodołamaczach stężenie procentowe pitego alkoholu zależało od szerokości geograficznej północnej np. 70 za kołem podbiegunowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 16:15 Wiem, że temat dla jaj, ale odpowiem poważnie: zastępca członka komitetu partii to był po prostu gość, który mógł brać udział w posiedzeniach komitetu, składać wnioski itd., ale nie miał prawa głosować. Zastępcy członków funkcjonują zresztą w różnych gremiach do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 16:16 Tak. Na ten przykład rada wierzycieli w postępowaniu upadłościowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 19:55 Byl zastepca czlonka KC, czyli Komitetu Centralnego Czyli taki polczlonek Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT zastępca członka :) 11.09.25, 20:31 Juz ja tam wole aby mojego czlonka nikt nie zastepwal. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkaroni Re: OT zastępca członka :) 18.09.25, 18:48 engine8t napisał: > Juz ja tam wole aby mojego czlonka nikt nie zastepwal. Poszukaj dobrze w domu. Żona z pewnością dildo już ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT zastępca członka :) 12.09.25, 10:22 I były słynne teksty: - członek z ramienia... -czy członek członka partii jest członkiem partii? W PZPR-ze byłem 1 dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT zastępca członka :) 12.09.25, 12:12 W czasach współczesnych dla kobiet pewnie zastosowano by formę "członkini". Skojarzenie podpowiada też formę alternatywną ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT zastępca członka :) 12.09.25, 12:17 W czasach współczesnych? Tę formę słyszałem już 30+ lat temu i już wtedy nie budziła niczyjego zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT zastępca członka :) 13.09.25, 09:08 Jeszcze był członek z egzekutywy-czytaj: z prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: OT zastępca członka :) 14.09.25, 02:35 No i członek- sekretarz podstawowej organizacji partyjnej. Zwykle był ważniejszy od dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT zastępca członka :) 14.09.25, 18:19 I sekretarz POP Wazniejszy od dyrektora nie byl, ale tworzyli z dyrektorem uklad zamkniety Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT zastępca członka :) 14.09.25, 04:02 Chuj tam z czlonkiem czy jego zastepca trzonkiem. Jako Dodekanezowiec znasz tego co zszedl ze sceny zeby zagrac przed rodzicami? www.youtube.com/watch?v=1_JJKwvkE6A&list=RD1_JJKwvkE6A&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Co oznacza w Turcji imie wodza kaczej partii 14.09.25, 18:26 parenting.pl/popularne-polskie-imie-w-turcji-lepiej-nie-wymawiaj-go-glosno/7200163408403040a Ciekawe, czy kaczor byl w Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Co oznacza w Turcji imie wodza kaczej partii 14.09.25, 18:57 pl.wikipedia.org/wiki/Wizyty_zagraniczne_premiera_Jaros%C5%82awa_Kaczy%C5%84skiego Poza tym to łun nie bardzo jeździł choć może na Węgry.. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Co oznacza w Turcji imie wodza kaczej partii 14.09.25, 22:05 Sporo wizyt zaliczyl, ale Turcji nie odwiedzil... A szkoda, Erdogan by sie posikal ze smiechu, jakby Jarek sie przedstawil Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 MEGA czlonek 14.09.25, 22:49 W sobote przezylem horror, prawie zawal Jade sobie z miejsowosci Kozy do Bielska-Bialej, ulica waska, zero widocznosci, przede mna Honda SUV, tempo 50 OBSZAR ZABUDOWANY, dozwolone 50 NAGLE pojawia sie brat blizniak Majtczaka, PRZERAZLIWE trabienie , swiecenie swiatlami, jazda na zderzaku, kompletny idiota, chce nas wyprzedzic,choc nie ma miejsca... Zjezdzamy MPRDERCY Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: MEGA czlonek 15.09.25, 20:44 wislok1 napisał: > W sobote przezylem horror, prawie zawal > > Jade sobie z miejsowosci Kozy do Bielska-Bialej, ulica waska, zero widocznosci, > przede mna Honda SUV, tempo 50 > OBSZAR ZABUDOWANY, dozwolone 50 > > NAGLE pojawia sie brat blizniak Majtczaka, PRZERAZLIWE trabienie , swiecenie s > wiatlami, > jazda na zderzaku, kompletny idiota, chce nas wyprzedzic,choc nie ma miejsca. > .. > > Zjezdzamy MPRDERCY > > > > Widocznie ocenil Cie jako zawalidroge blokujacego ruch? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: MEGA czlonek 16.09.25, 19:31 Przede mna byla Honda i ona jechala 50, ja ZARAZ za nia.... Raczej nas zaatakowal.. Tam ne bylo miejsca na wyprzedzanie przy waskiej drodze a do tego zaraz byl zakret w prawo, zero widocznosci... Rozumiem, ze ktos jest idiota i tego nie zauwazayl ( choc ciezsko zrozumiec bycie debilem na drodze ) Ale juz przerazliwe trabienie, miganie swiatlami i jazda na zderzaku to skonczone chamstwo.. W DE za taki numer zabieraja prawo jazdy i kieruja kierowce na spotlanie z sadem Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT zastępca członka :) 17.09.25, 09:44 Na logikę- zastepcą członka jest członek kolegi albo sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT zastępca członka :) 18.09.25, 09:30 A pamietacie teorię Darvina : członki nie używane obumierają . Więc pamietajcie-używajcie. ! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT zastępca członka :) 18.09.25, 09:57 > A pamietacie teorię Darvina : członki nie używane obumierają O, widzę, że o teorii Darwina też nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś