bywalec.hoteli 06.10.25, 00:25 Jakie piosenki można zaśpiewać naszym forumowym staruszkom, Enginowi i Wadze? Może taką? Baccara - Parlez-vous francais? (Musikladen 01.06.1978) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wybitniemondry Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 00:29 bywalec.hoteli napisał: > Jakie piosenki można zaśpiewać naszym forumowym staruszkom A umiesz śpiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 00:30 Umarl Maciek umarl, juz lezy na desce, gdyby mu zagrali, podskoczylby jeszcze. Albo Ale ta Kasia madra byla i dziure w desce wywiercila. Albo Ja wam Zochy nie udusze a com zaczal skonczyc musze? Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 00:30 youtu.be/CdQqIkx3V88?si=C2Ur1NU-flTzXdAr Ode mnie taka- dla engina. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 00:42 Istnieje w necie czarno-biale zdjecie Loren z czasow kiedy miala 16? lat, circa lata powojenne w slonecznej Italii, i matka chciala ja zglosic do jakiejs agencji reklamowej. Drobny szczegol, jeden, guzik w bluzce byl inny niz reszta, a drugi szczegol , miala nieogolona pache, powaznie. Wybitniemundry, branzluj sie juz teraz czy dopiero po znalezieniu tego zdjecia i nie patrzeniu sie na guzik w bluzce tylko na ta nieogolona pache. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 00:52 gyatt napisał(a): > youtu.be/CdQqIkx3V88?si=C2Ur1NU-flTzXdAr > Ode mnie taka- dla engina. Dobranoc! Nice.... A to tez mi sie podoba youtu.be/-KoXt9pZLGM?list=RD-KoXt9pZLGM Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 01:06 A qubek to zdaje sie to lubi youtu.be/GM1kzbAgo_E?list=RDGM1kzbAgo_E Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 01:08 A jak byly czasy Kareoke,,, To ja zwykle wybieralem to Bo tu talentu nie trzeba - slawa si elicza :) youtu.be/w019MzRosmk?list=RDw019MzRosmk Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 06:11 Peruke to se chyba Frank zamowil u wytworcy szczotek ryzowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 02:13 bywalec.hoteli napisał: > Jakie piosenki można zaśpiewać naszym forumowym staruszkom, Enginowi i Wadze? > Może taką? Bywalec nie pierdol… bo choć staruszkiem nie jestem ale w wieku emerytalnym to byś się zdziwił jakiej muzyki słucham. Dzisiejszy i ten z ostatnich 20 lat chłam zostawiam dla nie emerytów… Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 08:47 jackk3 napisał: > Bywalec nie pierdol… bo choć staruszkiem nie jestem ale w wieku emerytalnym t > o byś się zdziwił jakiej muzyki słucham. Dzisiejszy i ten z ostatnich 20 lat ch > łam zostawiam dla nie emerytów… No właśnie w Waszej młodości była fajniejsza muzyka - ja dużo słucham z lat 60-80 Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.10.25, 18:29 Np coś takiego… m.youtube.com/watch?v=c5QfXjsoNe4 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 08:50 Macie jeszcze ładną piosenkę nasi staruszkowie Engin, JackK i Waga Baccara - Yes Sir, I Can Boogie (Starparade 02.06.1977) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 08:56 Nie wiem-ile lat ma Engin/a dlaczego nie Engine?/, czy Waga-ale chyba jestem starszy od nich i dlatego - jako były muzyk-jutro podam tytuły utworów-których teraz codziennie słucham i uważam je za wyjątkowo atrakcyjne . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:09 youtu.be/0SfU56IDsb4?list=RD0SfU56IDsb4 Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.10.25, 06:27 W wykonaniu the Shadows to wychodzi lepiej. No i jest wspaniałe inne -komiczne wykonanie-Gost Chicken in the skay -posłuchaj własnie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 15:56 youtu.be/G2p3VK9qU9E?si=Fusqd4TwnaPSBFtd A ja to jestem taka stara, ze Polomskiego jeszcze bez wlosow pamietam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:05 gyatt napisał(a): > youtu.be/G2p3VK9qU9E?si=Fusqd4TwnaPSBFtd > A ja to jestem taka stara, ze Polomskiego jeszcze bez wlosow pamietam ;) youtu.be/XX0RakvyZ1I?list=PL_U-iyhn8RVPz1k-6X3uHG_bKU_7NLOKg Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:11 Ba, jestem tak stara, ze wiem, jak sie naprawde Polomski nazywal. Wlasciwie nie wiem, jakim cudem ja jeszcze zyje. Chyba sila woli Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:06 gyatt napisał(a): > Ba, jestem tak stara, ze wiem, jak sie naprawde Polomski nazywal. > Wlasciwie nie wiem, jakim cudem ja jeszcze zyje. Chyba sila woli Nie trzeba byc starym ale zajrzec na Wiki :) "Jerzy Połomski, pierwotnie nazwisko Pająk" Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:08 engine8t napisał: > gyatt napisał(a): > > > Ba, jestem tak stara, ze wiem, jak sie naprawde Polomski nazywal. > > Wlasciwie nie wiem, jakim cudem ja jeszcze zyje. Chyba sila woli > > Nie trzeba byc starym ale zajrzec na Wiki :) > > "Jerzy Połomski, pierwotnie nazwisko Pająk" No przeciez on zmarl chyba ze 3 lata temu? A tego nie wiedziec to juz starosc Jerzy Połomski, pierwotnie nazwisko Pająk (ur. 18 września 1933 w Radomiu, zm. 14 listopada 2022 w Warszawie) – polski piosenkarz, artysta estradowy i aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:12 engine8t napisał: > No przeciez on zmarl chyba ze 3 lata temu? A tego nie wiedziec to juz starosc Co???? Jurek Pajak nie zyje?! No nie, to jakis fejk. Widzialam go jak z Kayah spiewal niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 05.11.25, 08:04 A ja jestem starszy od Ciebie i Połomskiego to pamietam sprzed łysiny-czyli - jak mu włosy pierwsze rosły! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 18:49 Moze najpierw sie ich zapytac Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:11 wislok1 napisał: > Moze najpierw sie ich zapytac O to pytac nie trzeba youtu.be/mjdRgBAY278?list=PL6law6Uk-M4Fh9NqIQeX11bTrfdhIlyLW Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:46 Zapytalem sie i teraz wiem.... Jakbym sie nie zapytal, to bym na to nie wpadl.... Fajna piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:12 Ben Cartwright zawsze nosil kamizelke z zoltawej skory. Ja mialem cala szwedzka kurtke, z mnostwem suwakow nawet na mankietach, z takiej wlasnie skory. Na przelomie Gomulka/Gierek robilem za bramkarza w studenckiej dyskotece. Mielismy wpuszczac tylko studentow. Drugi z nas ksywka Smuga kazal pokazywac legitymacje studencka. A ja kiedys podsluchalem jak fajny chlopak z fajna dziewczyna najwyrazniej jednak nie studenci ociagali sie z wejsciem, a jeden obyty chyba juz wczesniej powiedzial im Poczekajcie jak przyjdzie taki Bonanza to was wpusci, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:22 waga170 napisała: > Ben Cartwright zawsze nosil kamizelke z zoltawej skory. Ja mialem cala szwedzka > kurtke, z mnostwem suwakow nawet na mankietach, z takiej wlasnie skory. Na prz > elomie Gomulka/Gierek robilem za bramkarza w studenckiej dyskotece. Mielismy wp > uszczac tylko studentow. Drugi z nas ksywka Smuga kazal pokazywac legitymacje s > tudencka. A ja kiedys podsluchalem jak fajny chlopak z fajna dziewczyna najwyra > zniej jednak nie studenci ociagali sie z wejsciem, a jeden obyty chyba juz wcze > sniej powiedzial im Poczekajcie jak przyjdzie taki Bonanza to was wpusci, hehe. A to Twoja corka wyslala... youtu.be/aQh9vDCO3H8?list=RDaQh9vDCO3H8 Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 20:37 Lepiej, ja sam czasem nie wiem ktora godzina i gdzie jestem. Wtedy robie przerwe, krotka, w piciu. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 18:56 FETTING EDMUND - Nim wstanie dzień (Prawo i pięść - 1964) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:46 Gdzie krecili ten film ? Dziwne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:51 Juz wiem pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_i_pi%C4%99%C5%9B%C4%87 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 06.10.25, 19:08 youtu.be/5o0GPhrY-gM?list=RD5o0GPhrY-gM Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.10.25, 06:22 No to jak obiecałem -to podam paletę utworów, które jako senior słucham codziennie, no bo kiedys muzykowałem i dzis ja jako relaks traktuj: dzis moje typy - Raegge; 1. I,m Sorry for My Waekness. 2. So hollow 3. The Clown that Cried 4.Strings of Fate. i typ: Sad slow rock songs ; 1. Whisper of the Past. 2. A Symfony of Farewell 3. Tears of Time 4. Crying in the Rain. Te utwory po prostu polecam jako wartościowe./ no bo disco polo to .... gówno. Jutro kolejne 2 typy; polskie i 1950s Rockabilly Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.10.25, 12:19 A to ja też wrzucę jakąś piosenkę dla seniorów. Tadeusz Chyła- Obrona Trembowli Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 08.10.25, 19:41 youtu.be/2RicaUqd9Hg?si=89cVOCMSOun0S9He Bym se potanczyla. Ale seniorom i senioritom juz nie uchodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 09.10.25, 08:32 No to dzisiaj kolejne 2 segmenty muzyki-jakiej jako senior-słucham i polecam: Polskie: 1. Gdy na połoninach mgła 2. Mamo, idę do ciebie 3. Bracie mój 4. Ulewa-A. Asnyka 5. Mama ostrzegała , że nie wolno na WaCusia wchodzic/ niezły tekst/ 1950s Rockabilly: 1. Meine in September 2. Sorry, my Love 3. When will We Meet Again 4. Still My Only-tylko Presley ! 5. Our Top 5 To jest super kolorowe i piekne- ale zarówno scenografia jak i muzyka robiona niestety przez Al- czyli nie wiadomo- kogo pochwalić. Jutro Irlandia i Templariusze. I takiej muzyki słucha niemal codziennie. senior Bolo2002. Pozdrawiam. . A jutro : Irlandia i Templariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 09.10.25, 23:36 youtu.be/89nk4BKecg0?si=Skgqm-tgQ4UbUZeX Boziu, jakie to slodkie jest... wykonan bylo wiele, ale najbardziej znane jest to, ktore wkleilam i Koterbskiej i Rodowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 02:13 Wio koniku a jak sie postarasz... Wielonickowiec stad zna to w wesji Wio koniku moj malenki, sto piecdziesiat, zmiana reki. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 02:50 waga170 napisała: > Wielonickowiec stad zna to w wesji Wio koniku moj malenki, sto piecdziesiat, zmiana reki. :D lowju, panie wago ;* Oj malenki, malenki... bez lupy nie podchodz, taki tyci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 09.10.25, 23:51 To jeszcze "Koncert jesienny na 2 świerszcze" Magdy Umer i "Małgośka" Maryli Rodowicz. I "Bal" tejże ostatniej. I "Wielka woda" również jej. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 09.10.25, 23:57 Bal jest dobra piosenka, ale nie mozna jej katowac za czesto, bo wtedy traci moc ;) A "Wielka woda" jest taka pozytywna, dobrze nastraja czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 02:21 bywalec.hoteli napisał: > To jeszcze "Koncert jesienny na 2 świerszcze" Magdy Umer i "Małgośka" Maryli Ro > dowicz. I "Bal" tejże ostatniej. I "Wielka woda" również jej. LOL ... Przeciez Maryla Rodowicz nie potrafila spiewac a spiewala - tz "darla sie" jedynie dzieki "ukladom" np z PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 14:45 engine8t napisał: > LOL ... Przeciez Maryla Rodowicz nie potrafila spiewac a spiewala - tz "dar > la sie" jedynie dzieki "ukladom" np z PZPR? Potrafiła, oj potrafiła - i chyba nadal potrafi. I miała świetnych autorów tekstów (Osiecka!) i muzyki. I była zresztą piękna - w sumie to jest do dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 14:54 Z tego "smutnawego" glosu Rodowicz przypominala mi Christine McVie z Fleetwood Mac. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 15:08 bywalec.hoteli napisał: > engine8t napisał: > > > LOL ... Przeciez Maryla Rodowicz nie potrafila spiewac a spiewala - t > z "dar > > la sie" jedynie dzieki "ukladom" np z PZPR? > > Potrafiła, oj potrafiła - i chyba nadal potrafi. I miała świetnych autorów teks > tów (Osiecka!) i muzyki. I była zresztą piękna - w sumie to jest do dzisiaj :) Ale to juz byyyylooooo ;) Na pewno kiedys identyczna rozmowa o Rodowicz tu byla. Ale ok, seniorzy lubia sie powtarzac, cos o tym wiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 15:19 Powtarzac sie to lubia mlodzi informatycy. Jeden u mnie juz drugi dzien myje glowe. Bo na szamponie pisalo Namydlic, Oplukac, Powtorzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:05 bywalec.hoteli napisał: > engine8t napisał: > > > LOL ... Przeciez Maryla Rodowicz nie potrafila spiewac a spiewala - t > z "dar > > la sie" jedynie dzieki "ukladom" np z PZPR? > > Potrafiła, oj potrafiła - i chyba nadal potrafi. I miała świetnych autorów teks > tów (Osiecka!) i muzyki. I była zresztą piękna - w sumie to jest do dzisiaj :) Ja pierd.. Maryla piekna? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:08 Wygrała nawet jakieś miss studentek Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:08 engine8t napisał: > Ja pierd.. Maryla piekna? LOL Laska byla kiedys, nie pierdol. Moze nie super piekna, ale ladna. i miala seksapil podobno Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 22:32 gyatt napisał(a): > engine8t napisał: > > > Ja pierd.. Maryla piekna? LOL > Laska byla kiedys, nie pierdol. Moze nie super piekna, ale ladna. i miala seksa > pil podobno Oczywiście że piękna i dobrze spiewala Maryla Rodowicz - Ludzie kocham was (TVP 1970) Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 22:46 O. Tutaj faktycznie piekna w tym teledysku Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 22:47 gyatt napisał(a): > O. Tutaj faktycznie piekna w tym teledysku Ale bym jej nie poznala, jakas niepodobna do siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:50 bywalec.hoteli napisał: > gyatt napisał(a): > > > engine8t napisał: > > > > > Ja pierd.. Maryla piekna? LOL > > Laska byla kiedys, nie pierdol. Moze nie super piekna, ale ladna. i miala > seksa > > pil podobno > > Oczywiście że piękna i dobrze spiewala > Taka "Malgoska" co sie drze a nie spiewa.. PRzeciez ani barwy ani skali glosu nie ma a jednynie odwage aby go uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 12.12.25, 20:49 bywalec.hoteli napisał: > To jeszcze "Koncert jesienny na 2 świerszcze" Magdy Umer i "Małgośka" Maryli Ro > dowicz. I "Bal" tejże ostatniej. I "Wielka woda" również jej. Niestety śpiewać może już tylko Marylka. Magda Umer odeszła dziś. RIP :( Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 12.12.25, 23:59 > Niestety śpiewać może już tylko Marylka. Magda Umer odeszła dziś. RIP :( Koncert jesienny - kiedy ją to słyszałem ostatni raz? 50 lat temu? Magda U - muzykalna dusza obdarzona delikatnym głosem… stworzyła niepowtarzalny styl. I te teksty Młynarskiego i Osieckiej. RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 13.12.25, 00:07 Fajnie śpiewała, przejmująco, a zwłaszcza w połączeniu z tekstami mistrzów słowa, których wymieniłeś. Byłem kiedyś na koncercie Młynarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 13.12.25, 02:03 bywalec.hoteli napisał: > Fajnie śpiewała, przejmująco, a zwłaszcza w połączeniu z tekstami mistrzów słow > a, których wymieniłeś. > Byłem kiedyś na koncercie Młynarskiego. > Zazdroszczę, bo nigdy nie byłem na koncercie Młynarskiego….Jego śpiewanie a właściwie spektakl z zespołem który mógł zagrać dobry jazz, w zadymionym klubie przy podlej wódce albo jeszcze gorszym koniaku późno w nocy. Dzisiaj tego nie ma. Za tym czasami tęsknię… Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 15.12.25, 20:55 jackk3 napisał: > Zazdroszczę, bo nigdy nie byłem na koncercie Młynarskiego….Jego śpiewanie a wła > ściwie spektakl z zespołem który mógł zagrać dobry jazz, w zadymionym klubie pr > zy podlej wódce albo jeszcze gorszym koniaku późno w nocy. Dzisiaj tego nie ma. > Za tym czasami tęsknię… Znam trochę twórczość Młynarskiego, ale nie kojarzę tutaj jazzu :) Jego syn zajmuje się jazzem pl.wikipedia.org/wiki/Jazz_Band_M%C5%82ynarski-Masecki Ale może nie wiem tu czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.12.25, 01:19 Napisałem że zespół MÓGŁBY zagrać jazz…. w domyśle że nieźle grali…nigdzie nie napisałem że pan M. śpiewał jazz… Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.12.25, 01:26 m.youtube.com/watch?v=RRfiddT5-aM No klasyka…. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 16.12.25, 07:47 jackk3 napisał: > Napisałem że zespół MÓGŁBY zagrać jazz…. w domyśle że nieźle grali…nigdzie nie > napisałem że pan M. śpiewał jazz… Rozumiem :) Nie wiem czy znajdziesz dzisiaj taki zadymiony lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 07:18 Piosenki dla seniorów-odcinek 3-ci. Dzis jak zapowiedziałem; Irlandia; 1. The Last Light in Limerick. 2. Whispers from Coffin Ships, Templariusze: 1. Templars Rising 2. How Died a Simple Blacksmith. Jasne, że jest tego znacznie wiecej, ja wybrałem najciekawsze wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 07:52 Zapomniałem dodać, ze wszystkim seniorom czy nawet super-seniorom na tym forum dedykuję jedyny słuszny utwór: Wenn I was Young- wyk. Roy Clark z 1969 r. Chyba najlepsze wykonanie. No i zaznaczam, ze maturę robiłem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 08:46 A co myslisz o tym? www.youtube.com/watch?v=0Q-CxOn2ubg Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 12.10.25, 08:04 Fajne-ale za mało amerykanskie. Posłuchaj utworu -Border w wyk. Willy Nelsona-dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 12:33 Co ty napisałeś? Przecież wiadomo, że za komuny słuchanie dzezu i bigbitu było zakazane, za kupowanie płyt z Zachodu szło się do więzienia. Szarzy i smutni ludzie przemykali pod ścianami, żeby stanąć w kolejce po ocet. Przez radio na dawano tylko zespół Aleksandrowa, Jezioro Łabędzie i przemówienia Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 14:45 Kokos, uspokój się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 16:21 Jestem spokojny. Nie śmieszą cie wspomnienia kombatantów, niegdyś walczących o wolność i prawa człowieka? Ja, w 1965, 66, 67 byłem kolejno na koncertach Animalsow, Hollisow, Rollinstonsow. A, jeszcze był Paul Anka, Hallyday. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 16:50 Brawo, że na takich koncertach byłeś. A na Metallice w 1987 byłeś? Bolo jest kombatantem walki z komuną? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 16:56 Bolo to nawet, o ile pamietam, byl na koncercie Tiny Turner ktorego nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:16 Bolo to był na Bitlesach w 1949! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 10:39 Queen - Who Wants To Live Forever (Official Video) Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:04 youtu.be/ZEcqHA7dbwM?si=WtMmBds5Pk2dJDiD :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:09 Nastepny "talent" sponsoriwany tym razem prze nasza mafie LOL Ta sam kategoria talentow sponsorowanych przez 3 swiatowe mafie Rodowicz (mafi akomunistyczna ) , Sinatra (mafia z Las Vegas) i Cohen (mafia zydowska) Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:12 Cohena muzyke akurat srednio lubie. A ty sie juz nie wkurwiaj engis, nie nalezalo sie trampkowi i juz. Musisz z tym zyc :P A szampan sie pewnie juz chlodzil, co? Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:17 Masz na pocieszenie: youtu.be/Ixrje2rXLMA?si=XNflfzWzVssvNmAQ Ta byla naprawde piekna, ale tak fest. I chyba naturalne cycki miala. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:19 gyatt napisał(a): > Masz na pocieszenie: > youtu.be/Ixrje2rXLMA?si=XNflfzWzVssvNmAQ > Ta byla naprawde piekna, ale tak fest. I chyba naturalne cycki miala. Dolly Parton is a combination of her natural beauty, surgeries, and makeup, and she is very open about using cosmetic procedures to maintain her appearance. She has stated she was not "naturally pretty" and that her famous look is an "artificial" country-girl-inspired glamour, achieved with procedures like Botox, fillers, and lifts. Parton says she does these procedures gradually to avoid overdoing it and also uses makeup and elaborate wigs to complete her signature style. Cosmetic surgery: Parton has been open about having various plastic surgeries over the years, including breast augmentation, facelifts, and "tucks". She has said she finds the best doctors and tries to do small procedures at a time to avoid looking "overdone". Non-surgical cosmetic treatments: She regularly uses Botox and fillers to maintain a youthful appearance and smooth her skin. Makeup and hair: Parton is also known for her consistent and bold makeup style, which she uses along with elaborate wigs to create her iconic look. Self-perception: She has famously said that while her look is "artificial," she is "totally real" and that she uses all these tools to enhance her natural self and build her confidence. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:22 Wez mi nie niszcz zludzen o ludziach :( Wszystko sztuczne, co za swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:23 gyatt napisał(a): > Wez mi nie niszcz zludzen o ludziach :( Wszystko sztuczne, co za swiat. Nawet ja tu jestem sztuczny LOL Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:27 engine8t napisał: > Nawet ja tu jestem sztuczny LOL To chwal sie, co masz sztucznego. Szczeke? Noge? Tupecik? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:42 gyatt napisał(a): > engine8t napisał: > > > Nawet ja tu jestem sztuczny LOL > To chwal sie, co masz sztucznego. Szczeke? Noge? Tupecik? W tym sensie to jedynie kilka zebow ale moj tutejszy android w wiekszosci wymyslony a ze to prototyp to ciagle ma z nim problemy - glownie z softwerem bo albo si eni ebudzi albo si enie daw ylaczyc az si ebaterie wyczerpia czsami bezpieczniki wywala bo zle kieruje sterownikami albo gdzies sie dymi, albo sie "zawiesza" i potrzebuje reboot. Problem w tym ze nikt nad takim starym oprogramowaniem nie chce sobie glowy zawracac i chyba taki pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:10 gyatt napisał(a): > Cohena muzyke akurat srednio lubie. A ty sie juz nie wkurwiaj engis, nie naleza > lo sie trampkowi i juz. Musisz z tym zyc :P A szampan sie pewnie juz chlodzil, > co? Hehehe A komu sie "nalezalo"? Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:14 engine8t napisał: > A komu sie "nalezalo"? A to jest dla mnie za trudne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 23:22 gyatt napisał(a): > engine8t napisał: > > > A komu sie "nalezalo"? > A to jest dla mnie za trudne pytanie. Rozsadek by mi nakazywla aby swojemu protektorowi raczej prawic komplementy - nawet niezasluzone, niz pokazywac srodkowego palca. Niestety Trump ma ta wade ze pamieta tych co mu w droge weszli. No coz Europa ma swoj " Charakter" i bedzie sobie musial jakos z tym radzic - sama? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 10.10.25, 21:11 A zycie mowi ze youtu.be/i7yrD1A3wA0 Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 00:17 bywalec.hoteli napisał: > Jakie piosenki można zaśpiewać naszym forumowym staruszkom, Enginowi i Wadze? Myślę, że taką.... Alkoholik - Mieczysław Fogg (1934 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 14:33 Dla wagi: youtu.be/UWzRybtczLA?si=SNpE1bnLS6CcUmfc ❤️❤️❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 15:15 Hehe, znany bylem od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 15:33 waga170 napisała: > Hehe, znany bylem od dawna! A na ulotce tego leku napisano: bo co cie nie zabije, to cie wzmocni ;) ;* Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 15:59 Znany bylem od dawna (Pronko) ale nie chcialem sie przyznac ze znal mnie juz Fogg w 1934:) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:11 Długa lista, tych przebojów jest. Może przed śmiercią zdążę, by wszystkie, odsłuchać:D Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:24 waga170 napisała: > Znany bylem od dawna (Pronko) ale nie chcialem sie przyznac ze znal mnie juz Fogg w 1934:) I czym sie chwalisz, szczylu? Bolo muzyke do Hymnu Polski skomponowal Wybickiemu, a sie nie chwali :P Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:34 Moze Bolo na nazwisko ma Chrobry? Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:39 waga170 napisała: > Moze Bolo na nazwisko ma Chrobry? Ty to powiedziales ;) Ja starych szanuje i nie smialabym sie z nich smiac 🤞 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 21:47 waga170 napisała: > Moze Bolo na nazwisko ma Chrobry? Co ty, bolo to Mieszkowi podawał pierścień do pocałowania Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 23:19 bywalec.hoteli napisał: > waga170 napisała: > > > Moze Bolo na nazwisko ma Chrobry? > > Co ty, bolo to Mieszkowi podawał pierścień do pocałowania Myslalem ze mu swoj mieszek podwal do pocalowania Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 23:42 engine8t napisał: > Myslalem ze mu swoj mieszek podwal do pocalowania Albo... miecz? Lepszy do calowania, niz mieszek :P Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 23:58 gyatt napisał(a): > engine8t napisał: > > > Myslalem ze mu swoj mieszek podwal do pocalowania > Albo... miecz? Lepszy do calowania, niz mieszek :P Popłakałem się - ten żart udał się i enginowi i fornixcie i wadze Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 15:39 Dziwny wątek panowie, z przebojami dla seniorów, żeście założyli. Czasem po nocach nie mogę spać, książki jakieś czytam. Rocznik 1952 jestem, dzieci 3 urodziłam, ciężko pracowałam, na rozrywki czasu nie miałam, to na starość, sobie przeslucham, co żeście w moich latach, słuchali:D Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:09 irsila napisała: > Dziwny wątek panowie, z przebojami dla seniorów, > żeście założyli. > Czasem po nocach nie mogę spać, > książki jakieś czytam. > Rocznik 1952 jestem, dzieci 3 urodziłam, > ciężko pracowałam, > na rozrywki czasu nie miałam, > to na starość, sobie przeslucham, > co żeście w moich latach, słuchali:D Ale to nie seniorzy piszą czego słuchali, tylko "młodzież" im dedykuje piosenki. A niektórzy seniorzy słuchali przemówień Gomułki. A niektórze pewnie klaskali. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 16:51 Nooooo, przemówienia tow. Wiesława to mocna rzecz, można im poświęcić osobny wątek 😉 youtu.be/TLxvKgmpwcE?si=BKqkXykaXjS8Lc-w Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 17:19 riki_i napisał: > Nooooo, przemówienia tow. Wiesława to mocna rzecz, można im poświęcić osobny w > ątek 😉 > youtu.be/TLxvKgmpwcE?si=BKqkXykaXjS8Lc-w Cyrankiewicz też potrafił poruszyć serca ludu pracującego miast i wsi. Ciekawe, który senior klaskał? Józef Cyrankiewicz Poznański C cut Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 17:54 Ja klaskalem w czasie przemowien tych dwoch. Oboma poldupkami jak odwrocony tylem do telewizora i wypiety w ich strone pierdzialem. Z okazji Nowego Roku przed polnoca Gomulka potrafil zlozyc zyczenia noworoczne. Trwaly dwie godziny i potrafil miedzy innymi pieprzyc o wzroscie poglowia bydla i trzody chlewnej w roku minionym. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 19:06 irsila napisała: > Dziwny wątek panowie, z przebojami dla seniorów, > żeście założyli. > Czasem po nocach nie mogę spać, > książki jakieś czytam. > Rocznik 1952 jestem, dzieci 3 urodziłam, > ciężko pracowałam, > na rozrywki czasu nie miałam, > to na starość, sobie przeslucham, > co żeście w moich latach, słuchali:D A czasami sie nie zastanowilas ze to moze Ty jestes dziwna? Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 19:38 engine8t napisał: > irsila napisała: > > > Dziwny wątek panowie, z przebojami > > A czasami sie nie zastanowilas ze to moze Ty jestes dziwna? Dziwny jest teen świat! A swiat doroslych, to juz w ogole: w chuj przedziwny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 20:59 Ty engin, jesteś jeszcze bardziej dziwny niż ja. "Dziwny jest ten świat, gdzie człowiekiem gardzi człowiek" tak Czesław Niemen śpiewał, do tej pory aktualne, a ja nie jestem w stanie czytac, jak ty, gardzisz Polską i nami, Polkami, Polakami. Wstydź się! Zarozumiały, stary, zgredzie! Nienawiścią, non stop, od ciebie jedzie. Swojego fejsa tu nie pokażesz, z pianą zemsty na ustach. Ta twoja mowa, tu na forach, pusta, pusta, jak twój portfel tam w Stanach. Taki troll, hejter i mania bogacza, udawana. Nie nabierzesz mnie, na swoje bogactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gyatt Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 21:05 irsila napisała: > Ty engin, > jesteś jeszcze bardziej dziwny niż ja. Dziwniejszy. Blagam. Ja nie jestem purystka jezykowa, ale odrobine nasz ojczysty jezyk szanujmy. Z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 21:20 gyatt napisał(a): > irsila napisała: > > > Ty engin, > > jesteś jeszcze bardziej dziwny niż ja. > Dziwniejszy. Blagam. Ja nie jestem purystka jezykowa, ale odrobine nasz ojczyst > y jezyk szanujmy. Z gory dziekuje :) Jak moze poetke korygowac? Zaraz cie wierszem ofuka . Ona przecie z wie wszytko i wszedzie wsadza swoj zakrzywiony i dlugi nos a tu pelno smarow wiec jeszcze usmarowny :) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 21:37 Engine, nie będę z tobą dyskutować. Czasu i zdrowia mi na to szkoda. Szanuję się. Odczep ode mnie się!. Ciągle zaczepki szukasz, o byle słówko się czepisz. Wredny typ jesteś, tyle ci powiem i co inni tez myślą. . Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - Piosenki dla seniorów 11.10.25, 21:17 irsila napisała: > Ty engin, > jesteś jeszcze bardziej dziwny niż ja. > > "Dziwny jest ten świat, gdzie człowiekiem gardzi człowiek" > tak Czesław Niemen śpiewał, do tej pory aktualne, > a ja nie jestem w stanie czytac, > jak ty, gardzisz Polską i nami, Polkami, Polakami. > Wstydź się! > Zarozumiały, stary, zgredzie! > Nienawiścią, non stop, od ciebie jedzie. > > Swojego fejsa tu nie pokażesz, z pianą zemsty na ustach. > Ta twoja mowa, tu na forach, pusta, pusta, > jak twój portfel tam w Stanach. > Taki troll, hejter i mania bogacza, udawana. > Nie nabierzesz mnie, na swoje bogactwa. To nie ja jestem bogaty a ty biedna - mentalnie. Nikim nie gardze a co najwyzej mowie i komentuje to co widze/slysze i oceniam. Jak cie prawda czy moja opinia (a kazdy ma prozwo do swojej opini) kole to nic na to nie poradze A masz racje w moim portfelu jest tylko $40... ale jakie to ma znaczenie dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: OT - Piosenki dla seniorów 12.10.25, 08:07 Ile postów-tyle gustów, czyli każdy chwali swój rodzaj muzyki. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś