Dodaj do ulubionych

NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.04, 22:52
Ocenie poddano 20 najpopularniejszych w Niemczech marek samochodów w siedmiu
kategoriach: wyniki ankiety wśród 25 tysięcy użytkowników aut, liczba akcji
serwisowych związanych z wadami fabrycznymi, wyniki siedmiu milionów badań
przeprowadzonych przez TÜV(niemiecką instytucję zajmującą się kontrolą
techniczną), testy długodystansowe przeprowadzone przez "Auto Bild",
reklamacje czytelników, które dotarły redakcji, ocena sieci dilerskiej i
serwisu oraz warunki gwarancji.

Ranking "Auto Bild" oceniający jakość w długim okresie użytkowania,
niezawodność i zadowolenie klientów z samochodów wygląda następująco:

1. Mazda2. Toyota3. Honda4. Hyundai4. Nissan6. Mitsubishi7. Opel8. Volvo9.
Smart10. Ford11. Citroen11. Mercedes13. Seat14. Audi14. BMW16. Peugeot16.
Renault16. Skoda16. VW20. Fiat
Obserwuj wątek
    • hehe.he Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 04.12.04, 10:10
      citroen przed mercedesem:))))))
      dobre ! chyba zmienie marke
      • mort_subite Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 04.12.04, 15:50
        ...tylko dzięki takiej a nie innej kolejności liter w alfabecie - obiaj producenci zajmują ex aequo jedenastą pozycję w rankingu.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że Mercedes przyzwyczaił wszystkich do o niebo lepiej postrzeganej jakości swoich produktów... ...choć i tak wypada lepiej od swoich najgroźniejszych "klasowych" rywali - Audi i BMW (ex aequo miejsce 14).
    • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 04.12.04, 11:12
      Witam .Niewiem skąd przepisałeś te bzdury bo napewno nie z autobilda albo zle
      zrozumiałes artykuł i sie kolego ośmieszasz. Zakladam ze jezdzisz ja
      [pończykiem lub francuzem i masz kompleksy i dlatego proponuje zmień markę
      na niemiecką. Jestem przedstawicielem daimler - chrystler na polskim rynku
      motoryzacyjnym i pisanie że mercedes zajął 13 miejsce jest pewnym oskarzeniem
      marketingowym - nie prawdziwe wiec jesli jeszcze raz tak napiszesz to spotkamy
      sie w sądzie. nie mozna powoływac sie na pisma motoryzacyjne i pisac kłamstwa.
      chyba ze to jest twoje zdanie. ale obawiam sie ze nemasz racji. a jesli chcesz
      być wiarygodny to podaj numer tego wydania autobilda chcetnie sprawdze i jesli
      to prawda to zaproponuje na tydzien wyporzyczenie samochodu testowego dla
      ciebie - mercedes powiedzmy c -klasse i chyba wiecej nie bedziesz obrazał tego
      znaku markowego.pozdrawiam . piotr widzinski. pwidzinski@wp.pl
      • Gość: wrrr Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:20
        chrystler???

wyporzyczenie???

Czy jak Cie poducze ortografii to pozyczysz mi S na rok???

Zalosny jestes
      • Gość: aras Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:53
        kolego to sa dane z autobilda motoryzacja.interia.pl/news?inf=567941

przykro mi kolego ale twoj mercedesik to kawal zlomu i tyle. Tym mercedesom
        daleko do swoich poprzednikow z lat 90-tych. Tak sie sklada ze pracuje w
        serwisie mercedesa i wiem co to znaczy Mercedes przez duze M
        • Gość: hakatoma Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:08
          fakt. dzisiejsze mercedesy to juz niestety nie to samo co kiedys. W124, W140 są
          tymi ostatnimi prawdziwymi gwiazdami.
          To jak psuła sie ML sprzed liftingu to był skandal.

i jeszcze jedno. Marka upada jesli auta sprzedają ludzie tacy jak ten
          przedstawiciel (jesli rzeczywiscie jest). Od czlowieka ktory sprzedaje auta za
          set tysiecy sztuka i obraca sie przez to w jakiejs tam elicie wymagałbym
          podstawowej znajomości ortografii i zasad kultury. Straszenie kogoś sądem bez
          znajomości takiego rankingu uwidacznia tylko, że ten niby przedstawiciel być
          nim nie powinien.
          szkoda mi tej marki. taka historia, a taki upadek
        • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:37
          Zastanawiające dla mnie jest jedno: dlaczego jak piszą zle o mercedesie to
          zawsze to jest interia , jak czytamy zle o Oplu to zazwyczaj jest to wypocina
          angielskiego dziennikarza, natomiast zle opisywany Seat - autorem najczęściej
          jest francuzik? Przepraszam za ortografie
        • mort_subite Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 04.12.04, 15:45
          Kuzyn kumpeli, z którą pracuję biurko w biurko, też jest serwisantem u lokalnego dealera Mercedesa. I też narzeka na znacznie pogrszenie się jakości nowych pojazdów tej marki.
        • Gość: alpifresh DAJ NA FORUM!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 11:46
          Jeżli rzeczywiście pracujesz w serwisie to napisz trochę wspomnień z walki z
          tym złomem i jak firma traktuje załamanych właścicieli.

Pozdrówka!!
      • Gość: zgryzliwy PRZEDSTAWICIELU do nauki bo wywala z pracy!!!!!!! IP: 82.160.63.* 04.12.04, 14:03
        Gość portalu: przedstawiciel d-b napisał(a):

> Niewiem(!) skąd przepisałeś te bzdury bo napewno nie z autobilda albo zle
        > zrozumiałes artykuł i sie kolego ośmieszasz.
        >
        > ... jesli chcesz być wiarygodny to podaj numer tego wydania autobilda
        > chcetnie sprawdze...

Wlasnie z autobilda.
        PREZEDSTAWICIEL nie jest na biezaco ,nie czyta , nie zna opinii o produkcie
        ktorym oferuje - PREZEDSTAWICIEL jest WIARYGODNY ??

> Zakladam ze jezdzisz japończykiem lub francuzem i masz kompleksy i dlatego
        > proponuje zmień markę na niemiecką.

Na jakiej podstawie zakladasz cos takiego i jezeli nawet ,to dlaczego
        uzytkownicy tych samochodow maja miec kompleksy - raczej wrecz przeciwnie - tak
        Ci pasuje PRZEDSTAWICIELU ?

> Jestem przedstawicielem daimler ......nie prawdziwe wiec jesli jeszcze raz
        > tak napiszesz to spotkamy sie w sądzie.
        > ...ale obawiam sie ze nemasz racji

NIEWIEM , NIE PRAWDZIWE , WYPORZYCZENIE , cIEBIE , NEMASZ ,dAIMLER

Zazwyczaj nie czepiam sie bledow ortograficznych ,ale w przypadku
        PRZEDSTAWICIELA tak znanej firmy to az nie przystoi.
      • niknejm Żałosne... 04.12.04, 15:08

...to co napisał.

Jeśli RZECZYWIŚCIE jest przedstawicielem DC (w co wątpię), to jego wypowiedź
        kompromituje markę Mercedes. Nie wie, nie czytał, ale już straszy sądem, a do
        tego robi błędy ortograficzne.

Wyniki, o których mowa, też widziałem. Mogą być trochę tendencyjne, bo Mercedes
        np. w ADAC nie wypada źle, choć ma wpadki w postaci np. MLa, czy Vito.

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: zlosliwy Re: Żałosne... IP: 212.244.180.* 06.12.04, 09:07
          > Wyniki, o których mowa, też widziałem. Mogą być trochę tendencyjne, bo
          Mercedes
          > np. w ADAC nie wypada źle,

ale laguna wypada jeszcze gorzej
          • niknejm Re: Żałosne... 07.12.04, 10:41
            Gość portalu: zlosliwy napisał(a):

> ale laguna wypada jeszcze gorzej

A żebyś wiedział. Gorzej.

Pzdr
            Niknejm
      • Gość: mobile Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 04.12.04, 15:41
        Zdejm kapelusz, zdejm kapelusz, zdejm kapelusz...
      • Gość: hehe Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.acn.waw.pl 05.12.04, 22:36
        "pisanie że mercedes zajął 13 miejsce jest pewnym oskarzeniem
        marketingowym - nie prawdziwe wiec jesli jeszcze raz tak napiszesz to spotkamy
        sie w sądzie"

no to gosciu dales do pieca! A czym innym jest marketing, jesli nie oklamywaniem
        klientow i wciskaniem im tego, czego nie chca/nie potrzebuja???
        Ale sie przynajmniej usmialem, hehe
      • Gość: alpifresh D-B jeżdżący złom!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 11:40
        Twój pracodawca produkuje ZŁOM!!!!!!!
        Nie potrafi przyznać się do tego!!!!
        Przypadek Merca E 270 CDI kupionego we Wrocławiu u "WRÓBLA", który więcej czasu
        spędza na naprawach niż jeździ jest najlepszym przykładem.
        W zeszłym tygodniu zamontowano TRZECIĄ turbinę w silniku!!!
        Dwókrotnie naprawiano głowicę, wymieniano komputery sterujące pracą skrzyni
        biegów i silnika itd itd.
        Średni przebieg od awarii do awarii to 2500km.!!!!!!!!!!
        Na wniosek o wymianę auta na gwarancji D-B odpowiedział, że ŁASKAWIE!!!!!
        może odkupić dane auto za cenę 40% niższą od fakturowej!!!/ auto miało 20
        miesięcy i 34000 km./i kup sobie następną nówkę!!!! z 10% rabatem.
        JEST JUŻ DOWCIP:
        Dlaczego mercedes nie wymienia wadliwych aut na nowe wolne od wad???
        Odp: BO TAKICH NIE MA!!!!!!!!

NIGDY WIĘCEJ MERCEDESA!!
    • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 04.12.04, 16:22
      witam ponownie. i przepraszam za ortografie ale w polsce jestem od 2lat i3
      miesiecy i to wiem ze to trydny jezyk.zgpodzę sie ze pierwsze modele ml byly
      wadliwe ale w kazdym koncernie nie ustrzeże sie wad!!!!! wady wynikaja z
      szybkiej produkcji i chce wam powiedziec ze zawiniaja kooperancni i ich czesci
      a nie marka mercedes... teraz w toyocie corolli sa wady z wałcznikiem
      swiatel .... czy to jest wina toyoty ? ogólnie tak ale głebiej sięgajać to wina
      producenta częsci... jestem obcokrajowcem( niebe pisał z jakiego kraju) -
      stereotyp ale widze ze niekturzy z was bardzo plytko myślą i wyciagaja zbyt
      pochopne wnioski- sa wady wieksze i mniejsze np. oboektywnie wpojrzcie na
      silniki mercedesa przebiegi po 600tys to pestka - niepsuja sie skrzynie biegów
      itp. zawieszenia sa bardzo dobre jak na wasze drogi- nie mowie ze inne marki sa
      złe ale niemozna powiedziec ze mercedes jest gorszy od francuskich aut (
      przeprasz posiadaczy franc.) ale im daleko do niemieckiej solidnosci i
      niezawodnosci.... prosze o spostrzezenia a gramatyki sie ucze cały czas choc
      ciezko idzie.
      • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:25
        Ojjooj!!!!!
        • Gość: kameleon Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 04.12.04, 16:29
          swojego nie macie a cudze krytykujecie.wypie...dalac
      • cytryniec Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 04.12.04, 20:05
        > witam ponownie. i przepraszam za ortografie ale w polsce jestem od 2lat i3
        > miesiecy i to wiem ze to trydny jezyk.

Nie ma sprawy.

>zgpodzę sie ze pierwsze modele ml byly
        > wadliwe ale w kazdym koncernie nie ustrzeże sie wad!!!!!

Czyli,że Mercedes jest takim samym autem jak Fiat,PSA,czy (za przeproszeniem)
        Daewoo?Myślałem,że cenicie się wyżej.No cóż.

wady wynikaja z
        > szybkiej produkcji i chce wam powiedziec ze zawiniaja kooperancni i ich
        czesci
        > a nie marka mercedes... teraz w toyocie corolli sa wady z wałcznikiem
        > swiatel .... czy to jest wina toyoty ?

Zasranym obowiązkiem producenta jest sprawdzenie jakości dostarczanych części
        BO TO ON FIRMUJE KOŃCOWY WYRÓB.No chyba,że kupujecie części na targowisku,albo
        u Ziutka,który tłucze podzespoły w garażu.Bo taniej.
        Tak.Winą Toyoty są wadliwe wyłączniki świateł,bo nie przetestowała ich przed
        montażem.

>
        > producenta częsci... jestem obcokrajowcem( niebe pisał z jakiego kraju) -
        > stereotyp ale widze ze niekturzy z was bardzo plytko myślą i wyciagaja zbyt
        > pochopne wnioski- sa wady wieksze i mniejsze np. oboektywnie wpojrzcie na
        > silniki mercedesa przebiegi po 600tys to pestka - niepsuja sie skrzynie biegów
        >
        > itp. zawieszenia sa bardzo dobre jak na wasze drogi- nie mowie ze inne marki
        sa

Nie ma czegoś takiego jak więsze i mniejsze wady,tak samo jak nie ma jajeczka
        tylko częściowo nieświeżego.Wada jest wadą i koniec!Co mi po silniku,który może
        przejechać 600 tyś,jeżeli auto po drodze zaliczy parę wizyt w serwisie,bo
        wysiądzie kupa innych rzeczy?

>
        > złe ale niemozna powiedziec ze mercedes jest gorszy od francuskich aut (
        > przeprasz posiadaczy franc.) ale im daleko do niemieckiej solidnosci i
        > niezawodnosci.... prosze o spostrzezenia a gramatyki sie ucze cały czas choc
        > ciezko idzie.

To nie o to chodzi,że Mercedes jest gorszy lub lepszy.Chodzi o to,żeby ludziom
        do głowy nie przyszło porównywanie Mercedesa do innych popularnych marek!
        Mercedes ma być PONAD.Żeby nikt nie postawił Mercedesa,Toyoty,czy Fiata w tym
        samym rzędzie.Do tego powinniście dążyć,a nie zwalać winę na niesolidnych
        dostawców.Bo to jest żenujące.
        • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 04.12.04, 20:44
          prosze spojrzec do tabeli adac i tuv... niemieckie są na samym szczycie a
          usterki są znikome... a co do spraw awarii - niewiesz piekny kawalerze ze
          nikt nie jest wróżką... jesli znasz jakis przykład awarii w mercedesie to
          opisz go .... a tak pozatym nieznasz sie i tyle jesteś amatorem kolego
          najlepsze francuskie maja taki % usterek ze doganiaja najstarsze mercedesy i
          taka jest prawda... polecam mercedesa - zmien cytryne jesli lubisz grzebac sie
          z naprawami .pozdrawiam
          • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 04.12.04, 20:59
            zreszta teraz sprowadzono do polski ok. 2tys mercedesów najczesciej w 201
            potocznie 190 oraz w 124. to mówi samo za siebie średni przebieg 180tys. w
            serwisie po opracowaniu i przeanalizowaniu zleceń kontrolnych wynikło że ok.3/4
            pojazdów było w nienagannym stanie technicznym tu powstała kwestia jakości
            dróg , serwisowania oraz dbania przez własciecieli tych ze samochodów.
            powtarzam jeszcze raz dla ciebie i innych oponentów tej marki ... prosze
            przedstawić głośną sprawę awarii jakie dotkneła modele mercedesa na dużą
            skalę.... moge od razu napisac o jedynej A-klasse żle dobrane
            zestrojenie.... no i to wszystko prosze ... zawieszenie pneumatyczne
            jesli zrobił mercedes jest nie do zdarcia nie to co w citroenach... za
            delikatne i tyle... hamulce - najlepsze w swojej klasie ma mercedes - z
            domieszkami porcelany - tak samo lakiery . wiec kolego jedynie peugeot moze
            powalczyć ale i tak nie dorównuje niemcom niestety prawda taka jest i pisanie
            swoich pogladów jest stratą czasu.... inyy jeszcze jest powód niecheci do
            mercedesa... polaków niestac na takie samochody i zazdroszczą prawda
            stara jak swiat najdrozszy citroen jest w cenie najtanszego mercedesa ....
            moze ustepowac wtedy wyposazeniem ale to mercedes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i
            zgadnij do jakiego samochodu wejdzie kobieta? do merca czy do cytrynki....
            niestety sa lepsze marki i gorsze ...... i poprawianie swojego samopoczucia
            narzekajac na mercedesa nic nieda ...... prawda jest zasze taka ze Mercedes
            Bmw Audi sąnajlepsze jako europejskie wozy i tylko one mogą konkurowac z
            japończykami a reszta to 2 liga...... pozdrawiam i głowa do góry!!!!!! bez
            gwiazdy niema jazdy!
            • greenblack Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 06.12.04, 17:42
              zawieszenie pneumatyczne
              > jesli zrobił mercedes jest nie do zdarcia

Zawieszenie produkuje i zaprojektował Continental. To tak jakbyś pisał o
              oponach Mercedes-Benz. Poza tym coś takiego jak Daimler-Benz nie istnieje od
              1998. Jest DaimlerChrysler, ewentualnie Mercedes-Benz.
          • cytryniec Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 04.12.04, 23:24

>prosze spojrzec do tabeli adac i tuv... niemieckie są na samym szczycie

Na samym szczycie są japońskie.

> usterki są znikome... a co do spraw awarii - niewiesz piekny kawalerze ze
            > nikt nie jest wróżką... jesli znasz jakis przykład awarii w mercedesie to
            > opisz go ....

Proszę bardzo:
            "zgpodzę sie ze pierwsze modele ml byly
            wadliwe ale w kazdym koncernie nie ustrzeże sie wad!!!!! wady wynikaja z
            szybkiej produkcji i chce wam powiedziec ze zawiniaja kooperancni i ich czesci
            a nie marka mercedes... "
            Kto to powiedział?

> a tak pozatym nieznasz sie i tyle jesteś amatorem kolego
            > najlepsze francuskie maja taki % usterek ze doganiaja najstarsze mercedesy i
            > taka jest prawda... polecam mercedesa - zmien cytryne jesli lubisz grzebac sie
            >
            > z naprawami .pozdrawiam

Nie grzebię się.Od grzebania są serwisy.A to,że jestem amatorem,to obelga jakaś?
            Bo byłem parę lat mechanikiem jakby co i trochę się znam.
            I wolałbym,żebyś pisał na temat,a nie dywagował,czy jestem amatorem i czy się
            znam-piękny kawalerze.

P.S.
            Szybko się uczysz.Ortografia znacznie ci się poprawiła.
            Jak na cudzoziemca oczywiście.

• Gość: mateusz radom [...] IP: *.chello.pl 04.12.04, 23:39
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Eug Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:07
                Jaka szkoda że system automatycznie nie kasuje takich postów jak ten z Radomia.
                kolejny frustrat który swoje ego dowartościowuje posiadanym samochodem. Jakie
                by to było proste mam R-R i jestem Panem Bogiem a jak mam np. Syrenkę to nikim.
                Wracając do tematu jeśli coś jest powiedzmy 3 razy droższe to powinno być trzy
                razy bardziej niezawodne ale jakie by to było nudne gdyby cały świat jeździł
                Mercedesami...
              • pavulon78 Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 05.12.04, 00:37
                Co za elokwencja i kultura osobista. Typowa dla posiadacza 14 letniego bmw serii
                5. Ty głupi dresiarzu.
                • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 01:03
                  Popieram!!!! Astronomiczna dawka pavulonu by była wskazana dla radomiaka.
              • cytryniec Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 05.12.04, 10:28
                > schowaj sie ze swoją cytryną bo kwasisz jak ch....... ja mam bmw na przyklad
                i
                > za chyja wiem ze cytryny sa do ch..a warte. wara od niemieckich wozów ....
                > pie..sz bo zazdrościsz.... mechaniku od cytrynek... jeszcze raz coś napisz
                > to cie zajebie . wkórwiają mnie ludzie co przypie..ją sie do niemieckich
                > wozów a szczególnie do golfów i mercedeseów... ich kartoniki od ax po xm czy
                > x -5 <najbrzydszy wóz z ostatniego okresu> spierdlaj do porównania cytr
                > yn z
                > daewoo to ich klasa...

hihi
                Zwieracze puściły Panie Przedstawicielu?
                Nie martw się-w tym wieku to jeszcze normalne.
                I c5 a nie x5 znawco.
              • Gość: Macabricus Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:33
                prymityw podpisujacy sie :
                mateusz radom napisał(a):
                napisal:
                <wypociny intelektualne 3-ego stopnia>
                tja..a skad masz chello w radomiu...?ale intelektualnie jestes ok, jak na
                radom..wszak tam 90% samochodow to teutonskie scierwa z rozkladem jazdy pociagu
                berlin monachium w srodku...prostowane i sztukowane 5 razy.
                Zakladaj wiec dres i pedz n adisco.

• Gość: językoznawca Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:10
      przedstawiciel d-b to Polak, a nie żaden obcokrajowiec. Świadczy o tym
      chociażby skłdania zdania oraz używanie idiomów typowych dla Polaka. W ciągu
      dwóch lat praktycznie żaden obcokrajowiec nie opanuje języka polskiego w takim
      zakresie. Jednakże skoro jest to Polak, to jego umiejętności słowa pisanego
      uważam za skandaliczne. Poziom gimnazjum myślę byłby tutaj adekwatny do
      zaprezentowanych walorów językowych.
      • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:23
        No ale może na motoryzacji sie zna, kto wie?
      • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 05.12.04, 13:25
        witam ponownie cchetnie bym sie spotkał z osobami które tak pisza na moja
        osobe.. podajcie maile lub tel. wyjasnimi pare spraw... dawajcie chłopaki
        smiało..czekam
      • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 05.12.04, 13:29
        ahaaa i ja w któryms poscie pisałemwiec przypominam - kiedys mieszkałem w
        polsce ale wyjechałem z rodzicami miałem 12 lat ale wrócilem .... tak w woli
        perzypomnienia panowie oskarzyciele ...... tacy mądrzy jesteście ze moze
        zostaniecie myslicielami co...... wiejscy medrcy.... umiecie tylko
        człowieka z błotem zmieszac.. załuje ostni raz tu jestem. zegnam CHAMÓW
        • Gość: mobile Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.12.04, 13:49
          załuje ostni raz tu jestem. zegnam CHAMÓW

Od siebie nie uciekniesz.
        • Gość: ppk Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:13
          Pan 'przedstawiciel' pięknie się tu nam przedstawił po raz kolejny. Jako że
          wypowiada się tutaj bynajmniej nie prywatnie, może warto by spytać jego
          przełożonych, czy odpowiada im taki sposób reprezentowania wizerunku firmy.
    • Gość: przedstawiciel d-b Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 05.12.04, 15:06
      poprosatu czesc osób doprowadzila mnie do szewskiej złosci. jeszcze sie nie
      spotkałem z takim potraktowaniem. jest mi bardzo nieprzyjemnie ze uzywałem
      takich wyrazen ale osoby piszace tutaj potraktowały mne jak wroga. ja
      chciałem tylko odpisac na pierwszy post w którym osoba w nim nie dokonca
      napisała prawde - prosziłem o numer tekze magazynu ale nie o trzymałem odp.
      wiec nie bede tego komentował. spotkałem sie z wielkim atakiem na moja osobe.
      moje słowa pisane były wyłacznie prywatne a nie oficjalne jako
      przedstawileciela koncernu...wiem tarez ze na tym forum mozna pisac wszelkie
      bajki a ludzie sie tym irytuja ... mnie to spotkalo... nie oskarzam zadnej
      marki ale osoby tu piszace poprostu szukaja jakiej s "wojny- walki" bzdura....
      przepraszam i dziekuje .
      • grzek Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 05.12.04, 18:50

> poprosatu czesc osób doprowadzila mnie do szewskiej złosci. jeszcze sie nie
        > spotkałem z takim potraktowaniem. jest mi bardzo nieprzyjemnie ze uzywałem
        > takich wyrazen ale osoby piszace tutaj potraktowały mne jak wroga. ja
        > chciałem tylko odpisac na pierwszy post w którym osoba w nim nie dokonca
        > napisała prawde - prosziłem o numer tekze magazynu ale nie o trzymałem odp.
        > wiec nie bede tego komentował.

Link do artkułu był podany, przypomne go :
        motoryzacja.interia.pl/news?inf=567941
        Zresztą w rankingach Dekry, TUV mercedesy nie są na pierwszych miejscach.

> moje słowa pisane były wyłacznie prywatne a nie oficjalne jako
        > przedstawileciela koncernu...wiem tarez ze na tym forum mozna pisac wszelkie
        > bajki a ludzie sie tym irytuja ... mnie to spotkalo... nie oskarzam zadnej
        > marki ale osoby tu piszace poprostu szukaja jakiej s "wojny- walki" bzdura....

Jako przedstawiciel koncernu powinieneś być najlepiej pinformowany jak
        statystycznie sprawują się samochody w porównaniu do konkurencji. Ostatnio nawet
        w TopGear śmiali się z mercedesa G albo ML, jak dobrze pamiętam. Jeżeli
        rzeczywiście tak jest tzn. jesteś przedstawicielem D-C i mercedes jest cacy, to
        powiedz dlaczego sąd w Lublinie nakazał zwrot pieniedzy klientowi ze Świdnaika
        za samochód wartości ponad 400 tys zł, z którym serwis nie mógł sie uporać na
        gwarancji.

• Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:12
          Nie , no tym razem to przegiecie. Dziennikarze mówia , pisza , robia różne cuda
          aby ktos ich zauwazył. Gdyby któryś z nich napisał , powiedział że np:
          Mercedes , BMW , Audi znowu się nie zepsuł to kto chciałby to czytać ,
          oogladać? Dobra wiadomosć to zła wiadomość. Dodatkowo ponieważ większość z nas
          jezdzi struclami chętnie czytamy , sluchamy i ogladamy że coś tam komuś nie
          wychodzi nie bacząc na to czy jest w tym odrobina prawdy.
          • Gość: mort_subite Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 22:23
            Coś w tym jest...

Nie zmienia to jednak faktu, że producent sprzedający bardzo drogie samochody, powinien oferowac wyższą jakość wykonania i niezawodności od firm "klepiących popularesy". Bo jeżeli wydaję x procent więcej pieniędzy na Mercedesa niz porównywalnej klasy pojazd japoński czy pochodzący od mniej nobliwego producenta z Europy, to powinienem dostać coś w zamian. Coś konkretnego, a nie "ekskluzywny wizerunek marki". Bo co mi po tym, że mam ekskluzywnego (w swojej klasie) Mercedesa C, jeżeli spędzam w serwisie dużo więcej czasu niż facet mieszkający w sąsiednim domu i "ujeżdżający" daleko bardziej plebejską i dużo tańszą Hondę Accord?
            Mniejsza skala produkcji w przypadku drogich marek czyni kwestie kontroli technicznej łatwiejszą - przecież do wnikliwego sprawdzenia mamy ileśtam razy mniej podzespołów przed montażem i gotowych pojazdów po montażu, niż w przypadku producenta kierującego większość produkcji do średnio zamożnego nabywcy i siłą rzeczy klepiącego masówkę w znacznie większej skali.
            • Gość: tomek Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.icpnet.pl 05.12.04, 22:59
              a co wy macie do dawnego daewoo. Auta jezdrza po 6 lat bez awarii. Matizy
              praktycznie przez 8 lat maja co najwyzej kosmetyczne awarie. CO do BMW i
              Mercedesow to wiadomo jest ze tam placi sie za marke a nie za jakosc. Bo
              logiczne jest ze jezeli za przeglad placimy ok 5000zl a np za pompe paliwowa
              12000zl to lepiej dla tych marek jest to zeby ich auta sie psuly. Niech drechy
              placa jalmozne za marke.
            • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:23
              Może powinieneś się zastanowić czy prawidłowo eksploatujesz swój samochód. Od
              tego zależy wiele. Facet który mieszka obok mnie narzeka stale na zle
              działająćą klimatyzacje w jego Vectrze i twierdzie że bardzo żadko jej używa.
              • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:25
                Oczy wiscie Rzadko
              • mort_subite Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 05.12.04, 23:37
                Nie pisałem o sobie - to była tylko taka figura stylistyczna. ;-)

Oczywistym jest, że o samochód trzeba dbać i eksploatować go z głową. Trudno jest jednak przypuszczać, że statystyczny użytkownik Mercedesa, Audi czy BMW użytkuje swój pojazd na tyle nieudolnie, że znacznie gorzej wypada niezawodność tych aut w stosunku do tańszych i bardziej masowych marek.

Chodzi mi generalnie o to, że za ceną pojazdu powinna iść jakość - im droższe jest auto (w danym segmencie), tym bardziej niezawodne powinno być. Chociażby ze wspomnianego juz powyżej przeze mnie względu - drogie pojazdy są produkowane w znacznie mniejszych ilościach niz auta tanie, skierowane do masowego odbiorcy. Stąd też prościej jest zapewnić szczelną kontrolę jakości (w tym również podzespołów produkowanych przez kooperantów poza koncernem) - po prostu do wnikliwego sprawdzenia jest znacznie mniejsza liczba podzespołów, a zatrudnienie dodatkowych osób do kontroli jakości i tak nie zaważy przesadnie na - i tak wysokiej - cenie produktu finalnego. Dlatego też uważam, że nawet gdyby auta ekskluzywne uzyskały oceny jakości i niezawodności na równi z przyzwoitymi samochodami o mniejszym prestizu i cenie, to taka ocena byłaby ujmą dla Mercedesa, Audi, BMW czy innych, postrzeganych równie nobliwie. Ocena na równi czy poniżej np. Citroena, to naprawdę plama na honorze. Noblesse oblige, jak mawiano. Szlachectwo zobowiązuje.
                • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:54
                  O figurce załapałem, załapałem.
                  Jednak na osi awaryjności jest tylko jeden koniec otwarty, po przeciwległej
                  stronie leży wartosć która sie nazywa bezawaryjność. Jak bezwaryjny powinien
                  być MB , BMW, czy Audi ażeby być lepszym o mojej Corsy któa nigdy się jeszcze
                  nie zepsuła? Z innej strony czasami ludzie maja kaprys i kupuja samochody
                  drrrogie ale niekoniecznie niezawodne. Takie Ferrari ponoć kaprysne jak cholera
                  a jednak. Sam kidyś byłem swiadkiem (pisałem o tym) na parkingu przy stacji
                  benzynowej w Niemczech jak facet podjechał Ferrari zrobił zakupy i nie mógł
                  odjechać. Są też i tacy dla których samochód to nie tylko środek lokomocji , to
                  coś czego inni nie rozumieją
                  • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:57
                    Podsumowując : gdybym miał kase kupiłbym Maseratti Qatroporte bez wzgledu na to
                    czy się pier...li czy nie.
      • Gość: espresso Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 23:00
        Widze ze swoim postem rozpetalem niezla klotnie!
        1.Generalnie to jest prawdziwy ranking, jak wiele osob napisalo pochodzi z
        portalu Interia.pl (oni znalezli to w Auto Bild)!
        2.Nie jezdze japonskim ani francuskim samochodem... i jednoczesnie nie mam
        zamiaru pisac ze sa najlepsze albo ze gorsze od niemieckich ;)
        3.Juz nie moge sie doczekac tygodniowej jazdy nowa C-Klasa!!! (ranking jest
        prawdziwy) Jesli Pan przedstawiciel nie rzuca na wiatr chyba mi sie nalezy!?
        Jezdzilem juz C z 2001 roku wiec chetnie zobacze jak prowadzi sie po liftingu :)
        4. do Pana przedstawiciela: probowalem wysylac maile ale adres ktory Pan podal
        nie dziala!? co z moja jazda probna? co z pomyslem wymienienia sie emailami i
        przedyskutowania tych kwestii na zywo? piotrkudla@o2.pl

Pozdrawiam! I czekam na propozycje jazdy testowej lub chociaz obiecany kontakt.
    • Gość: x Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.irom.uw.edu.pl 06.12.04, 00:03
      czyli Opel górą !!!! :P
    • Gość: alpifresh Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 11:26
      I TO JESZCZE JAK!!!!!!!!
      Merc new E 270 CDI 40 tyś.km. już TRZECIE turbo wymienione!!
      Średni przebieg od awarii do awarii to 2500km!!!!!!!!
    • Gość: Tomek F. Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 06.12.04, 13:09
      Mity zyja dluzej niz fakty taka jest prawda. NIegdys proste i nieskaplikowane
      VW i Mercedesy zrobily furore swa bezawaryjnoscia z kolei zaawansowany niegdys
      citroen nietypowymi rozwiazaniami zapracowal na opinie awaryjnej marki. Dzis
      citreon korzysta tylko ze sprawdzonych przez peugeota konserwatywnych rozwiazan
      nie wnoszac wiele nowego, tymczasem merc wprowadza innowacje i placi za to
      awaryjnioscia zancznie ponwyzej oczekiwan. VW to odrebna sprawa - rozdety
      socjalistyczny moloch z zalozenia nie mzoe robic dobrych produktow.
      • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 14:48
        A jakieżtio innowacje wprowadza Mercedes i dlaczego moloch VW nie może robić
        dobrego produktu z załozenia? toJota też jest molochem a ponoć robi dobre
        samochody. Poziom innowacyjnosci MB odpowiada tym z Nissana, Fiata czy innych
        znanych marek.
        • Gość: espresso Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.04, 17:33
          coś pan przedstawiciel zaniemówił hahahaha
        • Gość: jkm Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:38
          jakie mercedes wprowadził innowacje?

człowieku poszukaj na necie a zobaczysz historię motoryzacji
          • Gość: gość Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.c153.petrotel.pl 06.12.04, 18:08
            Ciekawa dyskusja na temat, jak w ostatnich latach się upodliliśmy. Teraz już nie
            ma porządnych marek, wszyscy rżną koszty maksymalnie, wręcz po trupach, byleby
            tylko pojeździć 80 tys. km i kupić następny model, potem to już może wybuchnąć…
            Nie ma już porządnych marek, i nawet placenie za marke to lipa, bo za co płacić?
            Za Jaguara, który wypuścił na rynek kiepsko wykonane kombi z dyzlem za 100 tys.
            zł? Za Mercedesa, których nie wymieniają na gwarancji na niewadliwe modele, bo
            takich nie produkują? Naprawdę, daliśmy się wyżąć… jak ostatnie szmaty.
          • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 18:41
            Ten gość przede mną nie pisał o historii motoryzacji i co dla niej uczynił
            Mercedes tylko o dniu dzisiejszym. Pisał że Mercedesy się psują bo mnustwo w
            nich innowacji - pytam się jakich ?
            • Gość: konrad Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 06.12.04, 23:27
              Witam... wszedłem tutaj ... i zaskoczyłem się... zauważyłem że jest nagonka na
              jakiegoś przedstawociela i na mercedesa.... No nic , pozwolę sobie dodać i moją
              opinię. Większość postów tutaj zawarta przeraża mnie napaścią na mercedesa.?
              Sam posiadam taki samochód no cóz niejest jakis nowy i drogi - normalna 190 z
              1.8 z 1991 i jakoś mi sie nie psuje.. trzeba sie umówić że trzeba brac pod
              uwage to ze ktos moze tu napisac wszystko- ze ma merca i mu sie psuje 23 raz...
              to powoduje irytację i rozumiem tego przedstawiciela - czym on zawinił.. weżmy
              pod uwagę polskie drogi i polskie paliwo!!!!! ja musiałem wymienic katalizator
              a powód był taki iż paliwo było zanieczyszczone oraz oczywiscie przebieg
              ok.160tys... wiekszośc osób krytykująca mercedesa nigdy nie jezdiła tymi
              modelami i nie powinna sie udzielac na ten temat - czy jakiś własciciel
              mercedesa krytykował tytaj inną markę?? niespotkalem sie i prosze o to samo w
              imieniu tych że posiadaczy. zgodze sie z tym ze nowe marki maja wady ale to
              jest wina szybkiej produkcji.... i coraz wieksszej ilosci elektroniki... i to
              fakt ze strasze - prostrze samochody były niezawodniejsze.ale te czasy
              mineły... My polacy jezdzimy słabymi samochodami niema co ukrywać,sa
              jednostki co kupuja nowe mercedesy za pare tysiecy złotych i oni nie
              przejmuja sie czy cos sie zepsuje. znam osobiscie takiego człowieka... a
              osoby które tu sie tak ładnie popisują elokwencją moge sie załozyć ze mają
              samochody do 30 tyś góra i robia z siebie znawców... panowie trochę wiecej
              dystansu do tematu... zachcecam do przeczytania w najnowszym numerze motoru
              lektury o mercedesie w 124. i nie piszcie tak o mercedesie bo sie osmieszcie ze
              wzgledu na to iz postronna osoba co to czyta od razu wnioskuje że to jest
              CZYSTA ZAZDROŚĆ .. nic wiecej Spokojnie.... i jeszcze jedno Bardzo wazne.....
              to czy samochód jest dobry nie swiadczy jego pierwsze 5 lat czy 200 tys.km
              lecz jaki jest po 5 po 10 i 15 latach po przebiegach powyzej 300tyśkm. Czyż
              nie.... to jest wazne !!!! wtedy niema gwarancji...... czyż nie prawda ....
              prosze NAS WSZYSTKICH nie pozwólmy wywołać na tym forum bezsensownej walki
              kazdy jedzi tym na co go stać!!!! szczególnie odnosi sie to w polsce.... jeden
              woli tojotę drugi citroena a trzeci mercedesa i uszanujmy ich wybory czy to
              jest tak trudne???? a taka walka mój jest zajebisty a tamtem ch..owy (
              przepraszam za słowa) ale tak mozna to czytac to jest przesada i sami sie
              nakrecamy przeciwko sobie.. kazdy by chcuiał miec samochód niepsujacy,
              wypasiony i z dobrze kojazącą sie marką ale niestety niedarady... kiedys kazdy
              miał malucha fiata 125 - sam miałem i nie narzekałem poloneza itp.. i było ok.?
              a teraz jak jest wybór to nagle kazdy wie co najlepsze... pozdrawiam
              włascieciel mercedesa ....
              • Gość: olałmerca Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:47
                124. i nie piszcie tak o mercedesie bo sie osmieszcie ze
                wzgledu na to iz postronna osoba co to czyta od razu wnioskuje że to jest
                CZYSTA ZAZDROŚĆ ..

fakt jest czgo zazdroscić:15-18 letniego pojazdu-sam sie osmieszasz.
                Twoje pismo przypomina mi sprawe sprzd kilku lat:radca prawny czy adwokat od
                Zasady chciał wytoczyć jakiemuś magazynowi sprawe o zniesławienie:autor nazwał w
                artykule S-klase:stodołą( a porównanie bylo wtedy przepiekne)
                • Gość: konrad Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 06.12.04, 23:51
                  widzisz kolego drogi.. nie rozumiesz czytanego pisma.... napisze dla ciebie
                  jeszcze raz w skórcie obys skumał... jesli ktos wysmiewa sie z mercedesa to
                  sam sie osmiesza bo ktos jak ja obieram to jako czysta zazdrosci
                  • Gość: konrad Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 06.12.04, 23:53
                    I JESZCZE JEDNO NIE CHODZIŁO MI O MOJEGO MERCEDESA TYLKO O SAMĄ MARKĘ.....
                    poprostu sie osmieszasz kolego... jesli ci sie nie podoba mercedes to twoja
                    sprawa... i nikogo to nie obchodzi serioo!!!! uwierz mi na słowo a
                    szczególnie włascicieli tej marki...:)
                    • Gość: olałmerca Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:06
                      spokojnie ;),nikt nie neguje wkladu firmy mercedes w rozwój motoryzacji
                      swiatowej.ale to juz historia.Dziś nawet Kia i Hyunai robią samochody z których
                      użytkownicy sa bardziej zadowoleni niz z mercedesów,patrz omawiany artykol z
                      Bilda.A octavia wygrala wsród niemieckich dziennikarzy motoryzacyjnych.Był
                      kiedyś kult jednostki ale odszedł,pozostał kult mercedesa.Ale czcic kazdy moze
                      co chce oczywiscie ,he,he
                  • Gość: olałmerca Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:59
                    szanowny kolego,nic do ciebie nie mam,ale jestes zabawny z twierdzeniem że jesli
                    ktoś wysmiewa merca to Z ZAZDROŚCI.Idac tym tokiem rozmowania można by znaleźć
                    inne analogie :jak ktos wyśmiwa Fabie -to pewnie tez z zazdrosci.Otóż miałem
                    kiedyś mercedesa i czym predzej zamieniłem go na passata.Na pewno są merce ktore
                    moglbym komus zazdroscic :jakis mocny ML,ale dlaczego jesli od niego lepszy jest
                    tuareg?
                    • Gość: konrad Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 07.12.04, 00:11
                      OK>zgodzę sie ale co innego wysmiewac sie jest z fabii a co innego z
                      mercedesa... wiadomo jest ze mercedes wyzej stoi w rangingu i niekazdego jest
                      stac na nową S-klasę czy chociażby z katedry czy stodoły -stara Sklasa.. mnie
                      osobiscie sie podobała katedra i nawet podoba czy to dziwne....? chyba
                      nie ... i naprawde jest co innego "wyśmiać" skodę a co innnego mercedesa...
                      zreszta nie uznaje wysmiewania sie z jakiejś marki..... nikt nam samochodów
                      nie wciska tylko najpierw sie patrzymy w portwel a potem w urodę danej marki co
                      nas interesuje...... jesli ma sie powyzej 100tys. to mozna grymasic a reszta
                      spoleczenstwa kupuje to na co je stac chociazby logana kóry osobiscie mie sie
                      niepodoba.... ale jesli ktos ma do 30 tys i chce miec nowy samochód 4 drzwiowy
                      to nikt mu tego nie zabroni.... pozdrawiam
                      • niknejm Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 07.12.04, 10:56
                        Gość portalu: konrad napisał(a)

...różne rzeczy.

Czcigodny Przedstawicielu, dlaczego zmieniłeś pseudo? Wstydzisz się tego, co
                        popisałeś wcześniej?

I dlaczego nie straszysz już sądem za przytoczenie rankingu AutoBilda?

Pzdr
                        Niknejm
    • masaladosa Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 07.12.04, 00:14
      link do tego forum przesle do pani bedacej polska tlumaczka naomi klein-to ta
      dziewczyna od 'no logo'
      coz za przepiekny obrazek totalnej identyfikacji z marka przeniesiony na lamy
      wirtualnego forum
      no i mysle ze spece od brandingu obslugujacy koncern daimler-chrysler tez
      byliby zachwyceni
      marka auta jako symbol 'sprawy' za ktora warto poniesc uszczerbek na zdrowiu
      rewelacja...

mdosa
      • Gość: olałmerca Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:17
        Autor: Gość: konrad IP: *.chello.pl
        Data: 07.12.2004 00:11

OK>zgodzę sie ale co innego wysmiewac sie jest z fabii a co innego z
        mercedesa...

czy ty aby na pewno przeczytaleś to co napisałeś?(przed wyslaniem) he,he
        • Gość: konrad Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.chello.pl 07.12.04, 00:27
          nieiwem co cie tak śmieszy??? jest takie powiedzenie.... ale niebede jego
          recytował na forum.... niemam zamiaru z tobą dalej konwersowac a to z prostej
          i błachej przyczyny ,, najwyrazniej nie jestem godnym rozmówcą dla szanownego
          pana..... mercedes to mercedes nawet taka wpadka jak test łosia z A klasą
          nie wpłynał ujemnie na sprzedaz tej marki... a dlaczego?
    • Gość: tyf ml cdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:18
      mój szef ma ml 400 cdi (z salonu serwis tylko aso) i jest stałym gościem w
      serwisie
      2 razy zwijali go lawetą z trasy, jak przychodzi wkur... do pracy to wiadomo że
      mu auto padło a ja pękam ze śmiechu bo moja nubira 2 jakoś jescze nigdy nie
      stanęła w trasie
      chodź trzeba przyznać że w nielicznych momentach kiedy jego merc normalnie
      jeżdzi to niesamowite auto
      słynne są sprawy opisane na interii dwóch mercedesów w tym sl 500 (chyba) i ja
      kupując nowe auto wybiorę ewandę i śmieję się z tych "general menagerów" co
      procesują się z serwisem mb bo auto za 500 tys. zł miało ze 20 usterek w ciągu
      roku
      niema to jak "prestiż" jaki daje gwiazda
      • Gość: jojo Re: ml cdi IP: *.chello.pl 07.12.04, 02:29
        wez sie pie..ze swoja nimubirką ośle głupi ..... pie..sz takie bzdury jak
        ch.......... ja mam nubirę korwa roczna i kórwa miałem 6 wizyt w serwisie...
        najgorsze samochody na swicie i nie moge odsprzedac bo nikt ich nie chce.....
        pozdrawiam glupiego huja ... lepiej to sprzedaj!
      • Gość: cuba jak wyspa... Re: ml cdi IP: *.chello.pl 07.12.04, 02:40
        to sie kórwa ciesz ze masz nubirke - siedziles kiedys kórwa w mercedesie? chyba
        nie bo bys juz do daewoo niewsiadł kórwa - badziewie jak ch..... niestac cie
        kórwa.....hehheheheh smieciu polski
        • Gość: tyf głupi dzieciaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:09
          jakby cie w szkole nauczyli czytać to byś wiedział że nie porównuje nubiry z ml
          tylko pisze że moja nubira za 60 tys. zł jeszcze nidgy nie stanęła w trasie a
          ml już 2 razy
          ps. jechałem tym mercem na trasie warszawa-Kraków i wcale to nie jest jakiś cud
          techniki na kołach, gdybym miał kupować takie auto za taka kasę to bym wziął
          range rovera
          ps2. kłamać też trzeba umieć, napisz jaki model nubiry i jakie usterki :-)
          jeśli jesteś jakiś nienormalny i biegniesz do serwisu bo ci plastik trzeszczy
          to weź sie lecz, ja jeżdże tym autem dużo po Polsce i zawsze jak do tej pory
          dojeżdżałem na miejsce czego nie można powiedzieć o właścicielach nowych
          wypasionych mercedesów.
        • niknejm I kolejna zmiana pseuda :-))) (n/t) 07.12.04, 10:59
          Przedstawiciel = Konrad = cuba = itd.

Żałosne coraz bardziej...

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: konradn Re: I kolejna zmiana pseuda :-))) (n/t) IP: *.chello.pl 07.12.04, 15:59
            bardzo Cie przepraszam ale bierzesz mnie za kogos innego . nie zycze sobie tego
            i przypisawania do mnie jakis słów. pewnie sam podajesz sie za kilka osób bo
            osobiscie nie musze podawac za kogos ze wzgledów ze moje spostzrezenia sa
            oparte na doswiadczeniach .. i jeszcze raz przypomne ci ze powyzsze forum
            traktuje z lekkim przymrózeniem oka....żadko tu bywam ale jesli widze ciekawy
            temat zabieram głos ale w taki to robie posób by nikgo nie urazic i nie
            przyczyniac sie do powstania jakies sporu...i jeszcze raz przypominam ze
            powstrzymaj swoje żądze oskarzania mnie i brania moich wypowiedzi za kogos
            innego... zreszta nieiwem po czym wnosisz takie ciekawqe spostrzezenia... ja
            jezdze sprowadzonbym z niemiec mercedesem 190 za powyzej 15tys i nie uwazam sie
            za krezusa... przed kupnem tego modelu nie brałem pod uwage marki lecz wyglad
            zewnetrzny.. moge powiedziec ze mysłałem o peugeocie 306 citroenie xantii lib
            xm-ie audi 80 ale wybór traf i mam 190 chodziło o stan techniczny i %
            usterkowosci powyzej 10 lat... jesli nie lubisz kierwoców w mercedesach to
            juz jest twój problem i nie obnoś sie z tym... a pozatym niewiem czy
            przedstawiciel d-b to prawda gdyż juz od pewnego czasu niema takiego skrótu
            jest natomiast ch-m... wiec sam widzisz ze ludzie pisza tutaj rózne bzduryi
            naprawde szkoda nerwów i klawiatury na konwersacje z nimi.... traktuj to
            wszystko z góry i nie oskarzaj kogos ( mnie ) ze jestem jaki Kuba czy inny
            gosc .... jesli masz wyczucie i smak to zrozumiesz moje słowa... zreszta nie
            jeden jest konrad ma swiecie... ;) to jest mój pierwszy taki przypadek ze
            odpisuje wyłacznie do ciebie poniewaz nigdy sie nie spotkałem tutaj ze ktos
            mnie brał za kogos innego.... powiem ci szczerze ze nie jest to przyjemne jako
            student architektury wiem ze nalezy unikac przypisywania swoich słów (
            twórczosci :P ) na swoje konto wiec moje imie zostało naruszone i zakładam ze
            masz honor i mnie przeprosisz... takie sa zasady - kindersztuba drogi
            uzytkowniku tego forum i ostatnia dobra rada.. przed oskarzeniem kogos
            zastanów sie dobrze czy dobrze robisz i nie wyrządzisz komus
            nieprzyjemnosci.... pozdrawiam .... dla ułatwienia rozrózniania mojego
            pseudo dodam litekę " n"
            • niknejm Re: I kolejna zmiana pseuda :-))) (n/t) 07.12.04, 16:35
              1. Wszyscy, o których napisałem, piszą z Chello - a to nie taki znowu częsty
              dostawca usług w Polsce. Na innych wątkach ludzi piszących przez Chello jest
              bardzo mało.
              2. Wszyscy mają zbliżoną stylistykę wypowiedzi (choć różny udział wulgaryzmów).

Choć jeśli się mylę (w co wątpię) to przepraszam.

Pzdr
              Niknejm
            • Gość: hakatoma Re: I kolejna zmiana pseuda :-))) (n/t) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:24
              to ten sam. widac po stylu
              • Gość: konradn Re: I kolejna zmiana pseuda :-))) (n/t) IP: *.chello.pl 08.12.04, 01:11
                masz racje!!!! trzeba go złapać.....
    • druhroman Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? 07.12.04, 10:48
      śmieszny jest ten przedstwiciel d-b
      moim zdaniem wiekszość marek zrównała sie jakością;
      i mercedesy wcale nie są takie super;
      a sam jeżże p306 i sobie chwalę
      • Gość: Poll Re: NIEMIECKIE SIĘ PSUJĄ!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:42
        A jakim Mercedesem jezdziłeś zanim przesiadłeś się na 306? I co w Twoim
        Mercedesie sie psuło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka