Gość: nube IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 10:28 Czy ktoś z was był na Otwartych Dniach Citroena i przetestował C3? Jakie macie wrażenia? Dzięki za wszystkie posty. Pozdrowienia nube Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: martynka Re: C3 IP: *.lukowa7.waw.pl 12.05.02, 10:36 Ja bylam wczoraj na Jubilerskiej - oglądałam C3 , ale nie skusiłam się na jazdę próbną...chyba stchórzyłam...potem żałowałam. Autko jest naprawdę przestronne, ładne w środku i ogólnie muszę powiedzieć , że jest przepiekne i b. kobiece!Natomisat gama silników jest taka 1.1 61 koni ( w 2 wersjach sx i x -gorsza..) 1.4 sx 75km, 1.6i16v sx 110km - nad tym bym się zastanowiła ale kosztuje niestety 48.800. Poza tym 2 diesle - 1.4 hdi v i sx - po 70 km. Ceny od 36.400 za 1.1 40.8000 za 1.4 i hdi za 44- 47.450. W sumie ceny do zaakceptowania ( np. w porównaniu z VW czy Fiatem). Wyposażenie nie jest takie złe - są 2 pakiety x i sx . W sumie w tej cenie bardziej podoba mi się wyposażenie clio , ale C3 .....mniam! Link Zgłoś
Gość: Arti Ja byłem i jechałem IP: *.teleaudio.com.pl 12.05.02, 12:40 To była wersja z silnikiem 75 koni. Idzie nieźle, jest dośc miekki, mnie się skojarzył z punto i toyotą yaris. Bardzo wygodnie się siedzi, bo ma wysokie fotele (kwestia gustu, ale ja tak lubię). Nie wiem jaka byłaby wersja najtańsza z silnikiem 60 koni (1,1). Link Zgłoś
Gość: Ptr Re: Ja byłem i jechałem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 20:20 Śliczne autko, ale... Ten montaż, te plastiki, niechlujne spasowanie, odklejająca się od plastiku tapicerka na drzwiach. Rozczarowało mnie to, ale może Citroen się poprawi. Z pewnością mógłoby poprawić się też zachowanie sprzedawców. Panowie w łódzkim salonie na Narutowicza nie byli zbytnio zainteresowani klientem, ponieważ bez reszty zajmowała ich głośna dyskusja z użyciem mnóstwa wyrazów na k... i ch...Żenada. Link Zgłoś
Gość: polokokt C3 i Peugeot 307 SW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 20:36 Czesc Dzis bylem na dniach otwartych wlasnie tych dwoch marek. Zaczalem od C3. Pierwsze wrazenie to rewelka. Z zewnatrz taka barylka, co prawda byly to wersje bardzo bogate ale bardzo fajne. Wnetrze bardzo przestronne, rzeczywiscie samochod bardzo kobiecy. Mojej mamie by bardzo pasowalo to ze fotele jak sie przesowaja do przodu to ida takze w gore. Poza tym podobal mi sie wyglad wewnetrzny. Lewarek dzwigni zmiany biegow fajnie obudowany taka (nie wiem jak to nazwac) guma w kolka. Fajny to dawalo efekt. Poza tym zegary pelne elektroniki, kojarzylo mie sie to z jakas Corwetta :). Poza tym podlokietniki w przednich fotelach i wiele wiele innych gadzetow. Co do tych plastikow to rzeczywiscie mialem mieszane uczucie co do ich jakosci (pewnie nie jest najgorsza) ale nie sprawialy najlepszego wrazenia. Zreszta wszystko zalezy z jakiego samochodu sie wsiada do tego C3 jak z jakiegos Mercedesa E klasy to rzeczywiscie nie jest rewelka ale tak uwazam ze jest OK. A do spasowania tez nie mialem zastrzezen. Wersja ktora stala na salonie to byl egzemplarz z dieslem 75KM. Wlasnie fajne silniki , szczegolnie diesle. A cena egzemplarza na salonie to 52 tys zl (trza przyznac ze nie tani, jak by byl o 10tys zl tanszy to moze bym pomyslal nad ta propozycja :)) Potem udalem sie na Plac Bankowy aby obejrzec Peugeota 307 SW Mialem tam nie jechac, bo samochod ten wogole mnie nie interesowal, ale mowie ze jak juz jestem w okolicy to jade. I bardzo dobrze zrobilem. Kto nie byl niech zaluje i niech idzie w tygodniu zobaczy. W tym salonie akurat stala wersja z folderu. Jasna zielen, z duzym, fajnymi felami (te same co w bogatych wersjach 307), system cofania, srebrne (lakierowane) relingi i klamki) i pare pakietow. A najlepszy jest panoramiczny dach. Poprostu miodek. Jak bede potrzebowal samochod tego typu to napewno to bedzie ten 307 SW. Samochod idealny na wypady poza miasto z rodzinka lub dziewczyna :). Nie zaduzy ale dajacy na pewno (nie bralem jazd probnych, az tak zainteresowany nie bylem) duzo satysfakcji z jazdy. A i z tego co widzialem duzo w standardzie. A ceny cos od 65 tys w gore. Wersja ktora ogladalem kosztowala 77 tys. Wykonczenie w srodku czarno srebrne, dla mnie dawalo fajne wrazenia estetyczne. Choc samochod w srodku nie jakis wielgachny. Ale pomimo to byl to samochod bardzo fajny i od strony stylistycznej chyba bym go polecal. Jedno z fajniejszych kombi w tym segmencie. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Yosarian Re: C3 IP: *.batory.org.pl / 192.168.30.* 13.05.02, 09:17 Byłem, widziałem. U citroena na dniach otwartych zawsze jest dużo ludzi ! Podobał mi się. Dobre wrażenie zrobił na mnie spory 305 l bagażnik, chociaż wyglądał zupełnie jak w Corolli (chyba ze 280 l). Wydaje się być dopracowanym modelem, chociaż inaczej wygląda to w salonie, a inaczej na drodze. Ciekawe wydają się silniki HDi - spalanie rewelacyjne. Niestety ABS w standardzie tylko w wersji z silnikiem 1,6. W innych opcja za 2,2 tys. Klima tylko jako opcja 4,0 tys. lub pakiet 4,990, co podraża dosyć mocno koszty. Nawet do najtańszego modelu dokładając 7,0 tys. za ABS i klimę dostajemy cene 44 tys. A za 47,5 mamy Megana z klimą silnik 1,4 95 KM (to nie reklama). Ogólnie C3 zrobił na mnie bardzo korzystne wrażenie: przede wszystkim nie jest podobny do żadnego obecnie produkowanego modelu - i tak trzymać. A jesienią następca Saxo C-2. Link Zgłoś
Gość: uf Re: C3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 11:51 Byłem, widziałem, jeżdziłem. Z zewnątrz - moze być. Wewnątrz - tandetne, twarde plastiki, nichlujnie zamontowane, nierówna szczelina w drzwiach. Jeżdzi - jak citroen = miekko zawieszony, za wysokie nadwozie (czuć zwłaszcza na zakretach); b. lekko zmienia sie nbiegi (to mnie zaskoczyło) Ale analizując ceny - zdecydowałbym się juz na XSARĘ - za te same pieniądze (silnik 1.4) auto o klase większe i tez citroen (te same wady i zalety). No ale ludziska rzuca się oczywiście na NOWOŚĆ. uf Link Zgłoś
Gość: mar Re: C3 IP: *.citicorp.com 14.05.02, 15:31 Kilka uwag: Twarde plastiki w środku nadają się do wymiany. ABS powinien być w standardzie bez dopłaty. Klima automatyczna powinna kosztować max 3500 zł. Zalety to niepowtarzalna stylistyka nadwozia i ogólne dobre wrażenie. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: C3 IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 14.05.02, 15:58 Gość portalu: mar napisał(a): Czy Polo ma ABS bez dopłaty? Czy climatronic w Polo kosztuje max 3,5 koła? > Kilka uwag: > Twarde plastiki w środku nadają się do wymiany. > ABS powinien być w standardzie bez dopłaty. > Klima automatyczna powinna kosztować max 3500 zł. > Zalety to niepowtarzalna stylistyka nadwozia i ogólne dobre wrażenie. Link Zgłoś
Gość: mar Re: C3 IP: *.citicorp.com 14.05.02, 16:40 Citroen ma w PL gorszą markę więc powinien byc tańszy od VW. PoloIV jest tańsze bo ma darmowe ubezpieczenie. Marże na klimę są niebotycznie wysokie - dealerzy mogą spokojnie zejść z ceną na ziemię. Link Zgłoś