Dodaj do ulubionych

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 02:24
Wiiitam po dłuuuuugiej przeeeeeerwie...

Troche pobzykałem Yarisem - w sumie to już 2100 na ODO mi pokazuje.Cóż mogę
powiedzieć o wrażeniach ? W sumie troche mu brakuje spida na niższych obrotach,
ale to kwestia przestawienia się z 8V i diesli - tak myśle, bo powyżej 3500 to
zapie..ala wystarczająco, także po raz 2456456-ty powtarzam - Yaris potrzebuje
wysokich obrotów do dynamicznej jazdy. Dalsze spostrzeżenia - podczas szybkiego
pokonywania zakrętów - można odnieść wrażenie, że auto się pochyla i jeszcze
troche to się przewróci, ale z doświadczenia nabytego w czasie jazdy mogę
powiedzieć, że do utraty przyczepności jednego z kół jest jeszcze daleeeeko,
daleko, nie ma co się obawiać, a to co odczuwamy w środku nie przedkłada się
bezpośrednio na sytuację samego auta, które twardo trzyma ustalony kierunek
jazdy. Także można czuć się bezpiecznie.Kolejna kwestia - to zużycie paliwa -
nie kasowałem wskaźnika od ponad 900 km i w tej chwili średnie zużycie to 5.8
l/100 km - jazda miejska - to około 50 % tego przebiegu. Dalej... na razie nie
wyciągnąłem z niego więcej niż 174 km/h- ale to na razie...jeszcze był zapas na
obrotomierzu he he... Do 145-150 idzie dosyć żwawo, potem wyraźnie słabnie.
Brak odtwarzacza CD nie doskwiera mi za bardzo - podłączyłem mojego CD/mp3
playera - Rio Volt przez adapter cd/kaseta - pilot na kablu i jazzzzzda, tylko
podczas postojow nie poslucham sobie :(((( (tu wielki żal do producenta).
Podczas jazdy w 5 osób wzrost obciążenia nie jest wcale dokuczliwy - dajesz go
na wysokie obroty - i idzie żwawo (a bez tego załadowany Yaris = przeciętny
Polonez). Śmieszą mnie więc stwierdzenia że jest ociężały itp. - no jak ktoś
zmienia biegi przy 3000obr/min - niech lepiej nie wydaje takich osądów, a
zmieni styl jazdy... No ale to oczywiste raczej uwagi. Dokonałem także pomiarów
przyspieszenia i elastycznosci na IV biegu. Do setki z 2 osobami i 98 w baku
wychodzi mi licznikowo 12-12,5 sek. powiem jednak, że przy kręceniu go do ok.
6300 obrotów na każdym biegu (no - 1 może trochę krócej, ale ciężko to
stwierdzić - sami wiecie, jak szybko to się dzieje...), wcześniej próbowałem
mierzyć to ale zawsze za wcześnie zmieniałem bieg - ok 5500 - to przyniosło
stratę - wtedy wyniki około 14-14,5, no i mniejsze wyczucie pedału gazu
miałem.Więc jak się pozna bliżej autko, to i osiągi lepsze można wycisnąć. :)
Elastyka na IV (60-100) mierzone w obie strony odcinka (dla zniwelowania błędu
nachylenia powierzchni) to około 13,7 sek, ale mierzone z 1 osobą na pokładzie.
Jeśli chodzi o inne pierdoły, to nawiew bardzo mi się podobał - szczególnie w
ostatni długi weekend - tym bardziej żal by było wywalać kase na klime - eeeee
tam - nie jest źle. Przesuwana kanapa to zajebista sprawa, przy przesuniętej do
połowy - bagażnik ma pojemność około 250-260 litrów - czyli średnia w klasie -
a z tyłu może siedzieć w miarę normalnie 1 koleś (rozkrok) lub 2 osóbki. Taki
kompromis... Prześwit z przodu mógłby być większy - czasem wysoki krawężnik
ograniczający pole parkingu i... zgrzyyyyyyyt, no ale przy takiej długości
autka - nie trzeba wcale podjeżdżać do końca :)) Jeśli chodzi o elektroniczny
wyświetlacz - to nie wiem, czy naprawdę trzeba niektórym tak długo się do niego
przyzwyczajać ? Dla mnie genialne rozwiązanie i zajebiście czytelne wskaźniki -
pomimo drobnej wady wzroku, nie mam najmniejszych problemów z obserwacją
obrotomierza :P. Poza tym wrażenia bardzo pozytywne, nic nie trzeszczy,
skrzypi, podskakuje, żałuję trochę że siedzisko kanapy nie jest dzielone, ale
to drobnostka i raczej przyzwyczajenie z Golfa III TDI. Aha - jeśli chodzi o
zimny silnik to nawet po zniknięciu niebieskiej kontrolki, jest on jeszcze
przez pewien czas ospały, pełnię mocy pokazuje gdzieś po 5-8 km. Pozdrawiam
wszystkich posiadaczy Yaponca, nara.

Obserwuj wątek
    • Gość: bObO Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.chello.pl 18.05.02, 08:11
      Fajny opis fajnego autka.

Co do słuchania muzyki na postoju to każdy monter sprzętu car-audio może coś
      tam poprzestawiać, że radio gra nawet przy wyłączonej stacyjce.
      • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 11:38
        ok, dam pogmerać jak się skończy gwar. :)) - a to dopiero za 2,75 roku :) :(.
        • Gość: Lennon Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 18.05.02, 11:44
          Mozna to zrobic w autoryzowanym ASO
          • Gość: Adam W. Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 19.05.02, 17:34
            Przy okazji wymiany oleju po 15 tys. możesz w ASO zlecic małe "fiku - miku" i
            Radio będzie się załączać bez kluczyka na przycisk "power".
            100% racji co do obrotów - paradoksalnie łatwiej wyprzedzic auto jadące 90 km/h
            niz 60 na "czwórce" ( którą polecam zawsze do wyprzedzania - naprawdę nieżle
            idzie przy 4500 - 6000 obr.).
            Co do przedniego prześwitu - sam urwałem jedną z plastikowych osłon - pewno po
            to tam są.
            Gdyby nowa corolla miała taki wyświetlacz to już bym ją kupił- super i to nie
            jako zwykły "bajer" ale jako bardzo praktyczne urządzenie.
            Potwierdzam zachowanie na ostrych zakrętach - choć jeśli są nierówności
            nawierzchni to tylna oś może sie nieznacznie przesuwać przy naprawdę ostrym
            zakręcie i dużej szybkości.
            Pozdrawiam . yaris luna 5d - 30 tys. km.
            • Gość: Marcel Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.subnet-52.med.umich.edu 20.05.02, 20:07
              Gość portalu: Adam W. napisał(a):
              > Gdyby nowa corolla miała taki wyświetlacz to już bym ją kupił- super i to nie
              > jako zwykły "bajer" ale jako bardzo praktyczne urządzenie.

Porownajcie ponizsze zdjecia (mam nadzieje, ze sie pokaza):

Wyswietlacz europejskiego Yarisa:
              www.toyota.pl/g/g01_01_07_13.html

Wskazniki amerykanskiego Echo (Yaris z kufrem sprzedawany w US):
              www.toyota.com/html/shop/vehicles/gallery/echo/interior/index.html
              (trzeba kliknac ikonke na dole, przedstawiajaca predkosciomierz)

Przy okazji warto zwrocic uwage jak niewiele wystarczy zmienic, aby ze slicznego
              (chodzi mi o angielskie slowo 'cute') wnetrza Yarisa zrobic bezplciowa zenade.
              • Gość: Adam W. Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 20.05.02, 23:23
                Echo od początku budziło moje zastrzeżenia - po prostu nie lubię
                takiej "praktyczności za wszelką cenę" . Niestety wersja yarisa sport ma taki
                sam wyświetlacz , jak echo , na szczęście ciągle jest hatchback.
    • Gość: mac Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.war.gleiss 20.05.02, 09:15
      podpisuje sie obiema rękami, podobne odczucia i
      doświadczenia, mam dodatkowo jeszcze jedno z
      wczorajszego wieczoru: brak oswietlenia bagażnika,
      mankament, który przy tym aucie czasami w nocy mnie
      wkurza, a tak jest oki

pozdrówka

mac
      • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.05.02, 09:25
        Witam, odczucia mam podobne, natomiast przy otwartym oknie brzećzy szyba
        (wynika z tego żeby okna nie otwierać), poza tym poniosłem już stratę w postaci
        tylnego spojlera pod zderzakiem, po wyjściu z pracy zauważyłem że jest nielicho
        walnięty i trzeba było wymienić....
        a mam pytanie do yarisowiczów, dostaliście suuuuper ofertę z Toyoty na klimę i
        inne bajery? co o niej myślicie?

pozdrawiam,
        Rad
        • Gość: M Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.alstom.pl 20.05.02, 11:38
          A ciekawe ile kosztuje szyberdach do Yarisa? Jeszcze nigdy nie widziałem Yarisa
          z takim dachem.
          Jeśli chodzi o ofertę specjalną Toyoty, najbardziej zainteresowały mnie środki
          do utrzymania czystości. Nie wiem tylko, czy nie są za drogie. Czy nie płaci
          się za nazwę firmy? Może są zamienniki dobre i tańsze?
          • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.05.02, 12:37
            na ten wosk to chyba się skuszę....co do reszty to chyba nie warto, poza tym
            myję Yarisa na "Niebieskim Słoniu" więc mi szampon niepotrzebny....
            a szyberdach...hmm mogłoby być ciekawie, tylko trochę wysoko :)
    • seratina Re: Co robic? 20.05.02, 11:36
      Witam wszystkich. Troche z innej beczki. Mam pytanie: czy jest sens oddawac
      moja Yare do przegladu (juz ostatniego w ramach gwarancji)? Gwarancja wygasa na
      poczatku sierpnia i wlasnie wtedy przypada termin przegladu. Zupelnie sie na
      tym nie znam i nie wiem co sie stanie (co trace?), jezeli bede oddawac samochod
      do przegladu np. w zaprzyjaznionym warsztacie. Bede wdzieczna za wszelkie info.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Adam W. Re: Co robic? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 20.05.02, 12:59
        seratina napisał(a):

> Witam wszystkich. Troche z innej beczki. Mam pytanie: czy jest sens oddawac
        > moja Yare do przegladu (juz ostatniego w ramach gwarancji)? Gwarancja wygasa na
        >
        > poczatku sierpnia i wlasnie wtedy przypada termin przegladu. Zupelnie sie na
        > tym nie znam i nie wiem co sie stanie (co trace?), jezeli bede oddawac samochod
        >
        > do przegladu np. w zaprzyjaznionym warsztacie. Bede wdzieczna za wszelkie info.
        >
        > Pozdrawiam.

Rozumiem , że chodzi o przegląd gwarancyjny. Ja bym robił przeglądy w ASO także
        po wygaśnięciu gwarancji - jak będziesz chciał(a) sprzedać auto to będzie to jego
        spory (jeśli nie podstawowy ) atut.Oczywiście drobne naprawy możesz robić poza
        oficjalna siecią. Pamiętaj też , że ciągle masz gwarancję na blachę , tutaj
        wszelkie usterki zgłaszaj tylko w ASO i nie baw się w naprawy gdzie indziej.

A tak poza tym , to masz yarisa produkowanego w Japonii ?
        Ile kilometrów zrobił w te trzy lata i jak się sprawował. Nie ma jeszcze
        oficjalnych testów awaryjności tego modelu ; ciekawe , czy dorówna genialnej
        poprzedniczce - starlet?
        Pozdrawiam.
        • Gość: jarek Re: Co robic? IP: 213.195.169.* 20.05.02, 16:21
          mam pytanie ile kosztuje przerobienie wlacznika radia i czy mozna zamontowac
          oswietlenie do bagaznika?
          • Gość: Adam W. Re: Co robic? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 20.05.02, 19:42
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> mam pytanie ile kosztuje przerobienie wlacznika radia i czy mozna zamontowac
            > oswietlenie do bagaznika?

Jeśli chodzi o lampkę w bagażniku to nie wiem , radio "uniezależnili" mi za darmo
            podczas przeglądu. Więc myślę , że to nie będzie drogie.
            PZDR.
        • seratina Re: Co robic? 20.05.02, 16:37
          Dzieki za info. Tak moje autko ma skosne oczy i sprawuje sie rewelacyjnie. Poki
          co nie mialam z nim (nia) zadnych problemow. Stara, ale yara. Przebieg ok.
          31.000. Pozdrawiam.
          • Gość: Adam W. Re: Co robic? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 20.05.02, 19:40
            seratina napisał(a):

> Dzieki za info. Tak moje autko ma skosne oczy i sprawuje sie rewelacyjnie. Poki
            >
            > co nie mialam z nim (nia) zadnych problemow. Stara, ale yara. Przebieg ok.
            > 31.000. Pozdrawiam.

Oj , to duzo nią nie pojeździłaś. ja mam tyle km. po 9-ciu miesiącach i pewno
            przekroczę "setkę" szybciej , niż w trzy lata.
            Ale co do korzystania z ASO - podtrzymuję.
            Pozdawiam.
      • vwdoka Re: Co robic? 20.05.02, 18:14
        seratina napisał(a):

> Witam wszystkich. Troche z innej beczki. Mam pytanie: czy jest sens oddawac
        > moja Yare do przegladu (juz ostatniego w ramach gwarancji)? Gwarancja wygasa na
        >
        > poczatku sierpnia i wlasnie wtedy przypada termin przegladu. Zupelnie sie na
        > tym nie znam i nie wiem co sie stanie (co trace?), jezeli bede oddawac samochod
        >
        > do przegladu np. w zaprzyjaznionym warsztacie. Bede wdzieczna za wszelkie info.
        >
        > Pozdrawiam.

Zdecydowanie warto dalej serwisować regularnie także po gwarancji. Potem
        książeczka z przeglądami to duży atut w walce o klienta na używany samochód. Ja
        moją Carinę (6lat w pażdzerniku będzie miała) cały czas zajeżdżam co 10kkm do ASO.
        Pozdrawiam,
        vwdoka
    • Gość: Coach Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 20.05.02, 22:41
      Ja z kolei jeszcze z innej beczki. Przy zakupie Yarisa (lipiec 2001)
      zdecydowałem się na 2 spec. Przyznam, że zależało mi bardziej na wspomaganiu i
      radyjku, ale przy tym doszła druga poduszka. 2 maja przekonałem się, że na
      bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać. Z podporządkowanej ze stopem, na pełnym
      gazie i "gazie" wyleciał mi szkopek Astrą (z koleżką i dwoma paniami z Ukrainy
      na pokładzie). Jadąc ok. 60km/h (w wiosce) walnąłem lewym przodem w jego prawy
      przód. Yaris całkowicie skasowany, my (żona i 14mies. syn) praktycznie bez
      szwanku, nie licząc sińców i otarć od pasów. Teraz przeglądam oferty sprzedaży
      samochodów i pierwsze na co zwracam uwagę, to... oczywiście - przynajmniej 2
      airbagi.
      Podsumowując - slogan "najbezpieczniejszy w swojej klasie" jest jak najbardziej
      trafiony i uzasadniony. Życzę wszystkim "Yarisowcom" więcej szczęścia.
      Pozdrawiam
      • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 22:47
        Wyrazy szczerego współczucia, ale jednocześnie cieszę się że wszytko odbyło się
        bez uszczerbku na zdrowiu. Mniemam że nowy zakup to już nie Yaris ? A może
        jednak ? :)))
        • Gość: Coach Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 20.05.02, 23:02
          Trudno powiedzieć, wszystko będzie zależało od sumy, jaką nam wypłacą, ale
          niestety, jak powszechnie wiadomo auto, które kosztowało 40tys. po roku jest
          warte nie więcej, niż jakieś 30-33tys. Do nowego Yarisa trochę braknie, a
          używane... Jakoś nie bardzo, bo kto sprzedaje rocznego-dwuletniego Yarisa?
          Chyba firmy przy wymianie samochodów, a taki może być troszkę zajechany. Jestem
          trochę w kropce, zresztą jak dostanę odszkodowanie, dopiero będę myślał "na
          poważnie". Przyznam jednak, że przez te 13000km autko było rewelacyjne -
          żadnych istotnych zastrzeżeń. Teraz możemy sobie tylko zdjęcia pooglądać...
    • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 22:57
      a tak przy okazji, może ktoś z Was zna wartości przełożeń skrzyni biegów do
      Yarisa 1.0 ? Fajny programik CARTEST dorwałem, liczy przyspieszenia, zuzycie
      paliwa, pare innych rzeczy, tylko te przelozenia, to tak na wyczucie
      wstawialem. Moze ktos posiada te dane ?
      • Gość: M Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.alstom.pl 21.05.02, 12:17
        Ja mam.
        • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 19:10
          to ja poproszę: ajtam@o2.pl
          dzięki
          • Gość: M Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.alstom.pl 23.05.02, 07:28
            Proszę bardzo.
            Przedłożenia na biegach:
            I - 3,545
            II - 1,913
            III - 1,310
            IV - 1,027
            V - 0,850
            wsteczny - 3,214
            Przełożenie przekładni głównej: 4,294

A gdzie można znaleźć ten programik?
            • Gość: ajtam Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 19:04
              bravo.autokacik.pl/pliki/Cartest.exe - DŁUGIE GODZINY ZABAWY ZAPEWNIONE -
              wbrew pozorom pomimo kilkuset KB, program jest dość rozbudowany.
              Baw się dopsz.
              DZieki za przelozenia, skad je wziales ?

PA
              • antares777 Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris 24.05.02, 01:33
                Gość portalu: ajtam napisał(a):

> DZieki za przelozenia, skad je wziales ?

Zajrzyj do wyciagu z homologacji. Jest tam wiecej interesujących danych

Stary zgred

• Gość: Adam W. Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 24.05.02, 12:24
                No podziel się swoimi obliczeniami na temat "kosiarki".
                • Gość: Rad Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 24.05.02, 13:04
                  no właśnie...czekamy wszyscy...

pozdrawiam
                  • Gość: ajtam Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 23:05
                  • Gość: ajtam Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 23:42
                    jak sobie życzycie:

masa auta z kierowcą - 980 kg

przyspieszenia:
                    0-40 2.7
                    0-60 5.8
                    0-80 8.8
                    0-100 14.0
                    0-120 20.2
                    0-140 32.2
                    0-160 90.6 (w tym przypadku w praktyce również drugi wynik=około 70 sek. na IV
                    biegu, gdyż pierwotnie, symulator przerzuca przy 159 km/h z IV na V bieg,
                    pomimo, iż obroty wskazują na ok. 6280 :))

0-100 m 7.9 sek.
                    0-400 m 19.0 sek (przy 116.8 km/h)
                    0-1000 m - 35.4 sek (przy 143.9 km/h)

Spalanie:

Miasto: 6.4
                    Trasa: 4.8
                    Łączone: 5.7

max. prędkości obrotowe dla biegów:

1. 6500 47km/h
                    2. 6500 88km/h
                    3. 6400 127km/h
                    4. 6280 159km/h

elastyczności:

IV bieg 60-100 km/h - 13.13 sek
                    V bieg 80-120 km/h - 21.75 sek. (odczytane z wykresu)

uff...

jeśli chcecie coś jeszcze to piszcie.

Jest też fajna opcja - można wybrać pare autek (6) i zrobić małe wyścigi - np.
                    nasz Yaris zmierza się z Punciawką 1.2 60KM, Sieniasem 1.1 Sporting, albo np.
                    Astrą 1.6 75KM - notabene - słabiutko słabiutko, czy Astrą 1.4 60KM. No i kto
                    pierwszy na mecie (1000m) ? ... he he wiem że wiecie...;)

Pozdrawiam. PA
                  • Gość: ajtam Re: YYYYYY Cartest YYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 23:46
                    a tak przy okazji - czym wyczyścić materiał na drzwiach (podłokietnik), wiecie
                    pocę się trochę przy 160 :)

• Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 23:55
      doszły do mnie ploty z usenetu, ze yaris 1.3 w sierpniu w sprzedazy w
      Polsce... :ooo)
      • Gość: Adam W. Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 25.05.02, 09:25
        bardzo fajne .
        W praktyce bywa jednak trochę inaczej.
        Co z tego , że wchodzi ten większy silnik - nie mogli tego zrobić rok temu?
        Nie wiesz ile będzie kosztował?
        PZDR.
        • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 11:31
          wiesz co, musisz mnie koniecznie przewieźć, zademonstrować 0-100 swoim Yarisem,
          bo jeśli faktycznie wychodzi tyle ile mówiłeś (ok.10,55-11) to jestem pod
          wrażeniem, nie zejdę swoim poniżej 12, kurde no !!!
          Koleś odbiera w sierpniu lunę 1.3 z klimą za 46.000, terra 1.3 ok 37.600 -
          wrrrrrrrrrrr @#$!@#!#@%$#@ !!!! Cóż, od miesiaca regularnia gram w totka, takze
          niedlugo Ci powiem jak sie jezdzi 1.3. :))
          PZDR
          • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 25.05.02, 16:08
            O w mordę....trochę się zagotowałem, Yaris z silniczkiem 1.3?! kurczę ciekawe
            jakie będzie miał osiągi a co za tym idzie czy spalanie znacznie sie
            zwiększy....masz jakieś dane w tym temacie?

pozdrawiam pracowicie
            Rad
            • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 17:03
              86KM, 124nm/4400rpm, v-max 175km/h,
              0-100km/h wedlug roznych zrodel (10-12s)
              zużycie paliwka wyższe o jakieś 0,5 l.

:((((((((((((((((((((((((((((

Pozdrawiam leniuchowo ...
              • Gość: Adam W. Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 26.05.02, 16:52
                Albo wyłozyć te 56 tys. i zafasować sobie yaris Tsport z 1.5 silnikiem.
                Widziałem ( w sieci) takie wysilone do 150 KM - nieżle .
          • Gość: Adam W. Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 26.05.02, 22:41
            Gość portalu: ajtam napisał(a):

> wiesz co, musisz mnie koniecznie przewieźć, zademonstrować 0-100 swoim Yarisem,
            >
            > bo jeśli faktycznie wychodzi tyle ile mówiłeś (ok.10,55-11) to jestem pod
            > wrażeniem, nie zejdę swoim poniżej 12, kurde no !!!
            > Koleś odbiera w sierpniu lunę 1.3 z klimą za 46.000, terra 1.3 ok 37.600 -
            > wrrrrrrrrrrr @#$!@#!#@%$#@ !!!! Cóż, od miesiaca regularnia gram w totka, takze
            >
            > niedlugo Ci powiem jak sie jezdzi 1.3. :))
            > PZDR

Może dlatego , że mój yaris wg. badania-pomiaru mocy wykazał 73 KM , a może
            dlatego , że tankuję Aral super+ - albo jedno i drugie .
            Za jakiś czas chcę wymienić mojego 1.0 na 1.3 . Jestem zły na toyotę , że nie
            zaczęła razem sprzedawać tych wersji w Polsce. Ale i tak sentyment do tej małej
            kosiarki mam bezgraniczny.
            PZDR.
            • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 27.05.02, 11:35
              z chęcią bym wymienił na wersję z silniczkiem 1.3, ale..... kurczę obecną
              jeżdże dopiero od końca lutego, więc trochę byłoby bez sensu zmieniać :))) nie
              mówiąc o tak prozaicznej przyczynie jaką jest brak gotóweczki :)

pozdrawiam
    • Gość: M Yaris-lakier IP: *.alstom.pl 28.05.02, 09:17
      Ten post to trochę jak forum Yarisa. Bo problemy bardzo różne.
      Dorzucam kolejny. Czy nie macie żadnych problemów z lakierem? Chodzi mi o
      bardzo małe odpryski z przodu samochodu.
      Krótko po kupieniu, po jednej z pierwszych tras głównymi drogami kraju, po
      dokładnym umyciu zauważyłem kilka malutkich odprysków, głównie na masce. Nie
      słyszałem w czasie jazdy uderzeń od kamyków. Mój Yaris ma lakier czerwony
      niemetaliczny.
      • Gość: Rad Re: Yaris-lakier IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 28.05.02, 10:59
        Hmm, trochę dziwne, mój znajomy ma Starletę też czerwona i ma trochę odprysków
        z przodu i nie tylko, ale ona ma 9 lat!!!! ale żeby po jednej dłuższej trasie
        się pojawiły... to chyba jest trochę dziwne, mój Yaris jest srebno metalliczny
        i póki co na nim nic widać z przodu....

pozdrawiam
        • Gość: M Re: Yaris-lakier IP: *.alstom.pl 28.05.02, 14:22
          Odpryski widać przy bardzo dokładnych oględzinach. Mają one nie więcej niż 0,5
          mm. Aby je odróżnić od zabrudzeń trzeba dokładnie samochód umyć.
          Srebrny jest kolorem bardziej praktycznym i wszelkie odpryski o wiele trudniej
          zauważyć. Albo rzeczywiście ich nie masz.
          Czy ktoś z Yarisowiczów ma czerwony niemetalik i podobne doświadczenia?
          • Gość: Adam W. Re: Yaris-lakier IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 28.05.02, 19:23
            Gość portalu: M napisał(a):

> Odpryski widać przy bardzo dokładnych oględzinach. Mają one nie więcej niż 0,5
            > mm. Aby je odróżnić od zabrudzeń trzeba dokładnie samochód umyć.
            > Srebrny jest kolorem bardziej praktycznym i wszelkie odpryski o wiele trudniej
            > zauważyć. Albo rzeczywiście ich nie masz.
            > Czy ktoś z Yarisowiczów ma czerwony niemetalik i podobne doświadczenia?

Najlepiej zaprowadź auto do ASO , łaski nie robią - jeśli dali Ci za "miękki "
            lakier to niech to naprawiają - gwarancja 3 lata.

Ja mam yarisa ciemno-czerwony metalik ale takich problemów nie mam.
            PZDR.
    • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 14:20
      ponawiam pytanie - nie brudzą Wam się skrawki materiału na podłokietnikach w
      drzwiach? Ktoregoś razu obejrzałem je i wyszło szydło... Pot zrobił swoje, czym
      to usunąć ? Delikatna raczej sprawa...
      • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 28.05.02, 14:56
        Hmmm, wczoraj byłem w Toyocie i skorzystałem z niesamowitej oferty którą
        dostałem parę dni temu pocztą, kupiłem sobie preparat nabłyszczający do
        karoserii (fachowa nazwa), wraz nim dostałem (gratis!) ulotkę i z zestawów
        kosmetów dla Toyoty jest "Preparat do czyszczenia tapicerki" ceny brak.....

Może to by coś pomgło....
        Pozdrawiam
        Rad
        • Gość: ajtam Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: 212.33.94.* 28.05.02, 16:11
          ok, dzieki, a moze by jakies tansze zaminniki (zakladam ze kosztuje toto
          troszkie). Poszukam, dam znać
          • Gość: Rad Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 29.05.02, 08:53
            a na marginesie to mam pytanie, czy ktoś z szanownych użytkowników Yarisa
            skorzystał z suuuuuuuper oferty na zakup klimy? tylko 3800 zł!!!! PROMOCJA!!!

pozdrawiam
    • kubiakm Re: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYaris 29.05.02, 10:55
      Nie skorzystałem z super promocji gdyż nadal uważam ze cena jest wygórowana. U
      innych klima jest w promocji lub koszt tego bajeru wynosi około 1000zł. Jeżeli
      taka będzie promocja to napewno skorzystam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka