Gość: jej Hm ! Nie ma egzaminu ze znajomości j. angielskiego IP: *.pl 11.01.05, 15:07 Ciekawe dlaczego ! Czy to nie dziwne ? Czesto przecież instrukcje sa po angielsku ! Co za niedopatrzenie !! Link Zgłoś
michal-ochlik Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle 11.01.05, 15:14 ja 3 lata temo zdawalem 4 razy na manewrach i caly czas mnie oblewali jestem za bo to bylo wielkie nabijanie kabzy do butelki Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.res.east.verizon.net 11.01.05, 15:31 Wczoraj właśnie zdałem egzamin na prawo jazdy w USA. Jest to coś nieporównywalnego do egzaminów w Polsce. Wszystko jest nastawione na wygode klienta. Przychodzi się do ośrodka egzaminacyjnego (Department of Motor Vehicles) i na miejscu, przy okienku robi się badania wzroku. Potem zdaje się egazmin teoretyczny na stanowisku obok. 10 pytań ze znaków (trzeba prawidłowo odpowiedzieć na wszystkie) i 25 pytań z wiedzy ogólnej (trzeba prawidłowo odpowiedzień na co najmniej 20). Wszystko trwa jakieś 15 minut. Później dostaje się tzw. learner's permit - zgode na prowadzenie auta jeżeli obok siedzi osoba pełnoletnia posiadająca prawo jazdy. Po miesiącu (lub jeżeli ktoś chce to później) posiadania learner's permit można zdawać egazmin praktyczny - jazda po mieście przez ok. 20-25 minut. I to koniec. Żadnych obowiązkowych kursów, placów manewrowych i innych głupot. A najlepsze jest to, że ten system działa. Jeżdzę po drogach w USA i czuję się tu dużo bezpieczniej niż w Polsce, gdzie system szkolenia ma niby na celu poprawę bezpieczeństwa. Bzdura. Link Zgłoś
michal-ochlik Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle 11.01.05, 15:41 zgadzam sie z toba i tak powinno byc w polsce chociasz ja klikam w tej chwili z ANGLI Link Zgłoś
Gość: szofar Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.man.rsk.pl 11.01.05, 15:36 nareszcie życiowy temat,dość bzdur,liczy się jazda w zatłoczonych ulicach i znajomość przepisów. Link Zgłoś
Gość: effa a gdzie IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.05, 15:39 kurs udzielania pierwszej pomocy? taki porzadny, z prawdziwego zdarzenia.. to lepsze niz te cale placyki. Link Zgłoś
Gość: jan z londynu Jednej rzeczy brakuje IP: *.aster.pl 11.01.05, 16:04 Czy zwrociliscie uwage na szeroko rozumiany poziom kadry zwiazanej ze szkoleniem kierowcow. Pewnie nie a wiec przyjrzyjcie sie tym ludziom. Czy waszym zdaniem ich etyka zawodowa i jej ogolno ludzie i spoleczne aspekty sa przez nich rozumiane, akceptowane i sa czescia ich swiadomosci? Czy kiedykolwiek zetkneliscie sie z instruktorem, ktory zwrocilby uwage na to czego robic - jako kierowca, nie wypada lub nie nalezy? Czy slyszeliscie od instruktora iz kierowca odpowiada za zycie i zdrowie innch ludzi, nie tylko na drodze i w sasiednich samochodach? Czy kiedykolwiek jakis instruktor powiedzial by czegos nie robic nie dlatego, ze jest tak napisane w kodeksie ale dlatego, ze to narusza inne prawa, swobody innych i ich wolnosci? To dotyczy wszytkiego - nie tylko jazdy po pijanemu lub z nadmierna predkoscia. To dotyczy zwyklego parkowania na chodnikach, na przejsciach i w innych miejscach czyli tam gdzie najwygodniej, wjezdzania na trawniki, uzywania telefonow, sadzania dzieci z przodu, wozenia lodowek na dachu, etc. Nie ma spojnego wspoldzialania szkoly, ubezpieczen, rodziny, kosciola i prowadzacych kursy. Wszyscy stwiaja na mechaniczne umiejetnosci. I dlatego sa problemy z rozumieniem prze kierowcow ich odpowiedzialnosci. nawet gdy w Posce beda wszystkie drogi 4 albo 5 pasmowe i wszyskie skrzyzowania beda bezkolizyjne to nadal bedzie przybywac krzyzy i beda palic sie swieczki wzdluz kazdej drogi poki wiara w doskonalosc przepisow bedzie ciagle jedyna nadzieja na poprawe sytuacji na drogach. Az dziw bierze ,ze mimo tylu kontaktow i podrozy, Polacy nie potrafia skorzystac z doswiadczen innych narodow w tej dziedzinie. Niech Opatrznosc czuwa i ma w opiece wszytkich, ktorzy jezdza po polskich drogach. Moze za 20 lat... Link Zgłoś
Gość: Anka Jestem zmartwiona IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.01.05, 16:58 Jestem ładna atrakcyjna 17-latka za rok miałam isc na prawo jazdy wiem ze mozna zdac egzamin dzieki urokowi osobistemu - wystarczy z egzaminatorem odjechac na 15 min w ustronne miejsce i po klopocie A teraz nowe zasady; kamery itd .. Po co poprawiac cos co dobrze działało W ten posob to ja nigdy nie zdam Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Jestem zmartwiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:46 Anka zeby zdać to trzeba umieć jeździć, sam "urok"i twoje ku...two na pewno nie wystarczy. Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Jestem zmartwiona IP: *.core.lanet.net.pl / *.crowley.pl 19.01.05, 18:32 ... i właśnie dzięki paniom Twego pokroju normalna dziewczyna narażona jest na komentarz ..."kobiety to za kierownice nie powinny siadać bo sa do czego innego..." ... oszczedzilabys sobie wstydu Link Zgłoś
Gość: belferek Re: Jednej rzeczy brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:30 janie z londynu jeżeli do jazdy samochodem potrzebujesz boga to współczuję wszystkim londynczykom ipozostałym angolom.Rozumiem,żejak jedziesz to wszyscy muszą się modlić.To czego ci brakuje to nie jest wina instruktorów ale mentalności polaków{ułańska fantazja}Jeżeli szukasz instruktora o jakim piszesz to zapraszam do siebie-uczę jeździć i zawsze swoim kursantom powtarzam kultura za kierownicą jest zawsze wskazana i trzeba cały czas pamiętać,że siadając za kierownicą jest się potencjalnym mordercą.pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: . ???????????? IP: 208.247.54.* 11.01.05, 18:34 Twoje IP: IP: *.aster.pl z jakiego Londynu ty durny polaczku Link Zgłoś
Gość: jjjjjjjjjjjjjjjjjj Re: ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:51 pełna kultura Cwoka co już zapomniał skąd pochodzi Link Zgłoś
Gość: . Hej Jacenty. IP: 208.247.54.* 11.01.05, 19:06 "Anka zeby zdać to trzeba umieć jeździć, sam "urok"i twoje ku...two na pewno niewystarczy." Pelna kultura Cwoka ktory nie wie jak sie do kobiet odzywac Link Zgłoś
Gość: instr Re: Jednej rzeczy brakuje IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:40 jesteś dupek i sie madrzysz. robie to dawno i w Polsce . sperd...d do Hyde parku Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 18:00 Miejmy nadzieję, że to cos zmieni i nie będzie tak jak teraz, kiedy to egzaminator w dowolnym momencie mógł zarzucić cokolwiek egzaminowanemu i go oblać - tak 3 razy miała moja siostra. Za pierwszym razem egzaminator walnął nogą w hamulec mówiąc, że USIŁUJE wymusić pierszeństwo (jechał samochód z prawej) - z tym, że potem musieli troche poczekać zanim ten samochód dojechał do skrzyżowania i raczył zakręcić - a w między czasie utworzyła się za nimi kolejka innych samochodów - protesty, że przecież samochód był daleko i nie byo żadnego wymuszenia nie zdały się na nic. Nic sie nie da egzaminatorowi udowodnić - wymusiła i tyle. Za drugim razem oblała, bo nie zapaliła świateł, problem tylko w tym, że egzaminator na samym początku powiedział jej "proszę NIE zapalać jeszcze świateł". (oczywiście potem się tego wypierał) Jasne, że przy wyjeździe na miasto powinna to zrobić, ale po 2-godzinnym oczekiwaniu na swoją kolej, na dworze, bo nie ma poczekalni pod dachem (Warszawa), cała w nerwach - tego nie zrobiła. Może w takich przypadkach kamera i nagranie by cos pomogły, a i obecność instruktora na pewno też. Link Zgłoś
Gość: rosa Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.chello.pl 11.01.05, 18:05 A kto zapłaci za porozbijane samochody pod hipermarketami? A może egzamin z parkowania na parkingach Wydziałów Komunikacji albo Ministerstwa.... Link Zgłoś
Gość: Rosa9 Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:35 podszylas sie pod moj pseudonim. Kto zaplaci?Nikt, nie ma takiej potrzeby i nie bedzie.Nareszcie bedzie mozna ocenic warunki i mozliwosci.To nauczeni wpychania sie w szpary , takie jak na placu manewrowym robijaja samochody, bo ucza sie ze gdy tyczka 1,3, 4, pacholek ..........a tu nagle nie ma tyczek i pacholkow.Na placu masz 1(JEDNA) korekte, idiotyzm!Lepiej 5 x cofac niz rozwalic samochod.Zla to byla i jest nauka.Bezmyslnosc i automatyzm.Rozum spi.Moze nareszcie kierowcy naucza sie myslec, czego i tobie zycze. Link Zgłoś
Gość: Polski Fiat A ja dalem w lape i przeszedlem. IP: 208.247.54.* 11.01.05, 18:12 Pozdrowienia dla frajerow co po kilka razy zdawali. Link Zgłoś
Gość: Avika Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:25 Nareszcie, ale dlaczego od wrzesnia, ja zdaje juz od lutego, tak, prawie rok, nie moge wyjechac z placu manewrowego.To bezsens pchac sie w cos z czego nie mozna wysiasc,nabijanie kasy i przyczynek korupcji.Ja mam chora matke i musze ja wozic na zabiegi rehabilitacyjne.Musze, bo zabrano wszystkim doroslym rehabilitacje w domu.Jestem przestepca z musu.Musze pokonac 200 m z domu do przychodni i robie to bez prawa jazdy.To byl dla mnie wielki dylemat.Nawet nie macie pojecia jak ogromny.Ja naprawde jezdze dobrze, lepiej od tych, ktorzy zdaje, nie wiem jak.Miasto nie jest dla mnie problemem.Caly czas jezdze z instruktorem po 5 godz tygodniowo.On juz nawet nic nie mowi, nie ma uwag. Nie jestem nieodpowiedzialna smarkula.Mam 54 lata, i prawdziwa koniecznosc.Podejscie jest takie, instruktor mowi, ze trzeba wyjezdzic 2x tyle godzin ile ma sie lat.I trzeba, oczywiscie reszta prywatnie, inaczej nie da zaswiadczenia, ze mozna przystapic do egzaminu.A egzaminator mowi, ze w tym wieku zdaje sie miedzy 14 a 21 razem.Widac, ze to jakies niepisane prawo. Nareszcie skonczy sie ta swawola ! Koniec placu! Tylko dlaczego dopiero od wrzesnia? Avika Link Zgłoś
Gość: iksia Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.01.05, 13:01 Avika! Mam to samo! 7 oblanych egzaminow - 6 x plac, raz miasto - niby wymuszenie, ale cos jak pare postow wyzej. Egzaminator po hamulcach, a ja mu ze przeciez tamten jest na horyzoncie... i tez czekalismy chwile az podjedzie... ale koles juz sobie nie dal wytlumaczyc - w koncu jest nieomylny. A plac to niepotrzebne nerwy. Jak musze zaparkowac w miescie to zawsze wyjdzie. a na placu - 2 proby, korekta tylko do pewnego miejsca... I po co? WORDY potrzebuja kasy wiec udziwniaja na placu jak moga. Link Zgłoś
Gość: Cyrk na KÓŁKACH Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:49 Bylo mi bardzo glupio kiedy na plac manewrowy ,na ktorym cwiczylam wjechal autobus z niemieckimi turystami.W ramach rozrywki pokazano im nasze meki placowe.Po pytaniach na co i po co, zapanowala wsrod Niemcow ogolna wesolosc.Reagowali jak dzieciaki zaprowadzone do cyrku!Bo to jest nasz polski cyrk na kolkach. POLSKA SPECJALNOSC!Produkcja bezmyslnych kierowcow, automatow do rozbijania samochodow.Kto nie wierzy niech wjedzie w garaz, lub miejce na parkingu o takich wymiarach..........a teraz prosze wysiasc z samochodu.I co? Nie da sie prawda?Wiec po co sie wpychac? Link Zgłoś
Gość: <jaza01@gazeta.pl> Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 11.01.05, 22:07 Egzaminy z prawa jazdy nalezalo zmienic juz duzo wczesniej,do tej pory to bylo jedno wielkie bandyctwo.EGZMINATOR PAN I WLADCA i zadnego prawa dla zdajacego.Ile lat to trwalo?Zdazyli sie nachapac.Student na uczelni po oblanym egzaminie zdaje komisyjnie,a tu nie tylko jeden egzaminator,wprawdzie inny ale tak samo znajdujacy powod do oblania i tak moze byc iles tak razy.Rejestrowanie egzaminu na tasmie jest chyba najlepszym wyjsciem,mam nadzieje. Link Zgłoś
Gość: Kr4K3rS Pytanie IP: *.chello.pl 12.01.05, 12:44 Czy ktoś może mnie olśnić i napisać czy wkońcu osoby poniżej 18 roku życia mogą startować z prawkiem od 21 lutego czy dopiero od września?? Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 13:04 Jako instruktor z długoletnim doświadczeniem uważam że likwidacja placu manewrowego na egzaminie jest poważnym błędem. Dlaczego mają go znać tylko kierowcy podnoszący swoje kwalifikacje.Kursanci po 3-4 godzinach jazdy na placu /uczą się: cofać do tyłu bez patrzenia na kierownicę,poznają szerokość samochodu-jazda między słupkami,uczą się puszczania sprzęgła,obserwacji lusterek wjeżdzania i wyjeżdżania z garaży,reagowania na przeszkody/ mają mniej problem ow podczas jazdy po mieście .Należy tylko mniej sadystycznie traktować zdających na placu w Ośrodka Egzaminacyjnych - 70% oblanych egzaminów dotyczy placu. Czy naprawdę powyższe zasady zwiększą nasze ogólnospołeczne bezpieczeństwo na ulicach ,czy wszyscy zdający będą zadowoleni z likwidacji placu i pozbawienia ich umiejętności jakie on daje ? Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: 217.153.25.* 12.01.05, 14:41 Instruktorze ale to ze nie będzie na egzaminie to nie znaczy że nie należy uczyć tego przyszłych kierowców. Sama wybieram się na kurs ale nie wyobrazam sobie bym nie przećwiczyła tych mamewrów. Nie ważne że nie będzie tego na egzaminie ja chciałabym to umieć dla samej siebie. Jak będę wieżdzała do garażu to muszę tak wjechac zeby móc otworzyć drzwi a bieganie z linijką -paranoja. pozdr. Link Zgłoś
Gość: instr Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:38 jesteś dupek Link Zgłoś
Gość: agg Ktoś poszedł po rozum do głowy! IP: *.b-m.pl 12.01.05, 13:29 Wg mnie znacznie ważniejsza jest umiejętność jazdy po mieście - manewry na placyku z dokładnością do 0,5 cm ;) to bezsensowny wymysł! Chodzi o to, aby zagwarantować bezpieczeństwo innym i sobie. A komu zaszkodzi to, że będę godzinę lub dwie podchodzić do parkowania? W żaden sposób porysowany samochód nie może równać się z przyczynieniem się do czyjejś śmierci lub utraty zdrowia. Link Zgłoś
niknejm Re: Ktoś poszedł po rozum do głowy! 12.01.05, 13:54 Mam mieszane uczucia co do likwidacji placu. Pozostawiłbym 'kopertę', 'garaż' prostopadły (przodem i tyłem) oraz skośny, ruszanie pod górkę. Z tym, że zamiast linii i tyczek postawiłbym makiety aut i zabronił kursantom dawać 'lusterka do gleby'. Manewr ma być robiony na normalnie ustawionych lusterkach. Dlaczego? Dlatego, że ustawianie lusterek 'do gleby' nie ma nic wspólnego z normalnym manewrowaniem samochodem, w realnym życiu. Postuluję też, aby każdy z tych manewrów był obowiązkowy (zdający musiałby zaliczyć je wszystkie). Ilość poprawek itp. jest dyskusyjna - ale mogłoby być tak, jak dziś, pod warunkiem, że zdający nie wrąbie się w makietę - wtedy oblewałby. A dlaczego pozostawiłbym plac (zmodyfikowany jw.)? Ano dlatego, że nawet obecnie widać na ulicach kupę niemot, dla których zaparkowanie samochodu 'w kopercie' jest poważnym wyzwaniem. Ludzie Ci tamują ruch, często także stwarzają zagrożenie, zarówno przez swoje dziwne i nieskoordynowane manewry, jak i pozostawianie kretyńsko zaparkowanych aut (np. pół samochodu wystaje na drogę), bo zamiast 'zrobić kopertę', delikwent wjeżdża przodem na skos, nie ma szans poprawić (bo jest ciasno), więc tak zostawia samochód. A parkując poprawnie - wjechałby bez problemu. Nawet parkowanie prostopadłe dla wielu jest wyzwaniem - często widuje się auta zaparkowane tak, że linię wyznaczającą miejsce mają między kołami albo stoją skosem - brak wyczucia. Uważam, że umiejętność manewrowania i parkowania (w różnych konfiguracjach) jest istotna i powinna być wymagana. Co do głosów,że się rzekomo 'nie da' przejechać placu bezbłędnie, powiem krótko - bzdura. Da się. Sam spróbowałem z ciekawości i jakoś problemów nie miałem. Aczkolwiek linie i tyczki to rzeczywiście dziwny (co najmniej) pomysł - powinny być (jak pisałem wyżej) - makiety. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: wrrr.... Pani z radia S z Poznania, mówi gdzie stoi patrol IP: *.b-m.pl 12.01.05, 13:35 Nic dodać, nic ująć. Nie chodzi o przestrzeganie przepisów, które przecież podyktowane są względami bezpieczeństwa, ale o to, żeby kogoś nie złapał patrol policyjny za przekroczenie prędkości! Gratuluję "polaczkowatego" podejścia do tej kwestii! Link Zgłoś
Gość: 5-ty pancerny Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.visp.energis.pl 12.01.05, 14:03 Biorę się za opancerzenie mojej fury. Juz widzę, jak delikwent po takim egzaminie zrobi "zatoczkę". Link Zgłoś
Gość: Rozczarowana Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:49 To głupota! Jeżeli ktoś umie jeździć to sobie poradzi z manewrami na placu. A tak pod hipermarketem, to chyba każdy matoł umie zaparkować. Najlepiej w ogóle dać prawo jazdy bez egzaminu, wtedy Ci którzy nie mogą poradzić sobie z podstawowymi manewrami będą szczęśliwi. Polska się stacza!!! Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.net.pulawy.pl 12.01.05, 16:53 ciekawe o ile zwiększy się liczba stłuczek... Link Zgłoś
niknejm Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle 12.01.05, 17:07 Stłuczek - nie. Obtarć i korków - tak. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:24 Wreszcie nie bedzie tych placów manewrowych. To była czysta głupota. Teraz egzaminy bedą lepsze. Popieram tę ustawę. Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.telia.com 12.01.05, 17:59 Nie ma chyba nacji wrazliwszej na bezpieczenstwo drogowe niz Szwedzi. Tutaj niezmiernie popularna jest nauka prywatna przez innego kierowce, ktory od 5 lat nie mial wypadku. I takie szkolenie mozna zaczynac od 17 roku zycia i jezdzic ile sie chce. Z zgoda tego nauczyciela zglasza sie na panstwowy egzamin, mozna wlasnym samochodem, wpierw egz. teoretyczny i ok 30 min jazdy z egzaminatorem, normalny ruch, wszystkie manewry mog by wymagane, nawet parkowanie w koperte na liskim i pod gorke. Egzaminator ma gotowe prawo jazdy w kieszeni, wrecza po egzaminie z gratulacjami. Zamiast badania lekarskiego, deklaracja zdrowia.A wypadkow jest proporcjonalnie 10 razy mniej niz w Polsce. Test psychologiczny to bzdura, bo nie jest mozliwe przewidzenie idiotyzmow. Najwazniejsze w polskich warunkach to walka z korupcja egzaminacyjna, obecnosc instruktora a przede wszystkim nagrywanie egzaminu na video powinno pomoc. Za to przekroczenie predkosci w Szecji boli w kieszeni okrutnie, powyzej 30 na godz, zabrane prawo jazdy na miejscu. Proponuje 10 zl za kazdy niedozwolony km/godz, odpowiednia ilosc kontroli, komputer sam moze spisywac nr-rej. i wypisywac mandaty. Budzet dostanie mase kasy i tylko przedsiebiorstwa pogrzebowe straca. Czesci polskich kierowcow nie mozna wychowac, ale mozna steroryzowac. Link Zgłoś
makaronez4 Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle 12.01.05, 18:33 Jestem pełen optymizmu, ze to własnie dobry pomysł z egzaminem bez placu manewrowego. Na placu ludzie przezywają Okropny stres! W ruchu miejskim mozna sobie poradzic. na pewno nie bedzie tak ze tylko pod hipermarketami bedzie odbywało sie parkowanie. Jest przeciez wiele innych miejsc do tego aby egzaminator znalazł miejsce do manewrowania- parkowania. Nikt nie musi sie martwic o swoje samochody, poniewaz egzaminator odpowiada za to aby samochód powrócił ,,cały" :) do osrodka!!! Bardzo chciałbym aby instruktor był w samochodzie razem z osobą egzaminowaną- TYLKO KTO MU ZA TO ZAPŁACI???!!! Pozdrawiama KJ Link Zgłoś
niknejm Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle 12.01.05, 19:41 makaronez4 napisał: > Jestem pełen optymizmu, ze to własnie dobry pomysł z egzaminem bez placu > manewrowego. Na placu ludzie przezywają Okropny stres! Większy stres przeżyjesz przy parkowaniu w realnym, gęstym ruchu, jeśli wypuszczą Cię bez odpowiednich umiejętności na ulicę. O zagrożeniu i tamowaniu ruchu powodowanym przez parkujących 'na 50 razy' (bo umiejętności brak) nie wspomnę. > Bardzo chciałbym aby instruktor był w > samochodzie razem z osobą egzaminowaną- TYLKO KTO MU ZA TO ZAPŁACI???!!! Oczywiście Ty. A któżby inny? Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: sqdo Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.acn.waw.pl 12.01.05, 18:50 No w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy!!!bardzo dobry pomysł,ja co prawda ni mam traumatycznych przezyc ze zdawaniem egzaminu ale system w jakim mnie szkolono 6 lat temu byl beznadziejny i tylko dlatego ze jezdzilem od 12 roku zycia samochodem oczywiscie nie po drogach publicznych to mialem mozliwosc nauczyc sie obchodzic z samochodem a i tak oglady,respektu do maszyny i poszzanowania dla ludzkiego zdrowia i zycia nabiera sie z kazdym kolejnym przejechanym kilometrem w roznych warunkach atmosferycznych i dlatego jestem zwolennikiem wszelkiego typu zmian na nauke i egzaminowanie w warunkach jak najbardziej zblizonych do rzeczywistosci, no bo przeciez ilu kursantow wyprzedzalo ciezarowke na zatloczonej trasie??? ja tak owego nie widzialem i nie znam a robie rocznie ponad 50 tys km po drogach całej Polski, moze teraz sie to zmieni pozdrawiam:) Link Zgłoś
Gość: kursant Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.osadanet.pl / *.osadanet.pl 12.01.05, 18:59 Właśnie jestem po oblanym egzaminie na placu manewrowym.I niestety nie mogę pomarudzić na upierdliwego egaminatora, ponieważ to ja potrąciłam pachołek.Dobrze,że był to tylko pachołek ,a nie czyjś samochód pod marketem:) Link Zgłoś
Gość: ania Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:17 A ja tam zdałam egzamin praktyczny bez problemu.Po prostu trzeba sie bylo przylozyc do nauki i powaznie podchodzic do tego co mówi instruktor.Jeździc uczyłam się wyłącznie na kursie. Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Prawo jazdy - egzamin z parkowania przed skle IP: *.susz.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 17:37 witaj Aniu. ja tez zdalem egzamin praktyczny bez problemu, ale co z tego. to swiadczy tylko otym ze oboje sie przylozylismy do nauki parkowania na placu i jestem przkonany ze teraz gdybys miala zrobic wszystkie manewry na placu nie poszlo by Ci tak dobrze. po za tym jeszcze jedno, ciekaw jestem ile czasu poswiecilas na nauke jazdy na placu manewrowym, przciez nie po to czlowiek robi prawo jazdy zeby pokazac jak parkuje auto, tylko po to zeby czuc sie pewnie na drodze. bardzo sie ciesze z wejscia nowych przepisow bo wtedy ludzie batrdziej przyloza sie do jazdy w ruchu drogowym a nie uczeniu sie parkowania. przeciez jesli masz wlasne auto to bardziej uwazasz przy parkowaniu niz podczas nauki. pozdrawiam. :) Link Zgłoś