Dodaj do ulubionych

Samochod do 10 000 PLN -Pytanie-

IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 21.05.02, 12:58
Pewnie bylo juz o tym wiele razy, ale w sumie od tego jest forum by pytac :)!
Mam 10000 PLN i chcialbym kupic jakis samochodzik dla siebie. Nie lubie malych
samochodow wiec wolalbym zeby byl wiekszy niz seiczento (a juz napewno nie
maluch) w miare malo awaryjny (oczywiscie bylby to samochod prawie pewnie 10
lateni wiec pisze w miare :).
Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikolaj Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 21.05.02, 13:22
      Może UNO 1,0 Fire. W tej klasie będzie najmłodszy za tą kasę. A poza tym to
      dobry samochód, choć trochę przestarzały. Jedyną poważną wadą jest niski poziom
      bezpieczeństwa biernego. Trzeba ostrożnie jeździć :-)
      pozdrawiam
      Mikołaj
      • Gość: Joghurt Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: 195.205.212.* 21.05.02, 13:37
        Gość portalu: Mikolaj napisał(a):

> Może UNO 1,0 Fire. W tej klasie będzie najmłodszy za tą kasę. A poza tym to
        > dobry samochód, choć trochę przestarzały. Jedyną poważną wadą jest niski poziom
        >
        > bezpieczeństwa biernego. Trzeba ostrożnie jeździć :-)
        > pozdrawiam
        > Mikołaj

dokładnie tak jak napisał Mikołaj, sam miałem tem problem i wybrałem Fiata Tipo z
        gazem, ale UNO z silnikiem FIRE też rozważałem...

• Gość: Krzysiek Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.ausys.se 23.05.02, 15:27
        Uno 1.0 Fire? Czemu nie, moj dziadek zrobil juz 220 tys km i ciagle jezdzi.To
        tak prosta konstrukcja, ze nie psuje sie w nim nic procz zawieszenia i klockow
        hamulcowych. Polecam.
    • Gość: gARBI Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.combidata.com.pl 21.05.02, 13:46
      A moze Fabie ?
      • Gość: ryjek Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: 62.89.77.* 21.05.02, 15:40
        Na mojej ulicy stoi do sprzedania Volvo 460, rocznik 1990, przebieg 109tys.,
        zielony metalik, stan wizualny - jak z salonu, cena 10,5 tys.
    • Gość: Marek Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 21.05.02, 15:46
      Cokolwiek nie kupisz w tej cenie, bedzie sie psulo. Kup wiec cos, co:
      - ma prosta konstrukcje tak bys mogl co mniejsze naprawy sam zrobic
      - ma tanie czesci zeby Cie koszty utrzymania nie zjadly.

Wydaje mi sie ze to Uno to niezly pomysl. Moze jakies Cienko Ci sie uda
      znalezc? A moze produkt polskiej mysli technicznej?
    • Gość: Paul Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 21.05.02, 16:05
      Gość portalu: Creaks napisał(a):

> Pewnie bylo juz o tym wiele razy, ale w sumie od tego jest forum by pytac :)!
      > Mam 10000 PLN i chcialbym kupic jakis samochodzik dla siebie. Nie lubie malych
      > samochodow wiec wolalbym zeby byl wiekszy niz seiczento (a juz napewno nie
      > maluch) w miare malo awaryjny (oczywiscie bylby to samochod prawie pewnie 10
      > lateni wiec pisze w miare :).
      > Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie sugestie.

Polecam dobrze utrzymana i własciwie serwisowana oraz z niskim przebiegiem Toyote
      Corollę. Sam taka jeździlem. Zero klopotów i max. przyjemności.
      Pzdr

• Gość: RyMario Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 23:42
        Ja kupilem 10-letnia Toyote Camry za 8,5 tys PLN. z klima i
        elektryka.Przejechalem juz ok. 20 tys. przez 10 miesiecy i jest super.

pozdr
        • Gość: Mikolaj Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 23.05.02, 10:20
          Gość portalu: RyMario napisał(a):

> Ja kupilem 10-letnia Toyote Camry za 8,5 tys PLN. z klima i
          > elektryka.Przejechalem juz ok. 20 tys. przez 10 miesiecy i jest super.
          >
          > pozdr

To nie jest zła opcja, tylko że dość trudno znaleźć takie auto w dobrym stanie.
          Trzeba długo szukać i dobrze się znać żeby nie kupić złomu.
          pzdr
          Mikołaj
    • Gość: math Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 19:12
      za 10 tys to jest w czym wybierac ale w tej chwili przychodza mi do głowy 3
      opcje
      1. nexia - spokojny samochód za nieduza kase (moi znajomi kupili ostnio taka
      rozbita za 8 tys zrobili naprawy za 2 tys i maja super auto z 1997(chyba))
      2. jesli chclesz miec luxusowe auto i lubisz poszalec to polecam citroena XM -
      teraz "chodza" po bardzo niskich cenach
      np 1990r - pelny bajer - 2.0 270 tys przebiegu w swietnym stanie 6,3 tys za 10
      tys to znajdziesz ze 2 lata mlodszy i 100 tys mniej przejechane
      3. jesli chcesz auta na ktorym nie stracisz to kupa merca 190 lub
      W123 "beczka" - tego ostatnie go za 10 tys to kupisz po pelnym remoncie w
      idealnym stanie np 300 td kobmi - ogromny samochod, ktorego niesposób zajezdzic
    • Gość: rk Re: Samochod do 10 000 PLN -Pytanie- IP: 193.170.53.* 25.05.02, 18:00
      Mam ten sam problem. Szukam samochodu w podobnej cenie. Mam pewien typ na oku,
      a jest nim ford sierra. Za okolo 9 tys mozna kupic sierke z 91-92. Wazne przy
      tym jaki model. Najlepszym rozwiazaniem jest model z silnikiem 2.0 DOHC
      (120KM). Mocny silnik, a do tego niskopaliwozerny. Czesci oryginalne drogie,
      ale uzywek jest sporo i w dobrej cenie.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka