Dodaj do ulubionych

Płócienne dachy do samochodów

22.05.02, 21:55
Czy ktoś wie, czy i gdzie (jeśli tak) jest w okolicach Warszawy firma
wykonująca otwierane dachy do samochodów, ale nie małe szklane lub plastykowe
okienka, tylko duże otwory zakrywane płócienną plandeką na stelażu, tak jak w
niektórych egzemplarzach Renault Twingo, Mazdy 121 i Cinquecento Soleil (ten
ostatni był w Polsce robiony, ale nigdy nie sprzedawany - dlaczego?)

Chaladia Bolandi

Obserwuj wątek
    • Gość: ATA Re: Płócienne dachy do samochodów IP: *.gdan.gazeta.pl 23.05.02, 16:11
      Ja tez szukam takiego rolldachu do polo bo sie zepsul a serwis chce tyle co za drugi samochod
      • Gość: Jarek Re: Płócienne dachy do samochodów IP: 80.72.33.* 23.05.02, 16:14
        Sprobuj w Webasto:

www.webasto.pl/syst_dachowe.html

Nie wiem tylko, czy w naszych warunkach klimatycznych (jesien, zima) jest to
        najlepsze rozwiazanie.

Pozdr
        J.
        • chaladia Re: Płócienne dachy do samochodów 23.05.02, 17:09
          Dzięki!
          Wydaje mi się, że to są fachowcy, o których mi chodziło!
          • Gość: Jarek Re: Płócienne dachy do samochodów IP: 80.72.33.* 24.05.02, 11:58
            W koncu Webasto dostarcza seryjnie montowane szybry do wielu producentow.
            Pozdr
            ;-))
        • sowa_bez_oka Re: Płócienne dachy do samochodów 28.05.02, 12:10
          Przepraszam ale co mają do tego warunki klimatyczne? Chyba nie wszyscy
          zauważyli, że nie żyjemy na kole podbiegunowym :-)))
          Już w marcu bywa na tyle ciepło, że właściciele kabrioletów mogą jeździć z
          otwartym dachem. Być może konstrukcje przedwojenne nie są na tyle szczelne,
          żeby dać osłonę przed warunkami atmosferycznymi ale auta z lat późniejszych
          mogą z powodzeniem służyć jako samochody całoroczne. Zdażyło mi się
          kilkakrotnie jeździć zimą z otwartym dachem :-)))))) Przy podniesionych szybach
          i włączonym ogrzewaniu jazda taka nie robi, żadnego wrażenia chyba, że na
          innych użytkownikach dróg.
          • Gość: Jarek Re: Płócienne dachy do samochodów IP: 80.72.33.* 28.05.02, 16:00
            sowa_bez_oka napisał(a):

> Przepraszam ale co mają do tego warunki klimatyczne? Chyba nie wszyscy
            > zauważyli, że nie żyjemy na kole podbiegunowym :-)))

Wyobraz sobie ze zauwazylem. Powtarzam jedynie opinie czlowieka, ktory szyber
            Webasto mi montowal.

> Już w marcu bywa na tyle ciepło, że właściciele kabrioletów mogą jeździć z
            > otwartym dachem. Być może konstrukcje przedwojenne nie są na tyle szczelne,
            > żeby dać osłonę przed warunkami atmosferycznymi ale auta z lat późniejszych
            > mogą z powodzeniem służyć jako samochody całoroczne.

Wlasnie pan montazysta mial pewnego rodzaju zatrzezenia do
            rowiazania "plociennego dachu".

> Zdażyło mi się
            > kilkakrotnie jeździć zimą z otwartym dachem :-)))))) Przy podniesionych szybach
            > i włączonym ogrzewaniu jazda taka nie robi, żadnego wrażenia chyba, że na
            > innych użytkownikach dróg.

Tobie "zdarzylo", a ja jezdze w zime z otwartym szybrem, no chyba, ze pada.

Pozdr
            • sowa_bez_oka Re: Płócienne dachy do samochodów 29.05.02, 11:08
              Nie ma się co przejmować opinią bezimiennego fachowca z firmy webasto. Jedyne
              co ten pan ma wspólnego z otwieranymi dachami to to, że je montuje :-)))
              Pewnie nawet nie jeździł odkrytym samochodem ale puszcza w świat opinię, że tam
              wieje tak, że głowę urywa i jest zimno jak na biegunie północnym a to nieprawda.
              pozdrawiam,
              • Gość: Jarek Re: Płócienne dachy do samochodów IP: 80.72.33.* 30.05.02, 08:26
                Jego opinia tyczyla sie jazd z zamknietym plotnem. I bazowal takze na jakosci
                materialu, ktory w zimie dzieki naszej soli nie zachowuje sie tak jak w Szwecji
                np., gdzie soli nie stosuja.

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka