Dodaj do ulubionych

Suzuki Swift

IP: 213.186.70.* 26.01.05, 10:40
nie jest zły... na pewno wolałbym go od opatrzonej fabki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Franz Re: Suzuki Swift IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 27.01.05, 11:41
      Jest świetny! Kupuje go. Widzialem go na żywo na Warsaw Motor Show i naprawde
      zrobił na mnie wrazenie. Zwarty, zadziorny, no i ten czerwony kolor... Juz
      podstawowy silnik jest wystarczajacy. Skoro Ignis jest większy, a jego cena
      rozpoczyna się od 39900zł., to moze Swift będzie o 1-2 tys. tańszy?Zobaczymy
      • Gość: Kokeeno Re: Suzuki Swift IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 16:01
        Z tego co czytałem, to cena będzie w okolicach 45000 PLN. Nie wiem, czy na Polskę będzie kilka wersji (silnik/wyposażenie), bo jak na razie SMP się nie popisywało w tym zakresie...
        • wojtekg1981 Re: Suzuki Swift 14.03.05, 09:32
          tez cos takiego czytalem
          ze nadal model podstawowy i naitanszy to bedzie ignis
      • kratek Re: Suzuki Swift 02.09.05, 15:25
        mam swifta 1,3 GS od ponad miesiaca i jak na razie same pozytywy :-)
    • Gość: trebor_d Re: Suzuki Swift IP: 193.27.5.* 27.01.05, 12:17
      Co do marki, to rzeczywiście autko może być w porządku. Ale dlaczego on taki
      brzydki jest. MOże mój gust jest nie taki
      • Gość: Kokeeno Re: Suzuki Swift IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 16:04
        Hmm, na początku bardzo mi się nie podobał (jakiś taki fabkowaty tył)... Teraz coraz bardziej mi się podoba, pewnie "na żywo" będzie wyglądał lepiej. Na pewno będzie to autko godne uwagi (w miarę przestronne wnętrze i niezawodność, chyba, że Suzuki coś spieprzy, ale to rzadko). Gorzej, że montaż na Węgrzech, ale na pewno to lepsze niż UK, czy Turcja. Ja na swoją Lianę narzekać na razie nie mogę...
    • Gość: m Re: Suzuki Swift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:41
      tabelka jest do poprawki
    • hernandez stary swift kosztowal pon.30tys-ciekawe ile nowy? 05.02.05, 19:23
      45tys???:)
      Mozna jeszcze porownac cceny u nas i Rzeszy:)ciekawe ze tam jest juz taniej:(
      • Gość: cc Re: nowy (2005) już od 109 USD ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:44
        www.tinyride.com/Inglesina-Swift-2005-P95.aspx
      • adrian4u CENY Nowego Swifta - TU :) 14.03.05, 12:59
        Suzuki wprowadza nowy podział cenowy w klasie osobóweczek, co widać na
        cennikach.
        Najtańszy będzie Ignis - od 39.900, potem Swift - od 44.900, potem Liana.
        Swift jest na razie przewidziany z silnikiem 1.3 VVT w dwóch wersjach
        wyposażenia - od tego cena zależy - i - co dla Suzuki jest nowością - w ośmiu
        (!!!) kolorach nadwozia:) Docelowo ma być w sprzedaży 11 kolorów nadwozia i
        wersja Swift 1,5 VVT - 3-drzwiowa.
        W każdym razie Swift na full wypasie z ceną 49.900 będzie i tak lepszy i nowszy
        konstrukcyjnie od Nissana Micra i Yarisa.
        Panowie - warto poczekać, bo premiera już za miesiąc:)
    • wiesiek-zabrze Re: Suzuki Swift 18.02.05, 17:55
      ma niezłe osiągi,wygląd też fajny i mam nadzieje że jest niezawodny z odpowiednią ceną na naszą kieszeń to napewno poradzi sobie na polskim rynku.
    • wiesiek-zabrze Re: Suzuki Swift 18.02.05, 17:56
      zgadzam sie nie lubie nudy na ulicach
    • marcin31gdynia Re: Suzuki Swift 13.03.05, 21:09
      posiadam swifta 1.3 GTI rocznik1992 niezła maszyna w tej pojemności jestem
      zadowolony
    • cc_2004 Re: Suzuki Swift - pierwsza jazda 15.03.05, 08:01
      W dzisiejszym "Motorze" jeden red. pisze, że się przejechał, ale chyba krótko,
      bo więcej treści jest o tym, co widać + o tym co mu się wydaje, niż o jeździe.
      Co nowego?
      + dużo miejsca w środku, także na tylnej kanapie
      + min. wyposażenie to 4 poduszki (max. 4 poduszki + kurtyny)
      + bardzo dobry układ jezdny, neutralny i dający wyczucie drogi (nawiązanie
      do jednej z zalet starego swifta)

- brak regulacji kierownicy w poziomie
      - mały bagażnik
      - wysoka cena

Ciekawostka: większy rozstaw kół na tylnej osi (?)
    • cc_2004 Re: Suzuki Swift Cabrio 16.03.05, 21:10
      Na wiosnę 2006 wstępnie zapowiadany jest kabriolet na bazie Swifta. Będzie to
      powrót do koncepcji z końca lat 80-tych, gdy przez kilka lat produkowany był
      Swift Cabrio z silnikiem 1.3/68 KM.
      Starą wersję można obejrzeć tu:
      www.cabrionews.de/katalog/suzuki/swith/swika.jpg
      www.autoholic.de/images/resized/galerie1VNG7AUTO07.JPG
      Ciekawe czy ktoś to ma w Polsce :)
    • katenpilara Re: Suzuki Swift 05.05.05, 23:57
      Jakies 2 tygodnie temu bylem na jezdzie probnej tym samochodzikiem i jak dla
      mnie to jest rewelacja..fakt jezdzilem 1.3 o 92KM i to jednak troche za malo to
      jednak sadze ze kolejne ponad 100 kucyków w 1.5 przy masie nieco 1 tony bedzie
      duzo zrywsze i moze to byc samochod dla ludzi z mniejszym budzetem ale
      szukajacy troche zabawy..w silniku jest troche miejsca na lekki tuning...uwage
      zwraca bardzo dobra przyczepnosc oraz nowy uklad zawieszenia..samochod jest
      sztywny i bardzo dobre sie prowadzi...no i pierwszy raz jechalem samochodem z
      tak dwardymi pedalami o tak malym skoku(zwlaszcza hamulca)..no ale to moja
      dygresja...smochod nie jest tani. Za 1.6 trzeba zaplacic z ubezpieczeniam ponad
      50 kawalkow a to chyba troche za duzo..ignis jest tanszy ale jak to
      wyglada..siedzisz metr nad ziemia a "tylek" jest jakby z innego
      modelu:|...napewno nowy swift bylby duzo lepsza propozycja dla przecietnego
      kowalskiego gdyby byl tanszy o 5 tys....nie sadze zeby klijenci byli az tak
      chetni zaplacic ponad 50 tys. za, co tu duzo pisac mały samochód...polecam
      glownie mlodym fanom motoryzacji o nieco sportowym zacieciu...pozdro
      • marek_dabrowski Re: Suzuki Swift 16.08.05, 08:58
        właśnie kupiłem swifta 13 glx za 42900 +1100 lakier +klimatyzacja za1000 w
        promocji.autko jest rewelacyjne .
    • paszis Re: Suzuki Swift 16.08.05, 10:20
      Widzialem go w Wloszech salonie za 12,5tys E (2mies temu)
      cena 12,5tys (klima ,alu ,komputer,metalik)
    • pocieszne dziwne!!!! 02.09.05, 15:37
      " Bagażnik jest spory jak na mały pojazd - pojemność wynosi 213 l. Można ją
      powiększyć do 562 l poprzez złożenie asymetrycznie dzielonej tylnej kanapy. "

a np. w Yarisie bagaznik ma 206-306 l( przesuwana kanapa) a po zlozeniu tylnej
      kanapy ma prawie 2 razy wieksza pojemnosc niz ten Swift i ...wszyscy twierdza
      ze jest maly
      • piotrpilinko Re: dziwne!!!! 02.09.05, 15:45
        Pojemność jest liczona do wysokości półki czy bez tego ograniczenia?
        • cc_2004 Re: nie dziwne!!!! 02.09.05, 17:39
          W Toyocie podają maks. pojemność przestrzeni bagażowej (czyli od podłogi do
          sufitu).
          W Suzuki podają do wysokości okien.
          Jak nie trudno się domyślić, do sufitu Swift też będzie miał o prawie połowę
          więcej.
          • giselda Re: nie dziwne!!!! 02.09.05, 17:44
            Wolę Suzuki Ignis.
          • w_r_e_d_n_y Re: nie dziwne!!!! 02.09.05, 23:38
            cc_2004 napisał:

> W Toyocie podają maks. pojemność przestrzeni bagażowej (czyli od podłogi do
            > sufitu).
            > W Suzuki podają do wysokości okien.
            > Jak nie trudno się domyślić, do sufitu Swift też będzie miał o prawie połowę
            > więcej.

udowodnij albo przestan p....
            • cc_2004 Re: bądź wredny, ale nie głupi 03.09.05, 08:13
              Jeśli Avensis Wagon (kombi) ma poj. bagażnika do wysokości dachu = 1013 litrów,
              co sam sobie wykombinuj jak Yaris ma mieć 950 do linii okien.

Suzuki stosuje metodę pomiaru do wysokości okien:
              Swift 213 - 562 (niewiele, ponieważ dużo miejsca zajmują złożone siedzenia)
              Ignis 236 - 526 (j.w.), oraz 1002 do wysokości dachu.
              • pocieszne Re: bądź wredny, ale nie głupi 03.09.05, 22:48
                cc_2004 napisał:

> Jeśli Avensis Wagon (kombi) ma poj. bagażnika do wysokości dachu = 1013
                > litrów, co sam sobie wykombinuj jak Yaris ma mieć 950 do linii okien.

a moze tak (tez fajne) ? :
                Jeśli Avensis Wagon (kombi) ma poj. bagażnika do wysokości dachu = 1013 litrow
                to sobie sam wykombinuj jak Trabant ( tez kombi) ma miec 1400 l (zwykly 415
                l )
                • pocieszne dla jasnosci :-))) 03.09.05, 22:58
                  Avensis : dług. 4700 / szer. 1760 / wys. 1525
                  Trabant : dług. 3695 / szer. 1505 / wys. 1440
                  • cc_2004 Re: dla jasnosci :-))) 04.09.05, 20:16
                    chcesz coś udowodnić w ten sposób?
                    IMHO trafiłeś jak kurą w płot ;-)))
                    • pocieszne Re: dla jasnosci :-))) 05.09.05, 00:17
                      cc_2004 napisał:

> chcesz coś udowodnić w ten sposób?

powinienes sie cieszyc, podrzucilem Ci mocniejszy argument niz Twoj przyklad

> IMHO trafiłeś jak kurą w płot ;-)))

wlasnie widze po Twojej odpowiedzi
                      • cc_2004 Re: dla jasnosci :-))) 05.09.05, 08:31
                        sorry, kurde facet - nie zauważyłem, żeś Ty nie wredny!

pozdro
    • chaladia Re: Suzuki Swift 04.09.05, 00:05
      Gdzieś kiedyś przeczytałem, że w 2007 chyba roku Suzuki zamierza wypuścić
      Swifta Cabrio-Coupe. Teraz nie mogę nic na ten temat znaleźć, Google nie
      skutkuje. Czy ktoś coś na ten temat wie?
      • adrian4u Re: Suzuki Swift 04.09.05, 04:03
        takie "cc" Suzuki to był model studyjny - Suzuki Concept S. Mozesz znalexc o
        nim info na www.globalsuzuki.com
        Potem był śliczny-kosmiczny Concept S2 (również na stronie www), a po
        złagodzeniu (niestety) nowy Swift. Właśnie - zerknij na oba koncepty, bo warto:)
        • cc_2004 Re: Suzuki Swift CC 04.09.05, 20:21
          nie bedzie takiej wersji. Została skreślona z planów produkcyjnych z powodu
          małego potencjalnego zainteresowania.
          Mimo to Suzuki twierdzi, że następna wersja Swifta będzie miała tę wersję na
          pewno.
          • w_r_e_d_n_y Re: Suzuki Swift CC 05.09.05, 00:19
            cc_2004 napisał:

> nie bedzie takiej wersji. Została skreślona z planów produkcyjnych z powodu
            > małego potencjalnego zainteresowania.
            > Mimo to Suzuki twierdzi, że następna wersja Swifta będzie miała tę wersję na
            > pewno.

zabojczo logiczny wywod !!!!!!!!!!!
          • cisowa.7 He, he.... 05.09.05, 12:19
            Skoro Swift 2 dopiero co się pojawił, to nowy model pojawi się zapewne gdzieś
            za 12 lat - tyle mniej-więcej produkowany był Swift 1. Pomiętam te samochody
            jeszce z 1992 roku. Kupowałem na Wałbrzyskiej (Warszawa) Skodę Favorit, a w tym
            samym kompleksie salonów i warszatatów sprzedawano także Swifty. Potem w tzw.
            międzyczasie Skoda zmieniła Favoritę na Felicję, Felicję na Fabię, a Swift 1
            trwał...
            • piotrpilinko Re: He, he.... 05.09.05, 13:40
              Bo swifty to dobre auta somm ;o)

A tak na serio, to Swifty były produkowane od ponad 20 lat. A zmieniali głównie
              drobiazgi (czasem silniki i skrzynie biegów). Od MkI do MkV (jeszcze po drodze
              był wersje gti).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka