Dodaj do ulubionych

Jazz czy Civic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:33
Tak się zastanawiam co lepiej kupić w salonie obydwa 1.4 i na razie bardziej
podoba mi się jazz, aha wersje cztery drzwi.
Obserwuj wątek
    • niknejm Re: Jazz czy Civic 31.01.05, 17:33
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Tak się zastanawiam co lepiej kupić w salonie obydwa 1.4 i na razie bardziej
      > podoba mi się jazz, aha wersje cztery drzwi.

5 drzwi :-)
      Jazz - robiony w Japonii, duże możliwości aranżacji wnętrza, mniej pali
      Civic - więcej miejsca w środku w wersji 5D, robiony (niestety) w UK, lepsza
      dynamika.

Poziom cenowy zbliżony.

Tak więc raczej kwestia gustu i... potrzeb. Przejedź się, porównaj.

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: Poll Re: Jazz czy Civic IP: *.tvp.pl 31.01.05, 17:57
      Cywik jest ładniejszy gdyby miał jeszcze lepsz silniki to bym go w zeszłym roku
      kupił
      • Gość: kierowca Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:26
        Czy ładniejszy to kwestia gustu, czy np. silnik 1.4 z jazza da radę civicowi
        1.4 chodzi o przyspieszenia itd.Jazz jest lżejszy.
    • Gość: ggq Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:36
      Jesli jezdzisz glownie w miescie a w trasy powyzej 200km sporadycznie to jazz -
      duzo mniej pali i ma ciekawe mozliwosc aranzacji wnetrza. Jesli jezdzisz dosc
      czesto w dluzsze trasy to jednak civic. Jesli chodzi o nowe auta to jazza mozna
      juz kupic tylko 1.2 (chyba ze maja jakies ubiegloroczne), ale to niewielka
      roznica bo tylko 4KM (1.4 w jazzie to w zasadzie 1.3 bo ma mniej niz 1350 cm3).
      /ggq
      • Gość: kierowca Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:18
        Pierwsze słyszę że tylko 1.2 w salonie sprzedawca mówił mi o 1.4 dał cennik, a
        co wycofali z Polski 1.4?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka