Gość: kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:33 Tak się zastanawiam co lepiej kupić w salonie obydwa 1.4 i na razie bardziej podoba mi się jazz, aha wersje cztery drzwi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: Jazz czy Civic 31.01.05, 17:33 Gość portalu: kierowca napisał(a): > Tak się zastanawiam co lepiej kupić w salonie obydwa 1.4 i na razie bardziej > podoba mi się jazz, aha wersje cztery drzwi. 5 drzwi :-) Jazz - robiony w Japonii, duże możliwości aranżacji wnętrza, mniej pali Civic - więcej miejsca w środku w wersji 5D, robiony (niestety) w UK, lepsza dynamika. Poziom cenowy zbliżony. Tak więc raczej kwestia gustu i... potrzeb. Przejedź się, porównaj. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Jazz czy Civic IP: *.tvp.pl 31.01.05, 17:57 Cywik jest ładniejszy gdyby miał jeszcze lepsz silniki to bym go w zeszłym roku kupił Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:26 Czy ładniejszy to kwestia gustu, czy np. silnik 1.4 z jazza da radę civicowi 1.4 chodzi o przyspieszenia itd.Jazz jest lżejszy. Link Zgłoś
Gość: ggq Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:36 Jesli jezdzisz glownie w miescie a w trasy powyzej 200km sporadycznie to jazz - duzo mniej pali i ma ciekawe mozliwosc aranzacji wnetrza. Jesli jezdzisz dosc czesto w dluzsze trasy to jednak civic. Jesli chodzi o nowe auta to jazza mozna juz kupic tylko 1.2 (chyba ze maja jakies ubiegloroczne), ale to niewielka roznica bo tylko 4KM (1.4 w jazzie to w zasadzie 1.3 bo ma mniej niz 1350 cm3). /ggq Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jazz czy Civic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:18 Pierwsze słyszę że tylko 1.2 w salonie sprzedawca mówił mi o 1.4 dał cennik, a co wycofali z Polski 1.4? Link Zgłoś