Dodaj do ulubionych

Akademia Obrony Narodowej

IP: *.68.75.230.debica75.tnp.pl 05.08.06, 16:23
Witam wszystkich,
Mam prosbe. Wybieram sie na studia podyplomowe ( jednoroczne ) na Akademie
Obrony Narodowej, na wydzial Lotnictwa i Obrony Powietrznej. Wiecie moze, co
mozna robic, jesli skonczy sie taki kierunek. Pojecia nie mam, czy tak
uczelnia daje jakies szanse na znalezienie pracy w lotnictwie? Prosze o
jakies wskazowki, bo juz nawet nie jestem pewna czy nadal chce tam studiowac.
Jesli uczelnia ta nic mi nie da, to nie wiem, czy warto. Dodam,ze obecnie
pracuje w liniach lotniczych ( Lufthansa ), ale jest to praca biurowa, a
interesowalaby mnie praca scisle w lotnictwie ( lotnisko, etc. )....
Prosze poradzcie, jesli wiecie cos na temat tego kierunku.

Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Baska

Obserwuj wątek
    • Gość: jast Re: Akademia Obrony Narodowej IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.08.06, 21:31
      Zastanow sie dokladnie jaki typ prac na lotnisku (cywilnym czy wojskowym?)
      chcesz wykonywac (bo na razie to piszesz o samych ogolnikach), zobacz jakie do
      tego sa potrzebne kwalifikacje. Obawiam se ze jakis kierunek byznesowy z
      kierunkiem na lotnictwo bylby lepszy. Rozwaz tez ze jest wiele bardzo ciekawych
      prac zwiazanych "scisle" z lotnictwem ktore nie wymagaj siedzenia na lotnisku -
      naprzyklad prawo lotnicze, certyfikacje samolotow i wyposazenia lotniczego,
      nadzor cywilnych lotnisk, analizy wypadkow lotniczych, itp.
      • Gość: chmura Re: Akademia Obrony Narodowej IP: *.68.75.230.debica75.tnp.pl 05.08.06, 21:48
        Dzieki za porade. Zdecydowanie mam na mysli lotnisko cywilne. Jestem juz po
        studiach ekonomicznych i wydawalo mi sie, ze taki "dodatek" na AON bedzie w
        miare OK. Szczegolnie intersowalby mnie "nadzor lotniczy".
        Btw, znasz moze kogos, kto ukonczyl wspomniany kierunek na Akademii??

Dziekuje za wszelkie informacje i pozdrawiam raz jeszcze,
        Baska

• Gość: jast Re: Akademia Obrony Narodowej IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.08.06, 22:07
          Jestem w USA wiec trudno mi powiedziec czy jest na Akademii kierunek "nadzor
          lotnisk cywilnych" - raczej napewno nie. Skontaktuj sie z Urzedem Lotnisk
          Cywilnych, zobacz co maja na ich website (podaje ci link ponizej), zapytaj sie
          tam ludzi jakie wymagaja kwalifikacje na rozne posady. Zobacz co Akademia ma
          dokladnie do zaoferowania (co tak naprawde ucza na "lotnictwie") - obawiam sie
          ze sama musisz troche pogrzebac.

www.ulc.gov.pl/index.php
          • Gość: chmura Re: Akademia Obrony Narodowej IP: *.68.75.230.debica75.tnp.pl 05.08.06, 22:15
            Dzieki jeszcze raz za info i best regards from rainy Poland,
            Baska

• Gość: jast Re: Akademia Obrony Narodowej IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 05.08.06, 22:24
              no to dobrze ze w koncu pada - bo chyba sie o to juz dlugo modlili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka