Dodaj do ulubionych

Ford Focus

IP: *.dyn.optonline.net 06.06.02, 21:43
W nowym "Road & Track" byl test czterech kompaktow, w miare sportowych:
Nissan Sentra SE-R V-Spec, Honda Civic Si, Huyndai Tiberan GT, Ford Focus SVT

Na pierwszym miejscu wypadl: Ford Focus SVT 170koni, 6biegowa skrzynka
Drugie: Honda Civic Si 160koni, 5biegowa skrzynka
Trzecie: Huyndai Tiberun GT 181koni, 6biegowa skrzynia
Czwarte: Sentra Se-R V-Spec 175koni, 6biegowa skrzynia

Ja chyba bym wybral Nissana Sentre, mimo ze zaja ostatnie miejsce, samochod
ladnie sie prezentuje, i ma nawet sporo miejsca w srodku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Ford Focus IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.06.02, 21:48
      A w mojej prywatnej klasyfikacji na 1 miejscu sa:
      - Ford Focus SVT - bardzo mi sie podoba sylwetka tego samochodu + te wielkie
      felgi w standardzie
      - Hyundai Coupe - zeby jeszcze mial 200 KM jak Eclipse...

Nowy Civic jest troszke za bardzo garbaty, ale i tak mi sie podoba. Natomiast
      Sentra moim zdaniem jest okropnie brzydka.
      • Gość: markyz Re: Ford Focus IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 09:52
        a co myslicie o corolla T-Sport - fajny silniczek uznany za najlepszy w swojej
        klasie pojemnosciowej?
        • Gość: Marek Re: Ford Focus IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.06.02, 12:45
          Za malo mocy.
          • Gość: markyz Re: Ford Focus IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 14:29
            co ty ma okolo 180 koni to nie jest malo na takie autko
            • Gość: Marek Re: Ford Focus IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.06.02, 14:43
              U nas tej wersji nie sprzedaja - Corolla T-Sport sprzedawana jest z tym samym
              silnikiem co zwykla Corolla - 1.8L 130 KM. Silnik 180 KM ma tylko kuzynka
              Corolli - Matrix
              • Gość: Marcel Silnik Matrix/Vibe IP: *.subnet-52.med.umich.edu 07.06.02, 16:51
                Czy znalazl ktos gdzies wykres momentu dla tego silnika 1.8 Matrix/Vibe? Bardzo
                jestem ciekawy jak to wyglada.
                Tak btw, siedzialem w Vibe - duzo Toyoty w srodku i pod maska, ale z zewnatrz to
                amerykanin z krwi i kosci (blachy i plastiku ;-)
            • Gość: Niknejm Re: Ford Focus IP: 5.1R2D* / *.pg.com 07.06.02, 16:11
              Gość portalu: markyz napisał(a):

> co ty ma okolo 180 koni to nie jest malo na takie autko

Ma nawet 192KM. A wszystko to dzięki systemowi VVTL-i Toyoty - który jest bardzo
              podobny do Hondowskiego i-VTEC. 192KM z silnika 1.8 (bez turbo) to wcale nieźle.
              Jednak, przynajmniej 'na papierze', osiągi są minimalnie gorsze od osiągów mojego
              Civica 1.8VTi (w dodatku pięciodrzwiowego), który ma 'tylko' 170KM :-) A nie
              zapominajmy, że moje autko jest z 97 roku...

Pozdrawiam,
              Niknejm
    • Gość: Mikolaj Re: Ford Focus IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 07.06.02, 14:34
      Gość portalu: is300 napisał(a):

> Czwarte: Sentra Se-R V-Spec 175koni, 6biegowa skrzynia
      >
      > Ja chyba bym wybral Nissana Sentre, mimo ze zaja ostatnie miejsce, samochod
      > ladnie sie prezentuje, i ma nawet sporo miejsca w srodku.

Mógłbyś podrzucić jakiś link do tej Sentry?
      Z góry dzięki.
      Mikołaj
      P.S. Szlag mnie trafia że w Europie Sentrę czyli Almerę można kupić z max. 115KM.
      Żeby było głupiej jedną z wersji Almery 1,8 (115KM) nazywają "sport".
      • Gość: Marek Re: Ford Focus IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.06.02, 14:45
        Polecam:
        carpoint.msn.com/Vip/Heraud/Nissan/Sentra/2002O.asp
        • Gość: Niknejm Do Marka IP: 5.1R2D* / *.pg.com 07.06.02, 16:24
          Jak już kiedyś mieliśmy okazję pogadać - biedniście z tym Si. "Tylko" 160KM ;-))
          A my, Europejczycy, możemy kupować wersję TypeR 200KM.
          Za to cena wynosi 25000USD :-(

Pozdrawiam,
          Niknejm
          • Gość: Marek Re: Do Marka IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.06.02, 16:32
            U nas ten silnik 200 KM wkladaja tylko do Acury RSX Type S. I dlatego ja tak
            kradna - podobno ten silniczek pasuje bez najmniejszych problemow do Civica.
            Wiec rodzinni tunerzy sami sobie wersje SI Type R robia...

P.S. A RSX Type S kosztuje 23 tys. USD z max. wyposazeniem. Widuje taki
            samochodzik codziennie - straszne malenstwo - Civic wydaje sie optycznie
            wiekszy.
      • Gość: cc Re: Almera Sport 1.8 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 17:24
        i do tego przyspieszenie ma ok. 11 sekund do 100 km/h.
        Sport a la Lanos Sport i Seicento Sporting.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka