Dodaj do ulubionych

Przeguby - jakie są objawy zużycia?

• emes-nju Re: Przeguby - jakie są objawy zużycia? 28.02.05, 10:28
      Najpierw klekot przy ruszaniu ze skreconymi kolami, potem klekot rowniez przy ruszaniu z kolami prosto, potem drgania kierownicy, a na koncu werbel kulek z przegubu wysypujacych sie na jezdnie :-)
      • rutkow2 Re: Przeguby - jakie są objawy zużycia? 28.02.05, 11:51
        Najpeirw pojawi sie stukot przy skręcaniu.
        • jerry_72 Re: Przeguby - jakie są objawy zużycia? 28.02.05, 12:13
          Tak jest, najpierw stukot przy skręcie. Skręcasz w prawo i stuka-prawy przegub
          do wymiany,skręt w lewo-lewy.
          Ale zanim kupisz nowy- sprawdź stary,czasem wystarczy przesmarowanie.
          Przegub zewnętrzny-dla niezorientowanych:)
          • skyddad Re: Przeguby - jakie są objawy zużycia? 28.02.05, 17:15
            Jak juz stuka to nic nie pomoze przegubowi homokinetycznemu.Tylko wymiana i
            regularna zmiana oslon przegubow.Pzdr.Sky.
          • entry odwrotnie 28.02.05, 19:42
            skręcasz w lewo stuka prawy! Albo prościej, zawsze będzie słychać zewnętrzny,
            bo to on wykonuje więcej obrotów. Miałem jednak przypadek we francuzie, że z
            miejsca kierowcy nie można było jednoznacznie stwierdzić hałasu, tak się
            przenosił. Wtedy wystarczy podnieść jedną stronę pojazdu i wrzucić bieg
            • jerry_72 Tak jak pisałem 28.02.05, 19:55
              Nie odwrotnie tylko tak jak napisałem. Zawsze jak skręcasz to stuka w tym kole,
              które jest po WEWNĘTRZNEJ w trakcie skrętu.Więc jak skręcasz w prawo to prawe,w
              lewo-lewe.
              Więc "entry" pomyśl chwilę- kto ma rację:-)
              • entry Re: Tak jak pisałem 28.02.05, 20:37
                własnie myślę.
                koło po wewnętrznej obraca się znacznie wolniej niż to zewnętrznej, gdyby
                założyć teoretycznie, że kąt skrętu jest tak duży że wewnętrzn ekoło stoi w
                miejscu to skąd do cholery słychać ten stukot?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka