Gość: Rafal IP: 199.166.186.* 20.06.02, 20:11 Czy ktos zna opony Toyo seria 800 Autra ? Co to jest za gatunek? Jesli uzywales te opony, jaka masz opinie jako UZYTKOWNIK? Jak te opony (Toyo) porownac np, do Michelina seria X1? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: is300 Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: *.dyn.optonline.net 20.06.02, 20:19 Nie uzywalem ale slyszalem ze sa dobre. Nie wiem do czego ci te opony potrzebne, chodzi mi o profil. Do auta sportowego, osobowego, lub pickupa. Ale chyba ci chodzi o osobowe, bo seria 800 to na osobowe. Na sportowe radzil bym ci: Kumho Na osobowe to radzil bym ci: Michelina, na takich sie taczam i nigdy nie kupie innych. Tanie opony = Gowno. Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: 199.166.186.* 21.06.02, 00:01 Dziekuje za opinie i informacje. Zgadzam sie z tym co "mowisz". Osobiscie od lat wielu jestem zwolennikiem tylko Michelina... poprostu zapytalem sie, gdyz sprzedawca opon usilowal wcisnac mi "kit" tlumaczac, ze te opony Toyo dadza mi gwarancje na 160 tys. km lub 4 lata... Zwykle kupuje Micheliny, z serii PLUS ( jesli sie orientujesz -opony sprzedawane oraz wychodzace przez Sears) dajace mi gwarancje na 120 tys. km lub 6 lat...cokolwiek pierwsze stuknie. Poniewaz obojetnie "zajezdzam " Micheliny po 50-60 tys. w ciagu 9 -12 miesiecy wiec wymieniaja mi bez slowa, przepraszajac , ze cos nie jest tak z ich "jakoscia"....poprostu mam za ciezka stope.... Tak, to sa opony do samochodu osobowego... Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: *.reshall.umich.edu 21.06.02, 05:37 Sam nie mam i nigdy nie mialem opon Toyo, wiem natomiast, ze Toyota czesto wlasnie w opony tej firmy ubiera SUV'a rav4 na rynek amerykanski. Z formum poswieconego rav4 wynika, ze uzytkownicy bardzo sobie te opony chwala. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: *.telia.com 21.06.02, 11:13 Opony firmy Toyo maja swoja renome.Sa przydzielane do wyzszej polki.Sam uzywalem duzo na poczatku lat 90-tych.Obecnie moj kolega mial takie na swoim 850Volvo turbo.Maszyna ktora idzie do 245km/h.To jest czlowiek starszy po 66 roku zycia,ale zawsze do mnie mowi Michal zycie za kierownica zaczyna sie powyzej 160km/h lubi przyspieszac.Twardy nikt go nie wezmie.No jego Toycie po 2 latach z przerwa na zimowki i przebiegu 30kkm byly lyse jak kolano,powod zrywy,naped na przod.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: 199.166.186.* 21.06.02, 20:13 Zgadzam sie z Toba Michal co mowisz,, ze ZRYWY sa przyczyna szybkiego lysienia opon. Obojetne co jest za przyczyna stwierdzam, moze sie myle, ze opony na samochody pasazerskie nie sa tak trwale jak do samochodow ciezarowych. Wiem, ze zaraz sie usmiechniesz i inni za Toba rowniez... wiec ja tez :))))) ale, ale, dlaczego Julek, moj kolega, ktory dla przyjemnosci zrezygnowal z pracy inzyniera, zona nauczyciel, obje razem zajeli sie prowadzeniem wlasnego, poteznego trucka na dalekie odleglosci po calym kontynencie. Julek mowi, ze srednio na swoich oponach, ciezko obladowanym truckiem (z przyczepa) z srednia szybkoscia na freewayach 110 km/godzine przelatuje bez problemu ponad 650 a nawet do 700 tys. kilometrow. Dlaczego tego samego materialu nie stosuja do opon w samochodach osobowych. Za maly business mieliby producenci opon? A moze jest inna przycyzna....???? Wypowiedz sie! Link Zgłoś
Gość: is300 Re: opony Toyo, seria 800 Autra IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 02:38 Nie wiem o co ci chodzi z tym biznesem? Jak sie nie myle to duzo wiecej sie sprzedaje opon do samochodow osobowych, niz do truckow. Po drugie, moze tyle przejechac, bo jak na Highwayu to se moze smalic 75mph i nawet nie dotykac hamulca przez godzine na dobrych odcinkach. Fakt tez ze truck obladowany, moze i sa lebsze. Po trzecie, producenci opon do aut osobowych nie robia takich opon zeby ci do konca zycia starczyly, bo straca biznes. Link Zgłoś