Gość: lolo IP: *.tsl.uu.se 11.05.01, 18:16 Czy warto kupic Passata TDI 110 KM z dobrej reki, 1998, 100 000, ze wszystkimi opcjami za 42 000 zl? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lolo PS: Passat TDI? IP: *.tsl.uu.se 11.05.01, 18:18 Czy ktos wie, czy takie auto bedzie potrzebowalo szybko duzo napraw/wymian, jesli zamierzam robic 10 000 rocznie? Link Zgłoś
Gość: Sven Re: PS: Passat TDI? IP: 217.99.164.* 12.05.01, 11:28 Patrz gazeta "Auto Dzis i Jutro" trzy ostatnie numery. Tam go testuja na dlugi dystans. Link Zgłoś
Gość: hocest Re: PS: Passat TDI? IP: *.bbnplanet.com 30.05.01, 16:27 Sven czy Ty aby nie zajmujesz się promocją tego pisemka? swoją drogą w niczym nie różni się ono od innych dostępnych narynku. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: PS: Passat TDI? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 23:00 Przegladam je czesto, a tu akurat gosc pyta wiec podpowiadam. Pismo jak pismo - fakt. Link Zgłoś
Gość: majateo Re: Passat TDI? IP: *.kei.sggw.waw.pl 30.05.01, 14:42 doskonały pomysł.Naprawdę warto,zwłaszcza ten silnik to mistrzostwo świata.To niezla inwestycja w przyszłość. Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Passat TDI? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.05.01, 15:28 gdybym miał taką mozliwość na pewno bym kupił bez zastanowienia. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Passat TDI? IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 30.05.01, 17:21 Ja bym za taka cene kupil w ciemno, co prawda nie jest to HDi z koncernu PSA, ale ... Zastanow sie tylko, czy dla 10 tys. km rocznie warto kupowac diesla? Pozdrawiam i mam nadzieje powitac w klubie "oleju napedowego" Link Zgłoś
Gość: macra Re: Passat TDI? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.01, 18:19 naprawde super samochodzik. szwagier ma passata '98 1.9 tdi 110 km. z pelna opcja, lacznie z jasniutka skora we wnetrzu, laczana z welurem. w najlepszej wersji z climatronic'iem, auto jest dopracowane. a ten silnik... zgadzam sie - to mistrzostwo :) osiagi oferuje bardzo dobre, a przy tym zuzycie paliwa. w trasie do 150 km/h robisz na zbiorniki bez problemu ponad 1000 km. goraco polecam. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Passat TDI? IP: *.pg.com 31.05.01, 11:15 Gość portalu: Jarek napisał(a): Zastanow sie tylko, czy dla 10 tys. km rocznie warto kupowac diesla? > Pozdrawiam i mam nadzieje powitac w klubie "oleju napedowego" No właśnie... Też mam takie wątpliwości. Poza tym słyszałem opinie, że w TDI produkcji VW (tych bardziej wysilonych 1.9, powyżej 90KM) właśnie przy przebiegu powyżej 100000 trzeba często wymienić turbinę, co kosztuje około 10000zł. Wszystko zależy od tego, jak jeździł poprzedni właściciel. No i czy autko nie było mocno stuknięte. Na Twoim miejscu pofatygowałbym się (przed zakupem) z samochodem do ASO na sprawdzenie turbiny i geometrii. W dobrym ASO zrobią Ci to niedrogo - do kilkuset zł lub nawet za darmo. Poza tym jest dostępny na rynku katalog wartości samochodów używanych. Sprawdź cenę, może jeszcze coś urwiesz... Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś