Dodaj do ulubionych

Nowy Mini Morris

IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 11.09.01, 12:53
Czy widział ktoś z Was, drodzy forumianie, nowego Mini? Ja widziałem tylko
zdjęcia - wygląda na o wiele bardziej "trafiony" niż np. VW New Beetle czy
następca Citroena 2CV.
A Wasze opinie ?

Pozdrawiam,
Heniek
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: Nowy Mini Morris IP: *.icpnet.pl 13.09.01, 18:16
      Oglądałem go (także od środka) na PMS w tym roku. Zewnętrznie prezentuje się nawt nieźle, ale co do wnętrza
      to można mieć zastrzeżenia. Za duzo plastiku, a ergonomia przegrała walkę z dziwnie pojętym charakterem
      designu( jakieś pokraczne "patyczki" zamiast normalnych pokręteł i przycisków-może to jakieś nawiązanie do
      przeszłości). Miejsca na nogi też można by dać więcej. W sprzedaży ma być na początku 2002 ,a cena ma
      wynosić około 30000 DM. PZDR
      • Gość: Joasia Re: Nowy Mini Morris IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.01, 00:17
        > W sprzedaży ma być na po czątku 2002 ,a cena ma
        > wynosić około 30000 DM. PZDR

Juz jest w sprzedazy - w Angli od paru tygodni a w Niemczech od 8.09.01
    • Gość: bObO Refleksja IP: 212.244.192.* 13.09.01, 18:22
      Świetnie, że powstają takie samochody, niejako na przekór wszechogarniającej
      zarazie-modzie na coraz wyższe tłuste purchawki a la nowy Civic, Focus, C5 i
      pewnie wszystkie następne kompakty.

Tylko te ceny... no ale w końcu mają to być bryki nie dla wszystkich.

P.S. C3 mimo wyraźnych nawiązań stylistycznych do kaczki ma być zwykłym (a nie
      niszowym jak New Beetle czy Mini) modelem w ofercie Citroena, plasującym się
      pomiędzy Xsarą a Saxo. Mi się podoba (mimo wysokości), dlaczego piszesz, że jest
      nieudany?
      • Gość: Heniek Re: Refleksja IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 14.09.01, 14:20
        Gość portalu: bObO napisał(a):

> Tylko te ceny... no ale w końcu mają to być bryki nie dla wszystkich.

Dlaczego nie dla każdego? Stary Garbus Mini i 2CV właśnie miały być dla każdego.

> P.S. C3 mimo wyraźnych nawiązań stylistycznych do kaczki ma być zwykłym (a nie
        > niszowym jak New Beetle czy Mini) modelem w ofercie Citroena, plasującym się
        > pomiędzy Xsarą a Saxo. Mi się podoba (mimo wysokości), dlaczego piszesz, że jes
        > t nieudany?

Ja nie piszę że jest nie udany tylko bardziej "trafiony". To sprawa gustu.
        Bardziej zbliżony do pierwowzoru i "sympatyczniejszy" wydaje mi się Mini.
        Zobaczymy jak będą się prezentować na żywo.
        Ja sam mam stare 2CV i uważam że ten samochód ma jeszcze więcej uroku niż np.
        garbus.Skrzynia biegów z pogrzebaczem, przedziwnie uchylane okna itp itd. I w
        ogóle jazda tym samochodem to niezła radocha! Dlatego chciałbym żeby jego
        następca też miał dużo uroku.
        Z wstępnej oceny ( tylko wizualnej ) bardziej podoba mi się nowy Mini.

Pozdrowienia,
        Heniek
    • Gość: cc Re: Nowy Mini Morris - nowy bubel IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 19:39
      Media niemieckie podały, że BMW ma kłopoty z nowym Mini i wszystkie dotąd
      sprzedane egzemplarze wzywane są do serwisu. One oraz kilkaset nie sprzedanych
      ma poważną wadę mogącą spowodować zapalenie się samochodu.
      NO COMMENTS
      • Gość: ffmarkus Re: Nowy Mini Morris - nowy bubel? Nie koniecznie! IP: *.icpnet.pl 15.09.01, 18:06
        Jeżeli chodzi o wadę Mini to brakuje w nim uziemienia- autko może się zapalić podczas tankowania na stacji, kiedy
        jest wiele ładunków elektrostatycznych. Sprawa dotyczy ok. 1000 egzemplarzy.
        Droga Joasiu. Do Polski samochody zawsze docierają z opóźnieniem, dlatego napisałem, że będzie dostępny od
        nowego roku. Na zachodzie owszem są już dostępne. PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka