Gość: ani IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 19:20 do kitu z takimi informacjami, kto dał na to pieniądze Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jaba Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: 195.117.195.* 24.07.02, 08:59 Faktycznie troche przerost formy nad trescia. Ja rowniez oczekiwalbym bardziej konkretnych informacji. Po wakacjach ma wejsc do sprzedazy nowa wersja Agili (homologacja na 5 osob, modyfikacje itp.).Moze bedzie warto zainteresowac sie tym autem. Ani, jak chcesz podzielic sie informacjami o Agili, kore odbiegaja od tych z artykulu to napisz ! Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 12:13 Jeżdze w firmie Agilą 1.2 75 KM. Silnik jest do dupy! Moze gdyby byla inna skrzynia? Ma na liczniku 37 tkm. Nic się w nim nie zepsuło (poza potencjometrem radioodbiornika). O ile samochód z samym kierowcą jeszcze jakoś jedzie, to załadowany zbiera sie do jazdy niczym muł, a nawet wół. Fakt - siedzi sie wysoko, widoczność jest OK. Strach przejeżdżac zakręty z duża szybkością, bo wydaje się, że auto sie przewróci - jest jednak troche za wysokie. Bagaznik niewielki. Generalnie do jazdy po mieście (w-wa) wózek sie nadaje, ale na trasie juz mniej. Byłem nim w Niemczech i trzeba mocno cisnąc gaz, żeby osiągnąć 110 kmh. Link Zgłoś
Gość: Jako Tako Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 12:15 Bo to nie jest auto na trasy. To tak jakbys sie oburzal, ze Cessna nie da sie doleciec na ksiezyc. Link Zgłoś
Gość: loop Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 16:22 Przejechałem agliką 1,2 16V około 55 tysięcy w ciągu 1,5 roku. Samochód jest okropny, nie znosi kolein, pali więcej niż ja do 9 litrów już dwa razy zmieniano elektronikę ABS i tarcze hamulcowe + skrzynię biegów + rdza się pojawiła na drzwiach. Be be be Stabilność jazdy przyprawia o siwy włos momentem, dynamika bywa zaskakująca czasami auto nie ma "kopa" innym razem jest zupełnie odwrotnie - dlaczego? komputerowa analiza w serwisie nic nie wykazuje - jestem tam stałym gościem i dotałem nawet rabat dla stałego klienta. Po ok 35 40 tyś trzeba dolać oleju bo znika ok 1 litra a wskaźniki milczą, o i najlepszym eksperymentem jest brak diody wskazującej rezerwowy poziom paliwa? Raz stanąłem - zapomniałem a nic nie przypominało że już koniec. Siedzonka malutkie wąskie, w środku głośno jak nie napisze gdzie a komfrot jest tylko w nazwie. Dziękuję Link Zgłoś
Gość: wagonik Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: 195.116.201.* 30.07.02, 16:49 O suzukim bliźniaku nie piszą, więc maleńkie conieco. Od dwóch lat jeżdżę Wagonem R+. Przejechałem 65 tys. km. Do d... jest jakość wykonania - pieprzą się hamulce (Bosch, jak w Agili), elektronika siada - co miesiąc jeżdżę do serwisu (Suzuki ma najgorszy serwis na świecie, nie polecam) coby mi skasowali błąd odczytu puterka. I nie ma mądrego na ten feler. Przeglądy kosztują kole 600 zł !!! Blacha ma już zadatki rdzy. Plusem jest sama eksploatacja - średnio pali mi 6l/100, silnik (1,3) ma sporą moc i bez wysiłku ciągnie przy pełnym obciążeniu. I plusy i minusy. Osądźcie sami czy warto. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Wagonik i rdza IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 11:02 rdza? Od tego masz chopie w Suzuki gwarancję 12 lat na blachy. Link Zgłoś
Gość: wagonik Re: Wagonik i rdza IP: 195.116.201.* 22.08.02, 10:25 to znaczy, że w czasie trwania gwarancji może rdzewieć? Link Zgłoś
Gość: Wagon Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 09:02 od którego kilometra zaczęły się Twoje kłopoty, ja ten smochód mam juzrok ma przejechane 25 tys i jest ok! Link Zgłoś
Gość: wagonik Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: 193.0.236.* 03.10.02, 09:04 mniej wiecej po 40 000km najpierw sonda lambda, potem cewka i na koniec czujnik temperatury Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 18:29 W Zafirze tez znika olej w silniku, konkretnie 2.0 DTI - 1 litr na 1000 km. Link Zgłoś
Gość: Za(e)firek Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.dialo.tiscali.de 30.07.02, 21:25 Gość portalu: Jacek napisał(a): > W Zafirze tez znika olej w silniku, konkretnie 2.0 DTI - 1 litr na 1000 km. Tak. W zafirze 2,2 l diesel, ktora jezdze jakies 0,5 l na 1000 km. Ale to nie ta klasa. W segmencie minivanow (a chyba nie zaliczamy do tego agila) nie ma konkurencji. Link Zgłoś
ochucki.ryszard Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km 09.08.02, 16:44 Jezdzilem ostatnio. jezdzi sie nawet fajnie i nawet nie czulem, ze sie to na zaraz wywrocic, przyspieszenie - wiedzialem ze to nie bedzie ferrari :) Ladnie sie tym parkuje. Niestety nie bylem za miastem nie wiem jak z "kiwaniem". Niepokoi co piszecie o jakosci wykonania. Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.customer.ipartners.pl 23.08.02, 10:14 Jężdżę Agilą już 1,5 roku (21 tys. km). Zużycie paliwa od 4,9 w lecie na trasie do 8,4 ubiegłej zimy na krótkich miejskich trasach. Średnio 6,7 l (bez klimatyzacji, która podobno pożera 1 l). Uszkodzenia: sonda lamda 570 zł + komputer, głośni przedni ok. 30 zł + wymiana. Generalnie lubię to auto. Jest inne od wszystkich, łatwo je znaleźć na parkingu przed supermarketem. Może mogło by być 5 osobowe? Link Zgłoś
Gość: Corsarz Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.opa-carbo.com.pl 21.09.02, 18:27 Już jest pięcioosobowe i w miejscu czegoś co było tylną półką jest prawdziwa tylna półka. a widzieliście n-joya ten wypas tylko ta cena. Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: dti opla -uwaga! IP: *.abo.wanadoo.fr 09.08.02, 17:08 Sprawa dti opla jest notorycznie walkowana przez prase auto we francji. Generalny wniosek: bierze olej = sprzedawaj samochod jak najszybciej. Te silniki maja wade do ktorej opel przyznac sie nie chce, nie uwzglednia reklamacji. Siec opla nie proponuje tez silnikow po regeneracji wiec pozostaje tylko nowy, strasznie drogi. Dobra rada- sprzedac szybko samochod i unikac ecotec'a oplowskiego. R. Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 10:02 Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.lask.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 08:58 Mam agile 1 dwa lata 37000 km wizyta w serwise co 2 mieisące - stuki w zawieszeniu silnika usuwane były przez 8 miesięcy. - sonda lambda - pompa pawliwa - reszta wole nie pisać na plus - dwa wypadki uderzenia z boku od kierowcy wyszłem bez szwanku. Link Zgłoś
Gość: cool Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.knurowski.net 11.09.02, 21:44 coz mam to autko rok , na miasto nie ma lepszego (no moze?) na krotkie trasy jest ok dluzsze nie sa tez najgorzsze , w koleinach troche plywa trzeba zachowac czujnosc , przyspiesza nie najgorzej ale trzeba krecic na wysokich obrotach (dostaje kopa powyzej 4000 obrotow) jezdzilem gorszymi (za ta cene tez trudno wymagac przyspieszenia porschaka) spalanie nie anjgorsze po miescie z klima nie przekracza 7 l/100 km , na autostradzie max 165 niezaleznie czy z góry czy pod , troche za glosny silnik ale da sie wytrzymac , dobra jakosc montazu nic nie skrzypi i nie stuka , pakownosc po zlozeniu siedzen jest super , tapizcerka troche skromna i szara (ale ma sie poprawic po wakacjach , bedzie czarna) , troche za male glosniki no i radio tez mogloby byc lepsze (za cene 1500 mozna juz kupic niezly sprzet),mimo kilku mankamentow to ogolnie jestem zadowolony w tej cenie trudno jest znalezc samochod dobrze wyposazony i o w miare dobrych parametrach , mysle , ze dla rodziny 2+1 w miescie to idealne rozwiazanie (przynajmniej latwo znalezc luke pod blokiem na zaparkowanie) - a tak wogole to dziwie sie ludziom ze maja wymaganie od samochodu wartosci ok 35tys jak od bmw lub mercedesa s klasse pozdrowka dla wszystkich wlascicieli Agili (e-mil koolin0@.poczta.onet.pl Link Zgłoś
Gość: kuba Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.acn.waw.pl 26.11.02, 16:48 wyszedlem... Link Zgłoś
Gość: AGILA 1,0 Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:54 AUTOREKLAMA MAM AGILE JUZ DRUGI ROK O USTERKACH LEPIEJ NIEPISAC SREDNIA RAZ W MIESIĄCU W SERWISIE - JAK CZYTA TO KTOŚ ODPOWIEDZIALNY NA PRODUKCJE TEGO "CACKA" TO PROSZE O KONTAKT SERWIS W ŁODZI NIC NIEMOŻE ZROBIC TAK MA BYĆ ???????. Link Zgłoś
Gość: ziutol Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.zvid.net 25.10.02, 20:38 pomoge rozwiazac kazdy problem z Agila- w kazdej wersji- odpisz, zapytaj- ziutol@tenbit.pl Link Zgłoś
Gość: janek Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: 195.117.195.* 26.09.02, 15:03 PANOWIE REDAKTORZY Z GAZETY WYBORCZEJ !!! Od pierwszego Waszego artykulu minelo juz ze dwa miesiace. Z niecierpliwoscia czekamy na kontynuacje tematu na lamach gazety lub chocby na forum. Kiedy cos napiszecie ? Jak faktycznie sprawuje sie AGILA ? Link Zgłoś
Gość: ewa Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.client.attbi.com 29.09.02, 04:52 jezdze agila i uwazam ze jest to super auto !!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
chaladia Kiedy? 26.10.02, 21:29 Zamiast podawać informacje, które od roku są generalnie znane wszystkim, którzy sa nimi zainteresowani (duże wnętrze, wysoko się siedzi, silnik ciagnie na obrotach, którymi raczej się nie jeździ z racji hałasu w środku, zużycie paliwa w normie, ale nie wiadomo, przy jakiej jeździe) - może by ktoś z testujących wyśledził, kiedy pojawi się silnik diesla do Agili. Dopiero taki samochodzik może być napradę ciekawą opcją, a gdyby udało się do niego dodać patent Suzuki z podwieszonym wałem i napędzną tylną osią - no to mógłby być przebój sezonu. Link Zgłoś
Gość: guzik Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: 80.51.247.* 24.11.02, 10:14 Prace nad silnikiem diesla rozpoczeły się w listopadzie 2002 w sprzedaży pojawi się w 2004. Silnik o pojemności 1,3l w technologi common rail - współpraca z FIATem. Link Zgłoś
chaladia Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km 25.11.02, 00:00 Dzięki za wiadomość. Nie jest ona dla mnie taka zła, bo do 2004 roku to moje wehikuły, jakimi z żoną jeździmy powinny wytrzymać w dobrej formie. Teraz pozostaje jeszcze pytanie, czy Opel nie rzuci 100% produkcji tych Agili Diesel na Europę Zachodnią, a nam przyjdzie poczekać, aż tamci sobie zaspokoją rynek... Link Zgłoś
Gość: x Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.localdomain / 192.168.0.* 31.12.02, 12:24 Dizel ma być od połowy roku 2003 - MY04. To ten sam silnik co w nowym fiacie z Bielska (Mini). Ale tradycyjnie radzę powstrzymać się z zakupem dizla z pół roku od wprowadzenia na rynek. Znam osobę co ma Agilę i nie narzeka. Zalety: dobra na miasto. Wady: mimo wszystko dość duża cena. MY03 po zmianach jest znacznie lepszy jak poprzednik. Link Zgłoś
Gość: Jako Tako Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 16:18 Autor tego artykulu albo nigdy nie prowadzil Agilii albo jest to tekst sponsorowany. Nie chce przez to powiedziec, ze to zly samochod. Mialem okazje ostatnio pojezdzic tym autem bo kupila go moja zona. Oto ewidentne klamstwa zawarte w artykule: 1. "...Polecam tę ostatnią, zapewniającą autu przyzwoite osiągi nawet przy pełnym obciążeniu, przy tym cichą i oszczędną..." O tym, ze silnik jest cichy nie moze powiedziec nawet najwiekszy optymista, ale moze autor artykulu jezdzil do tej pory jedynie traktorem? Silnik jest niesamowicie glosny, ma sie skojarzenia z Fiatem 126. 2. "..Agila zapewnia pasażerom niezły komfort podróżowania..." - zalezy jak na to patrzec. Moje dzieci sobie chwala bo podskakuje na najmniejszej nierownosci jak pileczka pingpongowa. Pomimo tych wad jest to bardzo dobry samochod jesli wykorzystuje sie go do tego celu do jakiego zostal stworzony czyli do jazdy po miescie. W srodku ma bardzo duzo miejsca a parkowanie nalezy do przyjemnosci. Zonie zdarza sie wypad za miasto najwyzej kilka razy do roku. Link Zgłoś
Gość: perla Re: OPEL AGILA 1,2 - TEST 30 000 km IP: *.lukowa7.waw.pl 21.01.03, 22:18 Wlasnie jutro odbieram AGile 1.2 i sprawdze tego 'dziwolonga' w praktyce. Ostatnio jezdzilem Vectrą wiec porównanie z natury bedzie utrudnione. Ale (moze naiwnie) sadze ze wiele z tych usterek poprawiono, jest 24 mies gwarancja itd. NApisze po ok 2 tyg wrazenia. Link Zgłoś