Dodaj do ulubionych

Fabia czy Wagon R+

IP: *.pl 25.07.02, 12:18
Witam,
poradźcie kupić Skodę Fabię czy Suzuki Wagon R+.
Bardzo proszę o sugestie.
Jaką wersję wybrać.
Liczą się też wzgledy finansowe.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Fabia czy Wagon R+ IP: 212.160.165.* 25.07.02, 14:32
      Przeciez to zupelnie inne segmenty.

Nie da sie ich porownac.

Wyroby Suzuki uchodza jako niezawodne (mam Swifta - 35 000km. zadnej znaczacej
      awarii). O skodach tak sie nie mowi.
      • Gość: Aga Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.pl 25.07.02, 15:31
        Wiem, że to inny segment.
        Jestem swieżo upieczonym kierowcą i szukam nowego samochodu do 35.000 zł.
        Może masz jakieś inne sugestie.
        • Gość: HauHau Re: Fabia czy Wagon R+ IP: 213.17.161.* 25.07.02, 16:36
          > Jestem swieżo upieczonym kierowcą i szukam nowego samochodu do 35.000 zł.

Pierwsze auto i tanie w eksploatacji... coś z półki Fiata? Punto?
          Fabia jest w sumie dobrym autem ale pod warunkiem że ma wspomaganie
          kierownicy... :-(
          Myślę że na Fabii nie zawiedziesz sie - w modelu Classic chyba jest już serwo i
          AirBag. Komfort jazdy utrzymuje sie do 100-110km/h a potem dzwoni (mi) juz w
          uszach :-)
          Z resztą na pierwsze auto nadaje sie - biegi i sprzęgło dobrze chodzą (nic sie
          nie blokuje).
      • Gość: Andre Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.pcplus.com.pl 25.07.02, 20:58
        Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Przeciez to zupelnie inne segmenty.
        >
        > Nie da sie ich porownac.
        >
        > Wyroby Suzuki uchodza jako niezawodne (mam Swifta - 35 000km. zadnej
        znaczacej
        > awarii). O skodach tak sie nie mowi. Bo nie wypada.
        Skoda nawet gdyby miała jakość Rols-Royca to i tak jest be.
        Pzdr.
    • Gość: CzPW Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.07.02, 18:33
      Pomyśl o fiacie Albea. Samochód z dużym bagażnikiem, nieźle wyposażony,
      poprawiony w stosunku do Sieny wygląd o 200% i w tej chwili wielka promocja:
      wpłata 70% ceny (jakieś 23 tys.) a za rok reszta. Zresztą w salonie obejrzysz i
      zadecydujesz. Zobaczysz przy okazji Punto. Za 35 tys. może być naprawdę nieźle
      wyposażony. Na pewno znajdzie się z poduszkami i ABSem.
      • Gość: cc Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 21:25
        Za 34,000 kupisz Kia Rio 1.3 z 1 poduszką, wspomaganiem, elektrycznymi szybami
        z przodu, lakierowanymi zderzakami, immobilizerem i lakierem metalic. Do tego 3
        lata gwarancji i bagażnik min. 450 litrów, 5 drzwi.
        Jakbym miał wybierać: Fabia 1.4 60(68 KM), Wagon R+ i Rio, kupiłbym Rio. Ale do
        wyboru jest jeszcze dużo innych pojazdów.
      • Gość: Aga Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.pl 26.07.02, 12:22
        Dziekuje za sugestie.
        Troszkę boję się kupić fiata.
        Każdy z moich znajomych miał jakies przejścia z ta firmą i jakością.
        Pozdrawiam
        • Gość: grogreg Re: Fabia czy Wagon R+ IP: 212.160.165.* 26.07.02, 13:42
          Boisz sie fiata? Nie masz sie czego wstydzic.
          Ja na widok salonu koncerny z Turynu dostaje histerii
          • Gość: Sławek Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.aries.com.pl 27.07.02, 11:03

Udaj sie do psychiatry...

> Ja na widok salonu koncerny z Turynu dostaje histerii
            • grogreg Re: Fabia czy Wagon R+ 29.07.02, 09:41
              Ouuu, czyzby jakis fiatofil?
    • Gość: cancan Re: Fabia czy Wagon R+ IP: 195.117.195.* 26.07.02, 09:16
      Jezeli nie przerazaja Cie ksztalty Wagona R+ , to mozesz popatrzec jeszcze na
      Opla Agile - jest prawie identyczny. Ponoc kieruje sie nim calkiem niezle,
      siedzi sie wysoko i jest dobra widocznosc. Zreszta nie zaszkodzi wybrac sie po
      prostu do salonu i sie przejechac. Obecnie w promocji mozna go juz kupic od
      28.000. Jezeli masz 35.000 to starczy Ci na wersje z lepszym silnikiem,
      wspomaganiem kierownicy itp. Nie robie w tym miejscu zadnej propagandy dla Opla,
      po prostu to auto bardzo spodobalo sie mojej zonie i dlatego blizej zapoznalem
      sie z tematem.
      • Gość: grogreg Re: Fabia czy Wagon R+ IP: 212.160.165.* 26.07.02, 09:31
        One nie sa prawie identyczne. To ten sam samochod. Suzuki ma lepsza skrzynie
        biegow i bezawaryjny silnik.
        • Gość: cc Re: Agila czy Wagon R+ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 09:35
          Wbrew propagandzie niemieckiej w "polskiej" prasie typu AUTO Testy (wyd.
          Burda), Auto Świat (wyd. Axel Springer) itp. Wagon R+ z silnikiem 1.3 jest
          dynamiczniejszy i oszczędniejszy niż oplowskie 1.0 i 1.2 w Agili.
          • Gość: grogreg Re: Agila czy Wagon R+ IP: 212.160.165.* 26.07.02, 11:10
            A czy ja twierdze co innego?

Agila be!
            • Gość: cc Re: Agila czy Wagon R+ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 21:01

> A czy ja twierdze co innego?
              Sorki, to nie było do Twojego postu, tylko tak mi się odpowiedziało.
              • grogreg Re: Agila czy Wagon R+ 29.07.02, 09:42
                I Bardzo dobrze sie Ci powiedzialo.

Opel be!
                Suzuki cacy!
    • Gość: roman Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.07.02, 10:16
      słyszałem, że najlepszy spec od samochodów mieszka w Wilanowie. popytaj i
      zaproś na piwo;)
      A serio to sądzę, że jednak Wagon. Monika będzie dobrze widziała świat z
      wysokiego fotela.
      Pa
      • grogreg Re: Fabia czy Wagon R+ 29.07.02, 09:45
        A widzisz. Nie wszyscy lubia siedziec wysoko. Ja na ten przyklad lubie miec
        zadek blisko ziemi. Ot takie przyzwyczajenie z malucha.
        Dlatego wybralem Swifta.
        • Gość: mash Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 16:03
          A ja kupilbym punto. Sam mam brave , ma juz blisko 90tys i zadnych problemow.
          Nie wiem, ale jest to moj kolejny fiat i jakos nie zauwazylem ani awaryjnosci,
          ani tandety ... Punto tez sa oki. Ciche, jest w nich duzo miejsca, maja
          oszczedne silniki itd. Oczywiscie wiele osob boi sie fiatow :) ale to dlatego
          ze wizyta u psychiatry to wciaz wstyd:)i nowosc.
          moze sie myle, ale porownanie punto do jakiegos suzuki czy to Wagon czy innego
          ponizej modelu baleno .. jest po prostu naduzyciem. Z tego co wiem to w suzuki
          sa przede wszystkim fatalne i tanie plastiki a do tego marny lakier (nie
          wspomne o wygladzie bo nie ma o czym).
          Co do skody - to tez mysle ze jest sie nad czym zastanawiac, ale nalezy kupic
          wersje lepsza niz basic (przegieciem jest tam zamek tylko od strony kierowcy).
          Byc moze moim mailem urazilem wlascicieli suzuki ... ale trudno :)
          podsumowujac za 35 tys mozna kupic cos lepszego niz tandetny i wstretny wagon,
          jesli juz cos w tym stylu to agila (przynajmniej mniej sie traci przy
          sprzedazy). Proponuje fiata ... i darowac sobie opinie znajomych amatorow
          motoryzacji - ja rowiez je sobie daruje i jakos tego nie zaluje
          PZDR
          • Gość: Pirania Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 17:50
            Gość portalu: mash napisał(a):

> A ja kupilbym punto. Sam mam brave , ma juz blisko 90tys i zadnych problemow.
            > Nie wiem, ale jest to moj kolejny fiat i jakos nie zauwazylem ani
            awaryjnosci,
            > ani tandety ... Punto tez sa oki. Ciche, jest w nich duzo miejsca, maja
            > oszczedne silniki itd. Oczywiscie wiele osob boi sie fiatow :) ale to dlatego
            > ze wizyta u psychiatry to wciaz wstyd:)i nowosc.
            > moze sie myle, ale porownanie punto do jakiegos suzuki czy to Wagon czy
            innego
            >
            > ponizej modelu baleno .. jest po prostu naduzyciem. Z tego co wiem to w
            suzuki
            > sa przede wszystkim fatalne i tanie plastiki a do tego marny lakier (nie
            > wspomne o wygladzie bo nie ma o czym).
            > Co do skody - to tez mysle ze jest sie nad czym zastanawiac, ale nalezy kupic
            > wersje lepsza niz basic (przegieciem jest tam zamek tylko od strony
            kierowcy).
            > Byc moze moim mailem urazilem wlascicieli suzuki ... ale trudno :)
            > podsumowujac za 35 tys mozna kupic cos lepszego niz tandetny i wstretny
            wagon,
            > jesli juz cos w tym stylu to agila (przynajmniej mniej sie traci przy
            > sprzedazy). Proponuje fiata ... i darowac sobie opinie znajomych amatorow
            > motoryzacji - ja rowiez je sobie daruje i jakos tego nie zaluje
            > PZDR

Agila odpada! Siedzenia jak ławki w komisoriacie! Jedyny plus to że ma
            wspomaganie choć to też przesada przy tak małych kołach.
            • Gość: mikis Re: Fabia czy Wagon R+ IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 31.07.02, 11:06
              nie wiem co kobiety widzą w autkach w stylu Wagona czy Agili-przede wszystkim
              są brzydkie i naprawdę za 35 tys. mozna kupić coś dużo fajniejszego...
    • al_bert Re: Fabia czy Wagon R+ 31.07.02, 13:27
      Agila jest czteroosobowa, nie wiem jak Suzuki.
      Fabia na pewno można przewozić 5 osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka