Dodaj do ulubionych

Podsłuchane w podróży

10.05.25, 09:49
Historia z pociągu: jakoś bardzo mnie poruszyła i wzruszyła..
Jechałam z koleżanką z pracy w delegację, wagon bezprzedzialowy, dość pusty. My razem, przed nami jedna kobieta. Cichutko. Na kolejnej stacji dosiadła sie starsza kobieta i zajęła miejsce obok tej samotnej. I nagle słyszymy jak zwraca sie do niej pytając czy coś sie stało, i widać jak podaje jej chusteczkę. Tamtą zaprzecza , ale zaczyna głośno szlochać.. I ta starsza mówi do niej coś takiego: mów dziecko, nigdy już sie nie zobaczymy, a ty zrzucisz to z siebie.. no i smutna historia miłosna popłynęła razem z łzami.. skończyło sie tak, że ja beczałam, moja znajoma też.. ja to jestem sentymentalną romantyczką, łatwo sie wzruszam, ale koleżanka jest racjonalna do bólu.. rozpacz tej kobiety była taka...że do teraz mam ciarki..
Nie ma lekko ze złamanym sercem. Niezależnie od wieku.
Jakoś tak mi smutno teraz...
Obserwuj wątek
    • pytajacakinga Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 09:55
      Przykre , kiedyś mialam taka sytuacje za babka obok mnie w autobusie płakała ją nie miałam odwagi zapytać a może moglam ja jakoś pocieszyć a może też nie.
      Potem pytalam tu emam co by zrobiły i większość nie wtrącała by się.
      • eagle.eagle Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 11:19
        > Potem pytalam tu emam co by zrobiły i większość nie wtrącała by się.>

Widocznie tamta pani to był jej anioł, tej skrzywdzonej kobiety. Ona się nie pytała innych czy można, nie patrzyła co inni powiedzą a zrobiła to co sama uważała za słuszne.
    • primula.alpicola Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 09:56
      madziana123 napisał(a):

>
      > Nie ma lekko ze złamanym sercem. Niezależnie od wieku.

Cholerna prawda!
      Jednak uważam, że to cenne doświadczenie, i raz w życiu każdy powinen pozwolić sobie na złamanie serca oraz komuś je złamać.
    • mia_mia Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 11:07
      Mi się czasem wyświetla profil, gdzie ludzie opisują swoje albo z najbliższego otoczenia tragiczne historie, niewiarygodne z czym ludzie sobie muszą poradzić. Los bywa okrutny.
      Z innej beczki, trochę na poprawę humoru, kilka dni temu w kolejce do lekarza jakaś pani opowiedziała mi w pół godziny tyle, że mniej wiem o niektórych osobach z rodziny, wszystko poparte zdjęciami
    • bywalec.hoteli Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 11:13
      Historia godna wielu filmów drogi
    • matacznik Re: Podsłuchane w podróży 10.05.25, 12:22
      madziana123 napisał(a):

> rozpacz tej kobiety była taka... że do teraz mam ciarki..
      >
      Wstęp dobry, teraz poprosimy opowieść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka