Dodaj do ulubionych

Czy można kupić panel do radia?

IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 29.07.02, 15:54
Zepsuł się wyświetlacz i jest to niestety denerwujące. Chodzi mi o możliwość
zakupu legalnego, a nie od złodzieja spod bloku na rynku.
Ewentualnie czy moze ktoś wie czy możliwa jest naprawa takiego panela.
No i w końcu czy to wszystko sie opłaca - w końcu radio działa okej, tylko
jak pisałem nic się nie wyświetla.
Z góry dzięki.

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.telia.com 29.07.02, 16:20
      Pojedz na zlomowisko to moze Ci sprzedadza dobre radio.Unas jest wbrud dobrych
      odbiornikow na skrotach i to ze zmieniarka zCDPzdr.Michal
    • grogreg Re: Czy można kupić panel do radia? 29.07.02, 16:36
      Ach tak, wyswietlacz sie Ci zepsul. Ja Ci sprzedam panel. Umowmy sie by
      osobiscie dokonac transakcji. Tylko sobie odpowiednia lage sprawie.

Na wypadek gdybys jednak prawde pisal to tylko u producenta.
      • Gość: is300 Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.dyn.optonline.net 29.07.02, 17:01
        Da sie zamowic od producenta tak jak juz ktosc mowil.
        Kumpel ostatnio zamawial do swego Civica bo mu panel buchneli.
        Troche drogo do jakiegosc modelu Sony, okolo $100.
      • Gość: marlesz Więcej wiary w uczciwość ludzi grogreg :) (n/t) IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 29.07.02, 17:42
        • Gość: grogreg Re: Więcej wiary w uczciwość ludzi grogreg :) (n/ IP: 212.160.165.* 30.07.02, 08:17
          Tia, zamki mam wylamane, PZU probuje mnie w balona robic.... wiara w uczciwosc?
          To towar luksusowy, nie stac mnie.
    • Gość: XXL Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.echostar.pl 29.07.02, 18:03
      Problem w tym, że wyświetlacze raczej nie ulegają uszkodzeniu,
      chyba, że zostały uszkodzone mechanicznie (upadek z wysokości -
      stłuczenie, brak kontaktu z płytką ).
      Jeżei już to uszkodzeniu mógł ulec układ sterujący wyświetlaczem,
      a ten jest zwykle wewnątrz odbiornika. Wymiana panela tu niewiele
      pomoże.
      Radzę sprawdzić styki między panelem a odbiornikiem (mogą nie kontaktować).
      Jeżeli ten panel jest naturalnie dostępny...............
      • Gość: marlesz Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 29.07.02, 20:46
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> Problem w tym, że wyświetlacze raczej nie ulegają uszkodzeniu,
        > chyba, że zostały uszkodzone mechanicznie (upadek z wysokości -
        > stłuczenie, brak kontaktu z płytką ).

Całkiem możliwe że tak było - autem jeźdzą w porywach 4 osoby...

> Jeżeli już to uszkodzeniu mógł ulec układ sterujący wyświetlaczem,
        > a ten jest zwykle wewnątrz odbiornika. Wymiana panela tu niewiele
        > pomoże.
        > Radzę sprawdzić styki między panelem a odbiornikiem (mogą nie kontaktować).

To chyba jednak nie to, ponieważ przyciski na radiu nadal się podświetlają, a
        na samym wyświetlaczu na upartego też coś widać - po 1-minutowym wpatrywaniu się
        Także wygląda jakby jakaś żaróweczka (dioda?) się przepaliła

> Jeżeli ten panel jest naturalnie dostępny...............

Jasne, sam zaczynam w to wątpić........

pozdr
        • Gość: AK Re: Czy można kupić panel do radia? IP: 195.117.159.* 30.07.02, 07:59
          Ja bym radził skontaktować się (a jeszcze lepiej odwiedzić) autoryzowany serwis
          sprzętu producenta Twojego radia i zobaczyć co powiedzą fachowcy. Jeżeli
          rzeczywiście panel padł już na dobre, to najprawdopodobniej można spokojnie go
          dokupić w serwisie (być może na zasadzie wymiany starego na nowy).

Pozdrowienia,
          AK
    • debou Re: Czy można kupić panel do radia? 30.07.02, 08:28
      Gość portalu: marlesz napisał(a):

> Zepsuł się wyświetlacz i jest to niestety denerwujące.
      Chodzi mi o możliwość
      > zakupu legalnego, a nie od złodzieja spod bloku na rynku.
      > Ewentualnie czy moze ktoś wie czy możliwa jest naprawa
      takiego panela.
      > No i w końcu czy to wszystko sie opłaca - w końcu radio
      działa okej, tylko
      > jak pisałem nic się nie wyświetla.
      > Z góry dzięki.
      >
      > pozdr

Moge ci gosciu zalatwic dowolny panel.
      Powiedz tylko jaki.
    • Gość: johndoe Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.tlsa.pl 30.07.02, 09:40
      prawdopodobnie to moze byc niewielkie uszkodzenie. ja mialem to w blaupunkcie. ze tak powiem TTTM /konstrukcja jest do d.../. otoz panel w moim radiu jest podswietlany zarowkami /sadze, ze spora czesc paneli ma taka konstrukcje/. dzieki przemagiczej konstrukcji made in germany owa zarowka jest przylutowana do plytki na powierzchnii 1 mm2, co przy upadku powoduje czasami pekniecie lutu. masz lutownice, to rozbierz panel i sprobuj sam, nie masz idz do kumpla co ma. /niezbedna bedzie jedna prawa reka, dwie lewe moga byc przeszkoda :)/

fatalne /czasami oczywiscie/ sa tz polaczeni miedzy panelem a plytka drukowaa. jest tam taka gumka przewodzaca jak w kalkulatorach lub w nokii 5110. 50% ludzi, ktorzy mieli nokie wie jak moze skonczyc sie upadek telefonu.
      poniwez jednak twoj wyswietlac swieci bardzo slabo, to sadze, ze poleciala zarowka podswietlajaca
      pzdr
    • Gość: Pitz Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.u.mcnet.pl 30.07.02, 09:54
      A probowales oddac go do serwisu? Ja kiedys mialem podobna sytuacje - spadl mi
      panel od Soniaka na beton, a poniewaz dwa tygodnie wczesniej rozpadlo mi sie
      etui, wiec padl wyswietlacz. Oprocz dokupienia nowego panela (strasznie drogi -
      nieoplacalne) mozna bylo wymienic sam wyswietlacz i tu robily sie juz jakies
      normalniejsze pieniadze.
    • Gość: marlesz I stał sie cud :)))) IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 19.09.02, 20:24
      Otóż dzisiaj wsiadłem do samochodu, jak zwykle zamontowałem (tak sie mówi?)
      panel i oczom nie wierze - on znowu wyświetla!!! Jak patrze na datę założenia
      przeze mnie tego wątku to minęły akurat 3 miesiace - może panel dostał alergii
      słonecznej na lato? ;) Żadne naprawy i wymiany nie były przeprowadzane (ach te
      lenistwo). Tak więc pozostaje sie tylko cieszyć, szczególnie że działajacy
      wyświetlacz to dobra rzecz :))) Przy okazji tego ewidentnego cudu dziękuję
      wszystkim za udzielone porady.

pozdr

PS Mam coraz większy podziw dla produktów japońskich. Nie dość, że sie nie
      psują (z wyjatkiem mojego panela ;) to jeszcze się same naprawiają... :)))
      • Gość: maga Re: I stał sie cud :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 23:56
        W moim clarionie tez zaczynaja byc problemy z wysletlaczem. Raz jest raz nie.
        Moze ma jakis wpływ zapalanie silnika przy włączonym radiu!!!!!!!
    • Gość: emil_betoniarz Re: Czy można kupić panel do radia? IP: *.sav.tkb.net.pl 19.09.02, 20:32
      jedź na wolumen do Wawy :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka