Dodaj do ulubionych

306 (98) czy Golf (98)

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 18:54
Nie wiem jakie auto kupic Golfa 1998 1,4 bez wyposazenia czy 306 1,4 1998 z
bogatym wyposazeniem. Slyszalem ze 1,4 peugeota to slaby silnik natomiast
nowszy w golfie jest bardziej awaryjny jak to jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: *.popnet.pl 14.09.01, 14:04
      Mam podobny dylemat, ale z tego co czytałem w GW Golgy IV, są bardzo mało
      awaryjne, w porównaniu do Peugeotów. Golfy III nie mają takiej dobrej opini.
      Dlatego jeśli możesz kup Golfa IV, nawet golca.
      Ja osobiście rozważam także Lanosa.
      • Gość: Gordi Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: 217.11.134.* 14.09.01, 16:24
        Gość portalu: Albert napisał(a):

> Mam podobny dylemat, ale z tego co czytałem w GW Golgy IV, są bardzo mało
        > awaryjne, w porównaniu do Peugeotów. Golfy III nie mają takiej dobrej opini.
        > Dlatego jeśli możesz kup Golfa IV, nawet golca.
        > Ja osobiście rozważam także Lanosa.

Jest raczej odwrotnie.Golfy IV są uważane za bardziej awaryjne niż III.A co do
        Peugota to jest to fajny,wygodny samochód i z awaryjnością jest o dziwo całkiem
        dobrze.

• Gość: mar Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: *.bh.com.pl 14.09.01, 16:41
          Podaj jakies konkrety w sprawie awaryjnosci Golfa IV.
          • Gość: dzasiek Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: *.pl 14.09.01, 16:54
            sasiad twierdzi,ze najlepsze sa polonezy ale tylko caro."jak zegarki chodza"-
            moowi.sam osobiscie nie wiem co lepsze.
          • Gość: Gordi Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: 217.11.134.* 15.09.01, 12:49
            Gość portalu: mar napisał(a):

> Podaj jakies konkrety w sprawie awaryjnosci Golfa IV.

Nie twierdze,że GolfIV jest jakimś WYJĄTKOWO awaryjnym autem.Po prostu GolfIII
            miał o wiele lepszą opinie(a to przecież na opinii,szczególnie użytkowników
            starszych modeli,opiera się tzw prestiż VW).Przeczytałem troche o GolfieIV na
            łamach tego forum,w innych serwisach motoryzacyjnych,także w magazynach i jedno
            jest pewne:To już nie ta jakość co w III.Pięta achillesową IVrek jest skrzynia
            biegów(słyszałem,że zdarzało się,że w nowych autach wymieniano całe przekładnie,a
            kłopoty z wchodzeniem biegów to rzecz normalna),słyszałem też o częstych
            problemach z turbiną w Tdi.Moim zrodłem jest też mój kumpel-posiadacz IV 1.6 i
            potwierdza on problemy z biegami(człowiek ten dawniej miał Golfa II i było to
            auto nie do zajechania,a jeśli chodzi o IV to jego opinia jest taka,że to auto
            zajechac bedzie niezwykle łatwo).

• Gość: Tomek Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 22:51
              Chyba jednak zdecyduje sie na 306. Boje sie kradziezy a mieszkam w
              niebezpiecznej dzielnicy, poza tym troche mi wstyd by bylo jezdzic bo jestem
              studentem i chcialbym jakosc odrozniac sie od lysych pal spod mojej klatki.
              • Gość: dar Re: 306 (98) czy Golf (98) IP: 10.1.100.* / *.bdm.com.pl 17.09.01, 13:45
                A może Honda Civic? Bezawaryjny, niezawodny, nie kradną, świetny silnik. Jak
                dla Ciebie polecam 3D model.

Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka