Dodaj do ulubionych

Ciesze sie,ze daewoo plajtuje

06.08.02, 14:30
Skonczy sie wpychanie badziewia.Zaslugujemy na lepsze wozy niz jakies
koreanskie pseudo-auta.Niech sobie Azjaci upychaja szajs w Kazachstanie,albo
Rumunii,a nie u nas.My,juz prawie,jestesmy czlonkiem UE i nie bedziemy
jezdzic takimy badziewskimi samochodami. Mam tylko nadzieje,ze Hyunday albo
Kia nie zainwestuja w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: malko Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 15:40
      Szczyt techniki to to nie jest, ale mój służbowy ma pod 150 tys. km i jak na
      razie były dwie awarie: przepalony tłumik (ok. 120pln)i padnięty klakson
      (18pln). wolę żeby ludzie jeździli nowymi daewoo, niż stareńkimi 125, 126,
      golfami, passatami, daciami, polonezami i ładami. A przede wszystkim żeby nie
      jeździli rozbitym szajsem z zachodu.
    • Gość: Sławek A co na to twój lekarz??? (do drecha) IP: *.aries.com.pl 06.08.02, 15:46
      psycholog-psychiatra -rzecz jasna ;-)

pozdrawiam

p.s.DU w przeciwieństwie do twojej furki zostawia za sobą dwa ślady,a nie
      cztery...
      • Gość: Sławek Re: A co na to twój lekarz??? (do drecha) IP: *.aries.com.pl 06.08.02, 16:09
        czytałem właśnie tekst o zwierzątkach.
        żenujacy poziom prowokacji...

a z drechami łączy cię coś więcej niz miłość do biemdabliu

tak czy owak kilka wizyt u psychiatry i psychoterapeuty wyleczy cię z
        flustracji i trudnego dzieciństwa...

nara
        • dr.esiarz Re: A co na to twój lekarz??? (do drecha) 06.08.02, 16:21
          Dzieki za troske o moje zdrowie psychiczne.
          • Gość: Sławek Re: A co na to twój lekarz??? (do drecha) IP: *.aries.com.pl 06.08.02, 16:32
            Potrzebujesz kilka adresów?
          • Gość: ober Re: A co na to twój lekarz??? (do drecha) IP: *.telpol.net.pl / 172.16.3.* 06.08.02, 17:00
            Cześć debilu.Jak tam główka?Dalej masz zwidy?
    • Gość: krisis Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 11:18
      utarlo sie przekonanie, ze auta nowe nawet kiepsko wyposazone sa znacznie
      lepsze od sprowadzanych z zachodu. sam mam juz drugie auto sprowadzone z
      zachodu. spisuje sie wysminicie, nie mam awarii uszkodzen a nawet rdzy!!! auto
      jest 5 letnie. sens tego wszystkiego jest taki, ze uwazamy kupowanie uzywanych
      aut za ponizanie sie. a przeciez na tym polega wolny rynek. kupuje to co chce.
      to prawda ze czesc aut a nawet 3/4 tych pojazdow jest po wypadkach. jednak
      problem jest taki, ze ten komu zalezy na zdrowiu i bezpieczenstwie nie kupi
      byle czego. spojrzcie na auta nowe w polsce rozbity samochod PZU kaze naprawiac
      w zwyklych warsztatach bo tak jest taniej i wiecej kasy za naprawe nie dadza.
      jak widzicie kolo sie zamyka. a faktem jest ze lekko stukniete daewo lanos a
      np. stukniety opel astra to dwa rozne swiaty. inne wykonczenie zabezpieczenia.
      woel kupic bogate w poduszki powietrzne i inne bajery zapewniajace
      bezpieczenstwo auto za granica anizeli "polskie" male niewydarzone lanosy.
      opinie beda zawsze podzielone. ale jesli za 35 tys mam kupic nowego lanosa albo
      4 letnie audi a6 stukniete to wybaczcie - wybor jest chyba jednoznaczny.
      pozdrawiam
      • Gość: darekk Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: 217.153.15.* 07.08.02, 11:36
        Gość portalu: krisis napisał(a):

> a faktem jest ze lekko stukniete daewo lanos a
        > np. stukniety opel astra to dwa rozne swiaty. inne wykonczenie
        > zabezpieczenia.

"zajezdzilem" dwie sluzbowe astry classic. jedna 1,6 100km 4d sedan , druga 1,4
        60km 5d htb. w tym czasie moj ojciec jezdzi lanosem 1,5 100km sedan. kazdym z
        tych trzech samochodow zrobilem duze kilometry i obecnie bez wahania wzialbym
        lanosa (choc nie sedana a htb 3d). zdecydowanie najlepiej mi sie nim jezdzi.
        czuje sie, ze to woz o pokolenie nowszy.

w piatek dokupilem sobie drugie auto prywatne (nowego swifta). dzisiaj w nocy,
        znowu jednak sporo jezdzilem lanosem ojca i zaluje, ze nie mialem tych paru
        wolnych groszy w kieszeni, by upgrade'owac swifta do nowego lanosa. to dobry
        woz.

darekk

p.s. bliski znajomy jezdzi espero 1,8 z przebiegiem bliskim 200 tys. nic
        powaznego z autem sie nie dzieje, a blachy z pewnoscia prezentuja sie lepiej
        niz w moich sluzbowych astrach o zblizonym przebiegu.
    • Gość: Remo Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 11:28
      Sprzedaj swojego lanosa, kup wypasionego lexusa i przestań wypisywać bzdury.
      Druidem śmierdzisz na kilometr.
    • Gość: Lennon A ja sie nie ciesze IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.08.02, 11:40
      Nie mam Dajewo ale przez upadek tej firmy wiele osob straci prace i powieksza
      rzesze bezrobotnych. Czesc z tych bezrobotnych zeby zyc zacznie krasc samochody
      i radia. Moze ukradna moje lub Twoje i wtedy nie bedziesz sie juz cieszyl
      • Gość: X Re: A ja sie nie ciesze IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 07.08.02, 11:44
        Gość portalu: Lennon napisał(a):

> Nie mam Dajewo ale przez upadek tej firmy wiele osob straci prace i powieksza
        > rzesze bezrobotnych. Czesc z tych bezrobotnych zeby zyc zacznie krasc
        samochody
        >
        > i radia. Moze ukradna moje lub Twoje i wtedy nie bedziesz sie juz cieszyl

Dresiarzowi nie ukradna jesli juz to on sam ukradnie. Dresiarz martwil by sie
        gdyby Volkswagen zbankrutowal nie bylo by wtedy Golfow to jest koszmar dresa
        • Gość: Remo Re: A ja sie nie ciesze IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 07.08.02, 12:03

> Dresiarz martwil by sie gdyby Volkswagen zbankrutowal nie bylo by wtedy
          Golfow to jest koszmar dresa

Ostatecznie mógłby na otarcie łez kupić golf adidasa.
    • makozi Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje 11.08.02, 12:58
      Taaaa...dresie, masz genialny punkt widzenia. Akurat teraz mam matiza. Straszne
      badziewie:jeżdżę, jeżdżę i jakoś nic się nie chce zepsuć. I woda mi do środka
      nie leci. Niedawno miałem espero: bez awarii, nic. To dopiero badziew to
      dajewo. Ciekawe czy jakieś dajewo będzie miało za np. 8 lat dziury w progach,
      takie jak ja miałem w oplu kadecie? Nie ma to jak niemieckie auto. A ty ile
      miałeś dziur w swojej beemce? Najlepiej niech zainwestuje u nas bmw, od razu
      Polacy rzucą się do salonów.
      Jesteśmy już prawie członkiem UE, nie? A władasz jakimś językiem obcym, czy
      tylko bejzbolem?
      • Gość: dark Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: 217.98.124.* 11.08.02, 23:11
        w matizie szybko sie konczy akumulator, no i strasznie trzesie na tylnym
        siedzeniu - sprawdzone!
        • Gość: krisis Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 08:36
          ...nie bardzo rozumiem o co a cala dysputa... kazdy lubi to co ma... ale tez sa
          tacy co maja to na co ich stac... tlumaczenie ze matiz nie ma dziur, ze espero
          po 200 tys km jezdzi dobrze a lanos prezentuje sie lepiej niz astra dla mnie
          dziwnie brzmia. poddajac w watpliwosc powyzsze pragne zauwazyc.. nawet jesli
          zjezdziles astre sluzbowa (nawet 2) to: nie szanowales auta bo nie bylo twoje a
          tatusia lanosa szanujesz i dbasz inaczej dostalbys wpiernicz od tatusia. Po
          drugie pomijajac aspekt lepszego wyposazenie aut sprowadzonych z zachodu:
          porownanie nowy lanos=35 tys (wypasiony) a audi a6 takze za 35 tys (4 latek)
          przejedz sie jednym i drugim. Jesli po tym uznasz ze lanos jest lepszy to
          oznaczac bedzie tylko jedno, ze nie wypowiadasz opinii zawierajacych
          merytoryczne uzasadnienie a tylko paplasz bez sensu.

ps/ gratulije zakupu matiza - moze wybierzemy sie wspolnie na przejazdke do
          wloch. ciekawe jak bedziesz wygladal po takiej jezdzie. Matiz z zalozenia to
          auto miejskie i takim powinno pozostac. pozdrawiam
          • makozi Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje 12.08.02, 12:48

> ...nie bardzo rozumiem o co a cala dysputa... kazdy lubi to co ma... ale tez
            sa
            >
            > tacy co maja to na co ich stac... tlumaczenie ze matiz nie ma dziur, ze
            espero
            > po 200 tys km jezdzi dobrze a lanos prezentuje sie lepiej niz astra dla mnie
            > dziwnie brzmia. poddajac w watpliwosc powyzsze pragne zauwazyc.. nawet jesli
            > zjezdziles astre sluzbowa (nawet 2) to: nie szanowales auta bo nie bylo twoje
            a
            >
            > tatusia lanosa szanujesz i dbasz inaczej dostalbys wpiernicz od tatusia. Po
            > drugie pomijajac aspekt lepszego wyposazenie aut sprowadzonych z zachodu:
            > porownanie nowy lanos=35 tys (wypasiony) a audi a6 takze za 35 tys (4 latek)
            > przejedz sie jednym i drugim. Jesli po tym uznasz ze lanos jest lepszy to
            > oznaczac bedzie tylko jedno, ze nie wypowiadasz opinii zawierajacych
            > merytoryczne uzasadnienie a tylko paplasz bez sensu.
            >
            > ps/ gratulije zakupu matiza - moze wybierzemy sie wspolnie na przejazdke do
            > wloch. ciekawe jak bedziesz wygladal po takiej jezdzie. Matiz z zalozenia to
            > auto miejskie i takim powinno pozostac. pozdrawiam

wiadomo że audi a6 jest lepsze od lanosa, jednak porównuje się auta tej samej
            klasy/segmentu, a w/w auta nie są w jednym segmencie więc ich porównywanie nie
            ma sensu.
            akurat stać mnie na duuuużo więcej niż matiz, jednak jeżdżę mało i prawie tylko
            po mieście więc to mi wystarczy i jestem z tego zadowolony.do tego auto mało
            pali, płacę za nie śmiesznie małe ubezpieczenie i się nie psuje, a mi właśnie o
            to chodzi. dziękuję za gratulacje. jeśli chodzi o włochy to pare lat temu byłem-
            bardzo brudna woda. niestety za tydzień wybieram się do grecji, więc nie
            skorzystam z twego zaproszenia. osobiście preferuję chorwację: najbliżej,
            bardzo ładnie i super czysta woda. poza tym za granicę jeżdżę autokarem
            (ostatnio jednak byłem na stopa, to świetna przygoda).
            mniemam, że jezdzisz czymś dużym. to proponuję ci inną konkurencję: kto
            pierwszy znajdzie miejsce na zatłoczonym parkingu.
            pozdrawiam.
          • Gość: Remo Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 12.08.02, 12:48

> wloch. ciekawe jak bedziesz wygladal po takiej jezdzie.

A może wybierzcie się na wspólną przejażdżkę do centrum? Ciekawe jak będziesz
            wyglądał po jeżdzie Twoja (domniemaną) olbrzymią furą w poszukiwaniu miejsca do
            parkowania? A ile pieniążków zapłacisz za paliwko do tych Włoch, już nie pytam.
            Też paplesz bez sensu, bo nikt nie kwestionuje, że matiz to auto miejskie, a
            chryslerem voyagerem fajnie sie jedzie 1000 km. Nie mieszaj dwóch systemów
            walutowych.
          • makozi Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje 12.08.02, 12:50

> ...nie bardzo rozumiem o co a cala dysputa... kazdy lubi to co ma... ale tez
            sa
            >
            > tacy co maja to na co ich stac... tlumaczenie ze matiz nie ma dziur, ze
            espero
            > po 200 tys km jezdzi dobrze a lanos prezentuje sie lepiej niz astra dla mnie
            > dziwnie brzmia. poddajac w watpliwosc powyzsze pragne zauwazyc.. nawet jesli
            > zjezdziles astre sluzbowa (nawet 2) to: nie szanowales auta bo nie bylo twoje
            a
            >
            > tatusia lanosa szanujesz i dbasz inaczej dostalbys wpiernicz od tatusia. Po
            > drugie pomijajac aspekt lepszego wyposazenie aut sprowadzonych z zachodu:
            > porownanie nowy lanos=35 tys (wypasiony) a audi a6 takze za 35 tys (4 latek)
            > przejedz sie jednym i drugim. Jesli po tym uznasz ze lanos jest lepszy to
            > oznaczac bedzie tylko jedno, ze nie wypowiadasz opinii zawierajacych
            > merytoryczne uzasadnienie a tylko paplasz bez sensu.
            >
            > wloch. ciekawe jak bedziesz wygladal po takiej jezdzie. Matiz z zalozenia to
            > auto miejskie i takim powinno pozostac. pozdrawiam

wiadomo że audi a6 jest lepsze od lanosa, jednak porównuje się auta tej samej
            klasy/segmentu, a w/w auta nie są w jednym segmencie więc ich porównywanie nie
            ma sensu.
            akurat stać mnie na duuuużo więcej niż matiz, jednak jeżdżę mało i prawie tylko
            po mieście więc to mi wystarczy i jestem z tego zadowolony.do tego auto mało
            pali, płacę za nie śmiesznie małe ubezpieczenie i się nie psuje, a mi właśnie o
            to chodzi. dziękuję za gratulacje. jeśli chodzi o włochy to pare lat temu byłem-
            bardzo brudna woda. niestety za tydzień wybieram się do grecji, więc nie
            skorzystam z twego zaproszenia. osobiście preferuję chorwację: najbliżej,
            bardzo ładnie i super czysta woda. poza tym za granicę jeżdżę autokarem
            (ostatnio jednak byłem na stopa, to świetna przygoda).
            mniemam, że jezdzisz czymś dużym. to proponuję ci inną konkurencję: kto
            pierwszy znajdzie miejsce na zatłoczonym parkingu.
            pozdrawiam.
        • makozi Re: Ciesze sie,ze daewoo plajtuje 12.08.02, 12:25
          Gość portalu: dark napisał(a):

> w matizie szybko sie konczy akumulator, no i strasznie trzesie na tylnym
          > siedzeniu - sprawdzone!

z tym akumulatorem to nie wiem. mój jest od nowości (99) i nie chce paść. w
          zimie pali za pierwszym razem. z tyłu trzęsie. to kwestia dupnych matizowskich
          amorów. jak komuś bardzo przeszkadza, to może wymienić. mnie nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka