Dodaj do ulubionych

Firma GAS-POL w Warszawie

19.09.05, 13:23
Witam!

Znacie może tą firmę montującą instalacje gazowe? Posiada 6 warsztatów na terenie Warszawy i okolic (Raszyn, Jabłonna).
Może spotkaliście się z nią osobiście, bądź coś o niej słyszeliście?

Chciałbym założyć pożądny gaz, z którym nie będę miał problemów dlatego byłbym wdzięczny za opinnie!

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • 33agnieszka2 Re: Firma GAS-POL w Warszawie 11.10.05, 22:37
      nie znam...ale chetnie poznam opinie...także jestem zainteresowana tym tematem...
      • wardecki Re: Firma GAS-POL w Warszawie 17.10.05, 09:23
        Chętnie podzielę się wiadomościami o Gas-Polu. SWAR@INTERIA.PL . Lecz przede
        wszystkim odradzam ten zakład zniszczą ci samochód i tyle. Idą na masówkę a to
        jak po założeniu to funkcjonuje to ich mało interesuje. Ja miesiąc od założenia
        jeszcze ani razu nie przejechałem całego dnia aby było dobrze. Znam też kilka
        osób-Poznanych w trakcie wizyt u nich - które mają to samo zdanie. To ja
        osobiście muszę szukać usterki i wskazywać im co źle założyli!! Bo oni zadufani
        w sobie uważają że znają się najlepiej na sprawie i nawet nie kontaktują się z
        firmą A.MAX wystawiającej homologacje instalacji założonych u nich, w kwestiach
        problematycznych. To są wymieniacze części a nie fachowcy OSTRZEGAM.
    • proveider Re: Firma GAS-POL w Warszawie 14.12.05, 23:27
      Ja założyłem instalację OMVL Dream XXI w GAS-POL-u w Jabłonnie. Przejechałem
      póki co ok. 3 tys. km i nie miałem najdrobniejszego problemu. Wiem jednak, że z
      instalacjami starszego typu ludzie przyjeżdzają tam na rózne naprawy, regulacje
      itp.
    • wokomex Re: Firma GAS-POL w Warszawie 15.12.05, 14:07
      Witajcie,

Wybaczcie, ze nie bedzie o Gas Polu i że zabrzmi to może jak reklama. Ja
      zakładałem instalację u gaziarza czyli w ojca tego forum. Zakład znajduje sie w
      Siedlcach wiec trzeba troszeczke podjechać ale opłaca sie. Zakładałem instalcję
      do Toyoty Cariny 1,6, autko miało troche ponad 100 000 przebiegu, w tej chwili
      przejechałem już ok 50 000 km na gazie ( w rok) i nie mam powodów do
      narzekania, instalacja II generacji z emulatorem i komputerkiem. Mam pewne
      zastrzezenia co do sposobu montażu i obsługi klienta ale reszta jak najbardziej
      Ok. Cenowo sporo taniej niz w wawie a samochód naprawde spisuje sie bez
      zarzutu. Nigdy mi nic nie strzeliło pod maską, nigdy nie miałem jakichs
      problemów, że jedzie na benzynie to na gazie nie jedzie albo odwrotnie, nigdy
      nie było takze, że autko wogóle nie chciało mi jechać. Mimo, że sie tyle słyszy
      o konieczności częstej wymiany świec, kabli wysokiego napiecia, filtrów itd
      przejechałem ponad 40 000 km na gazie bez zastrzezeń, dopiero teraz wymieniłem
      kopułkę, świece i filtr, przed montazem w zaden sposób nie przygotowywałem
      samochodu do instalacji LPG, nie zmieniałem żadnych filtrów czy nie wsadzałem
      jakichś cudownych świec gazowych.

Generalnie aby samochód sprawował się poprawnie na gazie, nalezy pamiętać, że
      powinien być całkowicie sprawny przed zagazowaniem. Wszelkie usterki czy
      niedomagania silnika bardzo szybko wyjdą po zamontowaniu gazu. Dobrze tez jest
      dowiedzieć się jak Wasz pojazd który zamierzacie zagazować znosi takie paliwo.
      Sa samochody które bardzo dobrze znoszą instalację LPG a są które nastreczają
      sporo problemów, często trudno jest oszukac co raz bardziej skomplikowaną
      elektronike silinika.

Pozdrawiam

Maciek
      • wmala Re: Firma GAS-POL w Warszawie 21.06.06, 22:30
        Prosze o namiary na tego gaziarza.
        Przymierzam sie do zagazowania swojej vecty 1,6 16V.
        Czy znacie moze instalacje sekw. KME DIEGO? Podobno dobry polski produkt w cenie
        ok 2,5 tys. Oczywiscie duzo zalezy od instalatora.
        pozdrawiam
    • barry_o Re: Firma GAS-POL w Warszawie 15.12.05, 16:24
      Założyłem instalację sekwencyjną STAG200 w GasPol przy Grochowskiej do
      dwulitrowego Mondeo i sprawuje się bardzo dobrze.
      • barry_o Re: Firma GAS-POL w Warszawie 18.05.06, 18:06
        ...po pół roku nadal sprawuje się bardzo dobrze, przy czym wymagała regulacji
        (wypadały zapłony przy wysokich obrotach, czasem silnik się dławił). Po
        trzykrotnej regulacji w różnym zakresie obrotów jest już ok, nie widzę różnicy
        między benzyną a gazem. Spalanie przy klimie dość wysokie, 14-15 l/100km.
    • robszus [...] 19.05.06, 13:30
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • wmala Re: Firma GAS-POL w Warszawie 21.06.06, 23:15
      a moze poleci ktos zaklad w Warszawie lub okolicy gdzie moglbym bezpiecznie
      zalozyc instalacje gazowa (najchetniej sekwencyjny do 2,5kpln)?
      • gaziarz Re: Firma GAS-POL w Warszawie 09.07.06, 16:37
        (25) 6325072
        (25)6442604
        niby w siedlcach, ale sekwencja znacznie taniej niz 2500
        • hogrzes Re: Firma GAS-POL w Warszawie 24.08.06, 11:48
          Mój post o innej firmie.
          W swojej astrze 1,6 jednopunktowy wtrysk, '95r mam od trzech lat (przedtem też
          w kadettcie) instalację polskiej firmy "ELPIGAZ" z siedzibą w Gdańsku.W każdym
          województwie Firma ma placówki montujące instalacje. W Warszawie taka placówka
          mieści się przy ul.Toruńskiej 31. Tel/fax: 022/811 90 70. e-
          mail:warszawa@elpigaz.com Nie znam gaśnięcia, falowania obrotów i tym
          podobnych zjawisk; muszą wszakże jeszcze być dobrze wyszkoleni monterzy,
          umiejący skonfigurować parametry instalacji. Ja w Poznaniu na takich trafiłem i
          jestem bardzo zadowolony.
          Trzeba jednak podkreślić wysoką jakość samego wyrobu, w tym reduktora/parownika
          szczególnie i cały układ sterujący gazem.Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka