IP: 195.13.26.* 17.08.02, 14:04
Czy ktos ma niekorzystne doswiadczenia z Neste? Ja poki co pluje sobie w
brode, ze wczesniej tam nie zajrzalem. Paliwo tanie, a przy platnosci karta
dodatkowy rabat, nie ma kolejek, a paliwo wydaje mi sie (po zatankowaniu
jakichs 150 litrow) calkiem przyzwoite. Co najwazniejsze, o dziwo, nie pieni
sie (chodzi o diesla), w odroznieniu od wielu innych stacji. Nie potrzeba
karty kredytowej, zwykle karty platnicze z belgijskiego banku tez sa
honorowane. Same plusy!
Neste przypadl mi tak bardzo do gustu, ze boje sie, czy czegos nie
przeoczylem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ARAFAT Re: NESTE IP: *.rapidnet.com 18.08.02, 01:00
      Podpisuje sie tankuje tylko na neste bo po co przeplaca jesli nie widac roznicy?
      • Gość: Sibelius Re: NESTE IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.08.02, 10:09
        Ja też tankuję na Neste - jest to duży fiński koncern, a nie jakaś tam lewa
        firma dystrybucyjna. Cenę mają niższą, bo oszczędzają na kosztach - żadnego
        marketu, żadnej myjki, żadnej obsługi, której trzeba płacić, tylko
        dystrybutory. I żdnych kosztownych w sumie kampanii promocyjnych (jakieś karty,
        kupony, nagrody). Po co? Najlepszą promocją jest cena i dobra jakość produktu
        Różnica zawsze o co najmniej 10 gr na litrze w stosunku do pozostałych stacji.
        Jestem zadowolony, bo oprócz ceny mają również niezłe paliwo (zwyczajowo
        przejeżdżam na pełnym baku 600-650 km, a tu dobrze ponad 700).
        • Gość: Ralph Re: NiESTEty nie ma w mojej okolicy... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.08.02, 18:03
          Podpisuję się na maksa! Wracając znad morza niedawno (do Bielska), pierwszy raz
          natknąłem się na NESTE (w Bydgoszczy na jakimś osiedlu). Zaskoczenie totalne:
          PB95 było po 2.91, 98 po 3.11 (a w Gdańsku i w ogóle wzdłuż E1 o 40-50 groszy
          drożej). Poza tym jakość wysoka- spalanie jakieś 10% niższe, ciąg na silniku
          też mocniejszy. Żałuję tylko jednego- że u mnie w mieście nie ma ich stacji...
    • pleszka Re: NESTE 18.08.02, 21:39
      Ja też często się "leję" na Neste (zwykle Pb95) i jak dotąd nie zauważyłem
      żadnych problemów po zatankowaniu. Z drugiej strony skoro już się pojawiła
      dyskusja na temat Neste to może któś z Szanownych grupowiczów wie z której
      rafineri są paliwa na tych stacjach?
      • Gość: AWOL Re: NESTE IP: *.wat.waw.pl 19.08.02, 08:31
        Na ogół Petrochemia Płocka
    • Gość: darekk Re: NESTE IP: 217.153.15.* 19.08.02, 09:15
      a czy placac karta tez trzeba oplacic z gory zalozona kwote, czy mozna tankowac
      do pelna?

darekk
      • Gość: Wojtek Re: NESTE IP: *.rgsa.pl 19.08.02, 09:20
        Płacąc kartą określasz limit np 150 zł a obciążony jesteś faktyczną kwotą ale
        nie więcej niż wcześniej określony limit.
        Pozdrawiam
    • Gość: grogreg Re: NESTE IP: 212.160.165.* 19.08.02, 11:15
      Zadnych zlych doswiadczen.
      Czyste zasady gry. Jest towar , jest jakosc, jest cena. Zadny dupereli typu Smart, albo Witaj".
      Podjezdzam, place, wlewam.

Cena najnizsza w Szczecinie, kolejki zdarzaja sie z rzadka, paliwo bez zastrzezen.
      • ja_nek Re: NESTE 19.08.02, 12:06
        25-35 groszy różnicy na litrze (czasem nawet do 50 gr) to powód dla którego
        dałem sobie spokój z innymi firmami paliwowymi. Zamiast zbierania punktów, za
        które i tak niewiele dostanę, mam wyraźną korzyść.
        A paliwo bez zarzutu.

Pozdrawiam
        Janek
    • dobermar Re: NESTE 19.08.02, 15:14
      Neste nr.1 z ceną, i jakość też dobra. Szkoda, że występuje głównie w większych
      miastach.
    • Gość: Mikolaj Re: NESTE IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 19.08.02, 15:37
      Korzystam odkąd się pojawiły. Na początku czasami bywały problemy z banknotami -
      z niewiadomych przyczyn automat wypluwał banknoty mimo że nie były pogniecione
      ani podarte. Raz odjechałem z kwitkiem. Natomiast odkąd wprowadzili możliwość
      płacenia kartami - jest ekstra. Paliwo bardzo dobre zwłaszcza Pb98 (w cenie
      Pb95 na np. Shellu)
      pozdrawiam
      M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka