may79 20.10.05, 09:27 No a gdzie korekta? Oki, moze nie stac was, ale chyba macie sprawdzanie pisowni przed wyslaniem art. do druku? Bo jesli nie, to ortograf w podpisie pod 2 zdjeciem az boli w oczy... Link Zgłoś Obserwuj wątek
sliski1 Dobry dla farmera - Toyota Hilux 18.11.06, 18:09 Niestety Hilux Diesel jest przereklamowany.Miałem okazję odbyć jazdę próbną Hiluksem z jednego z salonów Toyoty w Warszawie i w efekcie kupiłem Nissana Navarę.Załamało mnie przyspieszenie: silnik po wdepnięciu gazu do dechy owszem zmienia tonację ale nie przyspiesza w odczuwalny sposób, co stawia pod znakiem zapytania wyprzedzanie tym samochodem np. tira.Przeraźliwie mało skuteczne są hamulce: wdeptuję bardzo mocno, a ważę 100 kg i coś tam hamuje ale przypomina mi to awarię wspomagania, a nie testowy samochód.Zauważyłem ,że klapa paki po otwarciu leży na zderzaku i ma zniszczony lakier od tego kontaktu na całej długości, w środku paki nie widać żadnego sensownego systemu do mocowania małego bagażu.W środku kabiny jest ciasno i siedzi dupą na podłodze, bo fotel kierowcy nest męcząco niski i miękki, bez możliwości regulacji wysokości.Hałas ,mimo jazdy po asfalcie jest zbyt uciążliwy, kierownicy brak regulacji,brak światełka rezerwy, TYLKO 2 PODUSZKI + BAJKI, ŻE TO MOCNA RAMOWA KONSTRUKCJA- CZYLI KONSTRUKCA PRZETRWA, A Z NAS SMARKI I WODA? Wajcha skrzyni biegów ma nadmierny luz i trzeba uważać, co się włączyło.Silnik niestety ma pasek rozrządu, a nie łańcuch.Koła są nieproporcjonalnie małe, bo 16. Miało toto kosztowaś ok. 130 tys z zabudową paki i hakiem ale musiałbym na to cudo czekać pół roku! Panowie z Toyoty puknijcie się w głowę : za 150 tys kupiłem, skórzane, regulowane elektrycznie fotele,poduszki czołowe+boczne+kurtyny,szyberdach, spryskiwacze reflektorów,automatyczną klimatyzację,relingi dachowe,komputer pokładowy, tempomat, lusterko fotochromatyczne z KOMPASEM,system mocowania bagażu, silnik jak rakieta 2,5 D z łańcuchem rozrządu, hamulce jak brzytwy, hak, zabudowę paki i.t.d. i poczucie, że to mnie wszystko słucha w moim Nissanie Navara.Idźcie w buraki z waszymi chromowanymi lusterkami ,techniką sprzed ćwierćwiecza, brakiem poduszek, czego nie usprawiedliwia nawet tak nędzny silnik, bo można się rozpędzić, jadąc z góry! Link Zgłoś
qamillo Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 18.11.06, 20:38 Różnica pomiędzy hiluxem a nawarrą jest taka jak pomiędzy wojskową wersją HUMVEE a Hummerem H3.Jeden sie nadaje na front a drugim możesz poszpanować pod knajpą.. Link Zgłoś
kodem_pl Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 02:50 I to jest wlasnie bzdura. Navara mozesz robic dokladnie to samo co hiluxem. Niektorym bedzie jedynie szkoda w ubloconych spodniach wsiadac na skorzane fotele... Link Zgłoś
belus77 Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 03:33 > Niektorym bedzie jedynie szkoda w ubloconych spodniach wsiadac na skorzane > fotele... Pick-up i skorzane siedzenia to jak pisal poprzednik trendy w wiejskiej cafe i ... pick-up ale panienek. Toyota ma ten 2.5 dizel juz tak dawna, ze nawet zeliwo mnie nie dziwi, ale chyba powinni wsadzic cos mocniejszego. Link Zgłoś
gosc1978 Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 02:30 Zastanawia mnie czemu redaktor uparcie porownuje Hiluxa z Navara? przeciez te wozki ze soba raczej nie konkuruja, a odpowiednik nissana to pick-up. Link Zgłoś
trug Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 10:46 Raczej konkurują. Navara bije w przedbiegach we szystkim toyocinę, oprócz ceny. Gdyby cena była porównywalna dealerzy budowaliby specjalne magazyny na te auta. Powstałoby niczym muzeum, tylko z tą różnicą, że byłyby tam wystawione same hiluxy:):):) Link Zgłoś
qamillo Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 17:57 Właśnie czytałem niedawno,ze szefowie toyoty załamują ręce..F-ma nie może sprzedac już żadnego auta,place są zapełnione hiluxami i innymi modelami ltórych nikt nie chce,straty firmy i sprzedaż są mikroskopijne...wszyscy biorą nawarry... Link Zgłoś
qamillo Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 17:58 Znaczy straty gigantyczne a sprzedaż śladowa.. Link Zgłoś
belus77 Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 18:56 qamillo napisał: > Właśnie czytałem niedawno,ze szefowie toyoty załamują ręce..F-ma nie może > sprzedac już żadnego auta,place są zapełnione hiluxami i innymi modelami > ltórych nikt nie chce,straty firmy i sprzedaż są mikroskopijne...wszyscy > biorą nawarry... Widac Dr. Lepper rolnikom doplaty zalatwia ...??? Link Zgłoś
trug Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 19:27 A cenę tego hilux'a koleżka zna? Link Zgłoś
edison2022 Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 11.12.06, 21:42 pozyjemy zobaczymy.wystarczy spojrzec na allegro,jak nawary swietnie schodza po uplywie gwarancji.znajdzcie hiluxa starego lub nowego to rzadkosc bo nikt sie nie pozbywa twardych aut.w serwisach najczesciej naprawiaja w navarze wlasnie lancuszek rozrzadu ZNAWCO!a toyote to ogladales przez szybe czy w katalogu? Link Zgłoś
allonso Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 11.12.06, 22:05 hilux ciagle jest pancernym autem ala ma za slaby silnik - w 2007 ma byc dostepny ze wzmocnionym silnikiem 3 litry d4d - takim jak w land cruiserze - wtedy bedzie najmocniejszy z popularnych pick-upów Link Zgłoś
habudzik Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 19.11.06, 20:03 Rany koguta toz to nie Hilux tylko Halux . P.s. Robie sporo błedów ale nie moge znaleźc tego o którym Ty pisałeś . Link Zgłoś
sliski1 Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 26.11.06, 19:00 Koledzy wybaczcie mi skórzane fotele ale z powodu szorstkiej dupy niszczę szmaty obiciowe, a na dodatek w głębi duszy jestem traperem ! Wiecie, co jeszcze mnie wku..a w przereklamowanym blaszaku, drogim i gołym? Nie zgadniecie: pedalski wygląd chromowanych lusterek, przy których skóra Navary to pryszcz, a już szczytem zniewieścienia jest nadwozie przypominające Yarisa postawionego na wagonie kolejowym. Przecież TO ma być samochód dla prawdziwego faceta : KANCIASTY, MUSKULARNY,OSTRY, DZIKI, A NIE CZOPEK O WYLIZANYCH KSZTAŁTACH.Wcześniej o tym nie pisałęm ale jakiś kutas zarzucił mi szpanowanie przed wiejskimi panienkami, bo mam skórę.Koleś, skóra jest,czy chcesz, czy nie w wersji z szyberdachem, który być musi, bo jak kutasie z panienką(wiejską) latem, na parkingu na kanapie, przy wyłączonym silniku? I co? Kto tu się zna na samochodach? Link Zgłoś
trug Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 26.11.06, 19:32 Co będziesz tłumaczył, jak oni są zakochani w toyocinie. Toyota wypuści na rynek byle gó.. a oni się podniecają, bo to tujota, cud-miód. A że golas i chłam, to szukają pewności i przekonują samych siebie, że te wozidło to dla trapera na warszawską starówkę. Link Zgłoś
habudzika Re: Dobry dla farmera - Toyota Hilux 26.11.06, 21:41 czy twoj nickma coś wspólnego z tym że czesto uzywasz wazeliny? jesli tak - pisz do mnie: habudzik@gazeta.pl Link Zgłoś