mirek74 20.12.05, 21:55 Czy to prawda, że nowe Skody z salonu mają opony Barum na kołach? Jakie są te opony naprawdę, czy jest aż tak źle jak mówią Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: skodex Re: Nowe Skody jadą na Barum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:49 Na zimówkach w zdecydowanej większości tak.Letnie opony są różnych producentów. Przeważa Matador ale można spotkać też firmy: Continental, Michelin, Kleber i inne.Matadory i Continentale produkowane są w jednej fabryce i może nie są szczytem osiągnięć przemysłu oponiarskiego ale w zupełności wystarczają-klasa średnia. Michelin i Kleber nie wymagają chyba komentarza.Opinie co do zimówek Barum Polaris są podzielone ale dominuja pozytywne.Dodam ze Polaris'y całkiem dobrze sprzedają się w serwisach oponiarskich i nie jest to kwestia ceny. Jak chcesz niezależnych opinii to odwiedź www.opony.pl lub www.baloon.pl albo jakiś inny sklep z oponami.Widziałem tam kiedyś (jak sam szukałem dobrych opon) mnóstwo wypowiedzi i ocen. Pozdro Link Zgłoś
rapid130 Re: Nowe Skody jadą na Barum ? 23.12.05, 20:07 Barumy, Klebery, Matadory są w tańszych kompletacjach, zwykle w Fabiach. Octavie i Superby, zwłaszcza te droższe odmiany, jeżdżą na Continentalu i Bridgestone (Turanza lub Potenza). Barumy Polaris to są całkiem przyzwoite opony zimowe o bardzo zrównoważonych właściwościach na każdej nawierzchni, oferowane za niewygórowaną cenę. Nie dorównują ścisłej czołówce (Dunlop, Michelin, Continental), ale wśród opon "budżetowych" (czyli takich oferowanych relatywnie niedrogo) w zasadzie nie mają konkurencji pod względem właściwości. Link Zgłoś
xystos Re: Nowe Skody jadą na Barum ? 25.12.05, 13:08 mirek74 napisał: Czy to prawda, że nowe Skody z salonu mają opony Barum na kołach? Jakie są te opony naprawdę, czy jest aż tak źle jak mówią Gdy ja moja Fabke kombi trzy miesiace temu kupowalem,miala kapcie z Fulda a zimowki z Dunlop , wszystkie Fabki takie kapcie mialy-nawet golaski. Link Zgłoś
mac.card Re: Nowe Skody jadą na Barum ? 05.01.06, 13:34 2 lata temu, Fabia: letnie Kleber, zimowe Frigo. Link Zgłoś
porwanyobledem Re: Nowe Skody jadą na Barum ? 08.01.06, 22:31 cyt.:"Nowe Skody jada na Barum?" Nie.Na zlom! Link Zgłoś