vipo_serwis 12.01.06, 10:47 MAASSSKKKKRRRRRAAAAAA. 7cud swiataaa .Wspaniale pociagnieta linia nadwozia.Lepiej w Saleen. Przecudowny :) Veron niech sie schowa Link Zgłoś Obserwuj wątek
vipo_serwis Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 12.01.06, 10:50 piomyliłem sie :"Lepiej niz w Saleen" Link Zgłoś
wiesiek_z_ursynowa Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 12.01.06, 11:06 EEEEEeeeeeeeeeeeee nie ma manualnej skrzyni ? Samochód dla pedałów . Link Zgłoś
vipo_serwis Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 13.01.06, 13:33 Wiesiek nie mow tak.Ten samochud ma 3,2s do 100 :) masakryczne przyspieszenie .Nie Wiem czy bys potrawił zmieniac sybciej biegi niz specjalnie do tego przystosowana szkrzynia biegów.Jak mi nie wierzysz to przejedz sie Audi S8 na leniuszku :)tam nie wyobrazam sobie manuala nawet jesli za kierownica siedział by sam ColinMcRea. Link Zgłoś
skyddad Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 13.01.06, 13:46 czy wiecie ile taka skrzynia kosztuje? Tak w wersji turystycznej okolo 150 tys dolarow w ersji F-1 300-700 tys dolcow. Skrzynia ma sterowanie na kierownicy sa sensory identyczne jak Mc Laren F-1 jak Wamn kiedys opisywalem jak w takim pozwolono mi glowe wsadzíc do srodka ale usiasc juz nie.Mimo ze to bylo na stacji przegladow ale koledze sie trafil przeglad a nie mnie.Glowy to wszyscy jak zurawie do srodka zapuszczalismy. Königsegga spotyka sie w Szwecji na drogach ale to mniej wiecej raz w roku,wlascicele tym nie jezdza nawet od swieta. Jego wyglad jest powalajacy,czlowiek przez chwile dojsc do siebie nie moze jak takie cos Cie minie na autostradzie. Przyspieszenie jest straszne ale dobra Hayabussa to weznmie bez problemu Ona ma od 0 do 100 w 1.9sek.Niecale 500KM na 200kg wagi. Natomiast sprobuj sie z Königsegg ja On ma 200km/h i wcisnie to po paru sekundach jest 300km/h a Ty na wet na dobrym seryjnym duzym aucie bedziesz mial 220km/h to jest porazajace. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
skyddad Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 13.01.06, 14:01 Panowie auta o takich nmozliwosciach jakby mialy skrzynie stare lewarkowe , to sie mija z celem budowanie ,gdyz zmiana biegu na drugi zajmuje tyle czasu ze auto posiadajce te automatyczna byloby juz z 300m dalej.Wybierzcie sie kiedys na tor formuly pierwszej i zobaczcie jaki te potwory trenuja wtedy nabierzecie szacunku do nowoczesnej techniki samochodowej,a trzeba wiedziec ze toi coi jest obecnie na torze formuly pierwszej wejdzie za pare lat do produkcji w samochodách uzytkowych.Tak ze warto sledzic i latwo przewidziec kierunki trendy rozwoju motoryzacji. Wlasnie przykladem w dzisiejszych autach uzytkowych jest skrzynia sekwencyjna audi A8 to rowniez pochodzi z przed chyba cwierc wieku z F-1.Tam zamotowanie lewarkowej mechanicznej to tak jak do wozu drabiniastego danie lewarka do hamulcow tarczowych w wozie drabiniastym.Czyli pasuje jak bat do d...y. Prowadzilem kiedys A8 przez Austrie ta skrzynia jest fantastyczna nic sie nie traci na predkosci przyspieszania ktore wynosi od 0 do 100 w 6sek. Jezdzilem Dodge Stealth z wszystkimi systemami ale z reczna on mial od 0 do 100 w 4.7sek to musze stwierdzic ze sie tracilo od cholery czasu na zmiane biegu,bez sensu. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
bones123 Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 22.01.06, 16:15 "Przyspieszenie jest straszne ale dobra Hayabussa to weznmie bez problemu Ona ma od 0 do 100 w 1.9sek.Niecale 500KM na 200kg wagi." w 1.9s 0-100km/h osobiście nie wierzę. proszę o linka z danymi. Link Zgłoś
mobile5 Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 22.01.06, 16:31 Sky jak zwykle www.hyp4r.com/hayabusa/performance.htm Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 22.01.06, 16:39 w to ze ktos oddal tego konnigs czy jak mu tam wartego 500 tys do jakiegos warsztatu na przeglad gdzie Sky serwisuje swoja stara camry to tez nie wierze jakos :) takie wozy to chyba sie serwisuje u producenta albo w jakis specjalnych punktach moze sky widzial replike hyhy Link Zgłoś
mobile5 Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 13.01.06, 22:40 vipo_serwis napisał: > Wiesiek nie mow tak.Ten samochud ma 3,2s do 100 > :) masakryczne przyspieszenie .Nie Wiem czy bys potrawił zmieniac sybciej biegi > niz specjalnie do tego przystosowana szkrzynia biegów.Jak mi nie wierzysz to p > rzejedz sie Audi S8 na leniuszku :)tam nie wyobrazam sobie manuala nawet jesli > za kierownica siedział by sam ColinMcRea. Do setki to nie przypuszczam żeby trzeba było zmieniać bieg, powinien dociągnąć na jedynce. Link Zgłoś
vladcs Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 11.02.08, 14:50 Jak nie ma? Koenigsegg CCX (następca CCR, jeszcze szybszy, z silnikiem własnej produkcji) JAK NAJBARDZIEJ MA 6-biegową skrzynię MANUALNĄ. en.wikipedia.org/wiki/Koenigsegg_CCXR#Transmission Pzdr Link Zgłoś
skyddad Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 11.02.08, 15:49 Szymi, Ten samochod byl na kontroli rocznej a nie w warsztacie.Czytaj uwaznie. Mobile, Mialem na mysli Hayabuse "dobra" tzn tjuningowana tak jak jezdzil Ghost Rider na tych filmmach kreconych pocichu.To byl motocykl zrobiony do tego filmy.Miedzyinnymi BI-turbo. Dlatego mogl "latac". Fajnie sie czyta posty z przed dwoch lat. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
xystos Cos wiecej o tych co Koenigsegg CCR buduja ... 13.01.06, 13:51 www.acc.umu.se/~widmark/the-secret-files.html Link Zgłoś
skyddad Re: Cos wiecej o tych co Koenigsegg CCR buduja .. 13.01.06, 20:14 Tak czytalem w Metro o nim wiecej,wlasnie nadmieniaja ze jego rodzina jest w prostej lini z rodziny rycerskiej czyli z niebieska krwia. Fajni ludzie pomyslowi i zwielka energia i checia dojscia do czegos.Nikt nie widzial tej pierwszej fabryki to byla szopa, stodola pisalem o niej jak sie pare lat temu to wszystko sfajczylo,Xystos to niedaleko od nas. Dzisiaj tylko gratulowac. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
odin-2 Re: Cos wiecej o tych co Koenigsegg CCR buduja .. 14.01.06, 09:44 skyddad napisał: > Tak czytalem w Metro o nim wiecej,wlasnie nadmieniaja ze jego rodzina jest w > prostej lini z rodziny rycerskiej czyli z niebieska krwia. > Fajni ludzie pomyslowi i zwielka energia i checia dojscia do czegos.Nikt nie > widzial tej pierwszej fabryki to byla szopa, stodola pisalem o niej jak sie > pare lat temu to wszystko sfajczylo,Xystos to niedaleko od nas. > Dzisiaj tylko gratulowac. > Pzdr.Sky. Zaczol swa produkcje w Olofström , nie wiem czy w dalszym ciagu tam produkuje swoje bolidy , sasiad VOLVO kaross fabrik . Link Zgłoś
kubafear Re: Bit for speed - Koenigsegg CCR 09.07.06, 11:17 Moim zdaniem koeningsegg ccr jest najlepszym samochodem świata. Niema lepszego Link Zgłoś