Dodaj do ulubionych

Nubira spisuje sie znakomicie

24.01.06, 19:46
Mam Nubire II kombi, rocznik 1999. Na liczniku 160 tysiecy. Ani razu nie byla
u naprawy. W mrozie zapala zawsze za pierwszym razem.
Woz pojemny, niezawodny i tani.
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 20:01
      to samo moge powiedziec o nubirze I, r.98, na liczniku prawie 180tys, od 20 tys
      lpg, chodzi jak burza, odpala w najwieksze mrozy, jedyny mankament : nawet przy
      temp 0 zamarzaja na amen zamki z przodu wiec trzeba wchodzic przez tyl ;-)
      Aha jak bedziesz wymienial pasek rozrzadu-uwazaj bo na rynku ktos bardzo dobrze
      podrabia paski Gatesa-niemal nie do rozpoznania ,roznia sie
      tylko ...trwaloscia, u mnie pekl po 3 miesisach eksploatacji ;-(
      a poza tym nubira rulezz ;-)
      • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 20:14
        raz w tygodniu dolewacie litr oleju czy rzadziej?
        • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 20:20
          chciales byc smieszny czy zabawny?nie wyszlo ci ani jedno ani drugie.

Zmartwie cie:nie zre oleju a silnik jest suchy jak pieprz-zero wyciekow.

Jeszcze cos chcialbys wiedziec o nubirze?
        • unterseeboot to są taxóvvkarze. 24.01.06, 20:20
          nubiry to głównie taxówki MPT białe z szarymi wnętrzami brrrrr....
          a z tyłu butla z gassem......
          • iberia29 Re: to są taxóvvkarze-gdzie?chyba w Wawie 24.01.06, 21:07
            bo na Slasku jakos nie widze, zeby nubira stala na kazdym postoju.
            co do wykonczenia -cos za cos, ale chyba trudno oczekiwac, zeby za te cene byly
            satynowe klamki.
        • loyezoo Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 20:21
          mis.z.wiertarka napisała:

> raz w tygodniu dolewacie litr oleju czy rzadziej?
          Ale żalisz się czy chwalisz.Znam wielu posiadaczy Deawoo i są bardzo
          zadowoleni (może poza zuzyciem paliwa 1,5 8v)Tak ogólnie to Lanos bodaj w 99
          może 2000roku został w USA!! uznany za najlepsze auto świata pod względem cena-
          jakość.
          • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:05
            loyezoo napisał:

> mis.z.wiertarka napisała:
            >
            > > raz w tygodniu dolewacie litr oleju czy rzadziej?

misiek zapytal zlosliwie, wiec ani sie nie zali ani nie chwali.
            • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:09
              > misiek zapytal zlosliwie, wiec ani sie nie zali ani nie chwali.

ha! nubirami jezdza wiec czasem dosc inteligentni ludzie :-)
              • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:12
                szczegolnie jesli zaraz po zakupie pozbyli sie oryginalnych opon KUMHO.

zanm kilka nubir,stad moje pytanie o olej.
            • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:15
              z tym LANOSEM w USA to chyba jakieś kpiny!?

wrzućcie na luss z tą marką.... naprawdę niemacie się czym chwalić , te
              przebiegi to dla niemieckich silników pestka....

jedynie fakt niedowartościowania przemawia za tym wątkiem!

niewiem jak na śląsku ale w stolycy nubiry to głównie tanie taxówki w MPT bo
              potem są PEŻOTY 406 i to jest najgorsza flota taxówek...

ochłońcie trochę bo sie ośmieszacie.
              • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:21
                nie chodzi o to,zeby sie chwalic, nubira auto jak kazde inne, ale wiesz co wole
                te nubire niz lagune 2, ktora wiecej stoi w serwisie niz jezdzi.
                Ktos zalozyl watek bo mial wene-jego prawo, nie pasi to nie pisz.
                Czyli co ekscytacja autami, ktore oglada sie tylko w necie jest lepsza od
                autopsji?
                Mnie smiesza wszyscy zwolennicy MB-zadna rewelacja i nawet jesli by mnie bylo
                stac to nie kupilabym MB.
                • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:24
                  MB to przy nubirze cienizna,fakt.
                  • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:28
                    a najbardziej pod wzgledem wyrafinowanych systemow bezpieczenstwa. oto flagowy
                    model daevoo:
                    www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=13
                    • noctivaga Re: Nubira spisuje sie znakomicie 29.01.06, 10:22
                      mercedes też nie jest super...

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=18
                      • noctivaga Re: Nubira spisuje sie znakomicie 29.01.06, 10:28
                        a Nubira jeszcze gorzej...

www.aaa.asn.au/NCAP/PDF%20Docs/nubira00.htm
                      • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 29.01.06, 11:03
                        biorac pod uwage stosunek ceny do wyposazenia i tychze wynikow to akurat u
                        nubiry niska cena jest adekwatna do poziomu(nie)bezpieczenstwa w
                        przeciwienstwie do MB, ktory przeciez w wyposazneiu std ma wszelkie cuda na
                        kiju majace na celu zwiekszyc bezpieczenstwo pasazerow.
                        • unterseeboot Re: Nubira psuje sie znakomicie 29.01.06, 11:09
                          to był mercedes z 1993 roku

Ty chyba jesteś jakąś nastolatką!!!! bo nie rozrózniasz modeli samochodów!
                          • iberia29 Re: Nubira psuje sie znakomicie 29.01.06, 11:14
                            to czemu ktos porownuje auto z 1993 roku i 1999 czy 1998?
                            Czyli co w 1993 roku mercedesy rozdawali za darmo??
                            Albo wysoki poziom bezpieczenstwa w MB obowiazuje od 2000r.?

Wez moze na moment sie zastanow, zanim cokolwiek skomentujesz.
                            • unterseeboot Re: Nubira psuje sie znakomicie 29.01.06, 11:19
                              w 1993 roku były inne standarty bezpieczeństwa i żadko który samochód osiągał
                              lepsze wyniki z tego segmentu i wypadał lepiej-nie wspomnę o małych samochodach.
                              • noctivaga Re: Nubira psuje sie znakomicie 29.01.06, 14:19
                                Unterseeboot, w 1993 może były inne standarty bezpieczeństwa. Ale wszystkie
                                modele aut których testy zderzeniowe są w linkach poniżej, jak również test
                                zderzeniowy MB wykonane zostały wg procedur NCAP w 1997 roku i dotyczą modeli
                                roku 1997.

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=19
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=3
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=2
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=4
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=5
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=17
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=15
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=14
                                Nie umniejszając w żadnym stopniu klasy MB warto uświadomić sobie, że MB dawno
                                przestał być awangardą światowej motoryzacji jeśli chodzi o bezpieczeństwo...

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=223
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=203
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=185
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=196
                                czy też w klasie samochodów executive:
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=4&id2=130
                                www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=4&id2=216
                                www.euroncap.com/images/results/executive_cars/car_235_2005/Citroen%20C6%20Datasheet.pdf
                                Tak, u-boot, trójramienna zwiezdoczka merola blaknie coraz bardziej...
                                • unterseeboot wkońcu ktoś rozsądny.... :D 29.01.06, 21:27

• unterseeboot Re: wkońcu ktoś rozsądny.... :D 29.01.06, 21:45
                                    witaj. cóż nie będę się spierał z faktami i z pomiarami....

to ze mercedes w 1993 wypadł przeciętnie wcale nie oznacza że jest do "kitu"..

w zaprezentowanym tescie z 1997 jest tylko Aklasa która calkiem niezle wyszła,
                                    a natomiast BMW 3 bardzo slabo wyszedł....

z kolei test MB Eklasy pokazuje ze niejest tragicznie! ale Lexus jest
                                    lepszy...
                                    porównanie Citroena do tej grupy jest pewnym małym nieporozumieniem gdyż to
                                    zupełnie inna klasa i MASA

a przede wszystkim LICZY SIĘ ROK PROJEKTU KONSTRUKCJI!

ps chcialbym speuntowac smutnym pzrykładem...
                                    Wypadek Diany w S-klasie samochód niemalże pancerny a jednak zgineła siedząc
                                    na tylnej kanapie a kierowca cudem pzrezył....

NAWET NAJLEPSZE ZABEZPIECZENIA NIE SĄ GWARANTEM NIEŚMIERTELNOŚCI I WSZYSTKIE
                                    GWIAZDKI W TEŚCIE "EURO-NCAP"

CHĘTNIE POSTUDIUJĘ TEN LINK - DZIEKI I POSPRAWDZAM MERCEDESY I POZAMIESZCZAM
                                    SPROSTOWANIA ....

NAJLEPSZYM PRZYKŁADME BYŁ TEST ŁOSIA W A KLASIE .... WPADKI SIE ZDARZAJĄ
                                    WSZYSTKIM ALE JEST SZTUKĄ PRZYZNAĆ SIĘ I TO NAPRAWIĆ....

JEŻELI ZNAJDĘ TO ZAMIESZCZĘ TEST MB C KLASY NA TLE KONKURENCJI
                                    I E-KLSAY ORAZ S-KLASY .....

POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA MERYTORYCZNE PODEJŚCIE DO TEMATU :D Z PZRYKŁADAMI
                                    • noctivaga Re: wkońcu ktoś rozsądny.... :D 30.01.06, 00:28
                                      Nie ma bezpiecznych samochodów. Są tylko auta mniej lub bardziej bezpieczne,
                                      auta których konstrukcja daje większe lub mniejsze szanse przeżycia kierowcy i
                                      pasażerów. Bezpieczeństwo ruchu drogowego zależy w prawie 100% od jego
                                      uczestników. Jeden kretyn wyprzedzający na 3-ciego może spowodować katastrofę.
                                      Wszystkie te ABS, ASR, EBD, BA itp. wprawiają kierującego w stan eufori: hulaj
                                      dusza, elektronika mnie wyratuje.
                                      Aby wypowiedzieć się w temacie-jeden z moich samochodów, Volvo 144 z 1969 roku
                                      sprzedałem z przebiegiem 960 tysięcy kilometrów. Auto kupione było nowe a ja
                                      przejechałem nim około 800 tysięcy. Silnik był zdrowy i nie kwalifikował się do
                                      remontu. Innym przejechałem ponad 100 tysięcy i sprzedałem go ponieważ czekała
                                      mnie naprawa silnika warta tyle co auto-Fiat Brava 1.4. Inne, Peugeot 106
                                      przejechało 70 tysięcy z wywaloną uszczelką pod głowicą i po naprawie zrobiło
                                      bez remontu kolejne 200 tysięcy osiągając przebieg 330 tysięcy.
                                      Nie można porównywać aut tak różnych jak MB, Audi, BMW, Volvo z Daewoo, Kia,
                                      Toyota. Nie to wyposażenie, nie ta myśl techniczna. Ale też nie można potępiać
                                      aut Koreańskich, nie można z góry zakładać że jest to gów.o. Pamiętaj o tym, że
                                      pierwsze Toyoty dostarczone do USA nie mogły podjechać pod górkę prowadzącą do
                                      punktu dealerskiego! Za parę lat dziś wykpiwane koreańskie kartony stanowić będą
                                      realną konkurencję dla uznanych, nobliwych, poważanych marek starego kontynentu...
                  • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:51
                    nie porownuje nubiry z MB, jakie mam zdanie na temat MB wiadomo nie od dzis.
                    Niestety z zalem przyznaje, iz nie naleze do tej wiekszosci, ktora ekscytuje
                    sie swieta trojca.
                    • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:54
                      iberia29 napisała:

> nie naleze do tej wiekszosci, ktora ekscytuje
                      > sie swieta trojca.

a to ja tez niekoniecznie :-)
                • waskes29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:29
                  iberia29 napisała:

> Mnie smiesza wszyscy zwolennicy MB-zadna rewelacja i nawet jesli by mnie bylo
                  > stac to nie kupilabym MB.

Kiedy juz Ciebie bedzie stac na MB wtedy takie deklaracje moga miec jakas
                  wartosc a tak to...
                  • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 21:52
                    jesli bedzie mnie stac na MB to i tak kupie inne auto w cenie MB, nie ma chyba
                    obowiazku kupowanie akurat tych aut.
                    • radioaktywny Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 22:07
                      Jezdzilem 3 lata Nubira 1,6 i oceniam ten samochod bardzo pozytywnie. Problemem
                      Daewoo sa niesprawiedliwe opinie, nie wiem skad sie biora bo nie znam osoby
                      posiadajacej samochod tej firmy, ktora by sie zawiodla na tym aucie.
                      • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 22:30
                        ja znam. wieczne klopoty z zawieszeniem i olejem.
                        osobiscie jezdzilem i trzymaj mnie panie boze jak najdalej od nubiry. tak
                        niestabilnego rozkolysanego auta na zakretach to w zyciu nie widzialem. twarde
                        trzeszczace plastiki,pomarszczone fotele o wzorze i jakosci infantylnej. po
                        paru latach polowa wyposazenia nie dziala,dmuchawa wyje a wnetrze i tak
                        zaparowane.owszem, gdy rozpatrywac w kategoriach wozu drabiniastego ktory ma
                        przewiezc ladunek to jest ok. ale jesli postawic jej wymagania stawiane autom
                        klasy sredniej to ło jezu.
                        • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 08:15
                          owszem slabym punktem nubiry jest zawieszenie, nieszczegolnie znosi nasze
                          dziurawe jak ser szwajcarski drogi -ale ktore auto nie ma z tym problemow?wiec
                          co jakis czas trzeba wymienic stabilizatory, wahacze byly wymieniane raz i to
                          dawno temu tylko dlatego, ze ASO sie uparlo choc nie bylo takiej koniecznosci i
                          mozna bylo jeszcze na nich jezdzic.Nie ma auta idealnego, w kazdym co jakis
                          czas cos trzeba wymienic,nubira ma te zalete , ze czesci sa w przystepnej cenie.
                • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 24.01.06, 22:56
                  nie ośmieszaj sie jeszcze bardziej :D
                  ja jeżdżę mercedes i jakoś nie wpadam na pomysły by pisac o pzrebiegach o tym
                  że sie nie psuje itp... trzeba mieć zdrowe podejście ....

bo jakbt z takiego załozenia wyszli posiadacze mercedesów,bmw,audi i innych
                  marek ;D gdzie pzrebieg rzędu 500koła to pecha.

a nie mówiąc o wykonaniu wnętrza i materiałach!!!!!!!!!!!

zgodze sie jedynie z faktem ze gdyby te Wasze pzrebiegi w nubirach wynosiły
                  powyżej 500koła to już coś a raptem 200 czy 300 to jest normalne dla silników
                  od 1,6,1.8 >
                  ja na moim Mb mam niecałe 200 i też nic sie niedzieje wieć niewiem czy msie tak
                  zachwycacie...
                  • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 08:13
                    wez mnie nie rozsmieszaj wykonczeniem w MB bo to dopiero jest porazka, placic
                    kupe kasy za zadna rewelacje.
                    Wiesz biorac pod uwage, ze w nowej super hiper lagunie za niemal 100tys zl,
                    szlag trafil silnik po 80tys przebiegu to sam przyznasz, ze nasze auta to cuda
                    techniki, nie zdarzylo mi sie w nubirze wymienic 1/10 tych elementow co w tej
                    nieszczesnej lagunie, ktora wiecej stoi w ASO jak jezdzi.
                    • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 09:18
                      niechę ciebie rozśmieszać ale niestety to TY mnie rozczulasz....

Z twoich słów mogę wyczytać tylko jedno - nie siedziałaś w mercedesie.
                      ja miałem doczynienia z tico,matizem,lanosem,nexią,nubirą i moje spostrzeżenia
                      są dosyć krytyczne ale pod względem że mam MB...
                      a do wykończenia MB niemożesz się przyczepić bo nubira jest tańsza bo ma mniej
                      elektroniki i udogodnień....

aż tak sie nieznam na dodatkowym wyposazeniu Nubiry ale zakładam ze daleko jej
                      w tym do standartu MB.

te marki to dwa światy... motoryzacji

i na prózno szukać podobieństw, każdy jeździ tym na co go stać i to czego
                      chciał...

ja chciałem MB bo od zawsze kojazrył mi sie z solidnością, komfortem,
                      wykonaniem i przyzwoitymi silnikami i NAPĘDEM NA TYLNĄ OŚ ....

a Ty Miałaś inne piorytety zakupu nubiry....
                      • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 14:41
                        normalnie rece mi opadly.
                        Po pierwsze nie porownuje MB do nubiry bo tego porownac sie nie da.

Po drugie jechalam MB i jakos niespelna 4 miesięczny C220 nie powalil mnie na
                        kolana ani wyposazeniem, ani wykonczeniem ani wogle niczym.Uwazam, ze za takie
                        pieniadze mozna miec inne auto równie dobre.MB jest mocno przereklamowany.
                      • duel_90 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 15:37
                        Po co ten od Mercedesa w ogóle się tu wypowiada. Chyba ma jakieś kompleksy.
                        Mowa tu była także o innych markach. Oczywiste jest, że porónywanie Mercedesa
                        do Nubiry nie ma sensu, no chyba że gość nie ma MB tylko SB - czyli
                        szrotmercedesa kilkunastoletniego, którego boi się w te mrozy odpalać, by go
                        szlak nie trafił.

A tak na marginesie to globalizacja i silna konkurencja doprowadziły do tego,
                        że różnice między markami się zatarły, idzie się w ilość i niższą cenę kosztem
                        jakości, podzespoły produkowane są w różnych krajach. Kiedyś Mercedes był
                        wzorem niezawodności. Dzisiaj już nie. Zdziwiłem się, jak kilka tygodni temu w
                        Auto Swiecie czytałem test o kilkuletnich mercedesach klasy C, którym seryjnie
                        rdzewieją drzwi...
                        • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 19:23
                          po primo - najpierw poczytaj nasze wątki a potem jeżeli masz sie juz dołaczyć
                          to trochę skromności na początek....

a dla wyjaśnienia jak sie zaczeło to że przebieg 200-300koła km to żaden wyczyn
                          dla niemieckich samochodów , jakby te nubiry kręciły po 500koła km to już coś
                          a tak wątek wyglada w ten sposób że osoby jeżdżące ta marką <daewoo> muszą sie
                          dowartościowywać i tyle....

bo co by bylo gdyby zaraz właściele skód czy opli też tak zaczeli a nie daj
                          Bóg jak sie zbierze grupa Niemców z pzrebiegami 500...

totalnie bez sensu!!!
                          a Iberia29 powiedziała ze MB ma słabe wykonie i jest drogi tylk oże zapomina
                          ze MB ma 6X więcej elektroniki i innych udogodnień już w standarcie a co
                          dopiero za dopłatą .....
                          • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 22:38
                            unterseeboot napisał:

że osoby jeżdżące ta marką <daewoo> muszą sie dowartościowywać i tyle....

tu sie mylisz, ale wiesz co?nie bede udowadniac, ze nie jestem wielbladem.
                            Tak sie sklada, ze czesto jezdze autami znacznie lepszymi niz nubira i nie
                            uwazam, aby nubira byla the best car, na pewno jest autem niedocenionym,
                            niedrogim w eksploatacji i za taka cene trudno oczekiwac zlotych klamek, ktore
                            mnie akurat do pelni szczescia nie sa potrzebne.

> totalnie bez sensu!!!
                            > a Iberia29 powiedziała ze MB ma słabe wykonie i jest drogi tylk oże zapomina
                            > ze MB ma 6X więcej elektroniki i innych udogodnień już w standarcie a co
                            > dopiero za dopłatą .....

i co ma piernik do wiatraka?chyba sie zagalopowales w swym uwielbieniu dla MB,
                            tak potwierdzam MB jest przreklamowany i wybacz ale za takie pieniadze jakie
                            sie placi za mercedesa mozna oczekiwac znacznie wiecej, chocby materialy
                            wykonczeniowe powinny byc znacznie lepszej jakosci.
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            • unterseeboot Re: Nubira psuje sie znakomicie :D 29.01.06, 11:05
                              cena jest wyrocznią dla Ciebie.... i nadal nie kleisz prostej zasady dlaczego
                              MB c-klasa 220cdi jest droższy od Twojej Nubiry i tych lepszych wózków
                              jakimi "czasami pomykasz - niewiem chyba w pracy" :D
                              osobiście boję sie dowiedziec co to sa za samochody...<ps wszystko mozna tutaj
                              napisac>

powiedz mi w czym jest ten mercedes az tak pzrereklamowany???

w czym???

co Ciebie obchodzi samochód na który Ciebie nie stać i zupełnie niemiałaśz nim
                              kontaktu a wypowiadasz się jakbyś przekręciła nim 100tyś.km.

"punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia" i to pasuje do ciebie najbardziej...
                              a moze masz Coś na BMW i na Audi
                              znawczynio z Nubiry

to nie twoja klasa i pułka więc sobie daruj dziewczynko uwagi na temat MB

PS.czekam na adres tego serwisu.... :D udowodnij mi że tam byłaś:D i napisz
                              co sie psuło , itd itp...

• iberia29 Re: Nubira psuje sie znakomicie :D 29.01.06, 11:12
                                unterseeboot napisał:

> cena jest wyrocznią dla Ciebie.... i nadal nie kleisz prostej zasady dlaczego
                                > MB c-klasa 220cdi jest droższy od Twojej Nubiry i tych lepszych wózków
                                > jakimi "czasami pomykasz - niewiem chyba w pracy" :D

czemu jest drozszy wiesz i ty i ja wiec nie widze sensu pisania o tym na forum.

> osobiście boję sie dowiedziec co to sa za samochody...<ps wszystko mozna tu
                                > taj napisac>

masz racje, daleko nie trzeba szukac-spojrz na siebie.

> co Ciebie obchodzi samochód na który Ciebie nie stać i zupełnie niemiałaśz
                                nim > kontaktu a wypowiadasz się jakbyś przekręciła nim 100tyś.km.

rownie dobrze ja moge odbic pileczke i zapytc po jakie licho wogole wlazles na
                                ten watek, ktory dotyczyl nubiry, o ktorej ty nie masz zielonego pojecia?

> "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia" i to pasuje do ciebie
                                najbardziej..

zgadza sie bo tak jest.

> a moze masz Coś na BMW i na Audi znawczynio z Nubiry

daruj sobie epitety pod moim adresem, tak powtarzam po raz setny , ze swieta
                                trojca tj.MB+Audi+BMW nie robia na mnie wrazenia, sa inne marki ktore mi sie
                                podobaja , jakie?poszukaj na forum bo juz o tym pisalam a nie lubie sie
                                powtarzac.

> to nie twoja klasa i pułka więc sobie daruj dziewczynko uwagi na temat MB

moze wroc do szkolki chlopczyku, bo chyba nie byles na lekcji ortografii.....

> PS.czekam na adres tego serwisu....
                                napisalam w innym poscie-wez laskawie i poczytaj

>:D udowodnij mi że tam byłaś:

no smieszny jestes, co ty urzad skarbowy zebym cokolwiek miala ci udowadniac??
                                Jka na razie ty nie napisales jaki model MB podobno posiadasz.....

I tym optymistycznym akcentem, koncze z toba dyskusje, czemu? a temu, ze ona
                                prowadzi do nikad, a mam ciekawsze zajecia niz bic piane w kolo macieju.
      • koljax Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 11:12
        Urwal sie pasek i tyle... nie bylo zadnych konsekwencji dla silnika ?
        Wsrod znajomych są dwie Nubiry. W jednej urwal sie kiedys pasek rozrzadu i
        skonczylo sie generalnym remontem silnika (dodam ze ten pasek byl wymieniany
        zgodnie z zaleceniami producenta). Teraz trzeba dolewac olej ze dwa razy w
        miesiacu - masakra !!! Ta Nubira jezdzi na LPG i zlopie min 15 ltr gazu w
        trasie (sic!).
        Z drugą tez byly problemy - znajomym padła pompa wody i to co gorsze poza
        granicami Poslki - jak byli na wakacjach na drugim koncu Europy - tez
        nieciekawie...
        Ale to nie znaczy ze z kazdą Nubirą sa problemy - tylko akurat znam te 2
        przypadki.
      • misiek308 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 14:52
        Mnie też sie podoba.
        Chyba fajne wyposażenie na ogół !?
    • waga71 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 01:43
      posiadacze Phantomów musza Ci zazdrościć;
      też się bardzo cieszę tak jak wszyscy
    • duel_90 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 11:09
      Cieszą mnie pozytywne opinie o Nubirze, bo od niedawna jestem posiadaczem
      Chevroleta Lacetti, który jest następcą Nubiry i w niektórych krajach jeżdzi
      pod marką Nubira III.

Smieszą mnie opinie w tym wątku posiadaczy Mercedesów i innych cacek, bo się
      frustrują, że przepłacili kupę forsy tylko za "markę", a tu jakaś Nubira
      niedość, że mniej awaryjna to jeszcze jest szybsza.
      • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 11:20
        > niedość, że mniej awaryjna to jeszcze jest szybsza.

zatkalo mnie.
        • duel_90 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 11:23
          mis.z.wiertarka napisała:

> > niedość, że mniej awaryjna to jeszcze jest szybsza.
          >
          > zatkalo mnie.

No właśnie. Inaczej byś sobie gitary nie zawracał, by wypowiadać się na tym
          wątku. Pozdrawiam
        • wonnan.30 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 11:28
          Co zatkało? Przecież wiadomo, że taka nubira na LPG to bierze każdego mercedesa
          (z modelami z AMG) włącznie no i jest mniej awaryjna. A że pali tyle oleju, co
          MB benzyny na 100km, to trudno:D
          • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 12:07
            Co zatkało? Przecież wiadomo, że taka nubira na LPG to bierze każdego mercedesa
            > (z modelami z AMG) włącznie no i jest mniej awaryjna. A że pali tyle oleju, co
            > MB benzyny na 100km, to trudno:D

he he. jeszcze chwile i ktos napisze wywod o wyzszosci malego fiata nad MB.
      • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 19:29
        życzę Ci miłej jazdy - Słowo Honoru.

a propo pzrepłacenia. wejdź na stronę MB i poczytaj o wyposażeniu w standarcie
        i za dopłatą , pojedź do salonu MB i podotykaj elementów wykończeniowych
        wnętrza itp itd...

ps.Czy w nubizre masz mozliwość czy w lacetii mieć skrzynie automat 6 biegowy
        lub nawet 7 ????

nie ośmieszaj sie gościu....
        • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 22:41
          i kto tu porownuje MB do nubiry???
          Sluchaj jezdze od czasu do czasu kilkumiesiecznym C220, bedac w serwisie (gdzie
          niestety obsluga klienta jest na delikatnie mowiac niskim poziomie) wsiadlam
          sobie do tych aut, ktore staly akurat w salonie, ich ceny zaczynaly sie od
          kwoty grubo ponad 100 tys i wiesz co? No niestety zmartwie cie ale jakos te
          auta nie powalily mnie na kolana a powinny.
          • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 22:55
            coś mi tu pachnie lipą.... a dziwne bo mamy zimę :D

nie uwielbiam marki MB ale jestem jej fanem i całej niemieckiej 3 czyli
            MB,BMW,Audi.

a jaka to wersja wyposażenia ci sie niepodoba w tym c220? a prowadziłaś moze
            taki samochód czy kolega z pracy cie podwozi ?

wiesz takie texty typu "jechałem ale nie rzucil mnie na kolana" to moze napisac
            każdy ...
            • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 25.01.06, 22:56
              www.mercedes-benz.pl/mb/osobowe/limuzyny/klasac/11107_11157.jsp
            • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 12:06
              no to sie wyjasnilo fanie swietej trojcy.Mamy jasnoc w temacie, bo mnie te 3
              marki wogole nie ruszaja.

Nie kolega mnie nie podwozi bo jestem zmotoryzowana, c220 jest sluzbowy i
              czasem nim jezdze,co mnie nie powalilo?
              Silnik - 150km niestety wogole tego nie czuc, zeby mialo kopytko,ale zrzucam to
              na karb automatu.
              Chocby materialy wykonczeniowe zadna rewelacja jak na auto za niemal 200 tys zl.
              Owszem konsola z alu prezentuje sie calkiem ladnie, ale smieszna ilosc miejsca
              na nogi z tylu nie przystoi do TAKIEGO auta.
              • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 13:53
                jak sie dobrze przyjrzec dobrze wnetrzu nubiry:
                photos.allegro.pl/photos/oryginal/83/8340/834056/83405649_4
                to wyraznie widac ze c klasse nie podskakuje:
                img.otomoto.pl/photos/original/C5/C568/C56834/C568348_3.jpg
                • mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 13:57
                  jestem sklonny zaryzykowac nawet stwierdzenie ze c-klasse bije na glowe maly
                  fiat gdy chodzi o materialy,wyposazenie i wzornictwo wnetrza:
                  photos.allegro.pl/photos/oryginal/81/8172/817256/81725675_2
                  ba posune sie dalej. poniewaz merc iberii jest mulowaty i nubira bierze go na
                  dwojce z zaciagnietym recznym, to i maly fiat rowniez powinien miec spore
                  szanse.
                • iberia29 nastepny madry porownujacy Karaiby z Ustka, n/t 26.01.06, 17:39
                  • mobile5 Re: nastepny madry porownujacy Karaiby z Ustka, n 26.01.06, 23:29
                    Faktycznie, w tej C to wnętrze jakieś cmentarno-upiorne.
              • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 17:07
                niesamowite!

2.2 150 kM niepowala ? to już boję się pomysleć o Twojej Nubirze....
                a co do ceny MB to model 220 kosztuje niecałe 150koła ale zauważ jakie ma
                wyposażenie!!!

coraz bardziej uświadamiasz mi fakt że nie miałaś kontaktu z tym samochodem
                chyba że raz i wcisnełać 4 pedał :D i niemiał mocy ....
                ale widac że jechałaś jednak z tyłu a nie za kierownicą :D i wiesz co , jezeli
                za mało miejsca z tyłu to polecam E- klasę tam jest już wiecej ....

zresztą to nie od Ciebie zalezy tylko od szefa ...
                • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 17:49
                  widze, ze zadales sobie za punkt honoru udowodnic mi konfabulacje.
                  Nie zamierzam ci udowadniac, ze jezdze naprawde roznymi autami i ta lista jest
                  niemala.
                  Akurat ten egzemplarz C220 wedle faktury kosztowal 159 tys netto,wiec nie
                  osmieszaj sie z podawaniem ceny katalogowej ze stron MB.pl.
                  Dziwne masz merca i nie wiesz, ze te auta z reguly maja indywidualne
                  wyposazenie?
                  Wiem, ze tobie jako zagorzalemu zwolennikowi tej marki ciezko jest przyjac do
                  wiadomosci,ze komus cos w tym cudzie techniki moze nie pasowac.I naprawde fakt,
                  jakim autem jezdze prywatnie nie ma tu nic do rzeczy, a ty z uporem maniaka
                  twierdzisz, ze ktos kto jezdzi slabszym autem nie ma prawa krytykowac tych aut
                  z wyzszej polki, bo jesli sie na to odwazy to jest to oznaka
                  zazdrosci.Bzdura.Uwazam, ze placac fortune (jak na polskie warunki) za MB mozna
                  oczekiwac troche wiecej, nie chodzi o samo wyposazenie, ale rowniez drobiazgi.
                  I wybacz ale owe 150 konikow naprawde jest w najlepszym razie takie sobie,tobie
                  moze wystarcza a mnie niekoniecznie, zwlaszcza w takim aucie.
                  • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 19:10
                    właśnie Ci udowadniam cały czas , ze nie masz racji.

mercedes nie ma indywidualnego wyposazenia!!! w pełnym tego znaczeniu i w tej
                    klasie C .
                    wybierasz z 3 podstawowych i super bajery możesz dokupić <w zalezności od
                    jakieś wersji zaczynasz> itd..

zgodze sie z Tobą że może ci cos nie pasować ale jedynie mogę zrozumieć linnie
                    karoserii i deski rozdzielczej <kształty ;D> bo wykończenie niestety jest na
                    najwyższym poziomie.

a co do mocy silnika , 150kM wystarcza do jazdy do normalnej jazdy....

dziwi mnie Twoja zyłka do mocy a pomykasz Nubirą i krytykujesz C klasę za te
                    pieniądze. zresztą nie swoją ???

pomysl co piszesz. ktoś kupił samochód dla firmy a nie dla rajdów dla
                    pracowników... złóż reklamacje i namów na AMG :D

o ile ta firma istnieje i ten mercedes :D bo ja osobiście Ci nie wierzę :D

a to ze sobie krytykujesz MB mając Nubirę to kompromitujesz się niesłychanie...
                    i właśnie cały zgiełk o to .bo jakbyś miała samochód w porównywalnej kwocie lub
                    lepszy to mogę zrozumieć a tak "głodny sytego nie zrozumie" :D
                    • petasz wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fuj... 26.01.06, 20:47
                      Czesc,
                      z coraz wiekszym zainteresowaniem czytam tutaj posty.... polski charakter
                      uzewnetrznia sie tak pieknie w tych naszych dyskusjach...
                      Temat tego watku dotyczy przeciez daewoo nubiry a dyskusja toczy sie.... o tym
                      kto ma i czy ma jakiego mercedesa... olaboga.... wstyd.
                      przypomina sie stare francuskie przyslowie:
                      Jeden Polak - sama slodycz!
                      Dwoch Polakow - oho! bedzie klotnia...
                      Trzech Polakow - o nie! to ja dziekuje!
                      czasem warto pamietac sprawdzona rzymska maksyme:
                      Milczenie jest zlotem :-) i napisac mniej niz wiecej - po co tracic twarz na
                      klotniach o niczym? Panowie zachowujcie sie :-)
                      • iberia29 Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 26.01.06, 20:56
                        masz racje, znalazl sie jeden z drugim i porownuja daewoo do MB, to sa dopiero
                        fachowcy.
                      • mis.z.wiertarka Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 26.01.06, 20:56
                        tak,wszystko przez to ze wlasciciele nubir nie zdzierzyli i zabrali glos.
                        zamiast zamilknac na wieki,zamiast zapasc sie ze wstydu pod ziemie. oni nie!
                        dumnie wyciagaja szyje...

pod topory :-)
                        • iberia29 Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 26.01.06, 20:58
                          jasne, rozumiem, ze dumni i bladzi moga byc wlasciciele tylko i wylacznie MB,
                          no moze jeszcze Aston MArtin?
                      • unterseeboot Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 26.01.06, 23:22
                        cześć! wątek potoczyl sie innymi torami ale cóz to jest rozmowa ....

nubiziarze <dwoje> chwali sie pzrebiegami 200koła więc im napisałem ze to
                        jeszcze nic nie oznacza ,że są inne marki co robią po 500....
                        i ze jest m.in.wielka 3

wiec jedna z pięknych dam , poleciała na MB i na mnie ze Niby MB to
                        pzrepłacony wózek i 220c-150KM to padaka niewarta tych pieniedzy i itp itd...

wiec jako fascynat marki i posiadacz oczywiście zwróciłem grzecznie uwagę tej
                        pani ,że sie myli i zarzuciłem nawet kłamstwo.

w/g/ mnie ta pani kluczy między wątkami i oczernia markę MB choć nigdy nie
                        miała z nią doczynienia....
                        • iberia29 Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 27.01.06, 08:17
                          wiesz co nie zamierzam z toba dalej uskuteczniac slownej przepychanki , ktora
                          prowadzi donikad.
                          Mozesz sie ze mna nie zgadzac i wychwalac pod niebiosa MB-twoje prawo jako
                          posiadacza i fana.Niemniej jednak wez pod uwage, ze ktos moze miec inne zdanie
                          w tej materii nie bedac wlascicielem ani fanem.Mam prawo do swojego zdania, czy
                          ci sie to podoba czy nie.Owszem krytyka boli.Mamy w biurze z ciebie niezly
                          ubaw;-)))).

Tak jak ktos tu pisal, ze nubira zre olej-tamten egzemplarz taki byl jego prawo
                          skrytykowac, moja na szczescie nie wiec ja chwale.

Bth mozesz nam zdradzic jakim MB pomykasz?
                          • wonnan.30 Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 27.01.06, 08:43
                            iberia, ciekawe ty masz życie osobiste, jak się musisz żalić swoimi forumowymi
                            problemami w pracy :D :D Nubira to nie ta klasa co MB i tak już pozostanie,
                            przyjmij to do wiadomości.
                            • iberia29 Re: wątek dotyczył nubiry a dyskusja o mercach fu 27.01.06, 08:49
                              łonanku to nie ja porównuje daewoo do mb-wez poczytaj watek, a ubaw mamy ze
                              slepego uwielbienia dla posiadacza MB, bo uwazamy, ze :
                              a)MB jest przereklamowany
                              b)wydanie niemal 150 czy 200 tys za Merca jest przeplacaniem za zadna rewelacje
                              c) ktos kto jezdzi innym lub gorszym autem od MB ma prawo do swojego zdania i
                              rowniez do krytyki, co bardzo przeszkadza pewnemu posiadaczowi, bo zgodnie z
                              jego tokiem rozumowania nie mozesz krytykowac politykow bo politykiem nie
                              jestes, nie moze cie sie nie podobac ubranie od Armaniego jelsi ubierasz sie u
                              Vistuli czyli zadna dyskusja nie ma racji bytu.
                              • unterseeboot koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 27.01.06, 14:42
                                nadal nie kleisz ceny do wyposażenia :D

150tyś. to jest kwota wysoka ,fakt ... ale przy jakim wyposażeniu standartowym!
                                podaj proszę przykład takiego wyposażenia w innym aucie za niższą kwotę ...
                                oczywiście niech ta róznica będzie wynosic conajmniej 30tyś.
                                oczywiście nie znajdziesz bo wszelakie systemy bezpieczeństwa muszą kosztować i
                                dodatki podnoszące komfort i przyjemność jazdy ...

a co do oceniania marek lepszych pzrez właścicieli gorszych jak to nazywasz,
                                owszem można oceniać ale z punktu widzenia stylistyki a nie jak Ty to
                                robisz ,że zarzucasz ze MB jest pzrerekalmowany i nie wart tych pieniędzy...

a skąd TY to wiesz ,ze nie jest wart tych pieniędzy jak nawet nie prowadziałś
                                Mb a wogóle nie miałaś doczynienia z tą marką pzrez minimum 6miesiecy!

takie babskie gadanie - BO TAK ! :D

a co do tego że jestem tak sławny w Twojej pracy to niezmiernie się cieszę i
                                zakładam ,że po kryjomu to z Ciebie maja ubaw :D

i powtarzam raz jeszcze ,że wcale nie porównuję MB do Nubiry tylko własnie to
                                Ty zarzuciłaś COŚ co mija sie z prawdą.....

Niestety za Wyposażenie się płaci - weż i pzreczytaj wkońcu co jest w
                                standarcie w "mniejszym" samochodzie niż Nubira i nie dziw się że za komfort i
                                markę się jednak płaci od zawsze....

Gdyby Nubira miała zawieszenie i elektronikę i wykończenie MB to też by
                                podobniek osztowała ale "ciut" mniej gdyż nie ma wyrobionej Marki

czy to jest aż takie skomplikowane???

a gadanie że nie jest wart tych pieniędzy to słowa na wiatr- zapytaj się
                                kupujących i Swojego Szefa <pozdrowienia odemnie> czym sie kierowali przy
                                wyborze... :D

Proponuję Żebyś może pzrekazała swoją uwagę Szefowi że przepłacił i zakupil za
                                te pieniądze inny samochód.... :D

Gorąco pozdrawiam Ciebie. Twój Wielbiciel
                                • mobile5 Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 27.01.06, 15:19
                                  unterseeboot napisał:
                                  > Gorąco pozdrawiam Ciebie. Twój Wielbiciel

O, przepraszam. Ja byłem pierwszy.
                                • iberia29 Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 28.01.06, 20:46
                                  unterseeboot napisał:

> a co do oceniania marek lepszych pzrez właścicieli gorszych jak to nazywasz,
                                  > owszem można oceniać ale z punktu widzenia stylistyki a nie jak Ty to
                                  > robisz ,że zarzucasz ze MB jest pzrerekalmowany i nie wart tych pieniędzy...

zgodnie z twoja jakze specyficzna logika wszelkie dyskusje na chocby na forum
                                  nie maja racji bytu
                                  >
                                  > a skąd TY to wiesz ,ze nie jest wart tych pieniędzy jak nawet nie prowadziałś
                                  > Mb
                                  wybacz ale nie zamierzam ci udowadniac, ze wlasnie bredzisz.zyczysz sobie jazde
                                  probna ze mna?wiec moze skoncz mi udowadniac konfabulacje, rownie dobrze ja
                                  moge napisac, ze ty klamiesz iz posiadasz MB, bo mimo iz zadalam ci pytanie -
                                  jakim modelem pomykasz -to nie raczyles odpowiedziec, ciekawe czemu bo przeciez
                                  nie masz sie czego wstydzic, malo tego jest to zapewne powod do dumy,
                                  nieprwadaz?

>a wogóle nie miałaś doczynienia z tą marką pzrez minimum 6miesiecy!

zgadza sie, nie mialam i nie zamierzam na moje szczescie, raz na jakis czas
                                  wizyta w serwisie mi wystarczy zeby sie tym cudem techniki przejechac.

> takie babskie gadanie - BO TAK ! :D

no teraz zes zablysnal, bravo.

> a co do tego że jestem tak sławny w Twojej pracy to niezmiernie się cieszę i
                                  > zakładam ,że po kryjomu to z Ciebie maja ubaw :D

przykro mi ale pudlo...wiesz tak sie sklada, ze podzielaja moje zdanie,
                                  przyjmij do wiadomosci, ze ludzi , ktorzy uwazaja MB za przereklamowany i nie
                                  warty tych ciezkich pieniedzy jest naprawde wiecej niz ja, dzis juz ta marka
                                  nie robi na ludziach taaaakiego wrazenia jak kiedys.

> i powtarzam raz jeszcze ,że wcale nie porównuję MB do Nubiry tylko własnie to
                                  > Ty zarzuciłaś COŚ co mija sie z prawdą.....

oczywiscie, ty mi a ja tobie i jestesmy zatem kwita.

> Niestety za Wyposażenie się płaci - weż i pzreczytaj wkońcu co jest w
                                  > standarcie w "mniejszym" samochodzie niż Nubira i nie dziw się że za komfort
                                  i markę się jednak płaci od zawsze....

raczej za marke, myslisz, ze Mb ma osobnych dostawcow podzespolow?Rozni sie od
                                  innych znaczkiem, te ze znackiem MB sa drozsze, proste.

> Gdyby Nubira miała zawieszenie i elektronikę i wykończenie MB to też by
                                  > podobniek osztowała ale "ciut" mniej gdyż nie ma wyrobionej Marki
                                  > czy to jest aż takie skomplikowane???

no patrz, o dzieki ci za wyjasnienie, w zyciu bym na to nie wpadla, jak widac i
                                  na forum mozna sie czasem czegos nauczyc, jeszcze raz Bog zaplac za te cenna
                                  informacje:-P

> a gadanie że nie jest wart tych pieniędzy to słowa na wiatr- zapytaj się
                                  > kupujących i Swojego Szefa czym sie kierowali przy wyborze...

pytac nie musze bo wiem czym, ale bys sie zdziwil, poza tym to tajemnica
                                  sluzbowa ;-PPP

> Proponuję Żebyś może pzrekazała swoją uwagę Szefowi że przepłacił i zakupil
                                  za te pieniądze inny samochód.... :D

tak sie sklada, ze Jemu nie przeszkadza moja awersja do swietej trojcy, on
                                  kupil bo on nim jezdzi, ja na jego miejscu kupilabym zupelnie cos innego.

• unterseeboot Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 28.01.06, 21:15
                                    Spzredajesz takie bajki że możesz dobrze pisac kolejną część Hary Potera :D

ciekawe na jakim stnowisku pracujesz że musisz jeździć do serwisów
                                    samochodowych... :D

a wymień prosze adresy tych serwisów mercedesa i jakieś szczegóły
                                    charakterystyczne.. bo tak sie składa że jest ich stosunkowo mało ;D

cały czas będę Ci odowadniał nieprawdę na temat mercedesa bo pzregiełaś

będziesz zażycać mercedesowo słabe wykończenie - założę się o wszystkio że w
                                    mieszkaniu niemasz takich foteli i kanapy by były lepiej wykonane niż
                                    mercedesowskie.

wnetrze Clasica-najtańszej wersji :D

www.mercedes-benz.pl/mb/osobowe/limuzyny/klasac/11107_11157.jsp

photos.allegro.pl/photos/oryginal/83/8340/834056/83405649_4
                                    to widac że masz porównanie i możesz zabierać głos w tej mierze :D

w201 i w 124 miały z tyłu zawieszenie wielowachaczowe skąłdające sie z 5 wahaczy
                                    a to były lata 80-90
                                    a dodatkowo można było zamówić samopoziomujące a w wersjach spotowych z
                                    możliwościa regulacji MB 190 2.3/2.5 16v lata 80-90

aż do teraz wystepuje takie zawieszenie...

to naprawdę radośc z jazdy jest porównywalna z Nubirą :D

wpadłaś w maliny i zamiast pzrestać dalej sie ośmieszac brniesz dalej w swojej
                                    fantazji ....

niestać cię na pzryzwoity samochód i boli ciebie fakt że inni mają i kupują.

skup sie na pracy lepiej i niepisz juz nic na MB
                                    • iberia29 Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 29.01.06, 10:16
                                      unterseeboot napisał:

> ciekawe na jakim stnowisku pracujesz że musisz jeździć do serwisów
                                      > samochodowych... :D

nie twoj kon, nie twoj woz, nie to jest tematem watku, jaki jest zakres moich
                                      obowiazkow i nie zamierzam ci sie z tego tlumaczyc.

> a wymień prosze adresy tych serwisów mercedesa i jakieś szczegóły
                                      > charakterystyczne.. bo tak sie składa że jest ich stosunkowo mało ;D

chwala Bogu w poblizu jest na nasze nieszczescie caly jeden salon/serwis, w
                                      ktorym przyjecie auta do serwisu trwa.....2 godziny....no comments

> cały czas będę Ci odowadniał nieprawdę na temat mercedesa bo pzregiełaś

twoje prawo,skoro nie masz nic ciekawszego do roboty to moze zaloz specjalne
                                      forum na ten temat? hahahaha

> niestać cię na pzryzwoity samochód i boli ciebie fakt że inni mają i kupują.
                                      zalezy co uwazasz za przyzwoity samochod, ja jestem zadowolona z tego czym
                                      jezdze i po raz kolejny powtarzam, ze nie czuje sie ani gorsza od posiadaczy
                                      aut 5-10 razy drozszych od mojego ani nikomu nie zazdroszcze.Tak trudno to
                                      przyjac do wiadomosci, ze sa ludzie, ktorzy nie narzekaja??

> skup sie na pracy lepiej i niepisz juz nic na MB

nie wiem jak ty, ale ja mam weekend,i nie ty mi mowic bedziesz co i kiedy mam
                                      pisac.
                                      • unterseeboot Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 29.01.06, 10:38
                                        Ale jesteś Uparta :D

myslisz że jak masz Nubirę i pzremieszczasz sie nią z punktu A do p.B to
                                        wystarczy i tak myślą wszyscy...

Nie moja droga, bo jeżeli ktoś zarabia trochę wiecej to chce się przemieszczać
                                        lepszym samochodem niż Nubira.

a najdziwniejsze jest to że nadal brniesz w kłamstwo....
                                        to podaj adres tego serwisu/salonu i jakiś szczegół budynku

• iberia29 Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 29.01.06, 10:59
                                          unterseeboot napisał:

> Ale jesteś Uparta :D

racja, powiem wiecej-jak stado oslow;-P

> myslisz że jak masz Nubirę i pzremieszczasz sie nią z punktu A do p.B to
                                          > wystarczy i tak myślą wszyscy...

?????

> Nie moja droga, bo jeżeli ktoś zarabia trochę wiecej to chce się
                                          przemieszczać lepszym samochodem niż Nubira.

no zgadza sie , malo tego jest to dla mnie oczywiste, wyjatkowo sie zgadzamy.

> a najdziwniejsze jest to że nadal brniesz w kłamstwo....

sluchaj poki co ty nie napisales jakim to wspanialym modelem MB jezdzisz, to ze
                                          jestes fanem MB nie jest rownoznaczne, ze posaidasz taki samochod, wiec moze
                                          przestan mnie testowac bo cos ci marnie wychodzi, to czego wymgasz od innych
                                          wymagaj najspierw od siebie.

> to podaj adres tego serwisu/salonu i jakiś szczegół budynku

W Sosonowcu jest jeden MB, poszukaj sobie w necie mape dojazdu,jesli jest ci to
                                          do szczescie potrzebne, podpowiem ul.Daimlera.

• unterseeboot Re: koszty a wyposażenie...... coś za coś :D 29.01.06, 11:14
                                            no niestety ja jestem ze stolycy.

a co sie pzrydazyło temu mercedesowi???
                                            • iberia29 wymiana przedniej szyby na okolicznosc 29.01.06, 11:17
                                              uderzenia kamieniem.w kazdym razie zostawienie auta w serwisie trwalo 2
                                              godziny, odbior jakies pol godziny.....jak dla mnei stanowczo za dlugo, ale
                                              pewnie znow wymyslam.
                                              • unterseeboot Re: wymiana przedniej szyby na okolicznosc 29.01.06, 11:23
                                                ale co ? wymiana szyby czy co bo uderzenie kamieniem może mieć rózne skutki dla
                                                samochodu...

a jezeli tak to rzeczywiscie ,wina Mercedesa :D
                                                może powinien mieć aktywna ochoronę pzred kamieniami

ta rozmowa z tobą jest bez sensu.

to Zapytam ciebie z innej strony...

zarzucasz ze jest za drogi to ile powinien kosztować w/g ciebie...?
                    • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 20:55
                      unterseeboot napisał:

wiesz co nie zamierzam ci udowadniac, ze nie jestem wielbladem.

> właśnie Ci udowadniam cały czas , ze nie masz racji
                      na razie mi udowandniasz, ze sobie wymyslam, no coz mozna i tak, pytanie na
                      jakiej podstawie.

> zgodze sie z Tobą że może ci cos nie pasować ale jedynie mogę zrozumieć
                      linnie karoserii i deski rozdzielczej <kształty ;D> bo wykończenie niestety je
                      > st na > najwyższym poziomie.

hahahaha, nie bede sie powtarzac, bo to co mysle juz napisalam.

> a co do mocy silnika , 150kM wystarcza do jazdy do normalnej jazdy....

no pewnie, ze do normalnej, rozumiem, ze ty swoim autem jezdzisz zawsze
                      baaardzo przepisowo, i absolutnie w Polsce nie jechales nim 180km/h.To po Ci te
                      150km pod maska?Jaki z tego spass?

> dziwi mnie Twoja zyłka do mocy -

takie dziwne, ze ktos ma ciezka noge??

>a pomykasz Nubirą i krytykujesz C klasę za te pieniądze. zresztą nie
                      swoją ???

na codzien jezdze innym autem niz nubira, ale niewazne, tlumaczylam w
                      poprzednim poscie, ze to iz ktos jezdzi maluchem ma prawo skrytykowac lepszy
                      samochod.

> pomysl co piszesz. ktoś kupił samochód dla firmy a nie dla rajdów
                      gdzie ja pislam, ze mam zamiar sie scigac?

>dla pracowników...
                      no chyba ci teraz zal, tylko nie rozumiem czemu skoro masz prywtnego super
                      hiper MB.

> o ile ta firma istnieje i ten mercedes :D

a dlaczego mialoby byc inaczej?no tak, skoro wszyscy dokola narzekaja, jak w
                      tej Polsce zle,i kazdy psioczy na pracodawce to w sumie ci sie nie dziwie.

>bo ja osobiście Ci nie wierzę :D

a to juz twoje zmartwienie, widze ze mierzysz innych swoja miara......mozna i
                      tak.

> a to ze sobie krytykujesz MB mając Nubirę to kompromitujesz się
                      niesłychanie...

nie rozumiem, dlaczego nie przyjmujesz do wiadomosci, ze ktos ma takie a nie
                      inne odczucia po jezdzie MB? To ze ty masz hopla na punkcie MB nie znaczy, ze
                      kazdy na widok takiego auta ma miekkie kolana.

> i właśnie cały zgiełk o to .bo jakbyś miała samochód w porównywalnej kwocie
                      lub lepszy to mogę zrozumieć

aha czyli , jesli prywatnie jezdze gorszum autem-o czym zreszta juz pisalam nie
                      raz-a sluzbowe auta sa lepsze to mam je wychwalac pod niebiosa?hahahah dobre
                      sobie.

• mis.z.wiertarka Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 20:57
                        a wy to sie umowcie na randke.
                        • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 23:14
                          niemozliwe!!! pzrecież iberia nie wsiadzie do czarnego mercedesa

zresztą niewiem czy byłbym w jej typie ehh...
                          ale pomysł dobry.... zobaczymy zobaczymy czy cuś z tego wyjdzie...
                          • mobile5 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 23:40
                            unterseeboot napisał:

> niemozliwe!!! pzrecież iberia nie wsiadzie do czarnego mercedesa

iberia29 napisała:
                            smieszna ilosc miejsca
                            > z tylu

:-)))

• unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 26.01.06, 23:41
                              :D
                    • iberia29 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 27.01.06, 08:05
                      unterseeboot napisał:

> właśnie Ci udowadniam cały czas , ze nie masz racji.
                      >
                      > mercedes nie ma indywidualnego wyposazenia!!! w pełnym tego znaczeniu i w tej
                      > klasie C .
                      > wybierasz z 3 podstawowych i super bajery możesz dokupić <w zalezności od
                      > jakieś wersji zaczynasz> itd..

rozumiem , ze wersja sport edition i trojramienna kierownica to sa te bajery
                      tak ?
                      • chris62 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 27.01.06, 09:04
                        A co Wy tak dopadliście Mercedesa jako konkurenta Nubiry to już nie ma tańszych?
                        Właściciel Mercedesa nie mówi moje auto tylko Mój Mercedes (to nic, że czasem
                        rzęp 20 letni) ciekawe zjawisko socjologiczne.
                        A to czy warto dla tego poczucia wydać 2x więcej niż za inne to indywidualna
                        sprawa ja bym nie wydał bo jak pojeździłem tymi słynnymi Mercedesami i BMW to
                        nie widzę nic takiego co by wartało 150 tys. więcej niż popularne przyzwoite
                        auto za te pieniądze lepiej kupić coś innego. A jak ktoś marzy o gwieździe to
                        niech sobie płaci.
                      • unterseeboot Re: Nubira spisuje sie znakomicie 27.01.06, 15:21
                        ProszE Ciebie Bardzo :D

W skałd pakietu sportowego wchodzą:
                        sportowe zawieszenie
                        17całowe alu z oponami 225/40 przód 245/40 tył
                        owalna końcówka ryry wydechowej
                        wzmocniony układ hamulcowy - perforowane tarcze
                        sportowe fotele
                        sporotwe pedały ;D
                        wielofukcyjna kierownica 3 ramienna z wypustkami i ze zmianą biegów włacznie
                        pokryta skórą galka skrzyni biegów
                        elemnty alu we wnetrzu
                        aha i oczywiście 2 rodzaje skóry do wyboru
                        i dodatki z listwami ozdobnymi...

niebęde juz rozpisywał sie o elekrtyce,szyber,podgrzewanych fotelach dyszach
                        spryskiwacza,lusterkach bo to standart .... wszystko powinno byc na stronie a
                        informacje te spisałem z katalogu ....

jak komuś mało to mi pzrykro ale cena 200koła to jak dla mnie

a w Wersji AMG juz niechce mi sie pisać :D
                        • unterseeboot ps cena 27.01.06, 15:23
                          ps ceny mam nieaktualne.... więc niewiem ile teraz kosztuje....
                          • 9020wr Re: nubira cud motoryzacji 28.01.06, 17:16
                            Wybaczcie, ale zgodnie z polskim obyczajem dyskusja dotycząca tematu A
                            natychmiast przekształca się w temat B, a potem C i po kilku minutach nikt
                            nikogo nie rozumie. Szczęśliwi posiadacze nubir radośnie oznajmili nam
                            przecież, że ujeżdżają bezawaryjnymi, znakomitymi i tanimi pojazdami, śmiejąc
                            się z naiwnych, którzy przepłacili nabywając inne (drogie) auta. Uważają, że
                            znakomicie wybrali? Ich święte prawo.
                            Zadaję sobie jednak pytanie, czy owi nubiromani jeździli wcześniej czymkolwiek
                            przewyższającym klasę poloneza? Dane mi było parokrotnie pojeździć rzeczoną
                            nubirą, należącą do kolegi, a odczucia przeżytego koszmaru nie opuszczają mnie
                            do dziś. Tym nie da się normalnie jeździć! Układ "kierowniczy", "walory"
                            trakcyjne, hałas we wnętrzu, niewygodne fotele, paskudne plastiki i tapicerka,
                            osobliwy "aromat" nowego wtedy wnętrza, czy poziom jego wykończenia to
                            tragedia. Jadąc autostradą bałem się przekroczyć 120 km/h, aby nie wypaść z
                            pasa ruchu.
                            Kochani nubirowicze: czym i dlaczego się tak fascynujecie? Czyżby powodem tych
                            zachwytów była chęć pozbycia się tych fenomenalnych aut i robienie "publicity"
                            w celu znalezienia naiwnych, którzy zapłacą jakieś pieniądze za te dzieła myśli
                            motoryzacyjnej?
                            • iberia29 Re: nubira cud motoryzacji??tak uwazasz? 28.01.06, 20:35
                              nigdy nigdzie nie napisalam, ze nubira is the best car of world, wiec moze
                              daruj sobie wmawianie przyslowiowego dziecka w brzuch.
                              Tak sie sklada, ze sluzbowo jezdze znacznie lepszymi autami niz moje prywatne i
                              jakos wsiadajac po pracy w moje 4 kolka nie czuje sie ani gorzej ani nie
                              narzekam, ze jezdze takim a nie innym samochodem.KAzdy jezdzi tym na co go
                              stac, a jesli ktos sie uwaza za lepszego (czlowieka) bo jezdzi autem 5 czy 10
                              razy drozszym od mojego to juz jego zmartwienie-ja sie gorsza nie czuje.
                              Zakladam, ze ty na codzien pomykasz jednym z trojcy swietej, dlatego chwilowa
                              jazda nubira wywolala w tobie tak negatywne odczucia-twoje prawo.
                              Ja uwazam, ze za ta cene nubira to naprawde przyzwoity, wygodny samochod i tyle.
                              Dla Twojej wiadomosci -nubira jezdzi i 180km/h ,nie wypada z drogi, mimo iz na
                              ogol jezdze na pusto.
                              • unterseeboot Re: nubira cud motoryzacji??tak uwazasz? 28.01.06, 20:52
                                każde inne auto za 30koła jest lepsze nić ta Nubira.
                                Wyposażenie Nubiry zamyka się zapewne na ABS i z 1 AirBAgu i centralnego zamka
                                i może elektrycznych szyb....
                                więc trudno by za te pieniądze kupić coś lepszego :D

takim samym, tokiem rozumowania zaraz powinni trafić sie posiadacze Matizów
                                Lanosów .... że z pzrebiegiem 150-200 koła nic sie niedzieje....

gdyby nie Polska to takie samochody były by bardzo egzotyczne....

a wiesz dlaczego ich cena jest taka niska???
                                bo były montowane w Polsce :D i dlatego koszty produkcji były niższe a zatym
                                idzie cena...

niewiem ile kosztowała nowa Nubira ale zakłądam ze miedzy 40-50 tyś.
                                silniki 1.6 i 1.8 to naprawdę imponujący wybór

żeby się fascynowac jakimś samochodem to musi on spełniac jakieś wymogi a to że
                                200tyś na silniczku przy takiej masie to te 180km/h jest nie lada wyczynem
                                kierowcy i jego uszu :D

czym sie tu tak fascynować?

napisz Iberia co takiego MA ta nubira??
                                przekonaj mnie do kupna tego samochodu :D
                                • iberia29 Re: nubira cud motoryzacji??tak uwazasz? 28.01.06, 20:57
                                  unterseeboot napisał:

> każde inne auto za 30koła jest lepsze nić ta Nubira.

na przykalda jakie? podaj zblizony rocznik i wyposazenie

> Wyposażenie Nubiry zamyka się zapewne na ABS i z 1 AirBAgu i centralnego
                                  zamka i może elektrycznych szyb....

zalezalo od wersji, moze byc gola i wesola, ale moze miec 2 poduchy,
                                  abs,centr.zamek, elektryczne lusterka, przednie szyby i...klimatronik

> czym sie tu tak fascynować?

no nie wydaje mi sie zebym jakos specjalnie ekscytowala nubira, Brera owszem ;-)
                                  >
                                  > napisz Iberia co takiego MA ta nubira?? przekonaj mnie do kupna tego
                                  samochodu :D

nie zamierzam cie do niej przekonywac bo i po co?wiec ty nie przekonuj mnie do
                                  MB.
                                • mis.z.wiertarka Re: nubira cud motoryzacji??tak uwazasz? 28.01.06, 21:08
                                  tuning nubiry:
                                  www.tuning.jedrasik.pl/nubi02.html
                                  • unterseeboot łojezu!!!!!! :D co za prowessjonal tjuning 28.01.06, 21:35
                                    łojezu...
                                    naklejki i plastiki z Tesco albo z Makro
                                    drewno prosto z Afryki- prawdziwy Eukaliptus :D
                                    ale chwilka !!! widzę podłokietnik!!!!! to jakaś wersja lux-spotowa!!!!
                                    no i ta gumowa blacha ryflowana rzuca mnie na ziemię :D
                                    niebieskie szyby to jakiś chyba ostni krzyk mody ! pewnie niedługo ferrari
                                    takie będzie montował
                                    i ten ręczny na pzredostatnim zdjeciu :DDDDDDDDDDDDDD
                                    przypomina mi fallusa zapewne na wzór swojego zrobił sobie ten własciciel
                                    wypie..ta z silnikiem bagatela 1.6 :D zamyka 160 na trasie :D

a ta czarna ma wystąpić podobno w kolejnej czesci Men is Black 3

jak można taki bardziew tjuningować!!!!!!

a ta czarna kombi to już szczyt ,kolo wydał tyle kasy na spojlery że mu na fele
                                    zabrakło ....
                                    a te końcówki rury wydechowej mówią same za siebie że drzewmie pod maską
                                    niebagatelna moc silnika ....
                                    już sie boje spotkania na ulicy z takim wypie..tem ....

a ta nakładka na kierownicę wygląda jak rozciągniete gó.. , niewiem co to ma
                                    pzrypominać - drewno czy skórę???

poprstu widac kto sie porusza takimi samochodami i czego im brakuje ....

dziwne ze własciciele innych samochodów z tego segmentu nie robią z siebie kpin
                                    i takiego dziadostwa nie odstawiają .....

same fakty mówią za siebie- zał mi tylko tych kierowców nubir że tacy ludzie
                                    jak ci od tjuningu psują jeszcze bardziej wizerunek pzreciętnego samochodu ...

takie rzeczy powinny być karane!

wieś wies wieś !!!!!!!!!!
                                    • unterseeboot ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 21:53
                                      polecam pooglądać te samochody - demony prędkości

zakładam sie ze przy 150km/h te spojlery odpadają

te samochody wygladają jak transformersy!!!!!!

masa zderzaków przyciąga je do ziemi że nie tzreba obniżać spręzyn !!!

leganza taxi to jest prestiż cena wzrosła dwy krotnie po dodaniu 4 spojlerów
                                      naklejanych na dwustonną taśmę oj i ten dziwny koreczek ? czyżby gass?
                                      nie moze być w samochodzie za 70koła???
                                      www.tuning.jedrasik.pl/leg35.html
                                      a czerwony matiz bije wszystkie rekordy bezguścia!!!!
                                      po 2 minutach trzeba wyjść bo droga prowadzi wyłacznie do wariatkowa !!!!
                                      a na liczniku jest 17km? czyli włascieciel dłużo nie jeżdzi i sie nie dziwię :D
                                      aha i 180km/h w matizie ?? hmm przy 900cm3 niezły wyczyn moze to wersja z
                                      biturbo :D maseratti sie chowa
                                      www.tuning.jedrasik.pl/matw36.html#foto
                                      www.tuning.jedrasik.pl/matw32.html#foto
                                      idę dalje patrzę Matiz dla małpy krata jak w zoo cos to świadczy o
                                      włascicelu
                                      www.tuning.jedrasik.pl/matw61.html#foto

lanos+kobieta
                                      brzydki lanos i biedna dziewczyna
                                      www.tuning.jedrasik.pl/lan45.html

niechce mi sie tego komentować bo to na komentzarz nawet niezasługuje :/
                                      • mobile5 Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 22:59
                                        Chyba masz problemy emocjonalne w relacji człowiek-samochód.
                                        • unterseeboot Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 23:02
                                          ja?? chyba ci od tuningu !!!!

człowieku jezeli masz takie poczucie gustu jak ONI to gratuluję smaku :D

takich paszkwili nigdy nie widziałem!

zobacz na końcu co zrobili z Volvo i niech to zostanie bez komentarza....

zegnam
                                          • mobile5 Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 23:06
                                            To tylko w kontekście "dyskusji" z Iberią.

> ja?? chyba ci od tuningu !!!!
                                            >
                                            > człowieku jezeli masz takie poczucie gustu jak ONI to gratuluję smaku :D
                                            Nie interesuję tego rodzaju tuningiem.
                                            • unterseeboot Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 23:21
                                              a co sie tak o Iberię martwisz???

jakaś osoba o pseudo Iberia-zakladam ze kobieta -wcześniej niemialem żadnego
                                              kontaktu na forum z tą osobą - czyt.dyskusji....
                                              wciska kit o przeplaconym i powolnym MB i ciągle serwisowanym .
                                              takie kity spzredaje że szyby pekają. najpierw mówi że miała jakas pzrygodę z
                                              ta Cklasą 220cdi i o dziwo wie że jest mało miejsca na nogi z tyłu czyli jako
                                              kierowca mogła to zobaczyć :D
                                              potem ze bywa w serwisie z tą c-klasą...i że serwisy są ochydne....

i kto tu ma jaki problem !? co !?

pojechała po MB i jej pech że trafiłem się ja ....

takie bajki to moze spzredawać do opublikowania w najnowszym
                                              numerze "fantastyki" motoryzacyjnej....
                                              • mobile5 Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 23:53
                                                unterseeboot napisał:
                                                > pojechała po MB i jej pech że trafiłem się ja ....

ROTFL
                                              • iberia29 nie goraczkuj sie tak bo ci zylka peknie, n/t 29.01.06, 10:18
                                                • unterseeboot już mi pękła wyobraź sobie :D 29.01.06, 10:41

• unterseeboot Re: ta strona jest debeściacka!!!!! 28.01.06, 23:13
                                            ps niemógłbym jeżdzić takimi smaochodami!!!!

słowo.. wstyd by mi było na ulicy , nietzreba być znawcą materii by stweirdzić
                                            że ten tuning zachacza o stodołę pana wieśka i odlewnię kowala Rycha....
                                            i pobliskie sklepy GS-u z naklejkami z odpustu...

mówię stanowcze Nie dla takich przykładów niszczenia marek VW i Volvo no i może
                                            nawet daewoo
    • sztylet69 Re: Nubira spisuje sie znakomicie 29.01.06, 19:30
      Bo generalnie jedna z bardziej kontrowersyjnych na tym forum prawd jest to,ze
      koranczyki ogolnie sa tanie i niezawodne. Niestety, wysmiewanie Daewoo, Hyundaia
      czy Kia pojawia sie czasem, i to chyba raczej niezasluzenie. O ile pamietam,
      forumowicze posiadacze Nubiry, Espero, Leganzy, Lanosa, Shumy, Rio, Matriksa,
      Accenta, Excela itd nie narzekali. Zaraz ktos powie, ze nie narzekali bo tyle
      oczekwiali od auta ile wydali kasy. Dla mnie to jednak nie argument. Jak sie
      auto psuje, to nie ma znaczenia jakiej produkcji i za ile-kierowca jest po
      prostu wqwiony i tyle.

W Niemczech czasem widuje Nubiry III, szkoda ze nie dotarly do Polski, calkiem
      ladne i duze auta (nie wiem,czy ktorys Chevrolett to nie dawna Nubira-ale chyba
      nie Lacetti).
    • miloszpm Re: Nubira spisuje sie znakomicie 30.01.06, 00:47
      Jeździłem przez pewien czas Nubirą, był to drugi samochód w rodzinie. Kupując
      Nubirę, mieliśmy wybór pomiędzy dobrze wyposażoną Corsą, Escortem, Astrą I. Jako
      głównego samochodu używaliśmy wówczas VW Passata. Tzn. jeździliśmy tymi
      samochodami na zmianę z żoną. Nie mogę powiedzieć, że Nubira się nie psuła w
      ogóle. Były to przeważnie pierdoły i wspomniane zawieszenie. Wtedy jednak Daewoo
      dawało bezkonkurencyjny pakiet 3 letniej gwarancji i obsługi. Porównywanie
      Nubiry do Passata wydaje się być pozbawione sensu, ale, porównując awaryjność
      tych dwóch samochodów, Nubira wcale nie wypadła gorzej.
      Porównując ilość samochodu do ceny, wypadała rewelacyjnie.
      Co do wysokich przebiegów uzyskiwanych przez różne samochody, nie mogę się
      wykazać większą wiedzą, ponieważ staram się sprzedawać samochód po kilku latach
      eksploatacji. Moje doświadczenia są jednak takie:
      1. Nubira-kiepska opinia, jak się okazało nie był to jednak zły samochód. Duży,
      pojemny, dobrze wyposażony, kilka usterek, niezbyt wysoka jakość wykonania ale
      zestawiajac to z ceną wypada całkiem nieźle.
      2. Passat-doskonała opinia, jak się okazało usterki jednak się zdarzały, co nie
      tyle przeszkadzało, co rozczarowywało w stosunku do opinii i ceny. Ilość miejsca
      oczywiście większa niż w Nubirze, ale nie proporcjonalna kwotowo. Passat jest
      jednak lepiej postrzegany i dawał mi najważniejsze-poczucie bezpieczeństwa...
      3. Laguna-kiepska opinia, jak się okazuje nie sprawia kłopotów w eksploatacji.
      Pod względem niektórych plastików bliżej jej jednak do Nubiry niż Passata.
      Zestawiając te trzy samochody, mogę powiedzieć, że Passat i Nubira przez
      pierwsze kilkadziesiąt tysięcy km wykazują podobną usterkowość, ale Nubira ma
      tańszy serwis.
      Na krótkie trasy sprawdza się znakomicie i co ważne, nie ejst popularna wśród
      złodziei.

Ktoś kiedyś napisał o Nubirze, że właśnie dzięki kiepskim opiniom można ją kupić
      za bardzo dobrą cenę.

A cóż-żadnego z tych trzech samochodów do MB nie będę porównywał, bo to
      porównanie nie ma sensu. Nie jest to ten przedział cenowy. Gdybym jednak
      dysponował dużą ilością gotówki, nie wiem, czy kupiłbym np. MB C-klasy czy też
      wolałbym kupić coś większego, np. Peugeota 607. Ale to kwestia indywidualnych
      preferencji. Na razie moje zdanie nie ma większego znaczenia, ponieważ nie będę
      kupował samochodu w cenie MB, chociażby C-klasy.

A samochód nie jest najważniejszy-mając dwie Laguny i żonę młodszą od
      najstarszej córki jestem zadowolony z życia i samochodu którym jeżdżę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka