Dodaj do ulubionych

Honda Accord Assistance

04.02.06, 20:15
Czy nowa Honda (np Accord) kupiona u dilera w Polsce ma usluge Assistance i czy jest ona wazna na terenie Europy. czy poza naprawa na miejscu, holowaniem zawiera ona dodatkowe uslugi jak np bezplatny samochod zastepczy? Nie moge nigdzie na stronach toyoty nic na ten temat znalezc.
Mysle nad zakupem a taka usluga to dosyc istotny element
Obserwuj wątek
    • tomi_22 Re: Honda Accord Assistance 04.02.06, 20:18
      Zwykle masz zapewnone bezpieczenstwo, spanie + kase na ewentualny powrot w tym
      assistance. Idz do dilera i sie dowiedz. Na bank ci powie.
    • biko8 Re: Honda Accord Assistance 04.02.06, 20:34
      A dlaczego szukasz takiej informacji na stronach Toyoty ?????????????????
      • aa5aa Re: Honda Accord Assistance 04.02.06, 20:41
        Oczywiscie szukalem na stronach Hondy.
        Bardzo mnie mnie to interesuje a salony zaczynaja prace dopiero w poniedzialek.
        Dlatego o ile ktos ma nowa Honde to chetnie sie dowiem czegos od niego na ten temat.
    • ktosiek33 Re: Honda Accord Assistance 04.02.06, 20:45
      Na stronach Toyoty to raczej tego nie znajdziesz :-D

Honda na 99% nie posiada oficjalnego assistance. Chyba ze zmienilo sie cos w
      ostatnim okresie. Praktycznie bardzo czesto dealer idzie na reke i zalatwia
      nawet samochod zastepczy ale to raczej jego dobra wola niz obowiazek.
    • speedofsound Re: Honda Accord Assistance 04.02.06, 21:20
      Witam,

Chyba przy zakupie (VII 2005) tak uwierzyłem w niezawodność tej marki, że nawet
      nie dowiadywałem się o to. Mam wrażenie, że nie ma takiej usługi (albo o tym
      przy sprzedaży nie trąbią, bo i PO CO). Papiery mam w aucie na dworze, a że
      dzisiaj w nocy w Przesiece jest -20 to zerknę na to jutro gdy bedzie cieplej i
      później napiszę.
      • gregor886 Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 02:53
        Moj ojciec ma accorda 2.4 i sie nie dowiadywal o takie rzeczy bo to przy takiej
        marce jest nieistotne :) jesli kupujesz honde to on sie moze lepiej podobac
        innym gorzej drugim lepiej (tzn wysokoobrotowe silniki, glosna praca na
        wysokich obrotach, wydaje mi sie ze troche gorsze hamulce niz u konkurencji,
        twarde i mniej komfortowe zawieszenie niz np w nissanie i pasacie ) ale jednego
        nie moge im zarzucic bezawaryjnosci no i ten samochod potrafi sie podobac...
        sam mam honde i to stara ale serwis odwiedzam tylko na wymiany oleju ;)
        • black.iron Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 04:01
          no i po co takie rzeczy piszesz? przeciez pytanie czego innego dotyczy.

honda chyba nie ma assistance w Europie, z tego co wiem.
        • habudzik Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 08:54
          gregor886 napisał:

jesli kupujesz honde to on sie moze lepiej podobac
          > innym gorzej drugim lepiej (tzn wysokoobrotowe silniki, glosna praca na
          > wysokich obrotach, wydaje mi sie ze troche gorsze hamulce niz u konkurencji,
          > twarde i mniej komfortowe zawieszenie niz np w nissanie i pasacie ) ale jednego
          >
          > nie moge im zarzucic bezawaryjnosci

tego to nikomu nie można zarzucić .
    • m.malew3 Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 14:00
      W zeszłym roku zakupiona Honda. Brak asistans w Polsce i Europie. Oferta
      sewisu, gdzie kupiłem samochód w promieniu 80 km asistanse za darmo. Daje to
      servis nie Honda Poland. To, że Honda sie nie psuje to dobrze, ale asistanca
      firmowego w razie wypadku może brakować. Przesiadłem się z Renault. Tam klient
      jest dopiesczony. Tyle że przy Lagunie do 20 kkm korzystałem dwa razy z
      asistanse z powodu awari, przy Accordzie na razie się na to się nie zanosi.
      Pozdr.
      • daria.1 Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 19:13
        my mamy Hondę z zeszłego roku ,jak ją kupowaliśmy to zakupiliśmy ich pakiet ubezpieczeniowy Hesti tam jest ful wypas asistans nawet jak ci zabraknie paliwa to ci dowiozą wszędzie na terenie całej europy (poza Rosją)
        Co do asistansa Renaulta to powiem jedno nie chce mieć ich asistansa i ich samochodów ,w 2002 kupiliśmy nowa Lagunę i ciągle coś się sypało
        • m.malew3 Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 21:27
          Ciekawe jak takie asistanse Hesti działa w praktyce. Ja mam pakiet asistance
          PZU też tam wiele obiecują. Jedno wiem na pewno: asistance Renault działa
          bardzo sprawnie. A Laguny też już nie chce i też wytrzymałem z nią trzy lata.
          • black.iron Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 23:04
            m.malew3 napisał:

Jedno wiem na pewno: asistance Renault działa
            > bardzo sprawnie.

hehe, trening czyni mistrza:)
          • daria.1 Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 23:15
            to ciebie podziwiam my wytrzymaliśmy tylko rok i poszła do ludzi,najgorsze były wezwania do serwisu na kampanie ,brali autko na cały dzień i zero zastępczego żenada niby program wgrywali czy coś tam koszmar ale najlepsze to to że central się ciągle blokował i nie można było zatankować ?????? i tak się stało na stacji
            i wciskało pilota aby zaskoczył central ,obciach
            • speedofsound Re: Honda Accord Assistance 05.02.06, 23:44
              Honda nie ma assistance.

Wtrące się do dyskusji i Renault :) Prawie 2 lata jeździłem nowym Renault i to
              prawda, ze to co jest dobre w tej marce to assistance. Trening czyni mistrza!
              • chris62 Re: Honda Accord Assistance 06.02.06, 15:50
                Nigdy nie korzystałem z assistance Renaulta a jeżdżę już drugim przez 6 lat.
                Nawet nie jeżdżę do ASO na przeglądy bo i po co tam w 80 % psują samochody.
                Ale nie każdy zna się na samochodach i nie każdy wie kiedy trzeba pewną obsługę
                samochodu zrobić.
                Co do Hondy to choćby tylko 1 auto na 1000 się zepsuło to dla tej jednej osoby
                brak assistance nie będzie przyjemny więc chyba będzie wymagane jakieś dodatkowe
                ubezpieczenie.
                • daria.1 Re: Honda Accord Assistance 06.02.06, 16:31
                  własnie czytam warunki Assistance car do mojej Hondy .Zakres ubezpieczenia uwzględnia wszystko związane z unieruchomieniem nawet rozładowanie akumulatora,zgubienie kluczyka ,przebicie opony jak również braku lub niewłasciwego paliwa w zbiorniku .Jak widać nawet ta jedna osoba może być spokojna.
                  Wracając do Renaulta to niestety to co się psuło nam nigdy nie było naprawiane .
                  Myslę ze jak coś spada na głowę podczas jazdy to nie da się tego zwalic na serwis.Mechanicy w serwisie mówili ze to największy bubel od jakiegos czasu ??????????? myslę że mówili prawdę .
                  • ktosiek33 Re: Honda Accord Assistance 06.02.06, 18:35
                    Ale assistance masz od ubezpieczyciela czy od dealera?

Honda jako importer nie ma takiej uslugi. Dealer zapewnia lokalnie - czasami
                    jak ma dobre uklady z innym dealerem w innej czesci kraju to w mysl zasady
                    pomozcie nam to my pomozemy wam w innym przypadku tamci zajma sie autem gdy
                    jestes daleko od domu. Wszystko to jest jednak chyba w ramach umowy patykiem na
                    wodzie pisane i jak zadrzesz z dealerem to na zastepcze auto raczej nie mozna
                    liczyc. Znam przypadek kiedy nowy Accord rozkraczyl sie po paru tygodniach i
                    dopiero opis na forum internetowym i oburzenie innych uzytkownikow sklonilo
                    Honde do ingerencji i zaoferowanie auta zastepczego.

W Europie nie mam pojecia jak by to wygladalo nie majac assistance
                    ubezpieczyciela.
    • sakii Re: Honda Accord Assistance 06.02.06, 18:46
      a dlaczego szukasz informacji o hondzie na stronach toyoty?
      • aa5aa Re: Honda Accord Assistance 06.02.06, 21:45
        Juz powyzej poprawilem sie, ze szukalem na stronach Hondy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka