Dodaj do ulubionych

Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promocje.

17.02.06, 20:56
Jak widze w zbiorniku koncowke paliwa, trafia mnie szlak. Zaraz bede musiel
wjechac na stacje i sie zacznie.
- Czy posiada pan naszą karte? Nie? To ja panu zaraz wystawie.
-Nie, dziekuje.
-Nie chce pan? Alez dlaczego? Mamy bardzo atrakcyjne nagrody.
-Nie potrzebuje zelazka, juz mam.
-No jak pan sobie zyczy, ale inni klienci sobie chwalą.
-OK. Place tylko za benzyne.
-Mamy w promocji napoj energetyczny i sezamki w dobrej cenie.
-Dziekuje.
-To moze plyn do spryskiwaczy? Zimowy, do minus 40.
-Ale u nas tyle nie bywa. Poza tym mam plyn.
-W taka pogode sporo sie psika bo sie szyby brudza, dobrze miec w zapasie.
-Prosze pani nie chce byc niegrzeczny, ale nie mam czasu i zaplace tylko za
benzyne.
-Chcialam tylko pomoc.
-Dziekuje, dowidzenia.
-Dowidzenia. Dam panu tylko informacje o naszym nowym, swietnym paliwie.
Dlaczego pan ucieka? To dobre paliwo. Troche drozsze ale samochod mniej pali,
wiec wychodzi na jedno.
Czy oni poglupieli? Moze chcieli dobrze, ale nie wyszlo. W McDonald juz nie
bylem kilka lat, bo nie moge zniesc tego wyuczonego "Powiekszamy zestaw? A co
na deser?"
Co ja tam na obiady chodze, zebym desery jadl?
Denerwuje was to, czy Wam sie podoba?
Obserwuj wątek
    • wulfila Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 21:02
      jak sie na BP czepiali to w koncu wzialem ta karte i mam spokoj
      podaje od razu na wejsciu i cisza - pozostale "zaproszenia" a to do baru a to
      na napoj a to do plynu kwituje suchym "dziekuje"
      Szybko i skutecznie.

A swoja droga to mam juz na tej karcie z 15tys pkt - moze w koncu kiedys cos
      wezme ;)
      • a-ndrzej Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 21:13
        To jeszcze drugie 15tys i zalapiesz sie na "modną parasolke". Chyba ze jestes
        feministką? Wtedy dasz im w ryja i wezmiesz zapalniczke z korkociagiem-))
    • sven_b Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 21:17
      Sprzedam Ci 2 techniki:

Na asertywnego:
      - Czy ma Pan karte X?
      - Nie dziekuje
      - Wyrobic panu?
      - Nie dziekuje
      - Dlaczego? Bedzie pan mogl...
      - Juz odpowiedzialem.

Na miekkiego: jedziesz do Neste.
    • totalbalalaykashow Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 21:58
      bez urazy, ale jeżeli cie tak napastują jak opisujesz, to chyba musisz mieć na
      czole wytatuowane FRAJER.
      • a-ndrzej Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 22:33
        Widocznie w kolejce byli sami frajerzy, bo pani tak samo atakowala wszystkich.
        Zauwazylem ze oni nigdy nie atakuja goscia, ktory tankuje LPG do GolfaI za 10
        PLN. Wiedza ze nie maja szans, on nie pozwoli sobie na sezamki, a w
        spryskiwaczach ma wode przez caly rok.
        Moze tu jest przyczyna ze Cie nie zaczepiaja? Oczywiscie bez urazy.
        • waskes29 Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 22:39
          a-ndrzej napisał:

> Widocznie w kolejce byli sami frajerzy, bo pani tak samo atakowala wszystkich.
          > Zauwazylem ze oni nigdy nie atakuja goscia, ktory tankuje LPG do GolfaI za 10
          > PLN. Wiedza ze nie maja szans, on nie pozwoli sobie na sezamki, a w
          > spryskiwaczach ma wode przez caly rok.
          > Moze tu jest przyczyna ze Cie nie zaczepiaja? Oczywiscie bez urazy.

Ty to masz ostatnio same problemy jak pamietam ,zglos sie do jakiejs
          organizacji moze ci podesla jakas opiekunke i zaczniesz wkoncu jakos zyc.
          Juz ciebie widze w supermarkecie , pewnie wszystkie promocje i degustacje
          lataja za toba .
          • totalbalalaykashow Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 22:46
            waskes29 napisał:

>> Ty to masz ostatnio same problemy jak pamietam ,zglos sie do jakiejs
            > organizacji moze ci podesla jakas opiekunke i zaczniesz wkoncu jakos zyc.
            > Juz ciebie widze w supermarkecie , pewnie wszystkie promocje i degustacje
            > lataja za toba .

taaaa... straszne życie mają ci ludzie sukcesu. menelom jest łatwiej
            • bigt Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 22:59
              ja mówię: "spie..j" . to ucina dalsza rozmowę.
            • a-ndrzej Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 23:05
              totalbalalaykashow napisał:

> >
              > taaaa... straszne żlataja za toba ycie mają ci ludzie sukcesu. menelom jest
              łatwiej
              Cóż. Musze Ci wierzyc na slowo.
          • a-ndrzej Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 17.02.06, 23:01
            Nie mozesz mnie widziec w supermarkecie. Z prostego powodu, ze tam nie chodze.
            Jakies problemy pewnie mam, ale to nic wielkiego. Po prostu nie lubie jak ktos
            wie lepiej czego ja potrzebuje. Jak tankuje benzyne, nie musze tego faktu
            zagryzac sezamkami. Nawet jak sa w promocji.
            A co ty taki nerwowy? Krzyzowki na deptaku sprzedajesz, czy papier toaletowy po
            domach?
    • mejson.e Też mnie to denerwuje 17.02.06, 23:16
      Tankuję regularnie na Neste ale wcale nie dlatego, że prześladują mnie promocje.
      Na Neste po prostu jest sporo taniej i tankowanie z płaceniem trwa krócej.

A na BP jeżdżę po wino - zawsze mają "Imiglykos"...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • pudlisko Re: Też mnie to denerwuje 18.02.06, 01:09
        Cholera, nie wiedziałem że mają "Imiglykos'a" na BP. Ostatnio szukałem
        bezowocnie w kilku marketach:(
        A wracając do tematu to naprawdę nie tankuję z tego powodu na BP, nie mam żalu
        do pracowników, bo taki mają prykaz... To wkurzające jak stoisz w kolejce a
        osoby przed Tobą zbierają punkty, pani proponuje im soczek, wybierają żelazka z
        katalogu, a ja chcę tylko zapałcić i wyjść!
        • typson Re: Też mnie to denerwuje 18.02.06, 01:28
          na orlenie tez jest (no moze bywa, bo nie odwiedzam orlenow innych niz ten kolo
          domu)
      • typson Re: Też mnie to denerwuje 18.02.06, 01:15
        > A na BP jeżdżę po wino - zawsze mają "Imiglykos"...

biale czy czerwone?

Na orlenie tez maja. Nawet czasem jest winem miesiaca i kosztuje wtedy jakies
        10.99 pln.

Tez tankuje na neste, bo:

- taniej
        - szybciej
        - zbiorcza faktura uwzgledniajaca nawet dotankowanie za 2 pln jesli mam taka ochote
    • hudefak Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 01:27
      Jeżeli jesteś tak wrażliwy na nachalny marketing, unikaj urlopów poza Europą.
      Chyba, że wybierzesz Hawaje. Tam jest spoko.
    • wojtek33 Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 09:29
      Tankuj na Jet-cie, jedyne promocje są tam wypisane na tablicy z cenami paliw,
      dziś 95-ka po 3,52.
      • mobile5 Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 11:38
        wojtek33 napisał:

> Tankuj na Jet-cie, jedyne promocje są tam wypisane na tablicy z cenami paliw,
        > dziś 95-ka po 3,52.

Promocja 2gr? Też się nie wysilają.
    • dopracowanywkazdymcalu Musisz zrobic tak: 18.02.06, 09:37
      > - Czy posiada pan naszą karte? Nie? To ja panu zaraz wystawie.

-Tak poprosze bardzo ( ibierzesz z wielka radoscia ze masz karte stacji
      bezynowych)

> -Mamy w promocji napoj energetyczny i sezamki w dobrej cenie.

Biezrzesz cala reklamowke napojow energetycznych i sezamkow szczesliwy ze ci
      sie taka okazja trafila w dobrej cenie

> -To moze plyn do spryskiwaczy? Zimowy, do minus 40.

Tu bierzesz 4 butelki plynu na zapas z radoscia ze swiadomosci ze jestes
      zabezpieczony na dlugo i na najgorsze

Tu pytasz czy jeszcze nie ma jakis fajnych promocji ktore by cie uszczesliwily
      i obladowany kierujesz sie do wyjscia

> -Dowidzenia. Dam panu tylko informacje o naszym nowym, swietnym paliwie.

Tankujesz do pelna i jeszcze do karnistrow ktore zakupiles w promocji

Apotem widzisz jak w internecie krazy filmik zgrany z kamery przemyslowej z
      twoim pobytem na tej stacji
      Same plusy.
    • wallenrode statoil 18.02.06, 12:18
      przpadki:
      statoil - targówek - ratusz .

2 kasy w tym totolotek i oczywiście hot-dogi.

częsta sytaucja:
      - jedna kolejka ba nawet niezły wąż ok.10os. i podchodiz się do wolnej kasy
      czyli tak jakby na przemian... i nagle wchodzi Mistrzu i jakby nic staje nie w
      kolejce ale za tym jednym kolesiem i już sie nie odwraca i udaje głupiego...

następna sprawa - stacja ta jest przy osiedlu, pare razy spieszyło m isie do
      domu <sobota wieczór> oczywiscie kojeczka no i ktoś puszcze totka i to w mordę
      z 10 kuponów -sprawdza stare - inaczej mówiąc pierdoooli sie z tym kilka minut
      a i oczywiscie jedna kasa tylko jest dla tankujących.

a najgorsze są hot dogi.....
      spieszy mi się jedna kasa czynna i ktoś zamówił hotdoga oczywiscie czekam i
      patrzę jak obsługujący kręci parówkę i ze spokojem i czarem kucharza z dobrego
      hotelu komponuje układ musztard i sosów....
      gdybym miał gotówkę ale płacę kartą więć musze sie pzryglądać temu
      rytualowi ....

ogólnie stacja okej ale ... czasem

• sven_b Re: statoil 18.02.06, 12:52
        Zwykle tak jest gdy ktos w sobote przyjezdza na tournee do miasta. Najpierw
        czesze hipermarkety, potem leci do multikina, a na stacji tankuje, wsuwa parówe
        i puszcza los szczescia. To modna frajda pojechac w te wszystkie miejsca,
        oczywiscie lewym pasem.
    • pendragon_pl Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 16:10
      Moja znajoma pracuje na stacji Lotos i mówiła mi jakiś czas temu, że te ich
      regułki do klientów to obowiązek. Muszą tak mówić bo jak nie powiedzą to ich
      kierownik stacji opier... smialiśmy się z takich sytuacji, gdy przychodzi na
      stację jej znajomy i ona też musi do niego te regułki gadać. Poza tym nie mogą
      prowadzić rozmowy z klientem (takiej normalnej o bele czym nazwijmy to)
      Kierownik stacji patrzy.
      Najlepsze jest to, że te wszystkie teksty o promocjach to odgórne wytyczne. Musi
      tak być i koniec.
      • sven_b Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 19:21
        Najlepiej ze na Statoilu w Dani czy Szwecji nikt nie jedzie do Ciebie kwestii z
        automatu, ale na luzie zagaja jak sie podrozuje, dokad jedziecz, jak auto albo
        czy widziales wczorajszy mecz.
      • a-ndrzej Re: Boje sie tankowac, bo przesladuja mnie promoc 18.02.06, 19:41
        Doskonale zdaje sobie sprawe ze to sa odgorne przykazy. Nieraz widze, ze ci
        pracownicy doskonale wiedza ze robia z siebie pajaca.Niby ci cos proponuja, ale
        najchetniej weszliby pod stol bo wiedza ze robia kaszane. Nie mam do nich
        pretensji. Jezeli juz, to do ich szefow
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka