rumacz 25.03.06, 17:36 www.allegro.pl/item93918760_nowy_antyradar_passport_8500.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
kodem_pl Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 18:10 Kupcie CB (nowy zestaw antena magnetyczna + radio to okolo 300zl), skutecznosc bez porownania wieksza! Link Zgłoś
speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 19:31 zgadzam sie, anty radar ma jednak olbrzymia wade, dziala gdy droga jest ruchliwa lub gdy jedziemy za kims kto jedzie szybko to wtedy ostrzeze nas przed radarem jednak gdy droga jest pusta owszem wtedy zadziala ale bedzie juz po fakcie i zaplacimy... tej wady nie ma cb radio, wiec goraco polecam :D Link Zgłoś
do.ki Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 20:27 Antyradar ma jeszcze jedna wade... tutejsza policja ma prawo zarekwirowac samochod na poczet kary, jesli znajdzie antyradar w samochodzie. Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 23:34 olej antyradary - miałem to kiedyś i chwaliłem, ale tylko dlatego, że nie wiedziałem co to CB-Radio Odkąd mam CB w aucie wiem, że antek to nietrafiona inwestycja kupuj CB i jeździj bezpiecznie - antek CI tego nie gwarantuje Link Zgłoś
speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:14 do.ki napisał: > Antyradar ma jeszcze jedna wade... tutejsza policja ma prawo zarekwirowac > samochod na poczet kary, jesli znajdzie antyradar w samochodzie. hmmm powaznie... ale chyba nie u nas w kaczym panstwie ?? U nas moga tylko zarekwirowac antyradar ale jesli zlapia Cie na goracym uczynku... wtedy sprawa trafia takze do sadu grodzkiego. pozdr Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:28 wystarczy, że antek bedzie leżał w miejscu "wskazujacym na możliwośc jego użycia" (jakoś tak) i wystarczy by honorowy pan policjant ci toto zabrał Link Zgłoś
speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:34 nic dodac nic ujac i dlatego zdecydowanie CB... Link Zgłoś
barwro135 Re: Wyrzucanie pieniedzy!!! 26.03.06, 10:38 Ja mam CB radio i zaden tam antyradar nie jest dobra inwestycja. Lepij kupic nawigacje GPS i w niej jest system ostrzegania o radarach. Link Zgłoś
piotrpenar Re: antyradar 26.03.06, 13:58 nie wiem dlaczego ale antyradary gupieja w polsce... przywiozlem passporta ze stanow gdzi etam mi sluzyl pol roku :) jeden mandat a jezdzilem jak chcialem. A w polsce piszczy byle gdzie sam nie wiem co z nim jest tak samo z cobra ktora mam moj tato wydaje mi sie ze wszytskie sprzety ze stanow a passport 8500 wlasnie stamtad jest CB ma duzo lepsza skutecznosc Link Zgłoś
mariusz-ef Re: antyradar 26.03.06, 14:22 powinienens przestawić antka na CITY-Mode bo szlaje z powodu czujników ruchu zamontowanych np w automatycznych drzwiach lub np w kamerach przemysłowych jak napisałem wyżej - kiedyś woziłem antka w aucie i chwaliłem go, ale odkąd mam CB-Radio dopeiro jeżdże bezpiecznie - nie stresuje mnie jakiś wąsach jadący za mną mondeo, nie musze jak dzika fretka obserwowac poboczy dróg - Cb informuje mnie gdzie czaii sie gó*no i dzięi temu cała moja uwaga skupiona jest na szosie a nie na okalających ją rowach i krzaczorach Link Zgłoś
biala119 Re: antyradar 26.03.06, 14:38 Mam antyradar i pomógł mi przez rok tylko 3-4 razy. Raz wykrył "trójnóg" z 1 km. Kilka razy na "gierkówce" jak "władza" strzelała na zakręcie to pipnęło. Ale już wiem, że na prostej jak strzelą z suszarki to nie mam szans. Czy są jakieś przenośne CB, żeby na czas delegacji w autku służbowym sobie szybko zainstalować? Link Zgłoś
kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 14:54 Sa przenosne CB, ale ani one skuteczne, ani wygodne. Maly zasieg, nieporeczne itp. Moim zdaniem lepiej kup zwykle z antena magnetyczna. Bedziesz mial dodatkawa siateczke, ale to naprawde gra warta swieczki. CB podlaczasz do gniazda zapalniczki, antene na dach i... szerokiego;-) Link Zgłoś
instruktor-zalogowany Re: antyradar 26.03.06, 14:47 Czy duzo uzytkownikow ma CB-radio i zdaza w pore powiadomic? czy chodzi o policyjne czestotliwosci? Link Zgłoś
kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 14:52 Kazdy kierowca TIRa ma CB, i to glownie oni ostrzegaja i siebie i nas, kierowcow osobowek, za co jestem im dozgonnie wdzieczny. Wszystkie tego typu informacje otrzymasz na kanale 19. Link Zgłoś
mariusz-ef Re: antyradar 26.03.06, 14:56 no własnie - piszę o CB i piszę a nie daję linków: usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.rec.radio.cboraz www.cb-radio.pl/phpBB/portal.php 2 najlepsze miejsca w sieci - kopalnia wiedzy o CB warto przejrzeć starsze dyskusje chocby po to by nauczyć sie slangu cb-radiowców (na 4um z 2 linki warto poczekać - rewelacyjne miejsce, nie umiejszając grupie dyskusyjnej oczywiscie) Link Zgłoś
kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 15:37 Eeee, to nie jest konieczne;-D Kazdy lotny czlowiek nimal od razu pojmie ten slang;-) Link Zgłoś
piotrpenar Re: antyradar 26.03.06, 14:54 a za kogo ty mnie masz ... szaleje w polsce i tyle w stanach wlaczal sie przy drzwach od supermarketow i na niektorych swiatlach a w polsce (wroclaw) wyje co 5 min ps potrafie przestawic na city Link Zgłoś
mamciak Re: antyradar 29.03.06, 09:55 Ludzie!!! To jest tylko dodatkowy "gadżet" , który czasami może uratować nam tyłek. Zwłaszcza jeżeli ma się już sporo punktów. Parametry tego sprzętu są ok, cena też bardzo obiecująca zwłaszcza, że w Stanach to kosztuje około 400 dolków!!! Link Zgłoś
mariusz-ef Re: antyradar 29.03.06, 11:57 e tam, za 300$ kupisz (okolo 1 000 zl) natomist niezly zestaw CB to wydatek 400 zl (oczywiscie mozna wydac duzo mniej na dobry zestaw) uwierz komus kto mial antyradar a teraz ma cb-radio - KUPUJ CB RADIO!!! taniej, bezpieczniej, pewniej - szczerze Link Zgłoś
squaree Re: antyradar 23.08.06, 10:03 a ja chcialbym sie dowiedziec, jak takie antyradfary sprawuja sie w miescie (chodzi mi o wykrywanie straznikow miejskich z ustawionym trojnogiem). czy to rzeczywiscie dziala, czy taki antyradar glupieje i tylko piszczy Link Zgłoś
ano.nim Bezpieczni(ki) 29.03.06, 13:50 Nie mam nic przeciwko komunikowaniu się przez CB we wszystkich sprawach, także ostrzeżeń o patrolach policyjnych z radarem. Ale bardzo uprzejmie proszę o nienadużywanie słowa "bezpiecznie". Może i poświęcacie więcej uwagi na drogę nie marnując jej na przeszukiwanie kraków, ale nie piszcie, że jeździcie bezpiecznie! Łamiąc wszystkie ograniczenia zarówno durne jak i uzasadnione, wprowadzacie ogromne zagrożenie tym większe, im dłużej wasze CB skutecznie ostrzega was przed "g..nem", "psiarnią" i tym podobnymi. Tak więc z całym szacunkiem - nie czuję się przy was bezpieczniej na drodze. A z inwestycji w spokój mandatowy polecam fabryczny prędkościomierz i lekturę kodeksu drogowego. pozdr. a. Link Zgłoś
kodem_pl Re: Bezpieczni(ki) 29.03.06, 14:00 > A z inwestycji w spokój mandatowy polecam fabryczny prędkościomierz i lekturę > kodeksu drogowego. To nie dziala:-D Ja jezdze tak samo(nie bezpieczniej, nie niebezpieczniej), ale sam czuje sie bezpieczniej, pewniej majac CB. Link Zgłoś
m824 widziałam takie coś w USA 29.03.06, 14:07 widziałam takie coś w aucie kolegi w USA. nie wiem, czy te antyradary działają tak samo, tamten piszczał, jak w jakiejś odległości był radiowóz. faktycznie, jeszcze panów sheriffów ;-) nie było widać, a już było wiadomo że gdzieś są. nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale jednak. pytanie tylko po co ci to, jeżlei jeżdzisz przepisowo? (mnie to by sie raczej taki "antyradar" na straż miejska przydał. taki, który wyczuwa blokady na koła i informuje mnie, żeby wyjśc i przeparkować auto ;-) Link Zgłoś