Dodaj do ulubionych

BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 20.12.02, 18:24
uważam, ze jest to skandal by ta ustawa w tym kształcie weszła w
życie.Zapraszam wszystkich do protestu ,być może da to jakiś efekt. Należy
ją skierować to Trybunału Konstytucyjnego.W końcu nikt nie wie jakie będa
skutki stosowania takiego paliwa , anie mam zamiaru być "królikiem
doświadczalnym"
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek2 Re: BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 20.12.02, 21:17
      Gość portalu: ben napisał(a):

> uważam, ze jest to skandal by ta ustawa w tym kształcie weszła w
      > życie.Zapraszam wszystkich do protestu ,być może da to jakiś efekt. Należy
      > ją skierować to Trybunału Konstytucyjnego.W końcu nikt nie wie jakie będa
      > skutki stosowania takiego paliwa , anie mam zamiaru być "królikiem
      > doświadczalnym"
      Tych co kupili gorzelnie i wytwornie oleju rzepakowego -nie wiele to
      interesuje! A to Polska wlasnie:!!!!!!!!!!!!!
      • marceli.szpak Re: BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.12.02, 22:27
        Gość portalu: jacek2 napisał(a):

> Gość portalu: ben napisał(a):
        >
        > > uważam, ze jest to skandal by ta ustawa w tym kształcie weszła w
        > > życie.Zapraszam wszystkich do protestu ,być może da to jakiś efekt. Należy
        >
        > > ją skierować to Trybunału Konstytucyjnego.W końcu nikt nie wie jakie będa
        > > skutki stosowania takiego paliwa , anie mam zamiaru być "królikiem
        > > doświadczalnym"
        > Tych co kupili gorzelnie i wytwornie oleju rzepakowego -nie wiele to
        > interesuje! A to Polska wlasnie:!!!!!!!!!!!!!

Niedaleko mnie jest gorzelnia.
        Zamirzamy z kumplami ja podpalic. Zrobimy to w wigilie, bo wtedy wszyscy stroze
        beda zalani w trupa.
    • darr.darek A na CZERWONYCH sie glosowalo ? To teraz macie 21.12.02, 17:37
    • kelo Re: BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.12.02, 17:48
      Niestety, żyjemy w kraju gdzie słowo "zasady" to tylko pusty frazes. I pełne
      gęby frazesów mają nasi "wybrańcy" Liczy się doraźność, bezinteresowność-czyli
      niepatrzenie i nieliczenie się z interesem innych. Taka jest właśnie POLSKA
      kolego. Parkujesz na dwóch miejscach ( wiem TY nigdy tego nie robisz) a do
      staruszki masz żal , że CIĘ w kolejce podeszła. Taka jast TA Polska. Żaden
      PROTEST nic tu nie da. Pan Kuźmiuk jest ponad wszelkmi protestami. ONI są ponad
      protestami. Gorzko. Szkoda, że tak późno kupiłem sobie auto. Może bym się
      przyzwyczaił.
      • Gość: 300M Re: BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 21.12.02, 23:38
        A czy ktoś z Was słyszał żeby w Polsce istniały jakiekolwiek inne grupy
        społeczno-zawodowe poza ROLNIKAMI OCZYWIŚCIE !
        Czy ktokolwiek gdziekolwiek czytał o problemach związanych z wejściem do Unii
        w innym kontekście niż ROLNICTWO ?
        Przecież od miesięcy we wszystkich mediach oglądamy, w prasie czytamy o
        wszelkich możliwych: dopłatach do mleka, kwotach dostaw, eksporcie żywca,
        olejach itp. itd. To wszystko dotyczy i jest związane z ROLNICTWEM.
        NIE MA W 40 milionowym kraju aspirującym do Unii innych społeczności, innych
        grup zawodowych. NIE MA. Więc biorą sprawy w swoje ręce.Biorą wszystko co się
        da. Lepperyzm w czystej postaci. Bez odrobiny zastanowienia nad skutkami. Ale
        ja sie nie bałem ani przez moment.Ten numer szyty POWROZEM nie przejdzie.
        Dlaczego ? Wystarczy że jeden producent pojazdów (a jest ich już kilku)
        poda krótką wiadomość tej treści: W ZWIĄZKU Z WPROWADZENIEM W ŻYCIE Z DNIEM 1
        LIPCA 2003 r. UCHWAŁY Nr ....W SPRAWIE STOSOWANIA PALIW ZAWIERAJĄCYCH WODĘ
        UPRZEJMIE INFORMUJEMY ŻE Z DNIEM 1 LIPCA 2003 r TRACĄ GWARANCJĘ NA SILNIK
        WSZYSTKIE POJAZDY NASZEJ PRODUKCJI. NA ZAKUPIONE NOWE POJAZDY UDZIELAMY 12
        LETNIEJ GWARANCJI NA PERFORACJĘ BLACH. NA SILNIK NIE UDZIELAMY ŻADNEJ
        GWARANCJI. I to w zupełności wystarczy.Nadmieniam że firm takich będzie kilka.
    • Gość: Jasio Re: BIOPALIWA -PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 06:07
      Pare lat temu podrozujac po Brazylii widzialem na wiekrzosci stacji benzynowych
      dwa rodzaje dystrybutorow. Jeden typowy z "wacha". Drugi mial napis "ALCOL".
      Miejscowi powiedzieli mnie, ze nie jest to dystrybutor do napelniania butelek
      na imprezy, tylko specjalny rodzaj paliwa zawierajacy znaczna ilosc alkoholu
      etylowego, produkowanego w Brazylii na duza skale z czciny cukrowej. W czasie
      kryzysu poczatku lat siedemdziesiatych Brazylia opracowala technologie paliw na
      bazie alkoholu i wydaje mi sie, ze pomysl sie przyjal. Podobnie w Stanach czy
      Kanadzie wielu dostawcow "wachy" wrecz reklamuje sie, ze paliwo ma dodatek
      alkoholu i jest "environmently friendly", czyli przyjazny dla srodowiska.
      Podobno paliwo takie zmniejsza emisje weglowodorow i jak glosi lokalna wiesc
      ulatwia zaliczenie testow na czystosc spalin.
      W czym wiec problem?????
      Wesolych Swiat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka