Dodaj do ulubionych

RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ

IP: *.centertel.pl 26.08.04, 15:55
Chciałbym przestrzec wszystkich przed servisem Skody PIOTR ŚLIWKA w
Katowicach. Jest tam też salon i do momentu kiedy Ci nie sprzedają samochodu
nie ma chyba lepszego salonu. Ale pierwsze pojawienie się w serwisie i
odwiedzasz go juz do końca życia 2 razy w miesiącu.
U mnie np. wymienili drążki w układzie kierowniczym (chociaż w żadnych
dokumentach nie było o tym mowy, ani nie było takiej potrzeby) na jakieś
pospawanie w garażu.
Jeszcze jeden fakcik: 11 dni po zakupie samochód zaryglował wszystkie zamki z
włączonym silnikiem i ze mną na zewnątrz (wyszedłem zatrzasnąc bagażnik bo
otwierał go w dowolnym momencie np. przy 130km/h na autostradzie) a fachowcy
z serwisu po półgodzinnym oczekiwaniu na ich reakcję odpowiedzieli 'wszystko
co możemy zrobić to wybić panu szybę!!!'

Może zna ktoś jeszcze jakiś serwis którego nalezy unikać.
Ja jeszcze raz odradzam:
P.H. Piotr Sliwka w Katowicach
Obserwuj wątek
    • sussee Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ 27.08.04, 18:09
      We Wrocławiu: serwis KIA na Żmigrodzkiej 49 (barany tam pracuja i naciągacze)-
      tak samo z reszta należy unikać serwisu Fiata zaraz obok (Żm. 51).Tam jakies
      drobne usterki naprawią,wymienią filtr itp,ale żeby coś więcej-unikać!!!Jesli
      chodzi o Kia to wiem to z autopsji,a Fiat-ze słyszenia.
    • Gość: zly Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 28.08.04, 12:38
      gliwice "serwis "i komis beta-plus ul.kozielska ludzie unkajcie ich.kupiony
      samochod mial byc od ich znajomego podobno dobrze im znany - u nich tam podobno
      byla zakladana istalacia wszysko tak skopane ze wszyscy za glowe sie chytali
      nawet odwronie przewody z woda pozakladane elekryka cala padla po 4 miesiacach
      po kupnie auta(zalozylem nowa) auto bierze kosmicznie olej i zerwany gwint w
      misce olejowej-samochod sprzedali z niedzialajacym termostatem (przygrzal go
      jakis koles teraz trzeba wymienic pierscienie i uszczelniacze zaworow :(
      zgroza to nuczka na przyszlosc trzeba robic pelny przeglad z diagnostyka
      silnika- pozdrawiam
    • Gość: Aprobujący Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.centertel.pl 30.08.04, 09:56
      Nareszcie cos się ruszyło. Fajna sprawa, żeby tylko nie pojawili się jacys
      bajkopisarze. A tak pozatym szkoda że ktoś takiej stronki nie założył.
      Dzięki
      • Gość: Bezradny Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.centertel.pl 31.08.04, 14:21
        Widze, że jeszcze ktoś z domeny Centertel sie pojawił ;-)))
    • Gość: Beata Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.chello.pl 30.08.04, 16:48
      Warszawa, serwis Opla na Mangalii - ostrzegam!
      • Gość: nie wem jak Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.acn.pl 31.08.04, 12:17
        serwis ale salon opla do d..y, czyli - za całokształt
        • Gość: Beata Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.chello.pl 31.08.04, 20:55
          Tak, jak najdalej i od "salonu" i od serwisu. Po doświadczeniach
          jakie "zafundował" mi opel na Mangalii przerzuciłam się na inną markę!
          • Gość: clio Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 02.09.04, 15:17
            Jeśli macie ochotę wracać po 10 razy na poprawki, w zasadzie wszystkich uslug
            warsztatowych i dalej być niezadowolonym, a nawet wku...nym, to serdecznie
            zapraszam do wszystkich serwisów Renault-Kiljańczyk w Warszawie. Otórz nie
            potrafią tam nawet poprawnie wkleić szyby przedniej, ale może się czepiam, może
            to jest ich standardem, aby powracać do nich na poprawki, może lubią mieć dużo
            kontaktu z klientem.
            Pozdrawiam
    • Gość: issey Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 21:05
      ASO Renault Wektor Bielsko biala i serwis w Zywcu totalna amatorka GOSCI
      POSTAWIC POD SCIANA I STRZELIC W TYL GLOWY

PZDR ISSEY
    • Gość: Paweł Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: 193.111.166.* 03.09.04, 10:58
      Nieautoryzowany OPEL + MERCEDES + Inne na ul.Markowskiej róg Ząbkowskiej.
      Wlasciciel-obrzydliwy staruch, (plujący, śmierdzący i śliniący się na widok
      kobiety) wmawia, że jest guru motoryzacyjnym i będzie niezwykle tanio i
      niezwykle solidnie. Nieststy, cena ostateczna nijak się ma do wcześniej
      uzgodnionej (wychodzi podobnie jak w ASO), żadnej specyfikacji za co się płaci,
      żadnego podziału na części i robociznę, o zgłoszonych usterkach ZAPOMINA. W
      przypadku żądania szczegółowego rachunku (nie faktury!!!), stwierdza że OK, ale
      będzie musiał doliczyć jeszcze VAT 22%. !!!OMIJAĆ!!!
      • Gość: zielona góra Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.04, 21:01
        zielona góra- sluchowska- tamtejszy komis to po prostu zlodzieje, a szybciej ci
        cos wykreca i zepsuja niz naprawia!!! we wrocku zwycieska 14(byle mienie
        wojskowe) - rowniez zlodzieje specjalizujacy sie w bmw
      • Gość: OGI Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: 62.233.164.* 10.09.04, 09:44
        Jeżeli chodzi o Opelka to polecam

www.cartech.hg.pl
        • Gość: albert Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.04, 20:09
          Byłem w warsztaci w Gryficach na ul.Łąkowej tragedia nie potrafią nic zrobić 5
          razy wracałem do nich aby naprawili tłukąco tłumik, który wcześniej rozebrali.
          Nie polecam nikomu.
    • Gość: m Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 07:09
      Mechanika Pojazdowa Jezy Andrusiakiewicz w Bytomiu -Sucha Góra ul. Kadłubka 2,
      podobno naprawiaja fordy, mnie jeszcze bardziej popsuli i nie uznają
      reklamacji. Strzeżcie sie, z kims takim to nawet mijać się jest niebezpiecznie.
      Do tego wykazują tyle bezszczelnosci, że brakuje słów, aby to opisac.
      Przy nich to traci sie zdrowie i samochód.
    • Gość: ford Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 07.09.04, 10:39
      Warszawa, Auto Plaza, ul. Popularna - jak najdalej od tego serwisu.
      • Gość: własciciel forda Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:08
        Popieram w 100%. Wszystkie naprawy na gwarancji były do poprawki. Samochód
        przestał się notorycznie psuć jak zmieniłem po rozmowie z taksówkarzem warsztat
        na inny. Taksiarze mają dobre informacje. Stwierdził, że na Popularnej to się
        kupuje części od monterów a nie naprawia samochody.
        • cruella Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ 23.09.04, 13:27
          Dwa miesiące temu chciałam kupić Pumę serwisowaną właśnie u nich od samego
          początku. Jak sobie przypomnę schody z właścicielem auta a potem z tym serwisem
          to mi się odechciało. Na sprawdzenie nie chcieli podjechać do żadnego innego
          zakładu.
    • Gość: seba Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 18:50
      Unikajcie servisu Fiata w Olsztynie RESMA,jedno naprawiają a drugie psują i
      jeszcze potrafia powiedzieć że wszystko jest sprawne.Pozdrowienia.
    • Gość: pawel Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.ppp.tiscali.fr 19.09.04, 21:17
      AZMOT W Krakowie serwis Peugota MASAKRA
      Tylko pieknie mowia wymiana sprzegla zajela im 1 tydzien Zle zaprogramowali
      komputer
    • Gość: LOPI1 Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:43
      Znajomy zamiast do Sliwki jezdzi do Trzynca(Czechy) do tamtejszego ASO Skody.
      Ponoc kultura i ceny duzo nizsze
      PZDR
    • Gość: Rosa Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 17:49
      ASO Renault w Konstancinie.
      Zostawilem samochód na naprawę blacharki z czyjegoś OC , ładnie wszystko naprawili i wszystko byloby OK gdyby nie to że kilka dni później zauważyłem że przy okazji ukradziono mi lampkę oświetlenia w bagażniku.
      Niestety całego samochodu nie da się sprawdzic przy odbiorze ale takie rzeczy pokazują że pracują tam po prostu złodzieje. Mam nadzieję, że nic innego nie straciłem i nie zostało mi nic w samochodzie wymienione.
      • benjamin07 Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ 13.10.04, 20:41
        Zakład blacharsko-lakierniczy i transport lawetą "Auto Cargo" S.C.
        Wrocław ul.Żubrza 10 Czesław i Krzysztof P.
        wkładają uzywane części zamiast nowych nie informując klienta, poziom reszty
        usług podobny, nie potrafią dobrze wyklepać blachy o lakierowaniu
        niewspominając, na autocentrum.pl też maja wystawiona laurkę
        Ja się sparzyłem, kumpel w tym samym czasie też więc jak możecie, to szerokim
        łukiem od tych "profesjonalistów"
    • olek Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ 15.10.04, 16:58
      Opel
      Euromarket w krakowie. Trax w zgierzu i łodzi. Mam wrażenie, że serwisantów
      opla szkolą w kierunku okazywania klientom jakimi są marnymi robakami. No i
      oczywiście bez komputera żaden serwisant nie potrafi nic zrobić. Dzieki tym
      serwisom zrezygnowałem z opli i jestem z tego powodu ZACHWYCONY.
      • josephix Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ 16.10.04, 14:17
        tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi i może i ja opowiem moją historyjkę
        najbardziej mnie wkurzają kolesie którzy mówią "kto to panu tak zrobił przecież
        to nie mam prawa działać co za partacz"- od razu mówię dziękuję i odjeżdzam
        ale do rzeczy własciwie opowieści są dwie a jako,że nudzi mi się więc je opowiem
        opowiedź I:
        jeździłem sobie kiedyś jako handlowiec po Wrocławiu (polonezem) ale że
        przeprowadziłem się z Częstochowy więc całkowicie teren był mi obcy,
        szczególnie jeżeli chodzi o warsztaty samochodowe.
        Po 4 miesiącach pech chciał że spowodowałem stłuczkę - wyjechałem gościowi i
        ten skosił mi cały przód uderzając z lewego boku w zderzak(lewy zderzak nie
        draśnięty) zabierając razem z nim lampy atrapę przednią , chłodnicę i prawey
        błotnik.
        w ciągu 5 minut zjawiła się laweta rzekomo przejeżdzając niechcący. Jako,że
        gośc był w temacie a ja nie, zapytałem go o jakiś serwis w miarę dobry a tani
        ponieważ wszystko musiałem płacić w własnej kieszeni(nie miałem ac). gośc
        polecił mi "tani solidny warsztat" 2 km od mojego miejsca zamieszkania. jakby
        to było w CZęstochowie to powiedziałbym mu żeby się cmoknął w pompę ale że nie
        opłacało mi ciągnąć fury do CZęstochowy więc dałem się namówić(wieeeelki błąd).
        Szeryf tego "warsztatu" jak wycenił mi części robociznę(mechanika i
        lakierowanie) to mało mi buty nie spadły. kwoty nie pamiętam dokładnie ale za
        samo malowanie błotnika i atrapy 600 zł(aha mój polonez rocznik 1994 wartośc
        ok 2600zł w 2002 roku- stłuczka też w tym samym roku). uzgodniłem że częci
        kupię sam i on zrobi mi tylko mechanikę(bez malowania) za ok 600 zł- termin
        wykonania od momentu dostarczenia części 5 dni. i tak też było . po pięciu
        dniach samochód był do odebrania i jako że nie było szeryfa to mechanik
        powiedział abym poczekał, więc ja poszedłem obejrzeć moje autko. Nie będę
        opisywał wszystkiego ale podam tylko kilka przykładów
        zderzak był przykrecony do błotnika wkretami (nie chciało im się prostować
        dokładnie)
        lampy tak zamocowane jakby nie z tego auta
        nie wspominam że szpary róznej szerokości itp
        poprosiłem mechanika który to robił i wymieniłem co mi się nie podoba i co mi
        powiedział:
        jaka cena taka robota i co bym chciał przecież to tylko polonez
        więc ja do pana grzecznie mówię że cena była uzgodniona z szefem za dokładną
        pracę a nie za polepienie mi auta i kolo się zdenerwował
        zaczął wyzywać mnie od gówniarzy co gówno wiedzą itp .
        wiedziałem że nie ma co z gościem gadać więc czekam na szeryfa
        szeryf przyjeżdża więc proszę go na oględziny samochodu i pokazuję co jest nie
        tak. On tłumaczy że poprawią itp ale w tym momencie przychodzi spec i zaczyna
        się akcja. mówię szeryfowi jak mnie potraktował spec a ten mnie mało nie pobił.
        tłumaczę że ton wypowiedzi tego pana mi nie odpowiada(tu kolo wkurzył się na
        maxa)i nie mam ochoty z nim gadać
        wyjasniłem wszystko z szefem a on tłumaczył speca że on pracował w Oplu w
        niemczech i tam miał swietne opinie i wogóle sam miód
        nie chciało mi sie z nim gadać kazałem poprawić naprawę i odebrałem auto
        nazajutrz
        Oczywiście nie wszystko poprawili ale dałem sobie luz poprawiłem już w
        Częstochowie, kilka dni później gdy chciałem założyć rękawiczki robocze które
        woziłem w samochodzie to były pełne smaru(tak na złośc mi wrzucili)

nie znam dokładnie adresu tego zakładu ale był to zakład na blisko rogu Ul
        BAJANA i Legnickiej koło mnarketu spożywczego -NIE POLECAM
        ale się rozpisałem ....

• Gość: lik Re: RANKING SERWISÓW KTÓRYCH NALEŻY UNIKAĆ IP: *.u.mcnet.pl 16.10.04, 14:34
      zastanawiam się dlaczego ci kolesie jak coś robią to nie zrobią tego pożądnie a
      jak nie umieją to po prostu nie powiedzą "przykro mi ale prosze podjechać gdzie
      indziej ponieważ nie jestem w stanie panu pomóc( nie mam narzędzi albo
      odpowiedniej aparatury )- większy szacunek dla takiej osoby niż do partacza-
      kretacza. i jeszcze wiadomo że w tej branży to najlepiej działa się z polecenia
      • czikita5 Re: NALEŻY UNIKAĆ - Kraków 26.10.04, 13:22
        Zakład mechaniki pojazdowwej na ul. Szybkiej 29 ( przy kościele Arka w Nowej
        Hucie). Włąściciele na początku bardzo sympatyczni i uśmiechnięci, ale chyba
        tylko do żartów sie nadają, bo aut naprawiac to nie potrafią. Podjechałem z
        silnikiem a rozwalili mi cały immobilajzer i autoalarm, z silnika teraz chlusta
        olejem, a jak zażyczyłem sobie, że mają naprawic to co uszkodzili, bo auto chce
        odebrac w takim stanie jak im podstawiłem, to ...lepiej nie mówić. Teraz auto
        nie jeździ i nie mam żadnego z dwóch zabezpieczeń. Koszmar!!!! OMIJAĆ Z
        DALEKA!!! Aby uniknąć odpowiedzialności za zepsuty immobilajzer to specjalnie
        uszkodzili zamek w bagażniku, aby móc znaleźć przyczyne uzbrajania się
        zabezpieczenia i jeszcze beszczelnie twierdzą, że zamek miałem zepsuty. Zapewne
        jeźdxiłem tak 4 miesiące z otwartym bagażnikiem i nie zauważyłem. KOPSZMAR!!!!
        • czikita5 Re: NALEŻY UNIKAĆ - Kraków 26.10.04, 13:25
          MECHANIKA POJAZDOWA - kolejna pomyłka
          Kraków ul.Rozdroże - Mariusz Marciniec , okolice oś Podwawelskiego. UWAGA NA
          TEGO "SPECJALISTĘ"

motoryzacja.org
          motoryzacja.org
          motoryzacja.org
    • Gość: Kasia Serwis samochodów amerykańskich Żukowskiego IP: 217.97.134.* 27.10.04, 19:17
      W Warszawie na Siekierkach. Mojego starego Forda wzięli do wymiany silnika pod
      koniec września. Podobno mieli gotowy wyremontowany silnik i robota miała trwac
      dwa dni. Trzymają go już miesiąc!!!! Nie wiem, co robić. Właściciel Piotr
      Żukowski, bezczelny arogant, co chwila zmienia terminy i bredzi, że jak
      samochód jest stary, to się rózne rzeczy moga zdarzyć. Co robić w takiej
      sytuacji????
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka