Gość: Tomek IP: *.katowice.pik-net.pl 24.10.01, 09:04 Nie wiem, czy to się tak na prawdę nazywa, ale słyszałem, że jest sprzedawane w Polsce jako terenowe autko "do samodzielnego montażu". Czy to prawda? Czy ktoś o tym słyszał? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 130rapid Re: WILK(?) - rosyjski(?) samochód terenowy IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 21:12 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Nie wiem, czy to się tak na prawdę nazywa, ale słyszałem, że jest sprzedawane w > Polsce jako terenowe autko "do samodzielnego montażu". Czy to prawda? Czy ktoś > o tym słyszał? Z "Wilkiem" byl tylko krotki epizod, gdzies w polowie lat 90. Sprzedano go tylko kilkadzesiat sztuk. Skladany byl w Cieszynie z czesci importowanych z Ukrainy, z fabryki w Łucku. Na Ukrainie samochodzik nazywal sie LUAZ. Jest tam dosc popularny, chociaz nie wiem, czy go jeszcze robia. Mial naped na 4 koła, 30 cm wiekszš dlugosc niz 126p, przeswit 28 cm, podobno niesamowite mozliwosci terenowe i silnik V4 z Zaporozca, a na nasz rynek rzedowke z Tawrii. PZDR Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WILK(?) - rosyjski(?) samochód terenowy IP: *.katowice.pik-net.pl 29.10.01, 08:56 Bardzo dziękuję, za konkretną i wyczerpującą odpowiedź. PZDR Link Zgłoś
Gość: mch Re: WILK(?) - rosyjski(?) samochód terenowy IP: *.pai.net.pl 31.10.01, 19:09 Obecnie LUAZa można ściągnąc z pomocą Poznańskiej firmy TARMOT. Firma ta zajmuje się także importem, montażem i remontami UAZów i krajowych Honkerów. LUAZ wciąż jest produkowany. Dość popularny jest na Słowacji i w czechach, gdzie swojego czasu był kupowany dla tamtejszej straży granicznej. Co do własności terenowych, to wiem że są dobre. P.S. Czy fabryka w Lublinie jeszcze jest w stanie wyprodukować nowy samochód, czy sprzedawana jest już tylko zawartość fabrycznego parkingu? Interesuje mnie, czy można jeszcze nabyć Honkera. Link Zgłoś
Gość: mch Re: WILK(?) - rosyjski(?) samochód terenowy IP: *.pai.net.pl 31.10.01, 19:12 Gość portalu: mch napisał(a): >"...Dość popularny jest na Słowacji i w czechach..." Oczywiście miały być Czechy przez "C". Chyba knedle nie będą miały mi tego za złe :) . Pozdrawiam :) Link Zgłoś