Dodaj do ulubionych

Diesle Toyoty z szeregu D4D

IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 22.01.03, 15:13
Czy ktoś z was ma może doświadczenie z takim silnikiem, ostatnio znalazłem
bardzo negatywne opinie na temat silnika corolli - 2.0 D4D 90 km, jakoś nie
do końca chce mi się w to wierzyć, może ktoś z was orientuje się jak to jest
naprawdę, i jeszcze drugie pytanie, czy silnik 1.4 D4D montowany w yarisie to
silnik peugeota, czy orginalna konstrukcja toyoty?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukasz Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: proxy / 172.29.20.* 22.01.03, 17:35
      Jechalem Nowa Corolla z tym silnikiem i niestety jest zbyt glosna jak na mnie.
      Nie wiem jak Yaris ale podejrzewam ze moze byc tylko glosniej...
      Natomiast w Avensisie z wiekszym dieslem bylo bardzo cicho.

Poza tym parametry typu przyspieszenie byly bardzo dobre...
    • Gość: ghostdog Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 17:35
      Helou,
      Ja tez słyszalem, że 2.0 D4D Toyoty odbiega dośc drastycznie od silników
      producentów europejskich pod wzgledem kultury pracy. Bardziej przypomina diesle
      poprzednich generacji niz nowoczesny common rail.

Co do tego czy 1.4 D4D to patent żółtków czy konstrukcja PSA, to nie umiem
      odpowiedzieć.

baj,
      • greenblack Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D 22.01.03, 18:31
        1.4D, to konstrukcja PSA(Citroen & Peugeot).
    • Gość: Sławek Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.aries.com.pl 22.01.03, 22:05
      W pewnym fachowym czasopiśmie silnik 2.0 D4D z Corolli krytykowany jest głównie
      za niską kulture pracy oraz mało oszałamiające osiągi.

pozdrawiam
      • Gość: Bzyk Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.insad.pl 23.01.03, 09:52
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> W pewnym fachowym czasopiśmie silnik 2.0 D4D z Corolli krytykowany jest
        głównie
        >
        > za niską kulture pracy oraz mało oszałamiające osiągi.

Jakie to pismo chetnie przeczytam???

> pozdrawiam

A silnik D4D 110 KM w Avensis jest super ekonomiczny i cichy. Ja sie nim od
        maja 02 zachwycam.

PZDR
        • Gość: Sławek Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.aries.com.pl 24.01.03, 20:25
          Należy pamiętać,że samochody wyzszej klasy są wyciszone znacznie lepiej niz te
          mniejsze (cena,masa itp) więc zupełnie mnie nie dziwi,że ten sam silnik moze w
          dwóch róznych samochodach różnic sie hałasem (nawet znacznie).

pozdrawiam

> Gość portalu: Sławek napisał(a):
          >
          > > W pewnym fachowym czasopiśmie silnik 2.0 D4D z Corolli krytykowany jest
          > głównie
          > >
          > > za niską kulture pracy oraz mało oszałamiające osiągi.
          >
          > Jakie to pismo chetnie przeczytam???
          >
          > > pozdrawiam
          >
          > A silnik D4D 110 KM w Avensis jest super ekonomiczny i cichy. Ja sie nim od
          > maja 02 zachwycam.
          >
          > PZDR
    • Gość: fs Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.czajen.pl / 192.168.6.* 23.01.03, 09:10
      silnik 1.4 to konstrukcja toyoty a nie PSA
      chyba jest to dobry silnik ponieważ został wybrany (z pśród innych silników o
      podobnej pojemności wielu producentów) i jest kupowany przez BMW.
      • Gość: irwain Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 23.01.03, 11:42
        Gość portalu: fs napisał(a):

> silnik 1.4 to konstrukcja toyoty a nie PSA
        > chyba jest to dobry silnik ponieważ został wybrany (z pśród innych silników o
        > podobnej pojemności wielu producentów) i jest kupowany przez BMW.
        W czym BMW go montuje? W Mini?
        Pozdrawiam
        • Gość: Adam W. Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 23.01.03, 11:46
          Silnik diesla 1.5 od yarisa BMW montuje w mini. Pisali o tym w zeszłym roku.
          PZDR.
    • Gość: zibii Re: Diesle Toyoty z szeregu D4D IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 08:14
      Toyota Yaris z silnikiem D4D jest opisana w Auto Sukces Nr 02/2002. W artykule
      napisane jest, że to konstrukcja Toyoty. Nie ma ani słowa wpsólnej konstrukcji
      z francuskimi HDI. Tylko Ford dla obniżenia kosztów dogadał się z PSA. Z treści
      artykułu wynika, że to dory i udany silnik, jedyna wada to brak mocy poniżej
      2000 obrotów. Przyspieszenie i dynamika dobra, spalanie na trasie ok 3,7l.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka